HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 19:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1539 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 62  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi rat na Kosovu ?
PostPostano: 22 ruj 2021, 14:26 

turbotakija je napisao/la:
Ma dobro hajd..s mitomanima nema smisla raspravljati.

Ono sanja i prijeti vec porazenom vojskom (znam, znaaam, nikad vojska nije porazena..ma ddje bi) a Vucicu Zajednica Srpskih Opstina ne silazi s onih pickastih usnica..Dakle ne znam ko se vise kune u sta, jal Dodik u Dejton il Vucic u Zajednicu Srpskih OPSTINA...

Pa to je vrh vrhova o kojem vam dozivotni vodja sanja..a vi bi ste opet tenkove slali. Smijesni ste ba.

Nadam si da si svestan da se ovde samo teoretiše šta bi bilo kad bi bilo.
Ako dobro shvatam ti pričaš da bi Albanci u slučaju novog rata ako se ne meša Nato razbili Srbiju.
Jel možeš obrazložiti to jer mi svi ovde pišemo da nas ne samo da ima više i ne samo da imamo više naurožanja nego smo bogatija nacija od Albanije i Kosova zajedno. Mislim beda smo i jedni i drugi ali kada se poredimo u boljoj smo financijskoj situaciji.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:28 

Ako ga nije bilo za ovih 20 godina, neće ga biti ni za 200.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:35 

Kvote za iseljavanje Siptara sa Kosova, na Kosovu ih trenutno ima izmedju 1-1.2 miliona:
100 000 Hrvatska
200 000 Albanija
100 000 Amerika
400 000 Zapadna Evropa

Mada mislim da im Hrvatska nije toliko atraktivna, Istra i Zagreb su malo razvijeniji pa ih to vuce.
Ostane ih izmedju 200 000 i 400 000 kao neka turisticka atrakcija, verovatnije 200 000.

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:36 

Evoimene je napisao/la:
Ma dobro hajd..s mitomanima nema smisla raspravljati.

Ono sanja i prijeti vec porazenom vojskom (znam, znaaam, nikad vojska nije porazena..ma ddje bi) a Vucicu Zajednica Srpskih Opstina ne silazi s onih pickastih usnica..Dakle ne znam ko se vise kune u sta, jal Dodik u Dejton il Vucic u Zajednicu Srpskih OPSTINA...

Pa to je vrh vrhova o kojem vam dozivotni vodja sanja..a vi bi ste opet tenkove slali. Smijesni ste ba.

Ako dobro shvatam ti pričaš da bi Albanci u slučaju novog rata ako se ne meša Nato razbili Srbiju.
Jel možeš obrazložiti to jer mi svi ovde pišemo da nas ne samo da ima više i ne samo da imamo više naurožanja nego smo bogatija nacija od Albanije i Kosova zajedno. Mislim beda smo i jedni i drugi ali kada se poredimo u boljoj smo financijskoj situaciji.

Ne, mislim da bi Srbija razbila Albance. Ali nije rat samo rat uzeti pusku i da vidimo ko je jaci. Ima tu milion faktora. Bili su Srbi u Bosni jaci pa na kraju ispusise..

A najbitniji faktor mi se u ovom slucaju cini taj da u Srbiji niko nije spreman ratovati. 21. je vijek. nije to vakt gdje se po Evropi gine za medju.

Srbi stare, nestaju, demografski, kao i gotovo svi balkanski narodi. Neko brze, nego sporije. Eto vidimo sta je Hrvatska uradila od one teritorije s koje su ocerali Srbe..vecinom trune..a jos su ko fol imali i taj plan naseljavanja Hrvata iz Posavine i slicno..

Tako da uopste mislim da je rat kao rat utopija. Jer nije Srbija spremna platiti tu cijenu posto se Albanci s Kosova nakon 20 godina nezavisnosti i svega ipak nebi tek tako predali.. Pa Ameri nisu u Iraku uspjeli ostati a da ostane Srbija u sredini u kojoj bi je bukvalno od male bebe do starca svako mrzio. Imaju jako izrazen nacionalizam..mobilizirala bi se onda i dijaspora i sve sto imaju..a nije bas ni Albanija pickin dim kad im je zaledje..a Albanci u Makedoniji..

Et, ako cemo vec hipoteticki.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:39 

Srbiji ističe vrijeme za rat. Otprilike pola vremena je već isteklo. Rastu djeca koja se ne sjećaju Kosova u sastavu Srbije.

Za još 20 godina neće biti ni emocija ni ljudi kojima će biti stalo do Kosova. Ako će što raditi to trebaju uraditi prije 2040.

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:40 

Kvacice, trend je apsolutno drugaciji, danas su klinci mnogo utemeljeniji oko Kosmeta nego oni 1999tih.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:41 

Nasa kvacica:

Eto, jednom da se i ja s tobom slozim. To je ono sto govorim, najbitniji faktor..niko tu haman nije spreman ginuti za to - sem onog nacionalno nabijenog busanja u prsa, a kamoli ove mladje generacije, i ove sto dolaze..

Pa oni bi morali pobiti sve Albance dole ili drzati se ko IZrael na Zapadnoj Obali..a dje Izrael, a dje Srbija..mislim..

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:47 

Naša Kvačica je napisao/la:
Srbiji ističe vrijeme za rat. Otprilike pola vremena je već isteklo. Rastu djeca koja se ne sjećaju Kosova u sastavu Srbije.

Za još 20 godina neće biti ni emocija ni ljudi kojima će biti stalo do Kosova. Ako će što raditi to trebaju uraditi prije 2040.

Mi smo 380 godina pamtili kosovski boj, bez interneta i svega, i još na toj legendi izgradili novu državu pre 200 godina, pa ćemo sad da zaboravimo Kosovo za 20 godina.. ?

Stvarno, koliko vi nas malo poznajete je jezivo ustvari.. :)

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:49 

Nemate pojma o Srbima.

Pa ne postoje Srbi slucajno 1000 godina.

Nisu slucajno imali i carstvo, nisu slucajno srusili i AustroUgarsku i Osmansko carstvo i bili pred vratima Carigrada, da nije umro Car Dusan i Carigrad bi bio pod opsadom.

Srpska istorija je oblikovala srpsku genetiku, to je sve spremno da se digne na jedan odlucan poziv otadzbine i na jasno definisan cilj i strategiju.

Pricao mi tast, pre ovoga zadnjeg rata, eto kao gledas srpske momke po ulici, obicni mladici moderni, mislis taj ne bi isao u rat ni za sta. Kada je krenuo rat, svi su bili opaki borci. To je Podrinje bilo.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:49 

Zato i kažem, kako vreme odmiče faktora za tišinu cevi je sve više.

Srbi su izgubili Kosovo, to je jednostavno tako.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:50 

niko tu haman nije spreman ginuti za to - sem onog nacionalno nabijenog busanja u prsa, a kamoli ove mladje generacije, i ove sto dolaze..

Spreman je onaj kome se naredi, a to je profesionalni vojnik.
To mu je posao.

Pa oni bi morali pobiti sve Albance dole ili drzati se ko IZrael na Zapadnoj Obali..a dje Izrael, a dje Srbija..mislim..

Nema potrebe da ih pobijemo.
Sele se 50 hiljada godišnje!

Egzodus.

Neće ih ni biti više od 800 hiljada tamo za deset godina.
Pola od toga ti odlazi za dan preko Prokletija kad se zapuca prvi metak.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:55 

Evoimene je napisao/la:

Ne, mislim da bi Srbija razbila Albance. Ali nije rat samo rat uzeti pusku i da vidimo ko je jaci. Ima tu milion faktora. Bili su Srbi u Bosni jaci pa na kraju ispusise..

A najbitniji faktor mi se u ovom slucaju cini taj da u Srbiji niko nije spreman ratovati. 21. je vijek. nije to vakt gdje se po Evropi gine za medju.

Srbi stare, nestaju, demografski, kao i gotovo svi balkanski narodi. Neko brze, nego sporije. Eto vidimo sta je Hrvatska uradila od one teritorije s koje su ocerali Srbe..vecinom trune..a jos su ko fol imali i taj plan naseljavanja Hrvata iz Posavine i slicno..

Tako da uopste mislim da je rat kao rat utopija. Jer nije Srbija spremna platiti tu cijenu posto se Albanci s Kosova nakon 20 godina nezavisnosti i svega ipak nebi tek tako predali.. Pa Ameri nisu u Iraku uspjeli ostati a da ostane Srbija u sredini u kojoj bi je bukvalno od male bebe do starca svako mrzio. Imaju jako izrazen nacionalizam..mobilizirala bi se onda i dijaspora i sve sto imaju..a nije bas ni Albanija pickin dim kad im je zaledje..a Albanci u Makedoniji..

Et, ako cemo vec hipoteticki.

Zašto onda pišeš kako se srbi busaju u prsa i seru kako bi sve razbili a i sam misliš da je tako?
Jel stvarno misliš da Albanci imaju jaču dijasporu od Srbije?
Imaju ovu koja je otišla ove generacije ali Srba ima po celom svetu 2-3 koleno koji pamte šta su . Jesi zaboravio demostracije kada je bilo bombardovanje?
sem toga ako pogledaš koliko kome dijaspora šalje novaca vidićeš da na osnovu broja stanovnika Albanci šalji 20 možda 30% fiše novaca i opet kažem na osnovu stanovnika.
Mene čudi da vi pišete da nikog ne zanima ratovanje za Kosovo a prošli ste 90. Koliko treba vremena da se jedan narod naelektriše?
Eno su Šiptari napravili progon Srba prije 15 16 godina u 1 danu. Objavili lažnu vest i sa 100 200 plaćenih ljudi digli celo Kosovo na noge da ruše crkve i teraju Srbe.
Što se tiče starenja ako stare Srbi stre i nestaju Albanci puno brže a ako mislite da će ih se puno vratiti iz Švajcarske i Nemačke jako se varate.Iće im OVK opet lupati reket kao što su i prije išli i govorili da je to za slobodu Kosova i dolaziće nešta tih novaca i do kosova ali u otvorenom sukobu ALbanaca i Srba nema dvojbe ko bi pobedio.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:56 

Najdrazi od svih ratnika su mi internet ratnici.

Zasto? Pa zato sto ovo fata potencijal. Dodju ljudi, istresu se, ratuju, grizu, i onda se smire i odu leci spavati.

Prije toga nije bilo. Ovo je bolje od fudbalskih stadiona.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 14:59 

Nasa kvacica:

Eto, jednom da se i ja s tobom slozim. To je ono sto govorim, najbitniji faktor..niko tu haman nije spreman ginuti za to - sem onog nacionalno nabijenog busanja u prsa, a kamoli ove mladje generacije, i ove sto dolaze..

Ja sam mislio da su Bosanci najjugoslovenskiji narod. Da se tamo svi vole a čitam ovih dana da im se političari nešta posvađali. Teško je zamisliti rat u 20. veku. Ko bi normalan ratovao.
Porediš okupatorsku vojsku Amerike u Iraku i Srbiju i Kosovo. Jedni na 4-5000km ili koliko već bez želje da zadrže teren nego pljačkaju a drugi žive na istom terenu.
Ako bi veeć došlo do rata i sve to tako mislim da bi Srbima bilo njapametnije i jedini realni scenario dati im autonomiju i marionetsku vladu kaoi što svi drugi rade i pustiti ih da se međusobno svađaju i optužuju.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:03 

Zasto? Pa zato sto ovo fata potencijal. Dodju ljudi, istresu se, ratuju, grizu, i onda se smire i odu leci spavati.

E. Grupna terapija. :aleale
Mislim ja sam pacifista malo nacionalno osvešten protiv svakog rata sam i mržnje i svima sve najbolje želim ali opet kažem teoretišemo.
Mislim da bi svaka vojna intervencija na Kosovu sa ili bez odobrenja NATO bila jako velika greška baš zbog zadržavanja teritorije i stalne borbe. Mislimda je jedina šansa da Srbija vrati i zadrži Kosovo da ih EU zajedno primi i ukloni granice. Neke ustupke bi učinili Srbima da se može reći da je to Srbija a ALbancima pričali da su u svakom smislu nezavisni sem na papiru.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:04 

Vojvode od CapsLock-a. Dok nam je takvog junaštva, biće i mira.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:08 

Hhahahah..

Ovi su prvo naoružavali i hrabrili Albance tu na zemi, pa kad su ukapirali da ne mogu da ih naoružaju i ohrabre, sad se teše da ćemo zaboraviti Kosovo, i da niko neće ratovati za Kosovo.. :)

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:09 

Grobar je napisao/la:
Hhahahah..

Ovi su prvo naoružavali Albance, pa kad su ukapirali da ne mogu da ih naoružaju, sad se teše da ćemo zaboraviti Kosovo, i da niko neće ratovati za Kosovo.. :)

Bi li ti ratovao za Kosovo?

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:10 

Grobar je napisao/la:
Hhahahah..

Ovi su prvo naoružavali Albance, pa kad su ukapirali da ne mogu da ih naoružaju, sad se teše da ćemo zaboraviti Kosovo, i da niko neće ratovati za Kosovo.. :)

Bi li ti ratovao za Kosovo?

Naravno da bi.

Meni je ujak poginuo na Kosovu 98-e, policajac, snajper u arteriju na nozi, i loviću ih kao zečeve.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:10 

Pa evo ne morate vi Srbi početi odmah sa vojnim operacijama širokih razmjera. Napravite nekoliko kršenja zračnog prostora Kosova sa vojnim avionima pa vidite što će biti. Njih neće moći tek tako zaustaviti na granici kao nekakve vlakove, autobuse i ostala kopnena vozila. Onda ćete vidjeti hoće li se Albanci usrati ili će Amerikanci dignuti svoje avione. Pa ćete odmah znati koliko je izgledno osvajanje Kosova.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:12 

Grobar je napisao/la:
Hhahahah..

Ovi su prvo naoružavali i hrabrili Albance tu na zemi, pa kad su ukapirali da ne mogu da ih naoružaju i ohrabre, sad se teše da ćemo zaboraviti Kosovo, i da niko neće ratovati za Kosovo.. :)

Možete da im kamenujete kućicu u Jarinju.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:13 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Pa evo ne morate vi Srbi početi odmah sa vojnim operacijama širokih razmjera. Napravite nekoliko kršenja zračnog prostora Kosova sa vojnim avionima pa vidite što će biti. Njih neće moći tek tako zaustaviti na granici kao nekakve vlakove, autobuse i ostala kopnena vozila. Onda ćete vidjeti hoće li se Albanci usrati ili će Amerikanci dignuti svoje avione. Pa ćete odmah znati koliko je izgledno osvajanje Kosova.

Ti si budala ili se praviš budala.. ?

Ne znaš da njih još uvek štite Ameri.. ?
Kad odu Ameri, gledaj Avganistanski scenario.

A do tada nek' se prazne kao ludi.
Vreme radi za nas, džabe takijate.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:16 

buenos aires je napisao/la:
Grobar je napisao/la:
Hhahahah..

Svidja mi se tvoj entuzijazam, ali Albanci ga ne dele sa tobom..

Poslušaj ih i pogledaj ih pažljivo, i reci mi šta vidiš u zenici oka njihovog.. ? :)

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:22 

Zasto bi ih etnicki cistili, kada se sa samociste.

Samocistecki Siptari.

A Bosnjaci i Hrvati su se usrali zato sto znaju kada sredimo Siptare i stanje u Crnoj Gori, idemo dalje.
Zato vam je bolje da uspostavljate dobre odnose sa nama, nego da nas potpaljujete, samo pravite suprotan efekat. Saradnja vam je ponudjena vise puta.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2021, 15:28 

Grobar je napisao/la:
buenos aires je napisao/la:

Svidja mi se tvoj entuzijazam, ali Albanci ga ne dele sa tobom..

Poslušaj ih i pogledaj ih pažljivo, i reci mi šta vidiš u zenici oka njihovog.. ? :)

Poslaće vam avione ponovo. To hoćeš? :kava

Ne trebaju im ljudi na terenu da se Srbija prostre koliko je široka i dugačka (taman do šatora u Kumanovu). Kosovo je njihov projekat i neće ga vraćati Srbiji šta god bude sudbina baze u Uroševcu. Imaju i danas načine da vas sjebu, budi siguran.

Braniće vas Kina? Braniće vas qurac. Niko ni prstom nije mrdnuo 1999, ne bi mrdnuo ni u 202x.

Just keeping it real.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1539 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 62  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: