HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 17:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 221  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 19 srp 2021, 09:48 

buenos aires je napisao/la:
Mani me statistika vađenih iz dupeta, .

nisu vađene iz dupeta, nego iz službenih statistika njemačkog MUPa. Najuzorniji imigranti.

s tim da su u Hrvate uredno ubrojani i Krajišnici i USK mujage s našim putovnicama.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 09:54 

https://fenix-magazin.de/hrvati-medu-po ... emci-9878/
slika
Azijati u vrhu ništa neočekivano. Zemlje budućnosti.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 10:16 

divizija je napisao/la:
Mani me statistika vađenih iz dupeta, .

nisu vađene iz dupeta, nego iz službenih statistika njemačkog MUPa. Najuzorniji imigranti.

s tim da su u Hrvate uredno ubrojani i Krajišnici i USK mujage s našim putovnicama.

To sa pasošima je tačno, koliko menja pomenutu statistiku drugo je pitanje.

Za čije babe zdravlje se muslimanima izdaju putovnice, ako neko može da mi objasni...

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 12:53 

Za čije babe zdravlje se muslimanima izdaju putovnice, ako neko može da mi objasni...

tuđman ih je dijelio devedesetih u USK svakome ko je htio, jer ih je mislio pridobiti za prhrvatske stavove, s obzirom da Hrvatskoj duguju svoje biološko postojanje.

U konačnici u tome nije uspio, ali je uspio napravit pustinju od tog kraja.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 12:53 

skutor55 je napisao/la:

budućnost pripada onima koji se množe, ne onima koji su pošteni

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 13:47 

divizija je napisao/la:

tuđman ih je dijelio devedesetih u USK svakome ko je htio, jer ih je mislio pridobiti za prhrvatske stavove, s obzirom da Hrvatskoj duguju svoje biološko postojanje.

U konačnici u tome nije uspio, ali je uspio napravit pustinju od tog kraja.

To su ovde i Mađari radili s titulama plemića i političkim mađarstvom, takođe propalo. Ako izgubiš rat ni tvoje privilegije ne trebaju više nikom.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 13:56 

divizija je napisao/la:
skutor55 je napisao/la:

budućnost pripada onima koji se množe, ne onima koji su pošteni

Ne bih se složio, varvarstvo je imalo bezbroj prilika kroz istoriju... Koliko su vladali? Šta su za sobom ostavili?

Uzmi Vandale koji su opljačkali i razbucali Rim za dve nedelje, uči li se njihovo ili rimsko pravo na fakultetima širom sveta?

Bez kulture nema ni velike civilizacije, bez morala nema velike kulture... Pritom ne mislim na usiljeni puritanizam, već na aspiracije koje su urođene u čoveku. A to su pre svega težnja za pravdom i slobodom.

Uostalom, Kurda ima 25 miliona pa nemaju državu. Andoraca nema ni 100,000 pa imaju stolicu u UN. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 21:41 

Je, Indija, Brazil i muslimani su se pravo okoristili od svog razmnožavanja. Možda bi bilo dobro @diviziju klonirati da studenti klonu studiraju mozak.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 21:55 

BBC je napisao/la:
Je, Indija, Brazil i muslimani su se pravo okoristili od svog razmnožavanja. Možda bi bilo dobro @diviziju klonirati da studenti klonu studiraju mozak.

Indijci su takva sila da seru po ulicama, imaju nacionalni program edukacije gde se to odlaže... Pošto ne znaju svi. Ali imaju ljudi brojeve. Zašto onda nisu pandan Kinezima?

Nema iste discipline, preko 400 jezika u Indiji, to je konglomerat etničkih grupa i kultura. Da ih ima 3 milijade ista bi margina u svetu bili. Brojevi su ništa ako nema rešenosti i jedinstva oko nekakvih vrednosti.

Indija to neće postići nikad jer ne pravi kampove za reedukaciju onih koji govore ili se mole drugačije, zato su mi u neku ruku i draži od Kine. Ali svetska sila neće biti nikad. Taman toliko da ih niko ne čačka na veliko, ništ više od toga.

Hinduizam nije takva religija.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 21:56 

Evo mene u Njemačkoj. Sada sam ,,Bosanka,, Svi me pitaju radujem li se što će Komšić biti predsjednik BiH!?
Izbjegla sam temu, rekoh u sebi ,,moram pitati one moje s foruma,,..
Pa šta da im kažem?

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 22:02 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Lapo-lapo je napisao/la:
Evo mene u Njemačkoj. Sada sam ,,Bosanka,, Svi me pitaju radujem li se što će Komšić biti predsjednik BiH!?
Pa šta da im kažem?

Ja zelim da se Njemacka ujedini s Rusijom i da zajedno biraju jednog predsjednika. Nijemci vole otvorenost, bez granica, fuj fuj nacije i etnicki torovi.

Tako da im je taj prijeldlog idealan.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 22:03 

Lapo-lapo je napisao/la:
Pa šta da im kažem?

Realno, uvek si i bila čedo Zenice.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 22:15 

Ne bih se složio, varvarstvo je imalo bezbroj prilika kroz istoriju... Koliko su vladali? Šta su za sobom ostavili?

Uzmi Vandale koji su opljačkali i razbucali Rim za dve nedelje, uči li se njihovo ili rimsko pravo na fakultetima širom sveta?

Bez kulture nema ni velike civilizacije, bez morala nema velike kulture... Pritom ne mislim na usiljeni puritanizam, već na aspiracije koje su urođene u čoveku. A to su pre svega težnja za pravdom i slobodom.

Uostalom, Kurda ima 25 miliona pa nemaju državu. Andoraca nema ni 100,000 pa imaju stolicu u UN. :zubati

ovo ništa ne mijenja na stvari, budućnost pripada onima koji će postojati, ne onima koji neće.

svi smo mi, baš svi, potomci barbara iz nekog razdoblja, koji su neku civilizaciju rasturali i uništili. to što smo poslije preuzeli rimsko pravo ne mijenja na stvari, autori istoga nisu naši preci. baš sam danas nešto gledao o dosljenjeu Slavena ovdje, živi užas koji su to palikuće bili.

sad dolaze novi barbari, možda preuzmu tekovine naše civlizacije, možda ne, ali oni će postojati, mi nećemo. Kurdi će postojati s državom ili bez, Andorci neće s državom ili bez.

budućnost uvijek pripada potomcima onih koji su se razmnožili. Oni ostali naprosto ne postoje, pa makar drugi preuzimali njihovu, superiorniju kulturu.

evolucija nema osjećaj za moral i visoku kulturu. Cigana je sve više, Japanaca sve manje,

Vrh

PostPostano: 19 srp 2021, 22:25 

divizija je napisao/la:

ovo ništa ne mijenja na stvari, budućnost pripada onima koji će postojati, ne onima koji neće.

svi smo mi, baš svi, potomci barbara iz nekog razdoblja, koji su neku civilizaciju rasturali i uništili. to što smo poslije preuzeli rimsko pravo ne mijenja na stvari, autori istoga nisu naši preci. baš sam danas nešto gledao o dosljenjeu Slavena ovdje, živi užas koji su to palikuće bili.

sad dolaze novi barbari, možda preuzmu tekovine naše civlizacije, možda ne, ali oni će postojati, mi nećemo. Kurdi će postojati s državom ili bez, Andorci neće s državom ili bez.

budućnost uvijek pripada potomcima onih koji su se razmnožili. Oni ostali naprosto ne postoje, pa makar drugi preuzimali njihovu, superiorniju kulturu.

evolucija nema osjećaj za moral i visoku kulturu. Cigana je sve više, Japanaca sve manje,

Ne pripada ako im istorijske okolnosti ne idu na ruku, i ako nemaju jasan kolektivni konsenzus šta su im opšti prioriteti.

To je minimum.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2021, 08:20 

Ne pripada ako im istorijske okolnosti ne idu na ruku, i ako nemaju jasan kolektivni konsenzus šta su im opšti prioriteti.

To je minimum.

to je slažem se, bitno. ali najbitnije je imati nagon za opstankom.

cigani nemaju nekakav kolektivni konsenzus, ali za 200 godina biti će cigana koliko hoćeš.

hoće li biti Njemaca? možda da, ak ose neka druga skupina ljudi bude tako nazivala. ovih sadašnjih sigurno neće.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2021, 09:14 

divizija je napisao/la:

To je minimum.

to je slažem se, bitno. ali najbitnije je imati nagon za opstankom.

cigani nemaju nekakav kolektivni konsenzus, ali za 200 godina biti će cigana koliko hoćeš.

hoće li biti Njemaca? možda da, ak ose neka druga skupina ljudi bude tako nazivala. ovih sadašnjih sigurno neće.

Imaju konsenzus šta im je bitno, to je uglavnom naš sitniš po džepovima. Zato i nemaju državu ni posle 1000 godina u Evropi.

Kakve su ti aspiracije takvi će ti biti i dometi.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2021, 19:44 

Još uvijek je na snazi kapitulacijski ugovor nakon WWII. Nikad nije prestao vrijediti i bio poništen. 90% Nijemaca to zna, ali prave se da ne znaju.
Diduše da nisu bezmudi mogli su za toliko godina poništiti ga a ne sami sebe udarati po glavi stalno.

Citat:
SAD i Njemačka postigle sporazum kojim će biti omogućen završetak plinovoda "Sjeverni tok 2"

Prema zvaničnicima iz Berlina i Washingtona, Sjedinjene Američke Države i Njemačka postigle su sporazum kojim se dopušta dovršetak ruskog plinovda, koji očekuju da će sporazum objaviti u srijedu, čime će se okončati godine napetosti između dva saveznika.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2021, 04:30 

Ukrajina dobija ovo

slika

Vrh

PostPostano: 22 srp 2021, 17:46 

Lapo-lapo je napisao/la:
Pa šta da im kažem?

Kazi im da idu u pm.
Mene niko od nijemaca ne pita za to kako je uredena tzv bih, Nego kako se tamo zivi. I ako netko hoce da ode tamo pita ima li sta posebno vrijedno za posjetiti, jel zemlja sigurna, ima li krada i kakvi su nam specijaliteti. Za cevape znaju mnogi, to sam vec utvrdio.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2021, 21:44 

Old Fridolin je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:
Pa šta da im kažem?

Kazi im da idu u pm.
Mene niko od nijemaca ne pita za to kako je uredena tzv bih, Nego kako se tamo zivi. I ako netko hoce da ode tamo pita ima li sta posebno vrijedno za posjetiti, jel zemlja sigurna, ima li krada i kakvi su nam specijaliteti. Za cevape znaju mnogi, to sam vec utvrdio.

Ma da, ludi su za BiH turizmom :zubati i smrdljivim cevapima!?

Vrh

PostPostano: 23 srp 2021, 22:01 

koliko vam daju dana u njemačkoj godišnji odmor po zakonu?

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 28 srp 2021, 12:45 

Citat:
Nemačka - uskoro dvoklasno društvo?

Šef kancelarkinog ureda Helge Braun je pomenuo mogućnost ograničenja sloboda za nevakcinisane osobe - i pokrenuo raspravu o tzv. „privilegijama za vakcinisane“. Posebno opozicione stranke negoduju zbog toga.

S obzirom na sve veći broj infekcija koronom, ljudi koji se nisu vakcinisali moraju očekivati ​​strožija ograničenja, rekao je šef kancelarkinog ureda Helge Braun. "Vakcinisani će sigurno imati više slobode od onih koji nisu vakcinisani", rekao je ovaj demohrišćanski političar za list "Bild am zontag" (BamS). Ukoliko broj inficiranih nastavi da raste bez obzira na sve koncepte testiranja, nevakcinisani ljudi bi morali da smanje svoje kontakte, smatra Braun. "To može da znači da određene ponude poput poseta restoranima, bioskopima i stadionima više neće biti moguće za one koji nisu vakcinisani jer je rizik od zaraze prevelik."

https://www.dw.com/sr/nema%C4%8Dka-usko ... a-58646718

Blajbenzi cu Hauze, nix Zeneka nix Frajhajt.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2021, 16:17 

POL_GASOL je napisao/la:
koliko vam daju dana u njemačkoj godišnji odmor po zakonu?

Tužibabo foruma, ne znam na koji način računaju dane za godišnji odmor, ali dobiju kao i mi oko mjesec dana, zavisno od radnog staža. Dok traje školski raspust samci ne mogu u većini slučajeva dobiti odmor, a školski raspusti nisu u isto vrijeme, kao kod nas, nego svaka pokrajina ima drugi raspon odmora da se ne bi stvarale gužve. Radna sedmica im je pet dana, tako da ako rade subotom, ne rade jedan dan od ponedjeljka do petka!

Vrh

PostPostano: 30 srp 2021, 11:35 

CDU/CSU-EPP: 28% (-2)
GRÜNE-G/EFA: 21% (+1)
SPD-S&D: 16% (+1)
AfD-ID: 11% (+1)
FDP-RE: 10%
LINKE-LEFT: 7%
FW-RE: 3% (new)

Vrh

PostPostano: 30 srp 2021, 12:17 

demokršćani, zelen i spd

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 221  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: