HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 08:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 976 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 40  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografija RS-a
PostPostano: 24 stu 2021, 16:14 

basamake je napisao/la:
velis da ce te imat najvise beba , nemoj ni slucajno da mjenjas dilera roba ti je odlicna

To mozes lako da proveris na ovom forumu gde se izbacuje statistika a ne u mojoj glavi, druga je stvar sto ti je potrebna terapija za oci, treba procitati pokazatelje znam.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 16:16 

Lutorčina je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:
Pickoustom Vucicu bi bolje bilo da demografske mere za Srbiju ukljuci Republiku Srpsku po automatizmu, moze da se formira zajednicko telo i budzet Srpske i Srbije institucionalno, to nije vise od 30 miliona evra godisnje (3000e x10000), pickin dim za Srbiju.

Onda kod nas ne bi niko ništa ni radio. Kada bi mi u RS dobijali dječiji doplatak iz Srbije plus naš doplatak natalitet bi se povećao. Postali bi ko Arapi u EU. Štancaj djecu i uzimaj socijalu.

To nije socijala, niti ste vi Arapi, Republika Srpska je demografski decentralizovana, i mora da ima dece i za Srpsku i za Srbiju.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 16:19 

aleksije radicevic je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:
Onda kod nas ne bi niko ništa ni radio. Kada bi mi u RS dobijali dječiji doplatak iz Srbije plus naš doplatak natalitet bi se povećao. Postali bi ko Arapi u EU. Štancaj djecu i uzimaj socijalu.

Pa nije bas da nasi ljudi imaju mentalitet Arapa.

A nismo baš ni Evropljani zar ne ?? Ja znam dosta naših ljudi koji su iselili po Holandiji i Švedskoj imaju po 3 ili 4 djece i žene ne rade . Jedino što se ne ženimo sa prvim rođacima eto to je razlika.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 16:53 

U tom slucaju Lutorcina, jedina dilema i pitanje tebi jeste, da li treba da radjaju 3-4 dece u Srpskoj ili u Holandiji i Svedskoj?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 16:53 

Tankosic je napisao/la:
basamake je napisao/la:
velis da ce te imat najvise beba , nemoj ni slucajno da mjenjas dilera roba ti je odlicna

To mozes lako da proveris na ovom forumu gde se izbacuje statistika a ne u mojoj glavi, druga je stvar sto ti je potrebna terapija za oci, treba procitati pokazatelje znam.

koji podaci vaseg zavoda koji svake godine doda barem 1000 beba vise , pa dobrica cosic je reko da je laz vas nacin zivljenja da vama vjerujem na rijec , istocna tvorevina je prakticno mrtva osim bjeljine i trebinja , zapadna se kako tako drzi jos uvjek mada sam cesto zbog posla boravijo u doboju pa ja stvarno neznam gdje ti ljudi rade mrtvilo totalno , pa da se posteno raspodjele pare od pdv vi nebi imali za hljeba

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 17:10 

basamake je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

koji podaci vaseg zavoda koji svake godine doda barem 1000 beba vise , pa dobrica cosic je reko da je laz vas nacin zivljenja da vama vjerujem na rijec , istocna tvorevina je prakticno mrtva osim bjeljine i trebinja , zapadna se kako tako drzi jos uvjek mada sam cesto zbog posla boravijo u doboju pa ja stvarno neznam gdje ti ljudi rade mrtvilo totalno , pa da se posteno raspodjele pare od pdv vi nebi imali za hljeba

Ti si debil decko, ne znas osnovne stvari koje su iztakijane ovde godina.

Za pocetak jebo te Dobrica Cosic, uzmi procitaj sta je napisao, davno su Bosnjaci na ovom forumu prestali da lupetaju o tome jer su se sami uverili sta tacno pise, a to im se ne isplati, da ne pricam sto je on nebitna osoba medju Srbima, propali razocarani komunista jugosloven, nije ni znao da je Srbin dok nije krenulo sranje.

Drugo, to sto nestajete brze od Srba i Hrvata je direktna posledica vasih generacija 50tih, 60tih, 70tih, a na osnovu koji ste i prvi put postali vecina, a sada one nestaju 3 puta brze od istih generacija Srba i Hrvata.

Trece, to objavljuje vasa statistika, samo vam ne kace na klix.ba pa se pravite da ne postoji.

Cetvrto, Srpska ce uvek imati Srbiju za sve sto joj treba, a vi nemate ni kuceta ni maceta, nesposobni ste i Turke da dovedete vec mora Dodik da vam dovodi Turke da investiraju, a onda vi to zablokirate zato sto je preko Dodika.

Prema tome, prvo se edukuj i informisi van klix.ba, pa onda uzmi da pises komentare.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 17:26 

Tankosic je napisao/la:
basamake je napisao/la:

Ti si debil decko, ne znas osnovne stvari koje su iztakijane ovde godina.

Za pocetak jebo te Dobrica Cosic, uzmi procitaj sta je napisao, davno su Bosnjaci na ovom forumu prestali da lupetaju o tome jer su se sami uverili sta tacno pise, a to im se ne isplati, da ne pricam sto je on nebitna osoba medju Srbima, propali razocarani komunista jugosloven, nije ni znao da je Srbin dok nije krenulo sranje.

Drugo, to sto nestajete brze od Srba i Hrvata je direktna posledica vasih generacija 50tih, 60tih, 70tih, a na osnovu koji ste i prvi put postali vecina, a sada one nestaju 3 puta brze od istih generacija Srba i Hrvata.

Trece, to objavljuje vasa statistika, samo vam ne kace na klix.ba pa se pravite da ne postoji.

Cetvrto, Srpska ce uvek imati Srbiju za sve sto joj treba, a vi nemate ni kuceta ni maceta, nesposobni ste i Turke da dovedete vec mora Dodik da vam dovodi Turke da investiraju, a onda vi to zablokirate zato sto je preko Dodika.

Prema tome, prvo se edukuj i informisi van klix.ba, pa onda uzmi da pises komentare.

napiso si gomilu gluposti i sad vidim da vam nema pomoci samo jedno pitanje kolika je prosjecna starost kod kojeg naroda i ne bih dalje polemiso ja koliko znam po popisu 2013 vi i hrvati ste u prosjeku bili stari od nas za 2-3 godine , jedino si upravu za turke ja ih ocima smislit ne mogu ali posto ce el bake da dobije tvrdim u guzicu 2022 na izborima druga ce se prica pricat sa laznom bracom turcima

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 17:37 

Uzimas za relevantno popis iz 2013 i posle se cudis sto ti utemeljeni i precizni podatci i kretanja zvuci kao lupetanje.

Jel Srba ima 55 hiljada u FBIH? Nema, ima ih 15-20 hiljada.

Jel Bosnjaka ima 180 hiljada u Srpskoj? Nema, ima ih oko 60-70 hiljada u 2020toj.

I to nisu rezultati emigracija, nego upravo tog i takvog takijskog popisa, pa onda emigracije.

U 10 godina ste pali sa 18 hiljada na 12 hiljada beba, a Srbi se i dalje drze na 9-10 hiljada, cak sta vise imaju odlicnu godinu.

Sta mislis da ce se desiti u narednih 5 do 10 godina, postacete Emirati, necete imati redove ispred ambasade, gradicete autoputeve, otvarati fabrike, povezivati se ekonomski?

Necete, dok je Bakir ziv, vi zivite u Dinastijskom uredjenju od 1990te, to je osnov vaseg postojanja, dakle Alija, Tihic, Bakir, i niko drugi, vi ste samo kolektivno namagarceni da ulazite u bespotreban rat protiv komsija Srba a za racun Svaba i Amera, da biste na kraju dobili 100 puta manje od onoga sto su vam Srbi nudili, i onda su vam opet Srbi krivi.

Tako da, 30 godina vi pricate kako "dogodine nece Izetbegovica biti na vlasti" i ok je da lazete sebe, ali nemojte nama to pricati, jer mi ne padamo ne te takija ima 30 godina, jos od kada je na izborima pobedio Abdic, a opet Alija preuzeo sve i odveo vas u kolektivnu katastrofu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 17:46 

Tankosic je napisao/la:
U tom slucaju Lutorcina, jedina dilema i pitanje tebi jeste, da li treba da radjaju 3-4 dece u Srpskoj ili u Holandiji i Svedskoj?

Zamisli kada bi se donio zakon u narodnoj skupštini da svaka žena koja je rodila 3 djece ima neki mjesečni minimalac od 650KM a one koje su rodile 4 djece da imaju prosječnu platu od 850 - 900K? Natalitet bi se naglo povećao a budžet bi pukao. Raja bi opelješila budžet a ne bi bilo plate za ove guzonje na državnim jaslama.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 17:54 

Da postavimo tu naucnu fantastiku na papir, da 10000 zena godisnje rodi trece-cetvrto dete, po 500 KM mesecno, ti je 6k godisnje, puta 10k=60 miliona km godisnje+ jos toliko za ostale zene, dakle 60 miliona evra godisnje, trosak koji Srbija trepnula ne bi, to je jebenih 10 km autoputa u Srbiji sada.

Jer Srbiji je to primarno pitanje, a narucito da ulaze u decentralizovane demografske oblasti, jer samo tamo mozes da dobijes rezultat, a Republika Srpska je najbolja po tom pitanju, pri tom mora da ima natalitet za Srpsku na prvom mestu, ali i za Srbiju jer je to prirodno.

To ti je kao sa vojskom, ili ces placati svoju ili tudju, nema tu mnogo sta da se prica.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 17:58 

Tankosic je napisao/la:
Uzimas za relevantno popis iz 2013 i posle se cudis sto ti utemeljeni i precizni podatci i kretanja zvuci kao lupetanje.

Jel Srba ima 55 hiljada u FBIH? Nema, ima ih 15-20 hiljada.

Jel Bosnjaka ima 180 hiljada u Srpskoj? Nema, ima ih oko 60-70 hiljada u 2020toj.

I to nisu rezultati emigracija, nego upravo tog i takvog takijskog popisa, pa onda emigracije.

U 10 godina ste pali sa 18 hiljada na 12 hiljada beba, a Srbi se i dalje drze na 9-10 hiljada, cak sta vise imaju odlicnu godinu.

Sta mislis da ce se desiti u narednih 5 do 10 godina, postacete Emirati, necete imati redove ispred ambasade, gradicete autoputeve, otvarati fabrike, povezivati se ekonomski?

Necete, dok je Bakir ziv, vi zivite u Dinastijskom uredjenju od 1990te, to je osnov vaseg postojanja, dakle Alija, Tihic, Bakir, i niko drugi, vi ste samo kolektivno namagarceni da ulazite u bespotreban rat protiv komsija Srba a za racun Svaba i Amera, da biste na kraju dobili 100 puta manje od onoga sto su vam Srbi nudili, i onda su vam opet Srbi krivi.

Tako da, 30 godina vi pricate kako "dogodine nece Izetbegovica biti na vlasti" i ok je da lazete sebe, ali nemojte nama to pricati, jer mi ne padamo ne te takija ima 30 godina, jos od kada je na izborima pobedio Abdic, a opet Alija preuzeo sve i odveo vas u kolektivnu katastrofu.

sto se tice alije treba da svaki srbin ima njegovu sliku taj covjek sta je uradio nam bosnjacima tesko je u literaturi nac takav slican profil insana u trenutcima kad se doslo do banjaluke a vi krenuli sa traktorima da bezite ovaj pristaje na dejtonski sporazum pa stvarno ko nas je vodio dobro smo zivu glavu sacuvali , bakir na izborima 2022 ce da dozivi takav potop da nisi svjestan jer znam kakvo je raspolzenje u narodu cak i komsije koje idu stalno u dzamiju za njega kazu da je *** i da nikad vise nece za njega glasat , popis je imo dosta manjkavosti ali opet je dao neku sliku , kako objasnit to da imate toliku smrtnost u rs nemal ko u federaciji od korone ako znamo koju starosnu strukturu najvise kosi virus zar nije logicno da u vas ima vise starijeg stanovnistva i da je to zbog toga tolika smrtnost ja ne vjerujem u one price o kisiku industriski ili medicinski stvar je vise kako ces ga nazvat u biti oba imaju cistocu preko 99% tako da je tu opozicija htjela da ubere neke pojene kod glasaca

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 18:08 

Tebi Alija nije kriv za 100 hiljada zrtava zarad odbijanja 100 puta povoljnije ponude od Srba, nego zato sto nije nastavio sa ratom u nedogled, kao da se on pitao ista dokle ce ici tenkovi, bez obzira na dalje stradanje naroda.

Nas bas briga dali ce Bakir da se skine ili ne, za razliku od vas kojima je samo stalo da Dodiku vidite ledja, sve sto si napisao ne menja prvobitnu cinjenicu na koju smo i usli u raspravu, a to je da u 5 do 10 godina najvise ce se Srbi radjati na celoj BiH teritoriji, pa onda svi drugi.

Popis nije bio manjkav, vec plod imaginacije politicara i njihovih ljudi, to nije manjkavost, vec politicka instrumentalizacija.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 18:32 

Tankosic je napisao/la:
Tebi Alija nije kriv za 100 hiljada zrtava zarad odbijanja 100 puta povoljnije ponude od Srba, nego zato sto nije nastavio sa ratom u nedogled, kao da se on pitao ista dokle ce ici tenkovi, bez obzira na dalje stradanje naroda.

Nas bas briga dali ce Bakir da se skine ili ne, za razliku od vas kojima je samo stalo da Dodiku vidite ledja, sve sto si napisao ne menja prvobitnu cinjenicu na koju smo i usli u raspravu, a to je da u 5 do 10 godina najvise ce se Srbi radjati na celoj BiH teritoriji, pa onda svi drugi.

Popis nije bio manjkav, vec plod imaginacije politicara i njihovih ljudi, to nije manjkavost, vec politicka instrumentalizacija.

vazi sve si upravu , cekamo onda tu 2030 godinu ja da sam na vase mjestu ja bi vec sad pristo da se sve ukine jer po tim trendovima vi ce te bit vecina i onda mozete da majorizirate i nas i hrvate i da radite sta vam je volja pa jel

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 18:38 

basamake je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

vazi sve si upravu , cekamo onda tu 2030 godinu ja da sam na vase mjestu ja bi vec sad pristo da se sve ukine jer po tim trendovima vi ce te bit vecina i onda mozete da majorizirate i nas i hrvate i da radite sta vam je volja pa jel

1. Srbi ne čekaju. Srbi rade na uništenju BiH. Muslimani čekaju.
2. Ne želimo da majoriziramo Muslimane. Ima puno zanimljivijih stvari za raditi nego baviti se kozojebima.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 18:57 

novovrijeme je napisao/la:
basamake je napisao/la:

2. Ne želimo da majoriziramo Muslimane. Ima puno zanimljivijih stvari za raditi nego baviti se kozojebima.

sa ovim komentarom si sve reko o sebi jedan obicni zadojeni primitivac , bosnu niste unistili ni 92-95 tad vam je bio zicer koji ste promasili i vise nikad necete dobit takvu priliku

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 19:00 

basamake je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

sa ovim komentarom si sve reko o sebi jedan obicni zadojeni primitivac , bosnu niste unistili ni 92-95 tad vam je bio zicer koji ste promasili i vise nikad necete dobit takvu priliku

Pa nismo je uništili al je jesmo podjelili.
Uništavaćemo dok je ne uništimo, svaki dan je nova prilika.
BiH je zločonačka tvorevina i božja pravda je da nestane sa karte.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 19:06 

basamake je napisao/la:
sto se tice alije treba da svaki srbin ima njegovu sliku taj covjek sta je uradio nam bosnjacima tesko je u literaturi nac takav slican profil insana u trenutcima kad se doslo do banjaluke

Govoriš valjda o NATO, HV, HVO i snagama za brza dejstva. Ono gdje ste vi uspjeli uletiti je prethodno sa naše strane napušteno u borbama sa pomenutim. Vi ni te 1995. sa nama niste mogli tamo gdje smo bili samo mi i vi. Redovno smo vas derali. I da napomenem najvažnije, Srbija nije bila aktivni sudionik. Najavila je uključenje u sukob kada je HV došla na 20 km od BL.
A to dokle je ko i u kojoj prilici došao, kakve veze to ima ? Pa mi smo vas derali u po Sarajeva. Uletali smo vam do bolnice u Bihaću za novu godinu 94/95. SB UN vam je redovno proglašavao zaštićenim zonama gradove i opštine koje su bile pred padom; Bihać, Goražde, Žepa, Srebrenica i Sarajevo. I zato ne trolaj, tema je demografija RS.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 19:44 

3AJE6 je napisao/la:
basamake je napisao/la:
sto se tice alije treba da svaki srbin ima njegovu sliku taj covjek sta je uradio nam bosnjacima tesko je u literaturi nac takav slican profil insana u trenutcima kad se doslo do banjaluke

Govoriš valjda o NATO, HV, HVO i snagama za brza dejstva. Ono gdje ste vi uspjeli uletiti je prethodno sa naše strane napušteno u borbama sa pomenutim. Vi ni te 1995. sa nama niste mogli tamo gdje smo bili samo mi i vi. Redovno smo vas derali. I da napomenem najvažnije, Srbija nije bila aktivni sudionik. Najavila je uključenje u sukob kada je HV došla na 20 km od BL.
A to dokle je ko i u kojoj prilici došao, kakve veze to ima ? Pa mi smo vas derali u po Sarajeva. Uletali smo vam do bolnice u Bihaću za novu godinu 94/95. SB UN vam je redovno proglašavao zaštićenim zonama gradove i opštine koje su bile pred padom; Bihać, Goražde, Žepa, Srebrenica i Sarajevo. I zato ne trolaj, tema je demografija RS.

hahah klasicna mitomanija , niste dobili ni jedan jedini rat koji ste vodili kroz historiju to cak kazu i vasi historicari , sto sad ne zapocnete rat da vidim to junastvo , dodik samo ponavlja ja nisam za rat nisam spreman ni rs zrtvovat za mir pa sto to kaze ako ste toliki junaci zna covjek da bi najvise za 6 mjeseci svi bili u majcici srbiji

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 20:29 

basamake je napisao/la:
3AJE6 je napisao/la:

hahah klasicna mitomanija , niste dobili ni jedan jedini rat koji ste vodili kroz historiju to cak kazu i vasi historicari , sto sad ne zapocnete rat da vidim to junastvo , dodik samo ponavlja ja nisam za rat nisam spreman ni rs zrtvovat za mir pa sto to kaze ako ste toliki junaci zna covjek da bi najvise za 6 mjeseci svi bili u majcici srbiji

Mi smo miroljubiv narod.
Nismo islamofašistička bagra.
Nas vođenje ratova ne zanima. Osim u slučaju da se moramo braniti.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 20:47 

basamake je napisao/la:

Historiju si, vidim, ućio u mejtefu. Zajebano je kada od malih nogu, gotovo cijeli život provedeš u društvu učača kurana. Granice i obrisi se gube. Laž se prelijeva u svaku poru. Realno prestaje da postoji.

Sutra ćeš da slaviš svoj dan državnosti :zubati
To je onaj dan u kome je od 247 delegata čak 46 bilo iz redova muslimana, odnosno respektabilnih 18% ?

18% dobilo rat protiv 82% cviječa :evotigana

Udio i sami priznajete u svom sunitskom glasilu.
muslimanski link - WARNINGS !!! ☢ BIOHAZARD ☢

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 20:56 

basamake je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

Zasto bismo to radili, zasto bi se Srbi odrekli svoje Republike kada nas 99,99% zivi u njoj?

To je kao da kazes Hrvatima 89' da se oni odreknu SR Hrvatska.

BiH je podeljena i to je realnost, i vec gotova stvar, dali cemo nezavisnost doziveti za 5 ili 10 ili 15 godina nama je nebitno.

Ali necete moci vise nikada da zaigrate na demografsku kartu protiv Republike Srpske, to je poenta, jer vam se nikada nece vratiti Jugoslavija koja bi vam preokrenula trendove, a trendovi su da dok Srbi i Hrvati nestaju kao narodi postepeno, vi ste survani u provaliju i neminovno vam vodi nestanku postojanja, a da vas ne pipne ni jedan Srbin ili Hrvat.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 21:17 

Historiju si, vidim, ućio u mejtefu. Zajebano je kada od malih nogu, gotovo cijeli život provedeš u društvu učača kurana. Granice i obrisi se gube. Laž se prelijeva u svaku poru. Realno prestaje da postoji.
ja sam zakleti ateista bosnjak , gorzim se od vjere i ljudima koji vjeruju u te bajkice sa istoka mislim sve najgore tako da ti ta konstatacija ne stoji

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 21:27 

basamake je napisao/la:
ja sam zakleti ateista bosnjak , gorzim se od vjere i ljudima koji vjeruju u te bajkice sa istoka mislim sve najgore tako da ti ta konstatacija ne stoji

Znamo. :smijeh :thumbup

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 21:35 

gledajuci vas tako crnjomanaste vi ste pljunuti turci vidi se da 500 godina nije mala stvar istini za volju ima tu dosta i romskog u vama jer se oni brzo asimiliraju u srbe a imaju dobar natalitet bas ih ima dosta u srbiji gledajuci onu dnk emisiju na pinku covjek se zapita pa ima li uopste srba u srbiji

Vrh

PostPostano: 24 stu 2021, 21:38 

vipera ammodytes je napisao/la:
Zamisliti sad tu 2030.
Srba 600 000
Bošnjaka 900 000
Nas 300 000.
To je nas 17%
Kao i 1991.
Ali već vidim kako će Srbi i Bošnjaci ispuniti svoj dio 'posla' i stvarno doći na te cifre, ali da mi nećemo ispuniti naš dio, a to je uspjeti ostati na 300 000.

Tvoji mokri snovi.....omjer je 1:3:4,2..........kazes da ce Srbi pasti za vise od 1/3. a Hrv za 15%....pa ne ide to tako.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 976 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Tomba17 i 18 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: