HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 18:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88340 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 02 pro 2021, 01:18 

teranova je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Sandžak je oslobođen tek 1912. godine, rekli bi u moderno doba kad se više muslimane nije tjeralo kao 50 godina ranije.

Sad vidi koliko su nacionalno svesni - glasali su i rukama i nogama na referendumu za samostalnost CG iako im ta granica ide posred njihovog tzv Sandžaka. Glasaš da budeš podeljen. Da li to možeš da razumeš ikako?

zato sto su odlucili preseliti u sarajevo

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 02 pro 2021, 01:21 

teranova je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Sandžak je oslobođen tek 1912. godine, rekli bi u moderno doba kad se više muslimane nije tjeralo kao 50 godina ranije.

Sad vidi koliko su nacionalno svesni - glasali su i rukama i nogama na referendumu za samostalnost CG iako im ta granica ide posred njihovog tzv Sandžaka. Glasaš da budeš podeljen. Da li to možeš da razumeš ikako?

Samo da je kontra Srba, značajniji udio u Crnoj Gori, nekakav faktor za potkusurivanje što stvarno i jesu bili sve godine.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 01:24 

dudu je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Samo da je kontra Srba, značajniji udio u Crnoj Gori, nekakav faktor za potkusurivanje što stvarno i jesu bili sve godine.

Upravo tako. Sečeš granu na kojoj sediš samo da naškodiš drugome. Posle su Milu tražili obeštećenje priznavanjem Tuzi kao zasebne opštine i dobili su. Dao bi im on i više, uradili su posao.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 02:42 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ni ovih -100 u Hrvatskoj nije loše, s Hrvatima HercegBosne to je pozitivna nula.

A Muslimani će imati nekih -700 u Federaciji ove godine, i vjerojatno su na -900 kad se dodaju Muslimani u Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji. To je kao da Hrvate opališ sa novih -3000.

u Rožajama kao najvećoj općini imaju pad za 15% rođenih.

u Bijelom Polju gdje su činili većinu rođenih prije 10-tak godina pad je 9%.

još jedna njihova općina, Plav, pad 10%.

Gusinje pad, mala je općina, ali njihova, nema smisla u postotku.

sasvim slučajno jedina općina na moru gdje ih je značajan udio, a to je Bar, ima pad preko 11%.

ovo je evakuacija muslimana iz Crne Gore.

ostaje samo dočekati podatke iz Srbije za Sandžak i mogli bi uskoro imati crno na bijelo da ih se danas na cijelom zapadnom Balkanu ne rađa ni 15000.

Srbija i Crna Gora su se riješavale muslimana tako što su ih uvaljivale nama. Bratski nema šta. Samo u Sarajevu ima 150 000 stanovnika rođenih u SCG.
Crnogorski muslimani su prisutni u SA od politike do šou biznisa.
Rožaje imalo prije 30 godina natalitet ko Palestina.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 04:14 

Ja sam upoznao jednog Rožajca Muslimana, za sebe govori Mi Crnogorci, ne znam je li me takija ili što, možda samo preuzima popularniji identitet kao mimikriju.

:zubati

Pričali dosta puta, nikad nije spomeno ni Bosnu ni Bošnjake.

Možda je njegova familija među onima koji se radije izjašnjavaju kao Muslimani nego Bošnjaci.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 04:58 

Demografski post napisan na drugoj temi.

bezimeni12 je napisao/la:
dzamijas je napisao/la:
Daj podatke, izvor, nešto?

OffTopic je, ali jos ovo da dodam.
Izvor je turski popis 1859.
Sta je izvor te info sto su dzamijasi upisali na Wiki?
Fantazija o podrinju (Zvornicki sandzak) izgleda ovako te 1859. (Bosna puna turske vojske, Muslimani na maksimumu)

Nahija Zvornik pola/pola.
Nahija Bjeljina 60% hriscani/40 % Turci.
Nahija Brcko 70% hriscani/30 % Turci.
Nahija Maglaj 70% hriscani/30 % Turci.
Nahija Kladanj 60% hriscani/40 % Turci.
Nahija Srebrenica pola/pola.
Nahija Gradacac 65% hriscani/35 % Turci
Nahija Tuzla Donja 30% hriscani/70 % Turci
Nahija Tuzla Gornja 40% hriscani/60 % Turci

Istocna Bosna je vracena onome cija je uvijek i bila.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:00 

Ma kakva 1859. imamo ovakvo stanje 1953-će:

slika

Vidi iz čega smo mi došli do ovoga sada. Vidi Sarajeva što se crveni. I grad i okolina.

