HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 07:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 357 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar!
PostPostano: 18 stu 2021, 16:16 

Bobovac je napisao/la:
turbotakija je napisao/la:

Ja ti odgorovno tvrdim, ali znate vi to uglavnom, da je vecina Bosnjaka tokom rata bila uz Hrvatsku. Hajd kod mene inekako, rodbine u Slavoniji radi, ali znam i za druge koji s Hrvatima nemaju nikakve rodbinske veze. Pa samo kad se sjetim diskusija na igralistu..mi klinci..i onda neko pocne o vijestima i ratu u HR pa pocne prica kako "tamo ustase sijeku srpskoj djeci prste" i onda nastane svadja..

Kako da ne. Tu svoju turbotakiju možeš prosipati po ponekom blesavom perecu ali nama koji smo u to vrijeme živjeli u Bosni među muslimanima, ne baš. Zna se tko je JNA dočekivao sa cvijećem u Stocu.

Vidi Bobovac, ne zelim ti u startu predbacivati da si lazljivo *** jer si mozda zaista imao drugacija iskustva od mene. Ti si iz Kaknja a tamo su ako se ne varam Bosnjaci i Hrvati bili na egal uz nesto Srba. Ali kod nas Hrvata nije bilo, bili su samo Bosnjaci i Srbi.

Da se razumijemo, zadnji sam koji bi likove poput Murata gotivio.. ali ovo sto je on ucinio oslikava na dobar nacin vecinski stav Bosnjaka tada - naime: prohrvatski.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:17 

Ceha je napisao/la:

http://www.uvsjp-alfa.hr/index.php?opti ... Itemid=175

Ne shiri lazi i dezinformacije vec citaj.

Cijeli ZNG ti nije imao 25 tisuća ljudi, niti je u RH ukupno bilo 25 tisuća ljudi islamske vjere, a kamoli ratno sposonih.
Svaka čast pojedincu, ali iznimke potvrđuju pravila.

Ne pase vam u propagandu i to je to. Da se ne lazemo. Znam licno lika iz Splita, evo donedavno se doselio, bivsi Zenga i zove se Elvis.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:18 

Bobovac je napisao/la:

Ja ti odgorovno tvrdim, ali znate vi to uglavnom, da je vecina Bosnjaka tokom rata bila uz Hrvatsku. Hajd kod mene inekako, rodbine u Slavoniji radi, ali znam i za druge koji s Hrvatima nemaju nikakve rodbinske veze. Pa samo kad se sjetim diskusija na igralistu..mi klinci..i onda neko pocne o vijestima i ratu u HR pa pocne prica kako "tamo ustase sijeku srpskoj djeci prste" i onda nastane svadja..

Kako da ne. Tu svoju turbotakiju možeš prosipati po ponekom blesavom perecu ali nama koji smo u to vrijeme živjeli u Bosni među muslimanima, ne baš. Zna se tko je JNA dočekivao sa cvijećem u Stocu.

A tko je pjevao da to nije njihov rat dok je gorjelo Ravno....

25 tisuća vojnika...
Dobro da nisu rekli da je ZMG bio, muslimanske, a ne narodne....

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:18 

Ceha je napisao/la:
Full jadno.
Od ljudi čiji je Izet Nanić operirao oko Vukovara, čiji su se rezervisti iz Prijedora i sličnih mjesta punili srpske paravojske oko Vukovara.
Koji su si ime osmislili 2 godine nakon pada Vukovara, a lažu da ih je u obrani RH bilo više nego što je RH imala ukupno stanovnika muslimanske vjere; djece, žena, staraca... sve do Albanaca i Afrikanaca, kao studenata ili turista.
Kako vas nije sramota tražiti bilo što u Vukovaru?

Ovo je doslovce kao da je poslan Šešelj na Trusinu, Uzdol, u Bugojno ili Travnik, Konjic, Vareš, Kakanj...

Ako se ne varam BIH muslimani su bili uz JNA, čak kad je krenula nad Hrvatsku kroz Ravno kad su zaustavljeni, a kasnije su ih Srbi za "zahvalu" pobili u Prijedoru, a kasnije su obranu u Ravnom muslimani željeli prisvojiti.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:19 

Ceha je napisao/la:

Cijeli ZNG ti nije imao 25 tisuća ljudi, niti je u RH ukupno bilo 25 tisuća ljudi islamske vjere, a kamoli ratno sposonih.
Svaka čast pojedincu, ali iznimke potvrđuju pravila.

Ne pase vam u propagandu i to je to. Da se ne lazemo. Znam licno lika iz Splita, evo donedavno se doselio, bivsi Zenga i zove se Elvis.

To su ti priče o "poštenom Srbinu" iz 90ih...

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:22 

Zato je Izet Nanić i roknut 95., no neću gadit ovu temu sa *******

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:23 

Ceha je napisao/la:

Neam blage o cemu pricas ali kako god, nit cu ja vas ubijediti da prestanete ocito lagati, niti cete vi mene ubijediti da se poserem po onome sto su moje oci vidjele i moje usi cule.

Tako da, svoje sam rekao. Au Revoir - pisemo se na drugim temama.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:25 

Jean Luc Picard je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Full jadno.
Od ljudi čiji je Izet Nanić operirao oko Vukovara, čiji su se rezervisti iz Prijedora i sličnih mjesta punili srpske paravojske oko Vukovara.
Koji su si ime osmislili 2 godine nakon pada Vukovara, a lažu da ih je u obrani RH bilo više nego što je RH imala ukupno stanovnika muslimanske vjere; djece, žena, staraca... sve do Albanaca i Afrikanaca, kao studenata ili turista.
Kako vas nije sramota tražiti bilo što u Vukovaru?

Ovo je doslovce kao da je poslan Šešelj na Trusinu, Uzdol, u Bugojno ili Travnik, Konjic, Vareš, Kakanj...

Ako se ne varam BIH muslimani su bili uz JNA, čak kad je krenula nad Hrvatsku kroz Ravno kad su zaustavljeni, a kasnije su ih Srbi za "zahvalu" pobili u Prijedoru, a kasnije su obranu u Ravnom muslimani željeli prisvojiti.

Tako nekako.
Ravno je spaljeno, muslimani računaju rat pola godine kasnije, oko Sarajeva.
Ravno je zaleđe Dubrovnika.
Muslimani u susjednom Stocu su cvijećem dočekivali te tenkove.

U Prijedoru su Srbi napravili jedan od najgorih pokolja muslimana u europi. Prije toga su im ti muslimani bili vjerni rezervisti.
A i u Briševu su tenkovima poorali naše selo i pobili starce.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:28 

Ceha je napisao/la:

Neam blage o cemu pricas ali kako god, nit cu ja vas ubijediti da prestanete ocito lagati, niti cete vi mene ubijediti da se poserem po onome sto su moje oci vidjele i moje usi cule.

Tako da, svoje sam rekao. Au Revoir - pisemo se na drugim temama.

Svaka čast tvom frendu, poanta je da većina nije bila takva, to ke sve.
Za ostatak, mi ne takijamo.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:29 

saskia je napisao/la:
Zato je Izet Nanić i roknut 95., no neću gadit ovu temu sa *******

To ok.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:36 

Vidi Bobovac, ne zelim ti u startu predbacivati da si lazljivo *** jer si mozda zaista imao drugacija iskustva od mene. Ti si iz Kaknja a tamo su ako se ne varam Bosnjaci i Hrvati bili na egal uz nesto Srba. Ali kod nas Hrvata nije bilo, bili su samo Bosnjaci i Srbi.

Da se razumijemo, zadnji sam koji bi likove poput Murata gotivio.. ali ovo sto je on ucinio oslikava na dobar nacin vecinski stav Bosnjaka tada - naime: prohrvatski.

Ne želim ni ja tebi prebacivati da si kurvino kopile, jer možda i nisi pa nemam razloga.

Istina je da je hrvatska strana u nekim dijelovima BiH bila više omiljena a u nekim manje. Istina je također da većina muslimana nije podupiralo Hrvate već su manje-više bili neutralni. Dakako, bilo je pojedinaca koji su podupirali hrvatsku stranu kao što je bilo i onih koji su podupirali srpsku ali to je već bila manjina.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:46 

Rekao sam necu, ali moram, posto vidim da si me ocigledno pogresno shvatio. Nisam ovim "lazljivo ***" htio sugerisati da si to jer sam skontao da tvoja sredina nije bila = moja zivotna sredina, tako da ti halalim ovo kurvino kopile jer si ocigledno mislio da sam ti indirektno rekao da si lazljivo ***. Ne, naprotiv: Polazim i od mogucnosti drugacije sredine a ne od lazi kao namjere. Ok?

Sto se ostataka tice: Eto, ti si bio u Kaknju, reci nam kako si to dozivio u Kaknju. Ja ti govorim kako je bilo u Podrinju. Ja samo na osnovu vlastitih iskustava mogu govoriti ali ti tvrdis pausalno da si upravu a ne mozes, kao ni ja, znati za cijelu BiH.

Jedino sto je pomalo cudno sto za ove pro-hrvatske primjere imamo dokaze, snimke, svasta nesta, ali za ove antihrvatske a prosrpske samo tvrdnje nekolicine forumasha s foruma HB...

To kao kad s antivakcinasima pricam: Ja njima naucne podatke, dokaze, a on meni sto je izguglo dok je sjedion a WC solji i srao.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:49 

I nekako je cudno sto su Dubrovcani bjezali u Sarajevo a ne u bratsku Srbiju..jelda?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:52 

ARBiH je imala izmedju 150 i 200.000 vojnika.

El Mudzahid je imao od 700 do 1500 vojnika.

Toliko o tome i koliko si realan.

El mudzahedin je imao 1500 vojnika

Onda sljedi 7 muslimanska
4 muslimanska Muderisova
9. muslimansko
1. muslimanska
116./216. muslimanska Živinice
119. muslimanska bbr Banovići
240. muslimanska bbr Živinice
241. sprečansko-muslimanska Ibr "Gazije" Kalesija
242. muslimanska

101 muslimanska

Hamze i Gazije 5 korpus :osama
....

Sve Građani do Građana

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:53 

Plenkovic evropski licemjer, koji se bori za izmjene iz i status nas hrvata u tzv bih, pozvao onog ratnog zlocinca dzafera. Sramota. Kuda ides hrvatska?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:54 

Th1950 je napisao/la:

4 muslimanska Muderisova
9. muslimansko
1. muslimanska
242. muslimanska

101 muslimanska

....

Sve Građani do Građana

Sve neke muslimanske brigade. Nisu cak ni bosnjacke. Pa gdje su gradzanske brigade?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:55 

Old Fridolin je napisao/la:
Plenkovic evropski licemjer, koji se bori za izmjene iz i status nas hrvata u tzv bih, pozvao onog ratnog zlocinca dzafera. Sramota. Kuda ides hrvatska?

HDZ je najveće zlo koje je zadesilo hrvate , SDP znamo ko su i šta su , ali se ovi prave kao "domoljubi"

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 16:59 

Th1950 je napisao/la:

4 muslimanska Muderisova
9. muslimansko
1. muslimanska
242. muslimanska

101 muslimanska

....

Sve Građani do Građana

"Muslimanske brigade" nisu bili = Mudzahedini. Vama je i Edin Dzeko taliban i mudzahedin, vidi temu o repki, tako da me i ovo ne cudi.

No, iskreni da budemo i objektivni koliko je moguce, stvaranje tih muslimanskih brigada od 1994. godine pa naovamo, se ni meni ne svidja. Imas knjigu Ahmeta Sejdica "Svjedok istine". On je bio komandant 1. Visegradske Slavne Brigade u gorazdanskoj enklavi. I bas na tu temu komentarise da mu nisu jasne sve stvari koje dolaze od vrhovne komande, a pogotovo naredjenje da se stvori "muslimanska brigada", komentar: "kao da ove koje postoje nisu dovoljno muslimanske".

Dakle to je doista totalno nelogican, glupav, zlonamjeran cin tadasnje SDA vrhuske koja je vodila drzavu. Sebi to objasnjavam tako da su na taj nacin privlacili muslimanske pare od bogatih Arapa.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 17:00 

Jedino sto je pomalo cudno sto za ove pro-hrvatske primjere imamo dokaze, snimke, svasta nesta, ali za ove antihrvatske a prosrpske samo tvrdnje nekolicine forumasha s foruma HB...

To kao kad s antivakcinasima pricam: Ja njima naucne podatke, dokaze, a on meni sto je izguglo dok je sjedion a WC solji i srao.

Ma šta prićaš. Kakve dokaze i snimke imaš. Izjave pojedinaca. Mogu i ja tebi za svakog muslimana pro-Hrvata navesti bar jednog anti-Hrvata.

To su eksponirani pojedinci koji nisu relevantni za cijelu priču.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 17:01 

Th1950 je napisao/la:

4 muslimanska Muderisova
9. muslimansko
1. muslimanska
242. muslimanska

101 muslimanska

....

Sve Građani do Građana

"Muslimanske brigade" nisu bili = Mudzahedini. Vama je i Edin Dzeko taliban i mudzahedin, vidi temu o repki, tako da me i ovo ne cudi.

No, iskreni da budemo i objektivni koliko je moguce, stvaranje tih muslimanskih brigada od 1994. godine pa naovamo, se ni meni ne svidja. Imas knjigu Ahmeta Sejdica "Svjedok istine". On je bio komandant 1. Visegradske Slavne Brigade u gorazdanskoj enklavi. I bas na tu temu komentarise da mu nisu jasne sve stvari koje dolaze od vrhovne komande, a pogotovo naredjenje da se stvori "muslimanska brigada", komentar: "kao da ove koje postoje nisu dovoljno muslimanske".

Dakle to je doista totalno nelogican, glupav, zlonamjeran cin tadasnje SDA vrhuske koja je vodila drzavu. Sebi to objasnjavam tako da su na taj nacin privlacili muslimanske pare od bogatih Arapa.

2:50 Zapovjednik Tekbirrrrrr
Teroristi - Alahu akbarrrrrr

Ima arapski naziv na grbu brigade .

Marširaju uz pjesmu " Mi smo vojska alahova za islam se borimo "

Ovo su sve građani do građana .

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 17:03 

Džaferović odbio novinarska pitanja glede njegovih izjava da nije bilo raznih zločina nad Hrvatima.

Citat:
Odbio je odgovarati na takve novinarske upite naglasivši da ne želi biti doveden u situaciju u kojoj bi bilo kojom drugom temom narušio trenutak odavanja poštovanja Vukovaru i žrtvama Vukovara.

Btw, oglasila se i Hrvatska udruga logoraša

Citat:
Hrvatska udruga logoraša licemjernom je ocijenila današnju nazočnost bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u Kolni sjećanja u Vukovaru. Džaferović je imao drskosti otići u Vukovar samo dan nakon što je negirao zločine bošnjačke ARBiH nad Hrvatima Bosne i Hercegovine.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/dzaferov ... gS_3JRNUBs

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 17:06 

Bobovac je napisao/la:
Džaferović odbio novinarska pitanja glede njegovih izjava da nije bilo raznih zločina nad Hrvatima.

Citat:
Odbio je odgovarati na takve novinarske upite naglasivši da ne želi biti doveden u situaciju u kojoj bi bilo kojom drugom temom narušio trenutak odavanja poštovanja Vukovaru i žrtvama Vukovara.

Evo i braće Hercegovačkih građana .

Nikakve zločine ovi nisu radili ...

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 17:07 

Bobovac je napisao/la:

Ma šta prićaš. Kakve dokaze i snimke imaš. Izjave pojedinaca. Mogu i ja tebi za svakog muslimana pro-Hrvata navesti bar jednog anti-Hrvata.

To su eksponirani pojedinci koji nisu relevantni za cijelu priču.

Ti, sto ih zoves eksponiranim pojedincima, su bili samo vrh ledenog brijega..toplomjer u guzici naroda. Kao sto ste i vi ovde cesto mnogo radikalniji od prosjeka BiH Hrvata ali vas bas zato i smatram toplomjerom u guzici hrvatskog naroda. Kad se usijete do neba, onda se i za hrvatski narod u cjelini moze reci da je uzburkan. Tako ja to barem vidim.

Niko nebi trpio da Murat zaustavlja kolone JNA koje idu na Dubrovnik (i nije on sam tu bio, nije on mogao sam stati njima na put vec je tu bilo vise ljudi) a da vecinski stav kod Bosnjaka nije prohrvatski.

Pa covjece, mucni malo glavom, razmisli locigno: U kolektivnom bosnjackom sjecanju su itekako postojali cetnicki zlocini, dok je negativan stav prema ustasama bio iskljucivo naslijedje SFRJ i tih ideoloskih obrazaca, tako da se i taj hrvatsko-srpski sukob, koji se itekako znao voditi i bas na toj relaciji "ustase-cetnici", na neki nacin dozivljavao u tom kontekstu. Jedni druge i jeste u medijima nazivali ustasama i cetnicima.. Ustaski zlocinci jednostavno nisu pravili masovne zlocine nad Bosnjacima - cetnici itekako. Pa ti ljudi su djelimicno jos bili na zivotu..ti svjedoci itd..

Kako onda mozes i sanjati da su radjanje hrvatskog i srpskog nacionalizma Bosnjaci mogli propratiti "neutralno"? Gluposti. Mogli su se samo mjestimicno praviti da su neutralni jer su to zahtijevale okolnosti, ali to sigurno nisu bili.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 17:11 

Th1950 je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

jos jednom, ArBiH je imala 200.000 ljudi cirka. Od toga jedno 100 do 150.000 pod oruzjem.

Jedinica El Mudzahid je imala 700 do 1500 ljudi, zavisno od vremenskog perioda i zavisno od izvora.

Ovakve ne stavljas?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2021, 17:20 

Th1950 je napisao/la:

jos jednom, ArBiH je imala 200.000 ljudi cirka. Od toga jedno 100 do 150.000 pod oruzjem.

Jedinica El Mudzahid je imala 700 do 1500 ljudi, zavisno od vremenskog perioda i zavisno od izvora.

Ovakve ne stavljas?

Znamo mi Hrvati u Srednjoj Bosni da smo ratovali protiv mudzahedina . Iz silnih muslimanskih brigada što sam gore nabrojao . Hrvatska sela se nisu palila iz pokliče živjela Građanska BIH , nego uz pokliče Alahu Akbar .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 357 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: