HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 svi 2025, 18:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vlč. Sudac- slabo...
PostPostano: 15 lip 2009, 12:01 

Prvi put sam za ovoga puta čuo od rodice (sva ushićena), i to na Fejsbuku. Prvo me je šokirala činjenica da se trudi iz petnih žila da izgleda kao Isus (bar onako kako su ga predstavili zapadni slikari).

Dok čini dobra djela, i pomaže omladini da ostaje na pravom putu meni je :-top2

Ovaj omot CD-a je znak za oprez....ovo je u najmanju ruku neukusno.

I poruka da uvijek treba biti oprezan

Citat:
"At that time many will turn away from the faith and will betray and hate each other, and many false prophets will appear and deceive many people. Because of the increase of wickedness, the love of most will grow cold, but he who stands firm to the end will be saved. . . . For false Christs and false prophets will appear and perform great signs and miracles to deceive even the elect –- if that were possible. See, I have told you ahead of time" (Matthew 24:10-13;24 NIV).

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 15 lip 2009, 15:14 

Nije mi bilo jasna ovolika preopterecenost s vl.Sudcem jer mi nije prvi puta da vidim takvog svecenika :-neznam ali kad sam nasla karikaturu :o

slika

znala sam kojoj grupi ljudi on smeta :-ujko

i kakve veze imaju slike svetaca sa Sudcem??? :-neznam Sudac nije svetac a sve ostalo sta radi,nosi i frizura su simboli onoga koga on pokusava sljediti :-neznam svi svecenici to rade samo nisu svi interesantni kao Sudac :-bicedobro

slika

Evo raja iz jutarnjeg poludila pa silom hoce da nas ubjede kako Sudac i Maja ne hodaju po vodi :-umirem a ja vidim da hodaju :-zubati :-umirem

Vrh

PostPostano: 15 lip 2009, 15:23 

west je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Ili oni ne znaju svoj posao, ili im ja nisam ciljano tržište. :-neznam

reko sam ti vec da su omot je vrjeovatno radili strucanjci....i dakle nisu ciljali na vas 5% skeptika..vec na 95% ostalih vjernika...koji ne postavljaju suvisna pitanja ...

:-bicedobro

Jesi ti to upravo nazvao 95% vjernika ovcama? :roll:

I onda logično pitanje, jesi li vjernik, jer poznato je da ateisti vjernike smatraju neinteligentnima, nebitno sad što vrijedi i obrnuto. :roll:

1211 of 2558 - 47.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2009, 15:26 

Inkvizitor je napisao/la:
slika

Sad to usporedite sa onim omotom. Neću suditi unaprijed samo na osnovu omota koji je inače na granici sotonizma, samo ću biti oprezan i nadam se da će velečasni Sudac sam svojim djelima nastaviti davati dobre plodove, kako je da ne bude zabune činio i do sada.

Postirao si par sličica koji su ilustracije. Ili su to sve možda fotografije svetaca, pa eto vidi kako oni izgledaju.. :-umirem

ne moš virovat, koji se ovdje "argumenti" čupaju iz rukava.

Pa što ako su ilustracije? I omot je ilustracija. Bitna je poruka.

A poruka: nu mi stigmi, hodam po vodi, teleportiram se, svjetlim u mraku, letim po sobi više priliči Davidu Copperfieldu. :mrgreen:

Katolik s druge strane, treba slaviti Boga, a ne pokušavati biti Bog. :-kava

1211 of 2558 - 47.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2009, 15:31 

Inkvizitor je napisao/la:

Postirao si par sličica koji su ilustracije. Ili su to sve možda fotografije svetaca, pa eto vidi kako oni izgledaju.. :-umirem

ne moš virovat, koji se ovdje "argumenti" čupaju iz rukava.

Pa što ako su ilustracije? I omot je ilustracija. Bitna je poruka.

A poruka: nu mi stigmi, hodam po vodi, teleportiram se, svjetlim u mraku, letim po sobi više priliči Davidu Copperfieldu. :mrgreen:

Katolik s druge strane, treba slaviti Boga, a ne pokušavati biti Bog. :-kava

:-top2

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 15 lip 2009, 17:05 

Sa stajališta vjernika-katolika mogu reći da je Zlatko Sudac po meni vrlo izgubljena osoba i kao što je netko spomenuo, egomanijak. Svom se silom želi istaknuti i razlikovati od ostalih svećenika (bijelo odijelo, šminkanje, pokušaj oponašanja izgleda Isusa Krista, levitacija, stigme...). U najmanju je ruku sve to degutantno, posebice ova naslovnica.
Općenito, mislim da je na tu tematiku vlč. Sudca najbolji komentar dao Ivica Šola u Glasu Slavonije prije nekoliko mjeseci. :-klanjam
U principu su mi manje-više svi ti kojekakvi moderni karizmatici odbojni.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2009, 17:08 

Robbie MO je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
Tako da su mi se ti karizmatici općenito ne sviđaju, najdraži su mi najobičniji i najnormalniji, tj onakvi kakav bi trebao biti i svaki kršćanin, običan , normalan, obiteljski čovjek sa ljudskim vrlinama i manama!

Ja bi te sve "karizmatike" okarakterizirao kao religijski turbo folk i neko novokomponirano kršćanstvo.
A ti neki skupovi gdje se ljudi bacaju po podu, istjeruju đavla jedni iz drugih... to za mene nije normalno.

Sjetih se da postoji i jedan veći klaun od Sudca u svećeničkoj odori, iako nije karizmatik.
Naravno, to je lakrdijaš Anđelko Kaćunko. :-umirem

Vrh

PostPostano: 15 lip 2009, 17:55 

Mene sve to žulja jer se bojim efekta bumeranga.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 10:54 

Hroboatos je napisao/la:
Mene sve to žulja jer se bojim efekta bumeranga.

A što tebe to žulja? :-zubati

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 19:11 

U svemu umjereno, pa i u vjeri, a Sudac ... hmm ... izgubio vezu s realnošću :-neznam

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 23:54 

Ovo je moj komentar na omot.
Prenakaradno za moj ukus. Baš je pretjerao . Mislim da bi mu pametnije bilo da se Bogu moli a ne da paradira ovako ...

Ovaj grb na Majinoj haljini :-umirem :-umirem
Megakičeraj :-oleole

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 00:25 

west je napisao/la:

reko sam ti vec da su omot je vrjeovatno radili strucanjci....i dakle nisu ciljali na vas 5% skeptika..vec na 95% ostalih vjernika...koji ne postavljaju suvisna pitanja ...

:-bicedobro

Jesi ti to upravo nazvao 95% vjernika ovcama? :roll:

I onda logično pitanje, jesi li vjernik, jer poznato je da ateisti vjernike smatraju neinteligentnima, nebitno sad što vrijedi i obrnuto. :roll:

čitaj kako pise a ne kako tebi odgovara...

a sve i da jesam nazvao vjernike ovcama..., onda i sebe brojim tu..jer vjerujem u Dobrog pastira..

Vrh

PostPostano: 14 lis 2009, 19:01 

Sudac je običan čovjek ali je za razliku od mnogo nas predan Bogu i više od
bilo koga od nas živi po Bibliji. Slušajući ga dolaziš do spoznaje da ga ne zanima
ništa materijalno.
A što reći o čovjeku kojeg ne zanima ništa materijalno, koji nema poroka,
njemu je najteže prigovoriti, počne mu se gledati u zube i pratiti kako pjeva.

Naravno sav marketing i ovo masovno okupljanje oko Sudca najviše šteti samome Sudcu,
a ljudi su ti koji ne slušaju riječi nego očekuju čuda.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2010, 12:51 

http://www.domaljevac.com/osini-po-prasini/crkva/mesija-na-kunji/index.html

Citat:
Je li isplativo glumiti Isusa?

Što je to odjedanput, sve se živo urotilo protiv karizmaticnog Sudca, pa cak i Crkva?

Piše: Josip Senić

Dosad su protiv Zlatka Sudca agitirali uglavnom neki bezbožnici, bjelosvjetski urotnici, slobodni zidari, jugounitaristi, razni sotonski sljedbenici, Belzebubi, zavedeni pojedinci kao i cjelokupna Masonska mašinerija kojima je jedini cilj bio da mu napakoste, a preko njega i samoj majčici Crkvi. Da je crkva u stanju oduprijeti se ovolikoj sotonskoj sljedbi to je i dokazala kroz dva milenija borbe s istima, i uvijek se uspjela othrvati toj napasti, ali kako shvatiti obračune u vlastitim redovima.

Što je to odjedanput, sve se živo urotilo protiv karizmatičnog Sudca, pa čak i njegova majčica Crkva? Zabranjuju mu sve duhovne obnove, održavanje seminara kao i postavljanje spomenika Hrvatskim braniteljima u Jastrebarskom koji je sam kreirao.

Moglo bi to opet biti neko pronicljivo djelo samog nečastivog. Možda je Crkva sa svetim ocem Papom i njegovom ''nepogrešivošću'', koji polaže pravo nad poviješću pa čak i onome što se nalazi iza povijesti, pravo nad sadašnjošću, budućnosti kao i onim što je dalje od budućnosti, i ovaj put uspjela prepoznati sotonu u obliku Sudca i odlučila protiv njega djelovati ili je možda u pitanju najobičniji sukob interesa. Iako se ne želi javno priznati, ali je činjenica da se radi o velikoj lovi koju Zlatko Sudac uspije skupiti na seminarima putem milodara tj. dobrovoljnih priloga. Možda majčica crkva nije zadovoljna količinom novca koji se od svih duhovnih obnova slijeva u njenu kasicu prasicu.

Postoje još neki momenti koji bi mogli biti presudni u donošenju ovakve radikalne odluke, a radi se o samoj ljudskoj prirodi tj. kompleksu inferiornosti koji mnogi svećenici naspram Zlatka Sudca osjećaju, pa čak i sam nadbiskup Bozanić. Mnogima od njih vjerojatno smeta Sudčeva osebujnost, izražajnost kao i karizma pomoću koje djeluje na sljedbu. Na nekim su seminarima čak i neki Kardinali poput Vinka Puljića bili zasjenjeni Sudčevom pojavom. Da ne spominjem levitaciju i bilokaciju, područja u kojima se Sudac najbolje snalazi, a koja će za navedenu gospodu ostati nedostižna.

Crkva nikad u povijesti nije imala potrebe da običnom puku iznosi neke svoje tajne. Tako će učiniti i ovaj put sa Sudcem. Znači, pričat će se, pokušat će se proniknuti u samu srž ovakve odluke, ali prava istina će se teško doznati. Ono što može znati kler, ne mora i sljedba. Crkva je svjesna da na zemlji postoje tri sile koje mogu da zarobe svijest svoje sljedbe:čudo, tajna i autoritet- ali sve to zbog njihove sreće. Zbog toga će i ovaj put upotrijebiti tajnu, jer zna se pod čije ingerencije spadaju ovakve informacije. Za običan puk sigurno ne, jer je štetno.

U takvoj jednoj konfuziji kršćansko čeljade(sljedba) se nalazi na jednoj velikoj kušnji. Stati na stranu karizmatika Sudca i pobuniti se protiv Crkve, značilo bi stati na stranu bjelosvjetskih urotnika, masona, jugounitarista i ostalih sotonskih zdrugova koji rade protiv interesa Crkve, a koje Papa i njegova ''nepogrešivost'' odmah prepoznaju. S druge strane stati na stranu crkve, značilo bi ništa drugo nego da su od same pojave Zlatka Sudca bili u zabludi, ne uzimajući u obzir ''sugeriranje crkve'' koja im je od samog njegovog pojavljivanja govorila da ne vjeruju manipulatoru. Da možda mnogi ne znaju, ali Crkva je od samog početka upozoravala sljedbu da je Sudac glumeći Isusa želio postati slavan. Ali ako je to tako, što je onda sa Sudčevim ''otvorenim'' ranama i sa stigmama. Pa nećemo valjda sumnjati da je to Sudac sam sebi otvarao rane. Zar to nije Božji znak, kao nagovještaj dolaska Mesije. Ako je to tako kako zbori Crkva, onda smo živjeli u teškoj zabludi.

To je Crkva odmah prepoznala i ''reagirala'', ali narod kao narod voli vjerovati u čuda, diviti se, klanjati pa makar to bili i najveći farizeji. Zar se na Sudčevim seminarima nisu mogli čuti uzdasi nekih starijih žena-''jooooj isti Isus". Ali ne ide to tako sad je šlus, pogotovo ako se uzme u obzir da je Crkvi od svega najvažnija bila samo istina. To svakako možemo vidjeti i danas. Pogledajmo samo kako se Crkveni establišment na čelu sa svetim ocem Papom, obračunava s pedofilima u vlastitim redovima. Tu milosti nema, ako je netko prekršio zakon, sužnja se odmah poziva na odgovornost ili ga se po kazni šalje na Filipine ili u Brazil, pa da tamo u ''sužanjstvu'' među polugolom plemenskom djecom konačno pročisti pedofilske strasti i ponovno vrati reinkarniran. Današnji su mediji također sljedbenici sotonskih zdrugova koji rade protiv interesa Crkve, optužujući i samog Papu kako je tajio pedofile. Crkveno je čeljade preživjelo katakombe, inkviziciju, lomače, španjolsku čizmu, staljiniste i na kraju komunistima začepilo gubicu. Ušutkat će i sva ova medijska piskarala koja samo žele da joj napakoste. Dva ateistička urotnika, Britanski znanstvenik i pisac Dawkins kao i Nizozemski pisac Hitchens idu još i dalje. Oni idu tako daleko da bi njegovu svetost trebalo uhapsiti ako dođe u Britaniju na jednu beatifikaciju. Zaista drsko. Vidjet ćemo hoće li se njegova svetost usuditi tamo otići. Ali s obzirom na sve Papine kvalitete, toj dvojici Belzebuba bi bolje bilo da se s njegovom svetosti ne sučeljavaju.

Ostaje samo još da vidimo tko će iscjeljivati sljedbu ako bi Sudca zauvijek maknuli sa scene. Mnogi su ljudi postali ovisni o njegovim seminarima i iscjediteljskim tretmanima. Poznam dvojicu dečki iz Solothurna koji su osjetili Sudčevu transcendentalnu snagu duha. Jednog od njih tako snažno pogađaju ti tretmani da energiju osjeća po nekoliko mjeseci. Iako se s jednim od njih sporim oko toga, on ostaje pri svom. Naravno ne mogu to osjetiti svi. Mnogi kažu da ne osjećaju ništa. Možda je stvar u vjerovanju. Na primjer, čovjeka koji boluje od raka liječnik može utješiti isto tako kao i drugog čovjeka kojeg se ne laže jer će stvarno biti izliječen. Mora se imati na umu da je liječnikova laž djelotvorna samo dotle dok se ne pojave jasni simptomi bolesti. Sudčevo iscjeljivanje mogli bi također svrstati u istu kategoriju.

Ako je Crkva Sudcu zabranila djelovanje onda sljedba treba biti kušš i mučiti bez obzira na potrebe. Znači Crkva nikada nije zabranjivala božje djelovanje. Dobro nam je poznato koga to Crkva zabranjuje-đavla.

Da li je možda ovo jedna prekretnica koja bi mogla promijeniti budućnost, ili će epizoda zvana Zlatko Sudac završiti u ropotarnici povijesti, ostaje tek da se vidi?

Vrh

PostPostano: 30 tra 2010, 23:09 

Ovo mi sve smrdi i svaka teorija je nedrži čvrsto vodu. Da je preobratio mnoge ljude, jest. Da ima fantastične propovijedi ima. Alo ovo sa ovakvom naslovnicom, toga se već bojim. Vjeroučitelj mi je studiral na Gregorijani New Age sekte it o pa bum ga pital šta misli o njemu.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2010, 20:18 

Sudac je karizmat u okviru pravovjerja, a ovi će bizoni od jalnih birokratskih svećenika morati
prestati skandalozni progon koji prelazi sve granice pameti i ukusa.

Zavidni su jer su gurnuti u 3. plan.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2010, 14:03 

@ west
Citat:
jebo vas omot cd...ne bi da je ga sudac dizajnirao...vec ga je vjerovatno dizajnirao izdavac koji zna kako se radi promidzba....

sto se mene tica..Sudac je definitivno karizmaticna osoba..i nikoga nakon predavanja ne ostavlja ravnodusnim..a covjek samo i prica o najobicnijim stavrima o ljubavi prema bliznjem i prema Bogu...

sada je bio u Mostaru i napuinio je dvoranu do vrha...bila je cirka 3000 ljudi....

e sad..sto mnogi fulaju kad trebaju biti skepticni kao i sami pokretac ove teme i njegovi istomisljenici..to je njihov problem...

sudac je definitinvo pozitivna osoba :-top

u potpunosti se slažem s westom. Sudac je mladi svečenik koji kao i svaki drugi vjernik laik prolazi kušnje. Svita koja se oko njega skuplja i dolazi mu da bi se 'pokazali' dovodi ga u razne napasti.
Smiješno mi je kad ga netko drži oholicom ili prevarantom.
Sudac ima karizme koju mu je Bog dao i uvjerena sam da će Bog do kraja provesti svoj Plan s njime.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2010, 14:09 

Glede reakcije crkvenog vrha u Hrvata i odluke kardinala Bozanića, očekivano je jer mnoge stvari i ljudi koji su stalno u njegovom okruženju mora se raščistiti.
Mislim da neki njegovi suradnici negativno utječu na njega i odalečuju ga nesvjesno od bitnoga.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2010, 18:38 

Problem je po meni u suradnicima koji imaju namjeru materijalno unovčiti popularnost vlč.Sudca,
sam Sudac ne teži materijalnom i tako je jednostavna osoba. Sve što govori u duhu je vjere,
ne vidim ni jedne jedine mrlje na njemu, kakav omot i bijela haljina, pogledajmo svako sam sebe,
hoćemo li se zapustiti i postati neuredni?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 105 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: