|
|
Stranica: 5/17.
|
[ 409 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77263 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Shaban995 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Svi koji su izazvali rat u zadnjih 50 godina, na sebe su prizvali intervenciju.
Statistika je jasna.
Europa ne želi rat i spriječiti će sukobe i vojnom intervencijom ako treba, a pogotovo da rat u Europi izazovu muslimani jer hoće više teritorija za svoji islamsku državu... jeza...
Nema realne osnove da rat izazovu Bošnjaci. Narod koji poštuje državu u kojoj živi ni u kom slučaju neće pokrenuti rat. Ti navijaš za Srbe, a kontra nas, iste one Srbe koji su, kako kažeš, izazvali rat i ovdje i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj ti to nije bilo legitimno, ali je ovdje ok. RSK ne može, RS može. Licemjerno. Republiku Srpsku ste priznali i potpisali, potpisali ste i državljanstvo RS, kao i Vojsku RS. Mi RSK nismo. Mi smo također priznali Republiku Srpsku, dok RSK nismo.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:31 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Nema realne osnove da rat izazovu Bošnjaci. Narod koji poštuje državu u kojoj živi ni u kom slučaju neće pokrenuti rat. Ti navijaš za Srbe, a kontra nas, iste one Srbe koji su, kako kažeš, izazvali rat i ovdje i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj ti to nije bilo legitimno, ali je ovdje ok. RSK ne može, RS može. Licemjerno.
RS ste priznali i potpisali, potpisali ste i državljanstvo RS, kao i Vojsku RS. Mi RSK nismo. Mi smo također priznali RS, dok RSK nismo. Priznali smo i mi i vi. Ta valjda ste dio BiH, nemojte se izostavljati oko tako bitnih odluka. A zašto može RS, a RSK ne?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77263 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Shaban995 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: RS ste priznali i potpisali, potpisali ste i državljanstvo RS, kao i Vojsku RS. Mi RSK nismo.
Mi smo također priznali RS, dok RSK nismo.
Priznali smo i mi i vi. Ta valjda ste dio BiH, nemojte se izostavljati oko tako bitnih odluka. A zašto može RS, a RSK ne? Zato što je RS potpisana i priznata, a RSK nije.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Priznali smo i mi i vi. Ta valjda ste dio BiH, nemojte se izostavljati oko tako bitnih odluka. A zašto može RS, a RSK ne?
Zato što je RS potpisana i priznata, a RSK nije. Mogla je biti i RSK. Pitam zašto niste? Zašto NATO nije rekao dosta, pa tu žive Srbi, neka ih, uredićemo ovako.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:34 |
|
|
Ako hoćeš suštinski razlog, pa valjda zato što armija čiji se poginuli pripadnici zovu šehidi ( https://en.wikipedia.org/wiki/Shahid) nije isto što i HV, pobjednička vojska.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ako hoćeš suštinski razlog, pa valjda zato što armija čiji se poginuli pripadnici zovu šehidi ( https://en.wikipedia.org/wiki/Shahid) nije isto što i HV, pobjednička vojska. Ejs. A ja mislio još ćeš zavlačiti diplomatskim odgovorima.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:36 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Zato što je RS potpisana i priznata, a RSK nije.
Mogla je biti i RSK. Pitam zašto niste? Zašto NATO nije rekao dosta, pa tu žive Srbi, neka ih, uredićemo ovako. RSK Srbi su odbili plan autonomije unutar Hrvatske. Tuđman im je nudio autonomiju, kao i stranci. Bili su ludi i tvrdoglavi, s ekstremnim željama, kao vi danas.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60232 Lokacija: DAZP HQ
|
Ajmo opet u krug i izjednačavati RH i Bošnjake. Koda kmečim zašto mi ne možemo ko Amerika po Europi zavoditi reda, taj red veličine.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:39 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ako hoćeš suštinski razlog, pa valjda zato što armija čiji se poginuli pripadnici zovu šehidi ( https://en.wikipedia.org/wiki/Shahid) nije isto što i HV, pobjednička vojska. Ejs. A ja mislio još ćeš zavlačiti diplomatskim odgovorima. Jedni su muslimani, drugi su sekularni europljani kršćanskog porijekla. Jedni su pobijedili u ratu, drugi izgubili. Jednih je 1 milijun (bilo 2 milijuna), drugih je 4 milijuna. Jedni su činili većinu u trećini općina BiH, a drugi su činili većinu u 90% općina Hrvatske. Jedini su politički narod i faktor od malo starijih vremena, drugi su praktički nestali nakon povlačenja Turaka, pa 100 godina nisu postojali kao faktor (odluku o konstitutivnosti Muslimana u BiH su donijeli Srbi i Hrvati, a za vrijeme podjele Jugoslavija na banovine, ili prilikom uspostave Države pa Kraljevstva SHS, nisu se ni oglašavali).
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ejs. A ja mislio još ćeš zavlačiti diplomatskim odgovorima. Jedni su muslimani, drugi su sekularni europljani kršćanskog porijekla. Jedni su pobijedili u ratu, drugi izgubili. Jedini su politički narod i faktor od malo starijih vremena, drugi su praktički nestali nakon povlačenja Turaka, pa 100 godina nisu postojali kao faktor (odluku o konstitutivnosti Muslimana u BiH su donijeli Srbi i Hrvati, a za vrijeme podjele Jugoslavija na banovine, ili prilikom uspostave Države pa Kraljevstva SHS, nisu se ni oglašavali). Pobjedili bi i drugi u ratu, ali se sjećaš šta je bilo pod Banja Lukom, ne? Pogledaj kako samo suvislo zvuči da je neko nestao, nije postojao, pa se kao onda pojavio. Šta smo mi, neki fantomi, duhovi? Bolesno razmišljanje. Fašizam at it's best.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:43 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Jedni su muslimani, drugi su sekularni europljani kršćanskog porijekla. Jedni su pobijedili u ratu, drugi izgubili. Jedini su politički narod i faktor od malo starijih vremena, drugi su praktički nestali nakon povlačenja Turaka, pa 100 godina nisu postojali kao faktor (odluku o konstitutivnosti Muslimana u BiH su donijeli Srbi i Hrvati, a za vrijeme podjele Jugoslavija na banovine, ili prilikom uspostave Države pa Kraljevstva SHS, nisu se ni oglašavali).
Pobjedili bi i drugi u ratu, ali se sjećaš šta je bilo pod Banja Lukom, ne? Pogledaj kako samo suvislo zvuči da je neko nestao, nije postojao, pa se kao onda pojavio. Šta smo mi, neki fantomi, duhovi? Bolesno razmišljanje. Fašizam at it's best. Šta je bilo pred Banja Lukom i kakve to veze ima s vama. To je bila Oluja, hrvatska operacija. 5. korpus je lešinario na krilima Oluje dok su Srbi bježali pred HV, prije toga čulačali u enklavi 3 godine pred padom, Babu nisu mogli riješiti, i skoro izgubili Ključ u srpskom protuudaru, dok nije došao HV i stabilizirao front.
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:45 |
|
|
Ja već vidim scenario sličan onom u Kabulu nedavno, kad se bih raspadne i trokut postane samostalna državlija svi če pokušati uhvatiti posljednji let u civilizaciju, penjat će se po avionima kao afganistanci, jer nitko normalan u takvoj državi nebi htio ostati.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:45 |
|
|
dudu je napisao/la: Ajmo opet u krug i izjednačavati RH i Bošnjake. Koda kmečim zašto mi ne možemo ko Amerika po Europi zavoditi reda, taj red veličine. Ma relativiziraj ti koliko hoćeš, činjenica je da su cijele predjele Hrvatske naseljavali Srbi i da ste ih najurili i to vam je ok, s druge strane podržavate RS. Da je kojim slučajem ostala RSK, ne bi podržavali. Nema tu nikakvog izjednačavanja, al pričati mi priču kako nisi za podjelu Hrvatske - svakom njegovo, kako se vodite tom pričom u BiH, a u BiH to može - e pa može ***.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:46 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: dudu je napisao/la: Ajmo opet u krug i izjednačavati RH i Bošnjake. Koda kmečim zašto mi ne možemo ko Amerika po Europi zavoditi reda, taj red veličine. Ma relativiziraj ti koliko hoćeš, činjenica je da su cijele predjele Hrvatske naseljavali Srbi i da ste ih najurili i to vam je ok, s druge strane podržavate RS. Da je kojim slučajem ostala RSK, ne bi podržavali. Nema tu nikakvog izjednačavanja, al pričati mi priču kako nisi za podjelu Hrvatske - svakom njegovo, kako se vodite tom pričom u BiH, a u BiH to može - e pa može ***. BiH je federalna država. U stvari konfederacija, ko Sovjetski Savez. Hrvatska nije.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pobjedili bi i drugi u ratu, ali se sjećaš šta je bilo pod Banja Lukom, ne? Pogledaj kako samo suvislo zvuči da je neko nestao, nije postojao, pa se kao onda pojavio. Šta smo mi, neki fantomi, duhovi? Bolesno razmišljanje. Fašizam at it's best. Šta je bilo pred Banja Lukom i kakve to veze ima s vama. To je bila Oluja, hrvatska operacija. 5. korpus je lešinario na krilima Oluja, i skoro izgubio Ključ u srpskom protuudaru, dok nije došao HV i stabilizirao front. Smiješni su, ali stvarno. Njihov 5. korpus je uspio pred Daytonom biti u defenzivi i skoro opet izgubiti Ključ da HV topništvo nije poklopilo Arkanovce, što imaš i na yt. Zanimljivo kako muslimani stavljaju video, kao oni su Arkana uspaničarili.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:48 |
|
|
Nego, da niste možda vi uspostavili SR BiH, pa da polažete pravo na tu državu? Koliko je bilo Muslimana na zasjedanju ZAVNOBIH? Bilo vas je 38% tada u BiH, a na ZAVNOBIH 25%. Prvi ustav SR BiH govorio je da je to država Hrvata i Srba, Muslimani dodani 1974. Službeni jezik SR BiH je bio srpskohrvatski. I vi bi SR BiH proglašavali svojom nacionalnom državom, i uspoređivali se s Hrvatskom? Pa da usporedba ima ikakvog realnog smisla, ne bi bili gdje jeste danas.
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:49 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: dudu je napisao/la: Ajmo opet u krug i izjednačavati RH i Bošnjake. Koda kmečim zašto mi ne možemo ko Amerika po Europi zavoditi reda, taj red veličine. Ma relativiziraj ti koliko hoćeš, činjenica je da su cijele predjele Hrvatske naseljavali Srbi i da ste ih najurili i to vam je ok, s druge strane podržavate RS. Da je kojim slučajem ostala RSK, ne bi podržavali. Nema tu nikakvog izjednačavanja, al pričati mi priču kako nisi za podjelu Hrvatske - svakom njegovo, kako se vodite tom pričom u BiH, a u BiH to može - e pa može ***. Nije to ni slično, Srbi uRH nisu prihvatli mirovni plan Z4, dok su Srbi u BiH prihvatili mirovni sporazum iz Daytona, da su potpisali Z4 imali bi oni danas svoju RSK.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pobjedili bi i drugi u ratu, ali se sjećaš šta je bilo pod Banja Lukom, ne? Pogledaj kako samo suvislo zvuči da je neko nestao, nije postojao, pa se kao onda pojavio. Šta smo mi, neki fantomi, duhovi? Bolesno razmišljanje. Fašizam at it's best. Šta je bilo pred Banja Lukom i kakve to veze ima s vama. To je bila Oluja, hrvatska operacija. 5. korpus je lešinario na krilima Oluje dok su Srbi bježali pred HV, prije toga čulačali u enklavi 3 godine pred padom, Babu nisu mogli riješiti, i skoro izgubili Ključ u srpskom protuudaru, dok nije došao HV i stabilizirao front. Nikakve. Mi smo svakako fantomi po tebi i sličnim. Besmislena rasprava.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:56 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Šta je bilo pred Banja Lukom i kakve to veze ima s vama. To je bila Oluja, hrvatska operacija.
5. korpus je lešinario na krilima Oluje dok su Srbi bježali pred HV, prije toga čulačali u enklavi 3 godine pred padom, Babu nisu mogli riješiti, i skoro izgubili Ključ u srpskom protuudaru, dok nije došao HV i stabilizirao front.
Nikakve. Mi smo svakako fantomi po tebi i sličnim. Besmislena rasprava. Pa dobro, je li postavi itko od vas pitanje profesoru historije, "a profesore, što nismo 1994 iz enklave Bihać išli oslobađat Banja Luku i čitavu zapadnu RS?"
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:56 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ma relativiziraj ti koliko hoćeš, činjenica je da su cijele predjele Hrvatske naseljavali Srbi i da ste ih najurili i to vam je ok, s druge strane podržavate RS. Da je kojim slučajem ostala RSK, ne bi podržavali. Nema tu nikakvog izjednačavanja, al pričati mi priču kako nisi za podjelu Hrvatske - svakom njegovo, kako se vodite tom pričom u BiH, a u BiH to može - e pa može ***. Nije to ni slično, Srbi uRH nisu prihvatli mirovni plan Z4, dok su Srbi u BiH prihvatili mirovni sporazum iz Daytona, da su potpisali Z4 imali bi oni danas svoju RSK. Ma htio sam vidjeti kakvi su pogledi na to jednog bh Hrvata, očekivan sam odgovor dobio. Naravno, nije mi to logično, živiš u BiH i podržavaš agresiju na BiH, ali ne i na Hrvatsku. Jbg, kako ono, Bosna i logika...
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Nikakve. Mi smo svakako fantomi po tebi i sličnim. Besmislena rasprava.
Pa dobro, je li postavi itko od vas pitanje profesoru historije, "a profesore, što nismo 1994 iz enklave Bihać išli oslobađat Banja Luku i čitavu zapadnu RS?" Nije bitno, ti relativiziraš stvari.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 15:59 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Nema realne osnove da rat izazovu Bošnjaci. Narod koji poštuje državu u kojoj živi ni u kom slučaju neće pokrenuti rat. Ti navijaš za Srbe, a kontra nas, iste one Srbe koji su, kako kažeš, izazvali rat i ovdje i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj ti to nije bilo legitimno, ali je ovdje ok. RSK ne može, RS može. Licemjerno. Jedino što je licemjerno je tvoje spominjanje RSK i zavist što je Hrvatska pobijedila rat. U Hrvatskoj je bilo legitimno jer je Hrvatska po Ustavu nacionalna država hrvatskog naroda. USTAV SRH Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive. osim što je po Ustavu SR Hrvatska bila nacionalna država hrvatskog naroda, bila je država (nema više nacionalne odrednice) srpskog naroda U HRVATSKOJ, češkog naroda u Hrvatskoj, slovačkog naroda u Hrvatskoj, talijanskog naroda u Hrvatskoj...jedino što su od svih manjina jedino Srbi dobili izričito spominjanje jer su bili nekoliko puta brojniji od sljedeće manjine u Hrvatskoj i zbog izrazitog sudjelovanja u partizanskom pokretu u drugom svj. ratu. USTAV SRBIH Socijalistička Republika BiH je socijalistička demokratska država i socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i građana, NARODA BiH – MUSLIMANA, SRBA i HRVATA, pripadnika drugih naroda i narodnosti, koji u njoj žive. kao što se lijepo vidi SRBiH je Ustavom definirana kao država Muslimana, Hrvata i Srba, dakle nacionalna država je sva tri naroda. To je što se tiče pravnog aspekta. Što se tiče realnog aspekta na terenu, kad su Srbi u Hrvatskoj krenuli pravit probleme pobjednička Hrvatska vojska se prvo obranila a onda taj problem u cijelosti riješila na 100% teritorija Hrvatske. Muslimani u 4 godine rata nisu oslobodili jedan jedini grad od Srba, toliko ste bili nesposobni da su vam sve gradove oslobodili Hrvati, isti oni Hrvati koji su prije toga riješili i Srbe u Hrvatskoj. Nakon svega toga Hrvati, Srbi i Muslimani su potpisali sporazum u kojem je RS. Zato RS može RSK ne može.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 16:01 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Burruchaga je napisao/la: Nije to ni slično, Srbi uRH nisu prihvatli mirovni plan Z4, dok su Srbi u BiH prihvatili mirovni sporazum iz Daytona, da su potpisali Z4 imali bi oni danas svoju RSK.
Ma htio sam vidjeti kakvi su pogledi na to jednog bh Hrvata, očekivan sam odgovor dobio. Naravno, nije mi to logično, živiš u BiH i podržavaš agresiju na BiH, ali ne i na Hrvatsku. Jbg, kako ono, Bosna i logika... Vaša logika je inače iznimna, je li tebi logično da 20 godina uzurpirate hrvatske političke pozicije koje su dogovorene i potpisane mirovnim ugovorom?
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 16:03 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Da je kojim slučajem ostala RSK, ne bi podržavali. Da je kojim slučajem prije 300njak godina posao u BiH riješen kao u Lici i Slavoniji, ne bi sad vodili ovaj razgovor. Tako ti kao musliman danas žališ za RSK, a mi za nerješavanem BiH odmah u 17. st. kad su se oslobađali i drugi krajevi Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: NATO će bombardirati Sarajevo pri raspadu BiH Postano: 28 lis 2021, 16:07 |
|
|
Šporet je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Da je kojim slučajem ostala RSK, ne bi podržavali. Da je kojim slučajem prije 300njak godina posao u BiH riješen kao u Lici i Slavoniji, ne bi sad vodili ovaj razgovor. Tako ti kao musliman danas žališ za RSK, a mi za nerješavanem BiH odmah u 17. st. kad su se oslobađali i drugi krajevi Hrvatske. Rekonkvista nije dovršena jer je AU prekasno ušla u BIH, da je 50 godina ranije od njih ne bi ništa ostalo, kao što nije u Srbiji.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 125 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|