HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 18:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 06 lip 2021, 09:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 kol 2020, 20:26
Postovi: 1770
Ulaskom u šengen, Petmetarska ograda prema USK.. i takija detektori obavezni..

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/e ... e-20210606


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 09 pro 2021, 19:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34
Postovi: 13882
Lokacija: Sjeverna Bosna
Hrvatska ispunila sve uvjete za Schengen. Sve države EU nas podržale

Citat:
DRŽAVE članice EU usuglasile su danas tekst zaključaka kojima potvrđuju da Hrvatska ispunjava sve uvjete za primjenu šengenske pravne stečevine, što otvara put za konačnu odluku o ulasku u prostor bez kontrola na unutarnjim granicama Unije.

Usuglašeni tekst zaključaka u četvrtak su formalno usvojiti ministri unutarnjih poslova država članica bez rasprave.

U srijedu na sastanku Odbora stalnih predstavnika (Coreper) još su dvije članice, Nizozemska i Švedska, imale proceduralne rezerve jer su njihovi predstavnici čekali završetak konzultacije s nadležnim odborima u njihovim parlamentima, a bez suglasnosti svih članica ne mogu se usvojiti zaključci. Zeleno svjetlo stiglo je danas, na vrijeme kako bi ga ministri unutarnjih poslova koji su se okupili u Bruxellesu i službeno potvrdili.

"Hrvatska je ispunila sve potrebne uvjete"
Predstavnici obiju zemalja rekli su da u načelu nemaju sadržajnih primjedbi na tekst zaključaka, nego da je riječ o uobičajenim postupcima u njihovim zemljama kada se za stajalište koje će njihovi predstavnici zastupati u Bruxellesu traže konzultacije s nadležnim parlamentarnim odborima.

"Hrvatska je ispunila sve potrebne uvjete za primjenu svih dijelova šengenske pravne stečevine", kaže se u tekstu usuglašenih zaključaka. Tako su stvoreni preduvjeti da Vijeće može donijeti odluku sukladno članku 4(2) Sporazuma o pristupanju Hrvatske, koja omogućava ukidanje unutarnjih graničnih kontrola. "S ciljem pristupanja Hrvatske Schengenu, Hrvatska se poziva da nastavi dosljedno provoditi šengensku pravnu stečevinu te obveze koje su povezane sa šengenskom pravnom stečevinom", stoji u zaključcima.

Ovi zaključci su proceduralno nužan uvjet za donošenje odluke o ulasku u šengenski prostor i uklanjanje graničnih kontrola na hrvatskoj kopnenoj granici sa Slovenijom i Mađarskom te u zračnim i morskim lukama.

Konačna odluka o ulasku za šest mjeseci
Konačna odluka o ulasku u Schengen mogla bi se donijeti za oko šest mjeseci, za vrijeme francuskog predsjedništva, a za to je potrebna suglasnost svih država šengenskog prostora. Vijeće također treba zatražiti mišljenje Europskog parlamenta, koje može, ali ne mora slijediti.

Usvojeni zaključci ne znače da je odluka o ulasku u Schengen zajamčena jer, s obzirom na to da se odlučuje jednoglasno, ne može se isključiti da neka od članica blokira odluku. Zaključci o spremnosti za Schengen za Bugarsku i Rumunjsku usvojeni su još 2011. godine, a te dvije zemlje još uvijek su izvan Schengena.

U samom tekstu se navodi da su usvojenim zaključcima ispunjeni preduvjeti da bi Vijeće naknadno moglo donijeti odluku da se svi dijelovi šengenske pravne stečevine primjenjuju u Hrvatskoj.

"Vijeće može početi raditi na nacrtu odluke kako bi ga proslijedilo Europskom parlamentu na konzultacije što je prije moguće", kaže se u zaključcima.

Za ulazak u Schengen potrebno je proći temeljite evaluacije u kojima se procjenjuje može li zemlja preuzeti odgovornost za kontrolu vanjskih granica u ime ostalih država šengenskog područja, učinkovito surađivati s policijskim tijelima drugih država članica šengenskog područja u cilju održavanja visoke razine sigurnosti nakon ukidanja graničnih kontrola, primjenjivati šengenska pravila, kao što su kontrola kopnenih, morskih i zračnih granica (zračne luke), izdavanje šengenskih viza, policijska suradnja i zaštita osobnih podataka te povezivanje sa Šengenskim informacijskim sustavom i njegova upotreba.

Hrvatska je prošla najopsežniji i najdetaljniji proces ocjenjivanja spremnosti
Hrvatska je 6. ožujka 2015. godine uputila pismo u kojem je istaknula da je od 1. srpnja te godine spremna za početak evaluacija u svim relevantnim područjima šengenske pravne stečevine. Postupak evaluacije počeo je u lipnju 2016. a završen je u svibnju 2019., a Europska komisija je 22. listopada 2019. potvrdila da Hrvatska ispunjava sve tehničke uvjete za pristupanje Schengenu.

Postupak su provodile ekipe stručnjaka iz Europske komisije i država članica, koji su nakon provjera napisali niz izvješća i preporuka za ispravljanje uočenih nedostataka. Slijedom tih preporuka Hrvatska je izrađivala akcijske planove za uklanjanje tih nedostataka. Zadnji akcijski plan za područje upravljanja vanjskim granicama zaključen je u veljači 2021. godine.

Hrvatska je prošla najopsežniji i najdetaljniji proces ocjenjivanja spremnosti za članstvo u šengenskom području, s kakvim se dosad nije susrela nijedna članica EU. Ispunila je 281 preporuku u osam područja šengenske pravne stečevine, od čega se 145 preporuka odnosilo samo na područje nadzora vanjske granice.

Na granici je šest i pol tisuća policajaca
Hrvatska je uz pomoć EU uložila znatna sredstva za zaštitu granica, koju čuva šest i pol tisuća policajaca. Već dulje vrijeme je pod velikim pritiskom migranata koji pokušavaju ući na teritorij EU. Hrvatska granična policija predmet je optužbi medija i nevladinih organizacija za nasilno vraćanje i nečovječno postupanje prema ilegalnim migrantima koji pokušavaju prijeći zelenu granicu.

Stoga je Hrvatska uvela neovisni nadzor postupanja policije na granicama prema migrantima i azilantima, a takve nadzorne mehanizme, prema prijedlogu Komisije europskog pakta o migracijama i azilu, trebale bi imati sve države članice.

U zaključcima Vijeće "ponavlja važnost daljnjeg jačanja šengenskog područja, uključujući tekuće pregovore o učinkovitom mehanizmu evaluacije i praćenja. S ciljem ulaska u Schengen, Hrvatska je pozvana da nastavi dosljedno raditi na provedbi šengenske pravne stečevine, kao i na obvezama povezanim sa šengenskom pravnom stečevinom."

Božinović: Ovo je važan dan
Ministar Davor Božinović se oglasio na twitteru, piše da je ovo važana odluka.

"Danas je Vijeće za unutarnje poslove usvojilo Zaključke kojima je potvrdilo da Hrvatska ispunjava sve uvjete za punu primjenu schengenske pravne stečevine. Ovo je važan dan i odluka za jer nas je dodatno približila ostvarenju strateškog cilja Vlade o članstvu u Schengen", piše Božinović.

_________________
Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 09 pro 2021, 23:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lip 2021, 09:22
Postovi: 940
Velika, velika, velika stvar za Republiku Hrvatsku.
Bojao sam se jer se šuškalo kako bi pojedine zemlje mogle stvarati probleme. Diplomacija odradila fantastičan posao.
Postigli smo što Bugarska i Rumunjska izgleda nikada ni neće.
Ogroman politički kapital za RH kada se uđe u Schengen i eurozonu iduće godine.


Još jedna stvar. Potvrda RH politike prema migrantima.
Ovo znači SAMO NASTAVITE TAKO.


Šta se tiče nas Hrvata BiH ne znam šta bih rekao. Ponavljam kao i uvijek. Za nas bi bilo najbolje kad bi se poštovao Dejton i BiH jednako tako bila u EU.
Ali puste želje. Ne našom krivnjom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 09 pro 2021, 23:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Nisam zadovoljan. Moramo još bolje. Hoću:

1. Hrvatsku graničnu stražu
2. 10 000 graničara
3. militarizaciju da praktično postanu četvrta (peta) grana OSRH. Naravno ne službeno
4. Poseban EU fond za opremanje kojim kupujemo još helikoptera, dronova, kamera da pokrijemo svaki metar kvadratni, jarke, vodene prepreke, krokodile, minska polja, stražarske tornjeve, zid, žicu, strojnice i sokolove jurišnike koji kljucaju svakog neeuropske fizionomije ili onog koji nema papire i ne maše s njima iznad glave da ptica vidi.

No sve u svemu - neloše.

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 09 pro 2021, 23:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5808
Hrvati u BH mogu biti samo zadovoljni ovim. RH će ih ovako moći bolje i jače pomagati. I Plenković i Milanović, na bizarno dopunjujući način.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 00:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58270
Lokacija: DAZP HQ
Reconquista je napisao/la:
Nisam zadovoljan. Moramo još bolje. Hoću:

1. Hrvatsku graničnu stražu
2. 10 000 graničara
3. militarizaciju da praktično postanu četvrta (peta) grana OSRH. Naravno ne službeno
4. Poseban EU fond za opremanje kojim kupujemo još helikoptera, dronova, kamera da pokrijemo svaki metar kvadratni, jarke, vodene prepreke, krokodile, minska polja, stražarske tornjeve, zid, žicu, strojnice i sokolove jurišnike koji kljucaju svakog neeuropske fizionomije ili onog koji nema papire i ne maše s njima iznad glave da ptica vidi.

No sve u svemu - neloše.


Pita ptica: A di ti je biometrijska putovnica? Nemaš? Šta ćemo sad s tobom? Evo šta bi ti da si sokol?

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 02:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Pravi MVP ovog ulaska su ipak tenderizirani bubrezi Pakistanaca i Arapa, oni su se najviše ugradili u ovaj ulazak u Schengen. EUropa stroga, ali ipak pravedna.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 02:45 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2021, 22:58
Postovi: 7447
Lokacija: Nizza, Naissus...
Znao sam da će vas prekoredno ubaciti.
Merkelica je takijala, ali kad vam je donirala goleme džipove Landkruzere 5 x skuplje no nama bazik Sandera, sve mi se posložilo...još suvremenu termovizijsku opremu, a nama šrot...

Baš sam bio zavidan, ljubomoran i osupnut da uvlačenje AV ne daje rezultate....REKTALNI SPELEOLOG.

_________________
Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva
https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 02:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
ŠOK, HOROR, NEVJERICA za Index, Guardian, Švabe, NVO. Pendrek i tenderizirani bubrezi ISILovaca su ipak jedina validna ulazna karta za Šengen.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 04:15 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68204
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
PORASLA je važnost Hrvatske unutar EU i poluge pritiska na Brisel. Hrvatska štiti oko 20% vanjske granice EU, i štiti velikih 50% kopnene granice najizloženije migrantima. Drugih 50% štite Mađari odnosno Orban. Ko u doba Otomana.

Samim time i zahtjevi Hrvatske mogu postati još malo jači.

Ako te zajebavaju, samo se odjednom počneš manje trudit oko štićenja granice, ili nemaš dovoljno novca za to i treba to netko platit...

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 06:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58270
Lokacija: DAZP HQ
Ministry of Sound je napisao/la:
ŠOK, HOROR, NEVJERICA za Index, Guardian, Švabe, NVO. Pendrek i tenderizirani bubrezi ISILovaca su ipak jedina validna ulazna karta za Šengen.


Hrvati, jel bi mogli preuzeti i granicu Italije s Afrikom?

Keine probleme.

slika

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 08:56 
Online
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24534
Lokacija: Heartbreak Hotel
Zna netko koliko bi love Hrvatska dobila za ovu misiju?

Pretpostavljam da postoje EU fondovi za ovu namjenu.

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 08:56 
Offline

Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35
Postovi: 10365
RH bi to u ime europske solidarnosti odradila džabe.

_________________
Sproću judeonacizma!

daramo: ja bi bez problema mahao zastavom Izraela


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 09:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58270
Lokacija: DAZP HQ
Bobovac je napisao/la:
Zna netko koliko bi love Hrvatska dobila za ovu misiju?

Pretpostavljam da postoje EU fondovi za ovu namjenu.


Već dobija, silne pare. Trebamo pod graničare progurati nabavu PZOa i tenkova kroz fondove.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 09:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27104
dudu je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Zna netko koliko bi love Hrvatska dobila za ovu misiju?

Pretpostavljam da postoje EU fondovi za ovu namjenu.


Već dobija, silne pare. Trebamo pod graničare progurati nabavu PZOa i tenkova kroz fondove.


A Rafele bio izostavio? :zubati

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 09:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58270
Lokacija: DAZP HQ
novem je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Već dobija, silne pare. Trebamo pod graničare progurati nabavu PZOa i tenkova kroz fondove.


A Rafele bio izostavio? :zubati


Ma sve bih, dronove, haubice, sve što ide.

Može li ljepše, Nizozemci i Šveđani sve to financiraju.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 10:08 
Offline

Pridružen/a: 19 kol 2015, 11:38
Postovi: 3881
Reconquista je napisao/la:
Nisam zadovoljan. Moramo još bolje. Hoću:

1. Hrvatsku graničnu stražu
2. 10 000 graničara
3. militarizaciju da praktično postanu četvrta (peta) grana OSRH. Naravno ne službeno
4. Poseban EU fond za opremanje kojim kupujemo još helikoptera, dronova, kamera da pokrijemo svaki metar kvadratni, jarke, vodene prepreke, krokodile, minska polja, stražarske tornjeve, zid, žicu, strojnice i sokolove jurišnike koji kljucaju svakog neeuropske fizionomije ili onog koji nema papire i ne maše s njima iznad glave da ptica vidi.

No sve u svemu - neloše.


Slovenci su organizirali granične straže od običnih ljudi civila. Što je tebe točno spriječilo da to isto napraviš?

Sad je veselje zbog Šengena, a uskoro slijedi službeno kmečanje nove njemačke vlade kako hrvatska policija grubo postupa na granicama.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 10:21 
Offline

Pridružen/a: 07 kol 2021, 09:57
Postovi: 436
Reconquista je napisao/la:
Nisam zadovoljan. Moramo još bolje. Hoću:

1. Hrvatsku graničnu stražu
2. 10 000 graničara
3. militarizaciju da praktično postanu četvrta (peta) grana OSRH. Naravno ne službeno
4. Poseban EU fond za opremanje kojim kupujemo još helikoptera, dronova, kamera da pokrijemo svaki metar kvadratni, jarke, vodene prepreke, krokodile, minska polja, stražarske tornjeve, zid, žicu, strojnice i sokolove jurišnike koji kljucaju svakog neeuropske fizionomije ili onog koji nema papire i ne maše s njima iznad glave da ptica vidi.

No sve u svemu - neloše.


U zapadnoj Hercegovini ima dosta neeuropskih fizionomija. Može doći do zabune od strane korisnika strojnica! :smijeh


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 10:24 
Online
Avatar

Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33
Postovi: 9211
Lokacija: Bosanski Milano
Upozorenja: 1
Reconquista je napisao/la:
sokolove jurišnike koji kljucaju svakog neeuropske fizionomije

Uvijek po Srbima

_________________
Kamen krš i maslina
Vino ganga Neretva
Sve to ima zemlja ta
Bosna i Hercegovina


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 10:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:45
Postovi: 5808
HHerceg je napisao/la:
RH bi to u ime europske solidarnosti odradila džabe.


slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 13:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Kulac je napisao/la:
Reconquista je napisao/la:
Nisam zadovoljan. Moramo još bolje. Hoću:

1. Hrvatsku graničnu stražu
2. 10 000 graničara
3. militarizaciju da praktično postanu četvrta (peta) grana OSRH. Naravno ne službeno
4. Poseban EU fond za opremanje kojim kupujemo još helikoptera, dronova, kamera da pokrijemo svaki metar kvadratni, jarke, vodene prepreke, krokodile, minska polja, stražarske tornjeve, zid, žicu, strojnice i sokolove jurišnike koji kljucaju svakog neeuropske fizionomije ili onog koji nema papire i ne maše s njima iznad glave da ptica vidi.

No sve u svemu - neloše.


U zapadnoj Hercegovini ima dosta neeuropskih fizionomija. Može doći do zabune od strane korisnika strojnica! :smijeh


Svi Hrvati imaju državljanstvo RH, prema tome oni idu na službene granične prijelaze u privilegiranu brzu traku.

Samo muslimani idu preko šuma i polja ko skvoteri neki. :D

E takve ćemo kljucat. :gunsmilie

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 13:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 stu 2021, 10:21
Postovi: 2157
Treba povećati kazne za krijumčarenje kupusa na balkanskoj ruti iz USK.

Danas se droga može krijumčariti u svemu, pa i u kupusu.

Zato se nekad da bi bili sigurni kupus mora poslati na vještačenje u Zagreb, što je veliki trošak za državu.

Citat:
MASNA KAZNA Kažnjen s 1.329 KM jer je u Hrvatsku ponio dvije vreće kupusa

Prilikom ulaska u Hrvatsku na graničnom prijelazu Izačić/Ličko Petrovo Selo vozača su carinici kaznili s 5.100 kuna, odnosno oko 1.329 KM, jer je preko granice prenio dvije vreće kupusa, točnije 15 kilograma.

Kako se navodi u prekršajnom nalogu koji je izdat ovom vozaču kriv je jer “nije podnio carinsku deklaraciju za robu pod zabranama koja je pronađena u torbama u prtljažnom prostoru i to 15 kilograma svježeg kupusa”. Kako je naveo ovaj vozač osim njega carinici su kaznili još tri osobe, jednu zbog tri tikve u automobilu i to kaznom od 3.500 kuna odnosno oko 912 KM, drugog vozača za tri akumulatora sa 4.000 kuna (oko 1.040 KM) i plus 400 kuna, što je oko 100 maraka, za troškove odvoza na smeće, te jednu putnicu koja je imala 10 pašteta. Ona je, kako navodi ovaj vozač, dobila kaznu od 3.000 kuna, oko 780 maraka, javlja GP Maljevac.

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... sa/198596/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 13:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Treba nam kazna za krijumčarenje ljudi od 20 do 40 godina zatvora s obveznim minimumom od 20 godina i zakonska odredba da Srbi i muslimani koji to rade ne mogu zatražiti državljanstvo RH nakon odsluženja kazne kad vide kako im je dobro u hrvatskim zatvorima.

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 13:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20462
slika

Mujo misli da je blokada nemoguća...

Misle da se Hrvati zafrkavaju...

Pogledajte dobro sliku iznad, JASNO I GLASNO PIŠE EU I SVI OSTALI

Hrvati će prolaziti bez problema, a vas kao građane 2. reda ovaj khm, non EU građane

izuvamo iz gača pri svakom prijelazu.

Ono što je ljepota ovoga, je ne samo potpuna legalnost već želja same EU

da Hrvatska što čvršće pazi Šengenske granice ... :gunsmilie

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ulazak Hrvatske u Schengen i granica prema BiH
PostPostano: 10 pro 2021, 13:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Treba tri trake za EU državljane, a jedna za sve ostale. Da se pošalje poruka.

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Naša Kvačica i 281 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO