Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
Auuu, jel' istina ovo:
Од 2010. године, која је означила почетак Орбанове улоге на месту премијера, број склопљених бракова међу Мађарима повећао се за 89,5 одсто, док је број развода смањен за 57 одсто, према подацима мађарског Централног завода за статистику.
Штавише, 90 одсто брачних парова исказало је жељу за заснивањем породице; 43 одсто њих би желело да има најмање двоје деце, а 18 одсто три или више. Чини се да би могли имати успеха по том питању с обзиром да се стопа фертилитета повећала са 1,25 у 2010. години на 1,55 у 2020, што је највећи забележени проценат од 1996; број новорођених беба се већ повећао за 2,1 одсто, док је број абортуса опао за скоро 50 одсто.
Debata koje se klonio i Orban: Prvi put se govori o izlasku Mađarske iz EU
Novine koje se smatraju nezvaničnim glasilom Viktora Orbana objavile su pledoaje za izlazak iz Evropske unije. Tako je počela debata koje se do sada klonio i sam Orban. Ali, može biti da upravo on stoji iza cele priče.
Mađarski list Magyar Nemzet („Mađarska nacija“), nezvanično glasilo vlasti, često se bavi puštanjem probnih balona, ukoliko je premijeru Viktoru Orbanu ili ministrima previše škakljivo da sami pokrenu temu. Tako je bilo prošle nedelje (15. avgust), kada je list pokrenuo raspravu o temi koja se brojala u tabue čak i za Orbana – da li Mađarska treba da napusti Evropsku uniju?
Bas o ovome drobim kako na ovoj temi tako i na drugim na kojima se raspravlja o EU i dva razlicita strujanja: liberalna i tkzv. iliberalna demokratija.
Orban protura populisticka sranja koja su kap u moru dok je polako ali sigurno preuzeo drzavu na slican nacin kao Vucic.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
Pridružen/a: 01 lip 2021, 09:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
Ma hebe se tebi za demokratiju , tebi je krivo što on ne tetoši mujage to bi ti ,a nedostatak domatrije bi mu oprostio .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
Ma hebe se tebi za demokratiju , tebi je krivo što on ne tetoši mujage to bi ti ,a nedostatak domatrije bi mu oprostio .
Nemoj da si glup. Jebe mi se za Madjare, ali bukvalno. Jednom sam jebo neku madjarsku kurvu za pedeset eura, tako da ih odmah prepoznajem po akcentu dok pricaju njemacki, ali su mi odvratni zbog antikomunizma. Za sve su im krivi komunisti. Gori su od Hrvata po tom pitanju deset puta.
Valjda im krivo sto ih je Rus oslobodio 45., sta li..
Mene mnogo vise interesuje ishod ove borbe s Madjarskom i slicno, u kojoj je restriktivna politika prema migrantima ustvari samo jedno od mnogih, perifernih pitanja. Ovde se drobe mnogo vaznije stvari koje ce imati uticaja na zivote svih nas koji smo gradjani Unije.
Sta tebe boli kurac. Imas luk, slaninu, brlju, i Republiku Sprsku.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.