Kako biti nesretan kad ovo vidiš?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:06 

Nebula je napisao/la:

slika

Vidi iz čega smo mi došli do ovoga sada. Vidi Sarajeva što se crveni. I grad i okolina.

Dobar dio crvenog su zapravo muslimani, a o čemu se već raspravljalo kad su popisi u pitanju u BiH od 1948-1971.
Nebula smatrao sam te ozbiljnim forumašem.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:08 

Dutch01 je napisao/la:
Dobar dio crvenog su zapravo muslimani

muslimani koji su se izjasnili kao Srbi. A sad se ne izjašnjavaju kao Srbi. Nije li napredak?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:12 

Kutiljerov plan je imao samo početnu mapu baziranu na popisu iz 91-ve a ista bi bila razmatrana tek nakon što se prihvati načelna podjela BiH na 3 dijela. Ko vas ne zna ;)

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:18 

Ali je malo nedostajalo da ovo prihvatimo:

slika

Brrr naježim se kad ovo vidim. Bošnjačka strana je tražila još samo par procenata i ovo bi prihvatili.

Argumenti na Bošnjačkom saboru 28.09.1993-će:

Edib Bukvić (SDA) Moramo da budemo svjesni težine prihvatanja ili neprihvatanja ponuđenog paketa (Oven-Stoltenberg plan). Ovaj će rat jednog dana završiti formiranjem nacionalnih država Muslimana, Srba i Hrvata. Postojeće granice država doživjet će znatne izmjene. Neophodno je definirati prostor države muslimanskog naroda, koji će zadovoljiti sljedeće kriterije: da je to kompaktan prostor koji se može braniti; da ima svoj izlaz na more i da obuhvata grad Sarajevo kao historijski centar bosanskih Muslimana.

Alija Izetbegović (SDA) Mi smo procijenili da je odbijanje najčešće bilo motivirano time što se nisu vratile teritorije. Recimo da se vrate teritorije... Da li je tada prihvatljiva formula? Nakon svega što se dogodilo, mislim da bi većina ljudi, barem u muslimanskom narodu, bila spremna prihvatiti novi koncept BiH, kao jedne unije, u kojoj bi muslimanske teritorije bile pod kontrolom bosanskohercegovačke vlasti.

Ismail Hatab Nisam ja za cjelovitu BiH! Ovdje živi 44 posto Muslimana. BiH ne može biti komplet muslimanska, to je moje mišljenje. (...) Hoću da vam kažem, ja sam za mir. Ovo 30 posto nije bitno kako će se ona zvati, ali za mene to je država muslimanskog naroda. (aplauz) U ustavu te države treba da bude da je ona država muslimanskog naroda.

Ejub Topić BiH je sredstvo, a ne cilj. Naš cilj je opstanak muslimanskog naroda na ovim prostorima.

U nastavku sjednice, koja je bila otvorena za javnost, saopćeni su rezultati glasanja sabornika. Za prihvatanje plana Ovena i Stoltenberga bila su 53 sabornika, protiv ih je 78 ili 22,30 posto, dok je 218 glasova ili 62,46 posto bilo za prihvatanje plana, ali uz uvjet da se dobije još 2-3% teritorije.

brrr

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:28 

Dobijemo li ispod 33,3% u konačnici ja se objesim javno u sred Sarajeva. Časna pionirska :palacgore1

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:39 

Nebula je napisao/la:

slika

Brrr naježim se kad ovo vidim. Bošnjačka strana je tražila još samo par procenata i ovo bi prihvatili.

Edib Bukvić (SDA) Moramo da budemo svjesni težine prihvatanja ili neprihvatanja ponuđenog paketa (Oven-Stoltenberg plan). Ovaj će rat jednog dana završiti formiranjem nacionalnih država Muslimana, Srba i Hrvata. Postojeće granice država doživjet će znatne izmjene. Neophodno je definirati prostor države muslimanskog naroda, koji će zadovoljiti sljedeće kriterije: da je to kompaktan prostor koji se može braniti; da ima svoj izlaz na more i da obuhvata grad Sarajevo kao historijski centar bosanskih Muslimana.

U nastavku sjednice, koja je bila otvorena za javnost, saopćeni su rezultati glasanja sabornika. Za prihvatanje plana Ovena i Stoltenberga bila su 53 sabornika, protiv ih je 78 ili 22,30 posto, dok je 218 glasova ili 62,46 posto bilo za prihvatanje plana, ali uz uvjet da se dobije još 2-3% teritorije.

brrr

Nebula zvani laž, na toj karti koja je nasumična da ne može nasumičnija, nema izlaza na more niti je Sarajevo centar bosanskih muslimana, sad će te dobiti manje od 23%, možda čak i zapadno Sarajevo uzmu Srbi, a mi svakako uzimamo stočni Mostar i šaljemo buldožere

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:41 

Meni i ova Nebulina slika izgleda odlično za Muslimane. Imali bi sve bitno što i sad imaju plus Mostar i Srebrenicu.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:45 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Meni i ova Nebulina slika izgleda odlično za Muslimane. Imali bi sve bitno što i sad imaju plus Mostar i Srebrenicu.

Pa iz današnje perspektive je odlična, to i pokazuje u kakvom su sranju da Nebula nije mogao naći goru kartu po njih i kare tražili još par posto, a ono nema izlaza na more, joj nebula takija ti teška.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 10:54 

dudu je napisao/la:
Sve više sazrijeva svijest da im ne nudimo ništa više i da ih držimo kao taoce u ovoj BIH do nule. Zašto da na granicama Hrvatske ostavljamo neki potencijalno opasan teritorij koji bi u budućnosti mogao raditi probleme. Kad potroše sav potencijal za iseljavanje, onda eventualno možemo podvlačiti crte i tražiti trajnja rješenja, u ovom trenutku nikako.

Hahaha pa RS ode prijatelju. Pratiš li vijesti? Kad RS ode šta onda? Ostaće FBiH u komadu kao država jer nam ne nudite ništa?

Ok, slažem se :aleale

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 11:01 

Nebula je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Sve više sazrijeva svijest da im ne nudimo ništa više i da ih držimo kao taoce u ovoj BIH do nule. Zašto da na granicama Hrvatske ostavljamo neki potencijalno opasan teritorij koji bi u budućnosti mogao raditi probleme. Kad potroše sav potencijal za iseljavanje, onda eventualno možemo podvlačiti crte i tražiti trajnja rješenja, u ovom trenutku nikako.

Hahaha pa RS ode prijatelju. Pratiš li vijesti? Kad RS ode šta onda? Ostaće FBiH u komadu kao država jer nam ne nudite ništa?

Ok, slažem se :aleale

RS ide al to je proces Mujo.
Kao što ti rekoh, nismo mi glupi ko vi 1992. ili Šiptari da idemo grlom u jagode.
Tek vraćamo nadležnosti. Samo to + IZ je okrenulo BiH naopako i vas raspametilo. Zamisli šta tek dolazi.
Najbolje bi bilo da vi započnete rat ali ukoliko do tog ne dođe mi moramo ići korak po korak dok cijeli svijet ne prihvati neminovnost podjele BiH. U kakvom ćete stanju vi dočekati taj dan vidićemo.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 11:10 

novovrijeme je napisao/la:
RS ide al to je proces Mujo

Ma kakav proces. Sad se pojavio otvor sticajem okolnosti. Taj otvor se može brzo zatvoriti.

Recimo, imali ste podršku Njemačke dok je vladala baba. Sad nećete imati. Eto već jedan saveznik manje.
(mada je baba već učinila svoje sa ovim cirkusom oko VP).

Pokazuje se da je za Bošnjake Biden katastrofa (podcjenilo se da je tek drugi katolik POTUS). Ali ni on neće dugo.

Ovaj francuz je 100% vaš. Ali i on može izgubit vlast.

Putin ima 69 godina a ne djeluje baš zdravo. Sve je moguće.

Erdoan djeluje izrazito bolesno (a veoma koristi vašoj stvari).

