|
|
Stranica: 221/244.
|
[ 6100 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 12:14 |
|
|
Razlika je što Nijemci i sjevernjaci kad piju alkohol i jedu svinjetinu , oni se smiju i vesele, na Balkanu se pobiju. Osim toga sjevernjaci piju kad su slobodni od posla, a na poslu se to strogo gleda. (kad sam radio u norveškoj firmi morali smo sklanjati svaki trag alkohol kad oni dolaze)
Zato vjerojatno i muslimani ne smiju alkohol jer je vjerskim vođama jasno da bi bio totalni belaj kad bi se još i opijali.
Onda sjevernjaci piju pivo , a Balkanci rakije, a još je katolik i graditelj samostana u BiH za vrijeme Osmanlija Franz Pfanner pisao kako se sve tri vjere opijaju tim vražjim eliksirom i lica su im zemljane boje, a od toga ne mogu raditi nego padaju u kanale.
Da je u BiH 1992. svima bio zabranjen alkohol , sigurno bi bilo manje rata i mrtvih. Ili kako je Balašević rekao za vrijeme NATO bombardiranje, nema svrhe gađati tvornice i mostove, nego trebaju gađati u šljivike.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 12:25 |
|
|
i sta je pisac htio reci?
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 12:43 |
|
|
Da je presmiješno kad se pijenje alkohola prezentira kao nešto super napredno i civilizirano, a apstinencija kao zaostalo. Barem iz perspektive slavenskih naroda, tj. nama bi isto trebao biti zabranjen kao i muslimanima.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 12:53 |
|
|
Tko o čemu, agnostik o svinjetini i alkoholu...
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 12:58 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Tko o čemu, agnostik o svinjetini i alkoholu... bilo je takvih koji su imali fiksaciju na mene i pisali iza svakog posta da sam musliman. Oni su odlepršali , a ja još pišem. Tako ćeš i ti vjerojatno...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:15 |
|
|
Imota je napisao/la: Npr. zabranja jedenja svinjetine, to ima logike u pustinjskoj klimi i kad si toliko primitivna kultura da ne znaš za proces konzervacije mesa (bilo da ga sušiš ili dimiš sve skupa povezano i sa soljenjem). Ako znaš sušit meso ta zabrana je retardirana i ebsmislena.
Nije stvar u konzervaciji mesa. To meso nije za ljudsku ishranu zbog svojih fizioloških odlika, kao i druga navedena u SZ.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:17 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Da je presmiješno kad se pijenje alkohola prezentira kao nešto super napredno i civilizirano, a apstinencija kao zaostalo. Barem iz perspektive slavenskih naroda, tj. nama bi isto trebao biti zabranjen kao i muslimanima. To što u pijenju alkohola ti vidiš betoniranje više govori o tebi. Da, zato je arapskim divljacima zabranjeno jer su stoka koja se ne zna kontrolirat. Normalnom čoviku ne triba zabrana, jel te od korištenja heroina samo zakon razdvaja? Napredno je da ti ne triba zabrana alkohola jer si uravnotežena osoba koja se zna kontrolirat. Ako si stoka koju samo zabrana dijeli od divljaštva onda si zaista nazadan. Kršćanstvo promatra čovika kao slobodnog čovika sa svojim razumom a islam kao roba koji je nesposoban mislit svojom glavom.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:18 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11338 Lokacija: Global South
|
Imota je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Pa kršćanstvo je u originalu bliskoistočna kultura , zapad ju je samo prilagodio sebi da bude zabavno jer u originalnom izdanju ne bi imalo masovnost. Kršćanstvo je prilaskom u Rim totalno postalo univerzalno (u tadašnjem kontekstu zapadno zapravo). nema veze paralela s islamom koji se u 2024. godini tvrdo drži nekih propisa za divlja primitivna arapska plemena nastalih prije tisuće godina u pustinji arapskog poluotoka. Npr. zabranja jedenja svinjetine, to ima logike u pustinjskoj klimi i kad si toliko primitivna kultura da ne znaš za proces konzervacije mesa (bilo da ga sušiš ili dimiš sve skupa povezano i sa soljenjem). Ako znaš sušit meso ta zabrana je retardirana i ebsmislena. Kršćanstvo nije tako ortodoksno u svojoj prirodi, kad se proširilo među grke i rimljane uvidili su da da se npr. meso može sušit i da neke plemenske zabrane veze nemaju s duhovnosti. Zato što Isus Krist jasno kaže da postoje samo 2 zakona, ljubi Boga svim srcem svojim i svog bližnjeg kao samog sebe. I to je to, kakva svinjetina kakvo obrezivanje kakvi bakrači. Plus još ona njegova Bogu Božije a caru carevo čime je odvojio svjetovno i duhovno. Kršćanstvo je u svojoj srži jako jednostavno i neopterećeno pravilima i formalizmima. Zato se može prilagodit raznim kulturama a da ne gubi svoju srž ni uništava druge kulture. neusporedivo s islamom koji je običaje pustinjskih divljake pretvorio u vjerske obveze za ljude u 21.st. I onda neki retardirani mujo u bosni u 21. st smatra da je stvar religije ne pit alkohol i ne jest svinejtinu. Sam si rekao ljubi bližnjeg svoga. Kako ces ljubiti bliznjeg svoga ako se opijas svaki dan? Kako ces pomoci bliznjem svomu ako onistavas svoje tijelo? Kako ces mu pomoci ako ne mozes pomoci sebi vec si teret?
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:18 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: Npr. zabranja jedenja svinjetine, to ima logike u pustinjskoj klimi i kad si toliko primitivna kultura da ne znaš za proces konzervacije mesa (bilo da ga sušiš ili dimiš sve skupa povezano i sa soljenjem). Ako znaš sušit meso ta zabrana je retardirana i ebsmislena.
Nije stvar u konzervaciji mesa. To meso nije za ljudsku ishranu zbog svojih fizioloških odlika, kao i druga navedena u SZ. Kojih fizioloških odlika? Meso se u pustinji kvarilo jer ga nomadi nisu znali konzervirat i obrađivat.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:20 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Imota je napisao/la: Kršćanstvo je prilaskom u Rim totalno postalo univerzalno (u tadašnjem kontekstu zapadno zapravo).
nema veze paralela s islamom koji se u 2024. godini tvrdo drži nekih propisa za divlja primitivna arapska plemena nastalih prije tisuće godina u pustinji arapskog poluotoka.
Npr. zabranja jedenja svinjetine, to ima logike u pustinjskoj klimi i kad si toliko primitivna kultura da ne znaš za proces konzervacije mesa (bilo da ga sušiš ili dimiš sve skupa povezano i sa soljenjem). Ako znaš sušit meso ta zabrana je retardirana i ebsmislena.
Kršćanstvo nije tako ortodoksno u svojoj prirodi, kad se proširilo među grke i rimljane uvidili su da da se npr. meso može sušit i da neke plemenske zabrane veze nemaju s duhovnosti.
Zato što Isus Krist jasno kaže da postoje samo 2 zakona, ljubi Boga svim srcem svojim i svog bližnjeg kao samog sebe. I to je to, kakva svinjetina kakvo obrezivanje kakvi bakrači. Plus još ona njegova Bogu Božije a caru carevo čime je odvojio svjetovno i duhovno. Kršćanstvo je u svojoj srži jako jednostavno i neopterećeno pravilima i formalizmima. Zato se može prilagodit raznim kulturama a da ne gubi svoju srž ni uništava druge kulture.
neusporedivo s islamom koji je običaje pustinjskih divljake pretvorio u vjerske obveze za ljude u 21.st. I onda neki retardirani mujo u bosni u 21. st smatra da je stvar religije ne pit alkohol i ne jest svinejtinu.
Sam si rekao ljubi bližnjeg svoga. Kako ces ljubiti bliznjeg svoga ako se opijas svaki dan? Kako ces pomoci bliznjem svomu ako onistavas svoje tijelo? Kako ces mu pomoci ako ne mozes pomoci sebi vec si teret? To što ti vidiš u tome opijanje svaki dan govori o tebi. Ko priča o opijanju svaki dan. To samo u islamu je čovik rob i stoka koju triba držat u pokornosti strogim zakonima.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:24 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Tko o čemu, agnostik o svinjetini i alkoholu... bilo je takvih koji su imali fiksaciju na mene i pisali iza svakog posta da sam musliman. Oni su odlepršali , a ja još pišem. Tako ćeš i ti vjerojatno... Dobro je Mirza, diši. Od zadnjih 10 topika na tkojima si pisao, na barem 5 si se bavio pitanjem nezdravosti svinjetine i alkohola.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:24 |
|
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nije stvar u konzervaciji mesa. To meso nije za ljudsku ishranu zbog svojih fizioloških odlika, kao i druga navedena u SZ. Kojih fizioloških odlika? Meso se u pustinji kvarilo jer ga nomadi nisu znali konzervirat i obrađivat. Imam negdje taj članak iz Bulletin of the history of Medicine gdje je rađeno farmakološko istraživanje na tu temu. Svako meso se kvari. Pa nije svako pod zabranom konzumacije.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: Kojih fizioloških odlika? Meso se u pustinji kvarilo jer ga nomadi nisu znali konzervirat i obrađivat.
Imam negdje taj članak iz Bulletin of the history of Medicine gdje je rađeno farmakološko istraživanje na tu temu. Ako ga uspiješ iskopat stavi, sad me baš zanima. Koje su to odlike? Pa čitao sam i ja na tu temu sad jedino ako nemaju nova saznanja. rimljani su još onda znali radit pršut i kršćani su se na licu mista uvjerili da zabrana svinjetine nema smisla.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 12 pro 2024, 13:32 |
|
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Imam negdje taj članak iz Bulletin of the history of Medicine gdje je rađeno farmakološko istraživanje na tu temu. Ako ga uspiješ iskopat stavi, sad me baš zanima. Koje su to odlike? Pa čitao sam i ja na tu temu sad jedino ako nemaju nova saznanja. rimljani su još onda znali radit pršut i kršćani su se na licu mista uvjerili da zabrana svinjetine nema smisla. Bila je negdje tema o tome, davno, da ne pišemo ovdje.
|
|
Vrh |
|
 |
Geni kameni
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 14 pro 2024, 12:12 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 16 pro 2024, 12:57 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18176 Lokacija: Drina je na granici!
|
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 16 pro 2024, 14:27 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2062 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
U 13 sati je počela sjednica na kojoj će Bundestag glasati o (ne)povjerenju aktualnoj vladi. Trenutno Scholz drži uvodni govor.
Neka igre počnu.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 16 pro 2024, 17:31 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2062 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
mrvica je napisao/la: Flamel je napisao/la: U 13 sati je počela sjednica na kojoj će Bundestag glasati o (ne)povjerenju aktualnoj vladi. Trenutno Scholz drži uvodni govor.
Neka igre počnu. SPD-CDU-CSU nova vladajuća koalicija? Zeleni i FPD out. Najvjerojatnije će biti tako, ali to neće više biti "velika koalicija" pošto će SPD biti puno slabiji i morat će pristati na većinu Merzovih zahtjeva.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 16 pro 2024, 23:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24409 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Koliko će ankete faliti u Njemačkoj? U USA su totalno omašile.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 17 pro 2024, 08:41 |
|
|
Nista novo u Njemackoj. Trenutno najbolje zive izbjeglice, oni na socijali i Zeleni. Merz nece takodjer donijeti nista novo ni bolje jer u sustini nije drukciji od SPDa
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 17 pro 2024, 10:25 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: Kojih fizioloških odlika? Meso se u pustinji kvarilo jer ga nomadi nisu znali konzervirat i obrađivat.
Imam negdje taj članak iz Bulletin of the history of Medicine gdje je rađeno farmakološko istraživanje na tu temu. Svako meso se kvari. Pa nije svako pod zabranom konzumacije. Pa što je netko napisao, muslimanska vjera je nastala u pustinji sa užarenim klimom i tamo je svinjetina neugodna za konzumaciju (ne znam je li i nezdrava). Ja u Dalmaciji skoro nikad ljeti ne jedem svinjetinu, premasna mi je.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 18 pro 2024, 00:21 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11338 Lokacija: Global South
|
To je bilo to, njemacka ekonomija a tako i EU krece na put prema dole, put bez ikakve sanse za povratak. Cekaju nas uzbudljiva vremena.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 18 pro 2024, 09:32 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4816 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Da ne bi bilo zabune ovo o ukidanju dvojnog državljanstva se odnosi isključivo na državljane trećih zemalja. Svi državljani zemlaja EU, i drugih zemalja s kojima Njemačka ima bilateralni sporazum o dvojnom državljanstvu mogu biti i državljani Njemačke istodobno, ako ispunjavaju uvjete, naravno. Za nas je ovo odlična stvar! Kada bošnjaci moraju baciti BH pasoš rasčistiti će se malo birački popisi. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/cdu- ... /241218008
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 18 pro 2024, 10:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24409 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
potocnj je napisao/la: Da ne bi bilo zabune ovo o ukidanju dvojnog državljanstva se odnosi isključivo na državljane trećih zemalja. Svi državljani zemlaja EU, i drugih zemalja s kojima Njemačka ima bilateralni sporazum o dvojnom državljanstvu mogu biti i državljani Njemačke istodobno, ako ispunjavaju uvjete, naravno. Za nas je ovo odlična stvar! Kada bošnjaci moraju baciti BH pasoš rasčistiti će se malo birački popisi. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/cdu- ... /241218008Nije dobra stvar. Dvojno drzavljanstvo je medjukorak ka totalnom asimiliranju. Zbog ovog dvojnog drzavljanstva desetine tisuca BH Muslimana su podnijele ili su namjeravala podnijeti zahtjev za dvojnim drzavljanstvom. Nisam siguran da sad hoce.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 18 pro 2024, 10:17 |
|
|
lider30 je napisao/la: potocnj je napisao/la: Da ne bi bilo zabune ovo o ukidanju dvojnog državljanstva se odnosi isključivo na državljane trećih zemalja. Svi državljani zemlaja EU, i drugih zemalja s kojima Njemačka ima bilateralni sporazum o dvojnom državljanstvu mogu biti i državljani Njemačke istodobno, ako ispunjavaju uvjete, naravno. Za nas je ovo odlična stvar! Kada bošnjaci moraju baciti BH pasoš rasčistiti će se malo birački popisi. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/cdu- ... /241218008Nije dobra stvar. Dvojno drzavljanstvo je medjukorak ka totalnom asimiliranju. Zbog ovog dvojnog drzavljanstva desetine tisuca BH Muslimana su podnijele ili su namjeravala podnijeti zahtjev za dvojnim drzavljanstvom. Nisam siguran da sad hoce. Oce, ko god od njih moze dobit njemacki pasos, uzet ce ga. Nebitno jel moze zadrzat BH pasos ili ne. Zamisli kad njima i za jebenu englesku treba neka vrsta Vize.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|