HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 pro 2024, 20:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koje to probleme Hrvati imaju sa Srbima u bej ha?
PostPostano: 30 ruj 2010, 23:54 

pohana jetrica je napisao/la:
Dzoni, lakše malo s tim. Ne znam da li si žrtva B92 ali očigledno je da si uredno pratio njhove emisije koje su ostavile traga na tebe. Kakvo crno unuštenje muslimanaca, to ni oni ne tvrde osim možda zadojenih glavosječa među njima koji su tim laprdanjima i potkrepljivali svoja zlodjela. Znači, lakše malo, nisi bio tu i ne znaš o čemu pričaš.

Kamo srece da to nije istina... ali jeste...

Ja nisam bio tu, ali sam detaljno pogledao i procitao mnogo toga, uporedio misljenja sve 3 strane, i izvukao neki koncentrat.

Pricam o srpskim zlocinima sad, nemoj da svaki put moram da ubacujem pricu kako su i drugi nama nekada...jesu, ali time razvodnjavamo sustinu.

Ideologija koja je vodila Srbe u zadnjem ratu je bila ona iz 19 veka, zastareo nacionalisticki koncept sprzene zemlje, to smo radili i u Hrvatskoj i u Bosni.

To ne moze vise da prodje, srece imamo da su Ameri zaustavili ABIH i Hrvate pred Banja Lukom, zbog odrzavanja balansa izmedju naroda, inace da se nisu umesali, ne bi bilo Srba vise u BIH. Umesali su se i pre toga, bombardovali Srbe, ali i bez toga, krenuli smo sa jako losom idejom u rat, bez ikakvog saveznika, udruzili su se izmedju sebe, izlobirali zapad, i dobili smo po glavi.

Nije to tako lose ispalo, kako je moglo da bude...

Ovo treba da bude nauk da se odbaci tako nakaradna postavka, koja velika Srbija, velika je koliko je bogata i uspesna, i koliko uspeva da zastiti svoje ljude.

Ono je sve u startu bilo pogresno, i sad moraju da se vade fleke...

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:54 

teranova je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

A nista Tera, samo da ne bude da se svi pravimo ludi...kao, igrali smo se :glare

Poslali smo armadu da unisti muslimane, i to treba reci. Sto se vise to negira, manje imas prava nekome da prebacujes zbog zlocina nad Srbima.

Podsećaš me na Žarka Koraća i Nadu Kolundžiju u isto vreme.
To što pišeš nije tačno.

Nije "tačno",a Kosovo je Srbija. Možda je prestrogo reći da je poslana armada da uništi narod,ali da dosta ljudi pobije i protjera,zasigurno jeste. Hrvata,a posebno Bošnjaka

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:55 

Svi na Dzonija, sa svih strana.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:55 

Vujadin je napisao/la:
* Uspostaviti državne granice koje bi odvojili srpski narod od druga dva naroda.
* Uspostaviti koridor između Semberije i Bosanske Krajine.
* Uspostaviti koridor u Podrinju, što znači ukinuti stanje Drine kao granicu srpskih država.
* Uspostaviti granicu na Uni i Neretvi.
* Podijeliti Sarajevo u srpske i bošnjačke dijelove, te uspostaviti sposobne državne vlasti u oba djela.
* Osigurati pristup moru.

Koliko se meni čini, u ovim ciljevima se ne nalazi cijela BiH. :neznam

kojem moru?

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:00 

Dragi Johnny, predviđam ti sjajnu karijeru moderatora na SarajevoX. Mislim da bi te najsrdačnije primili u svoje redove kao arhetip Srbina koji žvače ono što ni u ludilu ne bi očekivali od nekog Srbina, izuzev onog koji je odgledao barem 100 emisija sličnog karaktera na B92.

Referenca je ono u vezi sa "unuštenjem muslimana" a ostatak je samo nadogradnja na užasno lošu konstrukciju. Ta nadogradnja i ima dijelove istine u sebi ali ako je nešto na krivo nasađeno, onda ono ukrivo i raste. Pozdrav prijatelju moj :rolleyes

Vrh

Vujadin je napisao/la:

* Uspostaviti državne granice koje bi odvojili srpski narod od druga dva naroda.
* Uspostaviti koridor u Podrinju, što znači ukinuti stanje Drine kao granicu srpskih država.
* Podijeliti Sarajevo u srpske i bošnjačke dijelove, te uspostaviti sposobne državne vlasti u oba djela.

Ok, niko nije hteo Livno i Siroki Brijeg, uzeto je bilo 70% zemlje, sa tendencijom da se odvali jos malo...

ovo sto si stavio pod jedan...tacno, ali to je sa sobom nosilo iseljavanje svih drugih, a to smo videli kako izgleda u Visegradu, Zvorniku, Foci, Prijedoru, Banja Luci... malo se pobiju odmah, malo u logor, malo se pobiju kasnije, a neke pustis da odu...

Necu to da branim, tako se ozbiljna vojska ne ponasha, pa sam mi nakacite da sam Korac i Ceda, boli me uvo...

Vrh

ManInBlack je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

kojem moru?

Jadranu - vjerovatno kod Prevlake.
Jedini nerealan cilj, koji upravo zbog toga nije ostvaren.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:02 

Dragi Johnny, predviđam ti sjajnu karijeru moderatora na SarajevoX. Mislim da bi te najsrdačnije primili u svoje redove kao arhetip Srbina koji žvače ono što ni u ludilu ne bi očekivali od nekog Srbina, izuzev onog koji je odgledao barem 100 emisija sličnog karaktera na B92. Pozdrav prijatelju moj :rolleyes

Mozes ti sad da se sprdas do sutra.

Moj stav o ponasanju muslimanskog vodjstva prema Srbima, interesa nasih u Bosni je isti kao tvoj, ja svom snagom podrzavam opstanak RS, i distancu od Sarajeva.

Ali necu reci da smo se ponasali ljudski ni u Bosni ni u Hrvatskoj, ili da zarad laznog jedinstva na hrvatskom forumu ja o tome cutim.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:06 

Vujadin je napisao/la:

kojem moru?

I šta bi vi od tog mora kod prevlake? Ono sve vojske na svijetu žele zauzeti luku na moru, brodogradilista, industriju.. no prevlaka nista od toga ne nudi :kava

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:07 

GASOL, reci nešto - postaje monotono!

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:08 

moj džoni propala ti je karijera na forumu ko moja ideja za savez sa Srbima

ovako sad izgledaju tvoji sunarodnjaci :smajl026

ovo ti žele uraditi :gun_bandana :smajl037 :pistolji

ostatak vremena na forumu će ti biti ovako :smajl025

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:08 

DzoniBG je napisao/la:
Dragi Johnny, predviđam ti sjajnu karijeru moderatora na SarajevoX. Mislim da bi te najsrdačnije primili u svoje redove kao arhetip Srbina koji žvače ono što ni u ludilu ne bi očekivali od nekog Srbina, izuzev onog koji je odgledao barem 100 emisija sličnog karaktera na B92. Pozdrav prijatelju moj :rolleyes

Mozes ti sad da se sprdas do sutra.

Moj stav o ponasanju muslimanskog vodjstva prema Srbima, interesa nasih u Bosni je isti kao tvoj, ja svom snagom podrzavam opstanak RS, i distancu od Sarajeva.

Ali necu reci da smo se ponasali ljudski ni u Bosni ni u Hrvatskoj, ili da zarad laznog jedinstva na hrvatskom forumu ja o tome cutim.

ovo se cijeni!

Kako me nerviraju ovi udbaški sinovi što daju oznake ljudima,tipa "izdajnici" ,moderator na Sa X-u i sl. Ko nije s nama,protiv nas je,apsolutno iste metode kao i prije 90-te. Naravo,ne radi se o tebi jetrice,radi se o onima koji ti serviraju takvo mišljenje kakvo imaš o ljudima kao što je džoni i slični. Zašto je čovjek promuslimanski orijentiran ako smatra da je srpska politika u ratu u BiH činila greške?