Jednostavno je nevjerovatan splet sretnih okolnosti za vas u ovom trenutku. Ali to neće trajati godinama. Nemate luksuz da rizikujete. Ili 2022-ga ili možda nikad.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 11:24 

Nebula je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
RS ide al to je proces Mujo

Ma kakav proces. Sad se pojavio otvor sticajem okolnosti. Taj otvor se može brzo zatvoriti.

Recimo, imali ste podršku Njemačke dok je vladala baba. Sad nećete imati. Eto već jedan saveznik manje.
(mada je baba već učinila svoje sa ovim cirkusom oko VP).

Pokazuje se da je za Bošnjake Biden katastrofa (podcjenilo se da je tek drugi katolik POTUS). Ali ni on neće dugo.

Ovaj francuz je 100% vaš. Ali i on može izgubit vlast.

Putin ima 69 godina a ne djeluje baš zdravo. Sve je moguće.

Erdoan djeluje izrazito bolesno (a veoma koristi vašoj stvari).

Jednostavno je nevjerovatan splet sretnih okolnosti za vas u ovom trenutku. Ali to neće trajati godinama. Nemate luksuz da rizikujete. Ili 2022-ga ili možda nikad.

Baš si neozbiljan.
Ne znate procjeniti situaciju ko ni 1992.
Isti ste Šiptari.
Eto imali su Šiptari otvor izašli su kroz njega i gdje su sad? Požurili su, nisu uništili Srbiju a mogli su.

Mi moramo prvo uništiti BiH, to radimo kao što vidiš već dugo a sad ćemo ubaciti u 5. brzinu. Hrvati isto. Svijet se neminovno mjenja i to je nezaustavljivo. Zapad će sve više slabiti a istok jačati. Sa te strane mi smo opušteni. Bitno je samo dobro pripremiti teren.
A vi ne možete više ništa. Bukvalno ništa. Kad se BiH raspadne trebaće vam decenije da se oporavite, pod uslovom da dobijete 24%. A i to je pitanje, obzirom koliko ste glupi kao kolektiv.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 11:27 

Nebula je napisao/la:

slika

Bošnjačka histerija o "katastrofi" koju su doživeli zasniva se na tome što kao početnu poziciju sa kojom porede današnje stanje uzimaju kraj titoizma 1990, a ne njegov početak, kada su bili u rangu muslimana u Bugarskoj, koji su narednih decenija proterivani i vraćani u hrišćanstvo.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 13:02 

Postoje i ovakve ideje:

ikman
prije 10 minuta
Plan je jednostavan: Anestezija (verglanje jednih te istih umirujućih priča) dok Bošnjaci ne isele pa Srbija i Hrvacka umarširaju u PRAZNO. I odvija se savršeno: za PO GODINE nam ošlo 80 iljada, do kraja još toliko, pa umrli, stradali od Korone - eto ti 10 % naroda. U JEDNOJ JEDINOJ GODINI! Za 3 decenije nas NEMA! Zato sam ja da se proguta ta žaba i pripojimo Srbiji - možda Vučić nešta izgradi, napravi i zaposli pa kogod ostane... vako ko dosad zagarantiran nam NESTANAK pa Bujrum!

................
Ispustio je jednu bitnu stvar a to je srpski pristanak.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 13:07 

teranova je napisao/la:
Postoje i ovakve ideje:

ikman
prije 10 minuta
Plan je jednostavan: Anestezija (verglanje jednih te istih umirujućih priča) dok Bošnjaci ne isele pa Srbija i Hrvacka umarširaju u PRAZNO. I odvija se savršeno: za PO GODINE nam ošlo 80 iljada, do kraja još toliko, pa umrli, stradali od Korone - eto ti 10 % naroda. U JEDNOJ JEDINOJ GODINI! Za 3 decenije nas NEMA! Zato sam ja da se proguta ta žaba i pripojimo Srbiji - možda Vučić nešta izgradi, napravi i zaposli pa kogod ostane... vako ko dosad zagarantiran nam NESTANAK pa Bujrum!

................
Ispustio je jednu bitnu stvar a to je srpski pristanak.

Ma Ikman ih trola. :zubati

1048 of 2558 - 40.97%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 13:08 

Mjenjaju spiku ali prekasno i premalo !

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 13:09 

Naša Kvačica je napisao/la:

Ma Ikman ih trola. :zubati

Moguće.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2021, 15:59 

Nebula je napisao/la:

slika

Alija Izetbegović (SDA) Mi smo procijenili da je odbijanje najčešće bilo motivirano time što se nisu vratile teritorije. Recimo da se vrate teritorije... Da li je tada prihvatljiva formula? Nakon svega što se dogodilo, mislim da bi većina ljudi, barem u muslimanskom narodu, bila spremna prihvatiti novi koncept BiH, kao jedne unije, u kojoj bi muslimanske teritorije bile pod kontrolom bosanskohercegovačke vlasti.

Ismail Hatab Nisam ja za cjelovitu BiH! Ovdje živi 44 posto Muslimana. BiH ne može biti komplet muslimanska, to je moje mišljenje. (...) Hoću da vam kažem, ja sam za mir. Ovo 30 posto nije bitno kako će se ona zvati, ali za mene to je država muslimanskog naroda. (aplauz) U ustavu te države treba da bude da je ona država muslimanskog naroda.

Ejub Topić BiH je sredstvo, a ne cilj. Naš cilj je opstanak muslimanskog naroda na ovim prostorima.

brrr

Koji horor za Hrvate, a jackpot za Muslimane ova karta.

Što sve Muslimani dobivaju u svom etitetu:

Lepenička, dolina, Žepče, Usora, Vareš, Stolac, Žepa, Srebrenica, Bosanska Krupa (Srbi su kontrolirali grad na desnoj obali Une), Ozren (mogli bi napravit put Doboj-Istok - Doboj-jug samo kroz federaciju,

distrikt Sarajevo u kojem bi Muslimani bili dvotrećinska većina a Srbi bi samo sve više curili van, cijeli distrikt bi bio miješan i Srbi ne bi imali mogućnost graditi Istočno Sarajevo, središte bi im bilo na Palama i curili bi prema tamo

distrikt Mostar - Muslimani bi bili vječna većina u gradu, baš pravom gradu među zgradama - brrr

podrinje - sačuvani inkubatori Srebrenica i Žepa

Brčko - nema distrikta - cijela općina muslimanska uključujući i grad osim dijela koji su okupirali Srbi (sve srpska sela i okupirana hrvatska sela, nula muslimanskih) grad bi bio povezan nadvožnjakom sa muslimanskim entitetom.

psihološki faktor - "država"/entitet od Save do Stolca, od Drine, sa tri grada/općine na Drini do Une

Sve ovo danas samo mogu sanjat.

Sad pogledajmo ovaj hrvatski horor

Od svega u Bosni Hrvatima ostaje Lašva i Jajce, nema Lepenice, nema Žepča i Usore, Vareš i Kakanj ni u primisli (iako u vrijeme plana još nisu ni pali)

Hrvati su svedeni na općine u kojima su većina uz granicu + Lašva i Jajce.

Nemamo urbano središte, (u Mostaru dijelimo distrikt sa Muslimanima koji su u gradu većina), znači ako se ne bi željeli natezat sa Muslimanima morali bi gradit sveučilište, bolnicu, narodno kazalište... u Livnu

Posavina praktički ista kao u Daytonu, dobili bi jednako gradova, i neka sela između Bosanskog Broda, Odžaka i Dervente, bez gradova u sela ne bi bio nikakav povratak, vratilo bi se par stotina staraca.

Hrvati potpuno izbačeni iz kombinacija u Brčkom, bili bi ukrasna manjina u muslimanskom dijelu općine, danas imamo distrikt sa vječnim 33% udjelom u vlasti.

Nema DGG-a, Srbi vječno na Dinari, mogu dalekozorom gledat Zadar i Šibenik, a do Knina pljunut

Muslimanski entitet skoro duplo veći od hrvatskog , a ako bi pod muslimanski entitet brojali i distrikt Sarajevo onda i više nego duplo veći, u Daytonu jednaki, hrvatski čak i nešto veći.

Nevjerojatno da smo mi ovo potpisali :dragobojic

Sva sreća da smo mogli računat na muslimanski radikalizam i zamračenje uma zbog islama.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88340 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407 ... 3534  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 60 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: