|
|
Stranica: 12/15.
|
[ 356 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Šporet
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:14 |
|
|
storarare je napisao/la: Baš čudno kako za Vukavar ne važi priča o 60 km Baš čudno kako za Jasenovac ne važi priča o 60 km
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:15 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Svakako da ste vi htjeli da ne bude otpora al svaki metar privremeno okupirane Hrvatske ste skupo platili. To što ste činili i zvijerske zločine dok ste osvajali je drugi par rukava.
U svakom slučaju krivit nas za razaranja jer smo se branili je... (ne znam koju riječ da upotrijebim) Vi kukate zbog razaranja, kao da se grad moze uzeti bez razaranje, ali eto mi bas zeleli da ga razorimo... Ko je kriv za razaranje Berlina 1945?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:16 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Pa u tom periodu nije to bilo tako podeljeno. Bila je jedna zemlja iz koje su nastajale druge zemlje. Uspostavljanje jedne drzave (Hrvatske) kao nezavisne je napad na vec postojecu drzavu (Jugoslaviju) ciji je Srbija deo. Pa u vrijeme NDH nije to bilo tako podeljeno. Bila je jedna zemlja iz koje su nastajale druge zemlje. Uspostavljanje jedne drzave (srpskih ustaničkih područja u NDH) kao nezavisne je napad na vec postojecu drzavu (NDH) ciji je Hrvatska deo.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60554 Lokacija: DAZP HQ
|
Vukovar je danas mjesto pijeteta i narodnog okupljanja, simbol koji je svake godine sve jači, uopće ne pamtim ove procesije prije 15-20 godina, ako ih je i bilo uopće, a sad su svake godine sve impozantnije, toliko da je to sad i nacionalni praznik.
To je jedan jak simbol koji većina nacija nema, naš oltar na kojem se svi Hrvati okupljaju i s vremenom će taj simbol biti sve jači kako će odlaziti živi svjedoci. Onda će preostati samo divljenje tim ljudima koji su se borili do zadnje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:17 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Pa ako vam je izbegavanje razaranja najvaznija stvar na svetu, onda je predaja bio jedan od nacina da se razaranje izbegne. Ako vam je bilo stalo da odbranite Vukovar, onda prestanite da kukate zbog razaranja. Pa ako vam je izbegavanje razaranja najvaznija stvar na svetu, onda je predaja bio jedan od nacina da se razaranje i Jasenovac izbegne. Ako vam je bilo stalo da odbranite ustanička područja u NDH, onda prestanite da kukate zbog Jasenovca.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:19 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Vi kukate zbog razaranja, kao da se grad moze uzeti bez razaranje
Šta vi imate uzimat naš grad? Si normalan ti?
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:19 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 9446 Lokacija: Tu negde
|
Ko je to bio ugrožen u Srbiji , Pa Sloba je imao 13 godina da čisti da je hteo , ali ond to nje , bio je merhametli prema svima ,
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:20 |
|
|
storarare je napisao/la: Ko je to bio ugrožen u Srbiji , Pa Sloba je imao 13 godina da čisti da je hteo , ali ond to nje , bio je merhametli prema svima , Čistio je separatiste Albance toliko da ga je NATO bombardirao.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:26 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Od 1945. se zna granica izmedju Titovih socijalistickih republika, ali se ne zna granica izmedju Srba i Hrvata. OD 1941. se zna granica između NDH i ostalih područja okolo nje, ali se ne zna granica izmedju Srba i Hrvata. aleksije radicevic je napisao/la: Hrvati, da ne tupimo dalje!
Evo, ja vam cestitam ostvarenje vaseg cilja. Izrazavam zaljenje zbog nevinih zrtava. Mirim se sa vasim avnojevskim granicama, tj. sa gubitkom RSK.
Ako vam to nije dovoljno, ako hocete da potpuno usvojimo vas narativ i vidjenje tih iztorijskih dogadjaja, onda ne znam sta da vam kazem osim da je to neozbiljno. Srbi, da ne tupimo dalje! Evo, ja vam cestitam ostvarenje vaseg cilja. Izrazavam zaljenje zbog nevinih zrtava. Mirim se sa vasim avnojevskim granicama, tj. sa gubitkom istočnog Srijema. Ako vam to nije dovoljno, ako hocete da potpuno usvojimo vas narativ i vidjenje tih iztorijskih dogadjaja, onda ne znam sta da vam kazem osim da je to neozbiljno. aleksije radicevic je napisao/la: Daj bre covece budi normalan. U kojoj to bici nema razaranja i u kojoj to bici samo jedna strana ucestvuje u razaranju? I sta smo to mi hteli? Da nam Vukovar kad ga osvojimo za sebe, bude sto razruseniji? Daj bre covece budi normalan. Koja strana u WWII nema logore i di to u WWII samo jedna strana samo ucestvuje u zločinima? aleksije radicevic je napisao/la: Vi kukate zbog razaranja, kao da se grad moze uzeti bez razaranje, ali eto mi bas zeleli da ga razorimo... Ko je kriv za razaranje Berlina 1945? Vi kukate zbog logora, kao da se može boriti protiv ustaničke bande bez logora, ali eto mi bas zeleli otvarat logore u NDH... Ko je kriv za otvaranje logora za Njemce u Vojvodini 1945?
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:26 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Vi kukate zbog razaranja, kao da se grad moze uzeti bez razaranje
Šta vi imate uzimat naš grad? Si normalan ti? Ako je po pravdi taj grad kao i čitava ISBiZS ( kasnije SBO)je trerebala pripasti Srbima(autonomija) Ali nažalost za Srbe pravde na ovom svetu nema . Pravda je za nas Srbe u bunaru .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:28 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
dudu je napisao/la: Vukovar je danas mjesto pijeteta i narodnog okupljanja, simbol koji je svake godine sve jači, uopće ne pamtim ove procesije prije 15-20 godina, ako ih je i bilo uopće, a sad su svake godine sve impozantnije, toliko da je to sad i nacionalni praznik.
To je jedan jak simbol koji većina nacija nema, naš oltar na kojem se svi Hrvati okupljaju i s vremenom će taj simbol biti sve jači kako će odlaziti živi svjedoci. Onda će preostati samo divljenje tim ljudima koji su se borili do zadnje. Hrvatski mit. ALAMO....ovi glupi Srbeki kitu kuze, da su nam zapadnjaci bacili kost sa Vu i Srebr....da se ovde u svakom ratu koljemo kamama, na zivot ili smrt....ti gradovi su CILJANO IZABRANI, NA REKAMA i NA GRANICI. Sto nije to bio Osjek kao stolni Slavonijem, Pozega.. ..ili Tuzla, Kladanj, Teocak...>>> pratite rijeke i LINIJU RAZDVAJANJA.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:30 |
|
|
storarare je napisao/la: Ko je to bio ugrožen u Srbiji , Pa Sloba je imao 13 godina da čisti da je hteo , ali ond to nje , bio je merhametli prema svima , Ko je to bio ugrožen u NDH , Pa Pavelić je imao 4 godine da čisti da je hteo, ali ond to nije, bio je merhametli prema svima , storarare je napisao/la: Ako je po pravdi taj grad kao i čitava ISBiZS ( kasnije SBO)je trerebala pripasti Srbima(autonomija) Ali nažalost za Srbe pravde na ovom svetu nema . Pravda je za nas Srbe u bunaru . Ako je po pravdi čitava NDH trebala je pripasti Hrvatima (neke autonomije bi bile u njoj) Ali nažalost za Hrvate pravde na ovom svetu nema. Pravda je za nas Hrvate u bunaru.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:31 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: storarare je napisao/la: Ko je to bio ugrožen u Srbiji , Pa Sloba je imao 13 godina da čisti da je hteo , ali ond to nje , bio je merhametli prema svima , Čistio je separatiste Albance toliko da ga je NATO bombardirao. Bezočna laž Vilijama Vokera, on im je davao i previše prava -
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:35 |
|
|
Šporet je napisao/la: storarare je napisao/la: Ko je to bio ugrožen u Srbiji , Pa Sloba je imao 13 godina da čisti da je hteo , ali ond to nje , bio je merhametli prema svima , Ko je to bio ugrožen u NDH , Pa Pavelić je imao 4 godine da čisti da je hteo, ali ond to nije, bio je merhametli prema svima , storarare je napisao/la: Ako je po pravdi taj grad kao i čitava ISBiZS ( kasnije SBO)je trerebala pripasti Srbima(autonomija) Ali nažalost za Srbe pravde na ovom svetu nema . Pravda je za nas Srbe u bunaru . Ako je po pravdi čitava NDH trebala je pripasti Hrvatima (neke autonomije bi bile u njoj) Ali nažalost za Hrvate pravde na ovom svetu nema. Pravda je za nas Hrvate u bunaru. Nije mi poznato da je Sloba pravio SKC. Nije mi poznato da je imao plan 1/3( pokrstiti , pobiti , proterati )
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:39 |
|
|
storarare je napisao/la: Nije mi poznato da je Sloba pravio SKC. Nije mi poznato da je imao plan 1/3( pokrstiti , pobiti , proterati ) Poznato mi je Sloba pobio na desetke Hrvata u Vojvodini i tisuće protjerao Poznato mi je da je Sloba imao plan protjerati ili pobiti milijun Albanaca sa Kosova.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:43 |
|
|
Šporet je napisao/la: storarare je napisao/la: Nije mi poznato da je Sloba pravio SKC. Nije mi poznato da je imao plan 1/3( pokrstiti , pobiti , proterati ) Poznato mi je Sloba pobio na desetke Hrvata u Vojvodini i tisuće protjerao Poznato mi je da je Sloba imao plan protjerati ili pobiti milijun Albanaca sa Kosova. Samo on koji su imali kontakt sa ustaškom emigracijom i koji su bili bezbednosi rizik po Srbiju Oni su smatrani za špiune .
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 20:45 |
|
|
U Borovo naselje stigle i 'Žene u crnom' iz Beograda: Režim u Srbiji baštini politiku onih koji su harali po Vukovaru – Nikad nismo prestale graditi mostove i prostore u kojima će žrtve zločina govoriti. Tužne smo zbog toga što je tragedija Vukovara nepostojeća i nevidljiva u javnosti u Srbiji, a stupanj poricanja i negiranja odgovornosti je jako velik. Naši skromni koraci možda su nevidljivi, ali postoje, i možda su zalog nekim budućim generacijama – kazala je Staša Zajović, osnivačica srbijanske udruge ''Žene u crnom'' koja je također stigla u Borovo naselje. Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/sjecanj ... tu-1540519
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 21:09 |
|
|
storarare je napisao/la: Samo on koji su imali kontakt sa ustaškom emigracijom i koji su bili bezbednosi rizik po Srbiju Oni su smatrani za špiune . Samo oni koji su imali kontakt sa četničkom emigracijom i koji su bili bezbednosi rizik po NDH su završili u Jasenovcu. Oni su smatrani za špiune.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 21:22 |
|
|
dudu je napisao/la: Vukovar je danas mjesto pijeteta i narodnog okupljanja, simbol koji je svake godine sve jači, uopće ne pamtim ove procesije prije 15-20 godina, ako ih je i bilo uopće, a sad su svake godine sve impozantnije, toliko da je to sad i nacionalni praznik.
To je jedan jak simbol koji većina nacija nema, naš oltar na kojem se svi Hrvati okupljaju i s vremenom će taj simbol biti sve jači kako će odlaziti živi svjedoci. Onda će preostati samo divljenje tim ljudima koji su se borili do zadnje. Židovi u Izraelu i Masada - slična priča. Borba do zadnjeg i nema predaje. Srbi spametujte se.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 22:11 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
storarare je napisao/la: Baš čudno kako za Vukavar ne važi priča o 60 km Ne vazi, iz Vukovara nije napadana Vojvodina, Srbija, Nis. Kuzis?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 22:15 |
|
|
laganini je napisao/la: MIR je napisao/la: I u Bruxellesu odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje: ispred sjedišta NATO-a hrvatska zastava spuštena na pola kopljahttps://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... ja-1144118Ni oni ne zaboravljaju Vukovar i Škabrnju! ..jebiga kad nam je kancelar briselski cato.. Ako je nešto dobro je dobro, ali nećemo skrivati ni ono, što nije dobro, a ima dosta toga, što nije dobro!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 19 stu 2021, 23:09 |
|
|
Braćo Hrvati nema potrebe za razne diskusije s bradonjama.
Vukovar je teška i duboka rana, ali mi smo svoj problem riješili.
Koliko god tugujete u ove Dane sjetite se samo Bljeska i Oluje.
Vratili smo im milo za drago. Sva ta krvožedna banda koja je zapalila Vukovar je poslje dobila nogom u guzicu preko Dunava.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 20 stu 2021, 05:24 |
|
|
weasel je napisao/la: Braćo Hrvati nema potrebe za razne diskusije s bradonjama. Vukovar je teška i duboka rana, ali mi smo svoj problem riješili. Koliko god tugujete u ove Dane sjetite se samo Bljeska i Oluje. Vratili smo im milo za drago. Sva ta krvožedna banda koja je zapalila Vukovar je poslje dobila nogom u guzicu preko Dunava. Točno, sa gubitnicima koji ne mogu podnijeti poraz, uzaludno je diskutirati! CRVENI FICO - Tisuće ljudi u Koloni sjećanja u Vukovaruhttps://www.youtube.com/watch?v=Uanbe_F_JiA2,230 views, Nov 18, 2021
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 20 stu 2021, 08:30 |
|
|
Ali koji su to idioti. Ne mogu priznati promašen rat. Nije ni čudo da je Aleksije u Chicagu, mogao je i srpski Jack postati
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Ne zaboravimo Vukovar! Postano: 20 stu 2021, 12:49 |
|
|
Većina ljudi ne zna, no bitka za Vukovar nije završila 18. studenog već na današnji dan 20. studenog kada prestaje posljedni otpor u Borovu naselju.
18. studenog je pao centar grada gdje se uljeva Vuka u Dunav, to je bila jedna od dvije enklave dok je druga već spomenuta u Borovu.
Ljudi koji su se tamo borili nisu niti znali da su četnici ušli u centar, u bolnicu...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|