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:10 

DzoniBG je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Ok, niko nije hteo Livno i Siroki Brijeg, uzeto je bilo 70% zemlje, sa tendencijom da se odvali jos malo...

ovo sto si stavio pod jedan...tacno, ali to je sa sobom nosilo iseljavanje svih drugih, a to smo videli kako izgleda u Visegradu, Zvorniku, Foci, Prijedoru, Banja Luci... malo se pobiju odmah, malo u logor, malo se pobiju kasnije, a neke pustis da odu...

Necu to da branim, tako se ozbiljna vojska ne ponasha, pa sam mi nakacite da sam Korac i Ceda, boli me uvo...

Držano je 70% teritorije, to je istina, ali je prihvatan plan Žoze Kutiljera na samom početku, potom Oven-Stoltenbergov plan o 52%, potom prihvaćena ideja kontakt grupe 49% - 51%.
A u svim tim planovima postojala je kakva takva BiH kao država, tako da o Velikoj Srbiji nema ni govora.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:11 

teranova je napisao/la:
GASOL, reci nešto - postaje monotono!

....

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:12 

Citat:
Zašto je čovjek promuslimanski orijentiran ako smatra da je srpska politika u ratu u BiH činila greške?

Za svoje greške Srbi napuniše Ševeningen.
Za svoje greške prema Srbima NIJEDAN musliman nije kažnjen.
Pametnom dovoljno.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:12 

Vujadin je napisao/la:

I šta bi vi od tog mora kod prevlake? Ono sve vojske na svijetu žele zauzeti luku na moru, brodogradilista, industriju.. no prevlaka nista od toga ne nudi :kava

Srbija bi ih htela. :zubati

Gasol nam je jamacno razocaran postovima.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:15 

POL_GASOL je napisao/la:

:wink

Sta sad treba, svi da duvamo u istu trubu, ako sam Srbin, ne znaci da moram da mislim sablonski, da drzim Karadzica i Mladica u sobi.

Sa druge strane, ne dozvoljavam da neko vredja moj narod, da ga ubacuje u lose stereotipe, to sto se nekad napravi greska, to se dogadja svima, mnogo uspesnijim i jacim od nas.

Treba sesti i otvoreno popricati o tome, da se slozimo da to nije bilo dobro, da ne bi opet pravili iste greske.

Ne kapira se to dovoljno, postoji zid cutanja, kad neko otvori zeznute teme, svako napada drugog i time misli da sebe pere... tako se ponasaju pijani gosti u kafani, to nije zdrav rezon.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:19 

baščovan je napisao/la:

Kako me nerviraju ovi udbaški sinovi što daju oznake ljudima,tipa "izdajnici" ,moderator na Sa X-u i sl. Ko nije s nama,protiv nas je,apsolutno iste metode kao i prije 90-te. Naravo,ne radi se o tebi jetrice,radi se o onima koji ti serviraju takvo mišljenje kakvo imaš o ljudima kao što je džoni i slični. Zašto je čovjek promuslimanski orijentiran ako smatra da je srpska politika u ratu u BiH činila greške?

Ma bitno je u miru i skrušenosti intelektualne inferiornosti saslušati vaše mišljenje koje zapravo i nije mišljenje već samo podrška nekom s čijim se stavovima slažete, jer vam to godi posebno u situaciji kad 95% vaših sunarodnjaka sa HB foruma ima dijametralno suprotno mišljenje od vašeg, na 95% tema na kojima tipkate vaše unitarističke bisere :D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:21 

baščovan je napisao/la:

Ma bitno je u miru i skrušenosti intelektualne inferiornosti saslušati vaše mišljenje koje zapravo i nije mišljenje već samo podrška nekom s čijim se stavovima slažete, jer vam to godi posebno u situaciji kad 95% vaših sunarodnjaka sa HB foruma ima dijametralno suprotno mišljenje od vašeg, na 95% tema na kojima tipkate vaše unitarističke bisere :D

Ovo nije istina. Koji unitaristički biser? Npr,sad i odmah,odgovori

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:22 

Vujadin je napisao/la:

Držano je 70% teritorije, to je istina, ali je prihvatan plan Žoze Kutiljera na samom početku, potom Oven-Stoltenbergov plan o 52%, potom prihvaćena ideja kontakt grupe 49% - 51%.
A u svim tim planovima postojala je kakva takva BiH kao država, tako da o Velikoj Srbiji nema ni govora.

Odakle je sve to pocelo...otisli bi do Kulina Bana..

Mozemo sad da skocimo u 1992, na Kutiljerov plan, ali tad je vec duh bio pusten iz boce. Imali smo poplavu milionske podrske Milosevicu 5 godina pre toga, kurcili smo se da ne znamo da radimo, al znamo da se bijemo... vidis, to je pocelo da nervira okolinu, odavno smo im isli na q svojom dominacijom, samo su cekali jednog takvog populistu, da kazu - sa ovima necemo, po bilo koju cenu.

Par meseci pre toga smo se pokazali u Slavoniji i Krajini, ako si ti mislio da ce Muslimani prihvatiti da ostanu u drzavi gde bi realno bili gradjani treceg reda...tu si se prevario, njima je to bilo biti ili ne biti, Alija je svesno zrtvovao svoje ljude, u cilju dobijanja svoje drzave... ispali su kratkih rukava, dobili su smesnu raspalu drzavu u kojoj se samo nominalno pitaju, ali to su vec druge stvari.

Mi smo od starta trebali da dovedemo mnogo mudrije vodje, koji ne sanjaju Karlobag, vec realno rezonuju - ok, raspada se Juga neminovno, ajde da izdejstvujemo sto veca prava za Srbe u Krajini i Bosni, i tako zastitimo sve od rata...tad bi bili veliki, nasli bi saglasnost kod svih, ako nece Hrvati i Muslimani, okrenes se Zapadu i Istoku, lobiras, boris se za pravu stvar...

Ovako, sa Milosevicem, prizvao si djavola... i nemoj nikad da se pitamo zasto smo ovako prosli.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:24 

DzoniBG je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:

:wink

Sta sad treba, svi da duvamo u istu trubu, ako sam Srbin, ne znaci da moram da mislim sablonski, da drzim Karadzica i Mladica u sobi.

Sa druge strane, ne dozvoljavam da neko vredja moj narod, da ga ubacuje u lose stereotipe, to sto se nekad napravi greska, to se dogadja svima, mnogo uspesnijim i jacim od nas.

Treba sesti i otvoreno popricati o tome, da se slozimo da to nije bilo dobro, da ne bi opet pravili iste greske.

Ne kapira se to dovoljno, postoji zid cutanja, kad neko otvori zeznute teme, svako napada drugog i time misli da sebe pere... tako se ponasaju pijani gosti u kafani, to nije zdrav rezon.

Džoni brate :001_smile

Niko tebe ne napada, samo bi se morao malo bolje upoznati sa činjenicama, da Srbi nisu za sve krivi, i da su itekako htjeli kompromis, ali neko je bio spreman "žrtvovati mir za suverenost, ali ne i suverenost za mir".

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:31 

DzoniBG je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Mozemo sad da skocimo u 1992, na Kutiljerov plan, ali tad je vec duh bio pusten iz boce. Imali smo poplavu milionske podrske Milosevicu 5 godina pre toga, kurcili smo se da ne znamo da radimo, al znamo da se bijemo... vidis, to je pocelo da nervira okolinu, odavno smo im isli na q svojom dominacijom, samo su cekali jednog takvog populistu, da kazu - sa ovima necemo, po bilo koju cenu.

Par meseci pre toga smo se pokazali u Slavoniji i Krajini, ako si ti mislio da ce Muslimani prihvatiti da ostanu u drzavi gde bi realno bili gradjani treceg reda...tu si se prevario, njima je to bilo biti ili ne biti, Alija je svesno zrtvovao svoje ljude, u cilju dobijanja svoje drzave... ispali su kratkih rukava, dobili su smesnu raspalu drzavu u kojoj se samo nominalno pitaju, ali to su vec druge stvari.

Mi smo od starta trebali da dovedemo mnogo mudrije vodje, koji ne sanjaju Karlobag, vec realno rezonuju - ok, raspada se Juga neminovno, ajde da izdejstvujemo sto veca prava za Srbe u Krajini i Bosni, i tako zastitimo sve od rata...tad bi bili veliki, nasli bi saglasnost kod svih, ako nece Hrvati i Muslimani, okrenes se Zapadu i Istoku, lobiras, boris se za pravu stvar...

Ovako, sa Milosevicem, prizvao si djavola... i nemoj nikad da se pitamo zasto smo ovako prosli.

Vrlo,vrlo mudro. I do kraja na mjestu. Sve ostalo su izmotavanja i opravdavanja grešaka. Točno si opisao kako ste trebali odigrati i kako bi sjajno prošli. Nije mi jasno da netko može veličati Karadžića i Mladića kao političke heroje. Ljudi su Srbima činili medvjeđu uslugu,jednu za drugom

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:34 

DzoniBG je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

To je sve sada prošlost, i nema se svrhe na to vraćati.
Ono što je značajno to je da imamo Republiku Srpsku.
I danas, i sutra. Za sva vremena. Sve ostalo je nebitno.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:35 

baščovan je napisao/la:

Ovo nije istina. Koji unitaristički biser? Npr,sad i odmah,odgovori

:sega

Hajte g. Baščovan, nije valjda da sam vas zamijenio sa nekim drugim jer poznat mi je odnos vaših sunarodnjaka sa HB foruma prema vašem pisanju. Jednostavno se u nevjerovatno malo stvari slažete pa na osnovu toga procjenjujem da ste unitaristom a ako ne unitaristom, onda nekim vrlo bliskim tom pogledu na pol. budućnost smrdljive tzv. biH :D

No ako griješim u mom opažanju tog frapantnog neslaganja sa njima, duboka i prijateljska isprika :clap

:zivili :D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 00:41 

baščovan je napisao/la:

Vrlo,vrlo mudro. I do kraja na mjestu. Sve ostalo su izmotavanja i opravdavanja grešaka. Točno si opisao kako ste trebali odigrati i kako bi sjajno prošli. Nije mi jasno da netko može veličati Karadžića i Mladića kao političke heroje. Ljudi su Srbima činili medvjeđu uslugu,jednu za drugom

Mislim da je to psiholoski efekat, kao kad imas oca koji pije, tuce zenu, bruka te pred svima...

Ili ces da negiras sve to, da pricas kako ti je otac najbolji, i sve njegove mane farbas kako to i nije vazno, ili ces reci - otac mi je, ali pravi velike probleme, ajde svi da mu pomognemo da sve izvuce iz dubioze.

Srbi treba da zauzmu u vezi toga jasan stav, da se postave prema Mladicu i Karadzicu u stilu - mozda ste imali najbolje namere, ali ono sta ste radili, za to morate snositi odgovornost, u ime svih nas.

Ima tu mnogo inata i ponosa, tako svojstveno za sve ljude iz ove regije, tako se tesko prizna krivica...

Krece se to sve ka boljem, ali jako sporo, i malo ko hoce uopste u tome da nam pomogne, Zapad nas sikanira, jos imaju predrasude prema svim Srbima, okruzenje necu ni da govorim, povladjuju Albancima, prave nered u Sandzaku, Sarajevo pljuje po Srbima da su svi genocidni koljaci... u svemu tome proradi i samoodbrana, neces da se izvinjavas jer oni kojima se izvinjavas nisu toga ni vredni.

To je zacaran krug.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Tomba17 i 62 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: