HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 pro 2024, 18:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koje to probleme Hrvati imaju sa Srbima u bej ha?
PostPostano: 02 lis 2010, 01:37 

Da li bi za vas bila velika tragedija da sve ostane kako je sada ili baš i ne?
Forumi i jesu i nisu merilo narodnog raspoloženja, kako se uzme. Čitajući upise ovde, čovek stiče utisak nezadovoljstva i nervoze, ali - da li je zaista tako u celoj populaciji?

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 01:45 

Pa osobnom mislim da je srednja Bosna ugrožena jer stvarno je niko ne predstavlja.Borba između Sarajeva i Mostara najviše nama škodi.Kod nas se ništa ne razvija i nikog ne zanimamo.Mislim da bi nama treći dobro došao, jer bi porez išao u Mostar i došlo bi sigurno do razvoja SB.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 02:08 

Nadam se da vaši političari pažljivo čitaju ove postove. Šteta što se neki od forumaša ne bave aktivno politikom.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 02:11 

teranova je napisao/la:
Nadam se da vaši političari pažljivo čitaju ove postove. Šteta što se neki od forumaša ne bave aktivno politikom.

Ja sam to isto rekao.Kod nas je problem mentalnog sklopa, nama jednostavno ništa ne odgovara i niko, a nevidimo da sami sebe uništavamo.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 02:32 

Bandoglavi mentalni sklop je vrlo rasprostranjen i kod nas. Po sistemu sve ili ništa, pa na kraju bude naravno - ništa. I neće da daju ostavku uprkos porazu politike, čudo jedno od entuzijazma i laprdanja uprazno.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 02:40 

drove1983 je napisao/la:
Ovako imaju onog konja Komšića i za ovo stanje mogu prstom u njega pokazati.Demagogija ništa drugo!

Otprilike upravo to.
Tera pomenu neku njihovu pristojnost. To je samo maska kojom prikrivaju svoju nemoć. Oni jednostavno nemaju guzice da odrade bilo šta konkretno za vas. Jer da imaju, za ovih 15 godina bi barem riješili stvar oko tog pišljivog TV kanala. Meni stvarno ne ide u glavu u čemu je kvaka sa tim TV kanalom, zar su toliki šupci da narodu koji broji 400-450 hiljada ljudi ne mogu barem to omogućiti odnosno izboriti se za to.

Međutim, stvar je i do vas, i vi ste potpuno flegmatični. Zar je problem da izađe vas 100 000 na ulice i da polupate pola Mostara ako treba, ali da primjete vaše nezadovoljstvo. J*beš izloge i plastične stolice po kafićima, to se da sanirati. Ovako, vide da ste mirni, pa se ni oni posebno ne uzbuđuju. Šupci su to prika, i to oni veliki :D

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 02:43 

Čudno je ovo vrijeme, ljudi kao da su hipnotizirani.Mislim da će balkan kroz određen period osjetiti muku kapitalizma, jer jednostavno ljudi nisu spremni za ovo vrijeme.Komunizam je ostavio veliki trag, ustvari unazadio nas.Ljudi su jednostavno navikli živjeti istim tempom i imati neku sigurnost.Za ovo nisi bili spremni i sigurno je da ćemo imati posljedice u budućnosti, a već ih imamo.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 02:49 

pohana jetrica je napisao/la:
drove1983 je napisao/la:
Ovako imaju onog konja Komšića i za ovo stanje mogu prstom u njega pokazati.Demagogija ništa drugo!

Otprilike upravo to.
Tera pomenu neku njihovu pristojnost. To je samo maska kojom prikrivaju svoju nemoć. Oni jednostavno nemaju guzice da odrade bilo šta konkretno za vas. Jer da imaju, za ovih 15 godina bi barem riješili stvar oko tog pišljivog TV kanala. Meni stvarno ne ide u glavu u čemu je kvaka sa tim TV kanalom, zar su toliki šupci da narodu koji broji 400-450 hiljada ljudi ne mogu barem to omogućiti odnosno izboriti se za to.

Međutim, stvar je i do vas, i vi ste potpuno flegmatični. Zar je problem da izađe vas 100 000 na ulice i da polupate pola Mostara ako treba, ali da primjete vaše nezadovoljstvo. J*beš izloge i plastične stolice po kafićima, to se da sanirati. Ovako, vide da ste mirni, pa se ni oni posebno ne uzbuđuju. Šupci su to prika, i to oni veliki :D

Neki jednostavno kriju kriminal iza nacionalnosti i tu ti je sva prića.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 02:54 

Nije sve tako crno. Zamislite da živite u nekakvoj Gani ili Avganistanu.
Laku noć, dobih neki sinuzitis, idem da se inhaliram.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 03:00 

teranova je napisao/la:
Nije sve tako crno. Zamislite da živite u nekakvoj Gani ili Avganistanu.
Laku noć, dobih neki sinuzitis, idem da se inhaliram.

Što neko nekad ne navede neko bogatu državu! uvijek zamisli da živiš u nekoj zabiti u p.m.Zamislimo da živimo u Njemačkoj.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 05:53 

Tužne li i jalove diskusije !
Pesimizam, depresija i beznadje...
Očaj ! Slutim li ja to moguća samoubojstva ?! :crying :sad :placipicka

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 08:26 

za ovih 15 godina bi barem riješili stvar oko tog pišljivog TV kanala. Meni stvarno ne ide u glavu u čemu je kvaka sa tim TV kanalom, zar su toliki šupci da narodu koji broji 400-450 hiljada ljudi ne mogu barem to omogućiti odnosno izboriti se za to.
:D

Za TV kanal se uvijek da sredit nek naprave kantonalne televizije u kantonima sa hrvatskom vecinom i sredjeno,ali to znaci manje novca za KK Siroki,manje pare.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 13:14 

drove1983 je napisao/la:

Kakav je Ognjen Tadić iz Sds-a?

slika

Ognjen Tadić je bivši radikal, danas podpredsjednik SDS. Odličan političar, precizan retoričar koji gađa u glavu i izrazito čvrst u stavovima. On je kanditat za predsjednika R. Srpske, koalicije "Zajedno za Srpsku". Iz te koalicije se za srpskog člana predsjedništva tzv. biH kandiduje Mladen Ivanić (PDP), takođe vješt retoričar ali uopštenijeg stila za razliku od Tadića, koji je mnogo direktniji u iznošenju onog što misli.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 18:28 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Kad BiH Srbi budu vodili autonomnu politiku od Beograda i kad Hrvatima u BiH ove zagrebačke brigade budu imale manje utjecaja, doći će do neminovnog.

Još uvijek je možda rano za to, ali je trend dobar. Srbi su još pod utjecajem Beograda, a u nas zagrebačke brigade se lože na Srbe i RS, te taj virus prebacuju na BH Hrvate.
Ako smo u BiH ostali i ostajemo, onda trebamo voditi autonomnu politiku. Iz Zagreba podrška da, ali podrška našim autonomnim odlukama.

Srbi se još oslanjaju na Beograd, ali će ih Beograd kad tad ostaviti.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 19:00 

lider30 je napisao/la:

Zavisi na koji Beograd se misli.
Uticaj Beograda na R. Srpsku je dobro došao ali samo onaj uticaj koji je koristan za nas i samo taj može pasti na plodno tlo.
Da je situacija obrnuta, danas od Srba iz R. Srpske ne bi bilo većih obožavatelja Čede Praška i Nataše Kandić koji su pandan vašim Burdušima s tom razlikom što je Burduševa odioznost prema vama bila začinjena i odioznošću prema nama i R. Srpskoj, dok Čeda Prašak i slični u Srbiji, o vama i ne razmišljaju za razliku od Burduša, kojem su R. Srpska i g. Dodik bili opsesija.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 19:24 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
lider30 je napisao/la:

Zavisi na koji Beograd se misli.
Uticaj Beograda na R. Srpsku je dobro došao ali samo onaj uticaj koji je koristan za nas i samo taj može pasti na plodno tlo.
Da je situacija obrnuta, danas od Srba iz R. Srpske ne bi bilo većih obožavatelja Čede Praška i Nataše Kandić koji su pandan vašim Burdušima s tom razlikom što je Burduševa odioznost prema vama bila začinjena i odioznošću prema nama i R. Srpskoj, dok Čeda Prašak i slični u Srbiji, o vama i ne razmišljaju za razliku od Burduša, kojem su R. Srpska i g. Dodik bili opsesija.

Ne mislim da se Dodik ne koristi iz Beograda zbog Kosova, više nego što on to misli. Meni je simpatičan političar, ali mislim da ima dosta utjecaja iz Beograda.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 19:36 

lider30 je napisao/la:
Ne mislim da se Dodik ne koristi iz Beograda zbog Kosova, više nego što on to misli. Meni je simpatičan političar, ali mislim da ima dosta utjecaja iz Beograda.

Naravno, ali tu nema ničeg pokvarenog od strane Beograda. Ide se logikom, ako je KiM nezavisno, onda se ide ka čvršćim vezama i podrškom R. Srpskoj. Čak i da je KiM u sastavu Srbije, ta podrška ne bi izostala.

Prokrstario sam srpskim forumima i poznat mi je stav simpatizera DS. Svi do jednog su za nezavisnost Srpske ili za ujedinjenje Srpske i Srbije, bez obzira što to nije stav DS, što znači da bi bilo kakva manipulacija DS-a sa R. Srpskom, bila kažnjena na izborima. Iz iskustva sa tih foruma, protiv ujedinjenja Srpske i Srbije, uglavnom su pristalice LDP, ljubitelji raznih antisrpskih NVO, forumski klonovi i lažnopredstavljajući i sl. Znači, bez obzira što se DS bori za vraćanje KiM u sastav Srbije, ljudi osjećaju da se sa R. Srpskom ne treba igrati i to političari iz DS veoma dobro znaju.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 20:11 

lider30 je napisao/la:
Ako smo u BiH ostali i ostajemo, onda trebamo voditi autonomnu politiku. Iz Zagreba podrška da, ali podrška našim autonomnim odlukama.

Autonomnu politiku i vodimo već 10 godina, a iz ZG očekujemo i političku podršku koje nije bilo dovoljno!
Primjeri autonomne politike su brojni, a naznaka sufliranja iz ZG praktično nema. Samoupravu smo osnovali uz protivljenje iz ZG,dogovor iz Pruda bez ikakvog utjecaja iz ZG, Butmir, Čovićevo ignoriranje Sanaderove posjete u MO, krojenje lista za hr sabor u Mostaru, svi pregovori s Dodikom i Tihićem...!

Znači,jasno je da Hrvati iz BiH sami kroje svoju politiku,je da nam je bilo bolje u ono vrijeme zbog naše početne izgubljenosti , ali neka, pomalo sazrijevamo i vrijeme da se pobrinemo za sebe!
Druga tvoja teza kaže da uz autonomiju u odnosu prema HR(koju smo ostvarili) trebamo i podršku iz ZG, slažem se, a da bi imali što bolju podršku , trebamo se i na tom polju što više angažirati jer i mi dirktno krojimo hr politiku, a da ne govorim koliko možemo iskoristi svoj utjecaj koji imamo u HR, da od tamo dobijemo snažnu podršku.
A evo u zadnje vrijeme pičimo sve bolje na oba pravca i zato ima nade, samo ne treba širiti defetizam ni na jednom polju, a truditi se na sve strane.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 22:10 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Ma hoće i Bošnjaci. Oba su nam naroda namjerno politički zavađena. Dovoljno da se samo mrvicu i jedni i drugi potrude i imate granicu na modroj Drini. Mislim kakvi bi to mi bili Hrvati kada bi rekli DA! državi koja ima šumsku republiku u sebi. Mislim otac Domovine bi se u grobu 100 puta okrenuo.

Ajd molim vas pročitajte kaj piše u mom potpisu.
To je rekao Otac domovine, a to kaj vi čujete samo i jedno Drina, Drina vaš problem.
AS bi se okretao u grobu da vi kakvi ga danas slave, on je u svoje doba bio među liberalnijinm političarima i sa najnaglašenijom socijalnom komponentom (osim naravno socijaldemokrata).
Pusti Drinu i nek imamo jedinicu tamo gdje su naši, ostalo nas ne zanima.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 22:13 

Prigorac je napisao/la:
Ma hoće i Bošnjaci. Oba su nam naroda namjerno politički zavađena. Dovoljno da se samo mrvicu i jedni i drugi potrude i imate granicu na modroj Drini. Mislim kakvi bi to mi bili Hrvati kada bi rekli DA! državi koja ima šumsku republiku u sebi. Mislim otac Domovine bi se u grobu 100 puta okrenuo.

To je rekao Otac domovine, a to kaj vi čujete samo i jedno Drina, Drina vaš problem.
AS bi se okretao u grobu da vi kakvi ga danas slave, on je u svoje doba bio među liberalnijinm političarima i sa najnaglašenijom socijalnom komponentom (osim naravno socijaldemokrata).

Ali otac Domovine vam je također i rekao za muslimane da su hrvatsko cvieće(a u početku se velik dio njih zbog zbunjenosti znao izjašnjavati Turcima). Ako je Starčević takve mogao sa lakoćom prihvatiti, niste vi valjda sramota za jednog Hrvata pa nemožete Bošnjake prihvatiti(barem imaju ime po državi koju mi smatramo našom Domovinom).

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 22:15 

Prigorac je napisao/la:

Zašto se baš samo Zagorci i Prigorci vole pozivat na ovu Starčevićevu uzrečicu? Starčević je jasno govorio na koju i kakvu državu Hrvati imaju pravo, a druga je stvar što je s obzirom na očajnost onog doba govorio i bolje išta nego ništa. Inače prva hrvatska država nakon 1945. jest bila ona proglašena u dvorištu kuće Alije Šiljak u Foči.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 22:17 

Prigorac je napisao/la:

Ali otac Domovine vam je također i rekao za muslimane da su hrvatsko cvieće(a u početku se velik dio njih zbog zbunjenosti znao izjašnjavati Turcima). Ako je Starčević takve mogao sa lakoćom prihvatiti, niste vi valjda sramota za jednog Hrvata pa nemožete Bošnjake prihvatiti(barem imaju ime po državi koju mi smatramo našom Domovinom).

Ili bumo živili u 19 stoljeću ili bajkama ili bumo shvatili realnost koja je sada.
Ondašnji muslimani su se i mogli osječat Hrvatima, 41 su možda i gledali u Zagreb kao glavni grad, al dans više ne.
Zbog toga o njima mislim loše zbog prevrtljivosti, kuda sreće da se nikad nisu nama prikrpavali.
Zašto ne smatrate i Slovence Hrvatima, dobro je poznato da je AS njih smatrao alpskim Hrvatima.
Nebuloza je nacionalni romantizam iz 19. stoljeća prebacivat u 21.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 22:18 

dane-croatia je napisao/la:
Zato što izdajice Bošnjaka Tihić, Silajdžić i Komšić niti ne nude savez, a izdajice Hrvata Čović, Ljubić i Jurišić ne bi niti prihvatili savez.

Da, bošnjački političari ne nude savez, niti bi ga veći dio hrvatskih političara prihvatio. Baš to je problem, jer upravo političari donose sve važne odluke. Nema političke opcije koja bi se zalagala za bratsvo Hrvata i Bošnja i uništenje srpskog entiteta. Nema nikoga da pod ljiljanom i šahovnicom ultimativno zahtjeva izbijanje na Drinu po svaku cijenu.

Citat:
Na nama običnim ljudima jest da ne šljivimo naše tako zvane predstavnike koji su u službi međunarodne zajednice, a ne svog naroda. Neka se Čović i Silajdžić međusobno kolju, ali Hrvat i Bošnjak nek se samo natječu u biljaru.

Neka igraju biljar i Čovićev Hrvat sa Silajdžićevim Bošnjakom, zašto ne?

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 22:21 

dane-croatia je napisao/la:

Zašto se baš samo Zagorci i Prigorci vole pozivat na ovu Starčevićevu uzrečicu? Starčević je jasno govorio na koju i kakvu državu Hrvati imaju pravo, a druga je stvar što je s obzirom na očajnost onog doba govorio i bolje išta nego ništa. Inače prva hrvatska država nakon 1945. jest bila ona proglašena u dvorištu kuće Alije Šiljak u Foči.

Morti zato jer smo realisti, ne živimo u nekom paralelnom svemiru, imamo osječaj za takt i diplomaciju (kaj god mislili o Titi i Tuđmanu al oni su svoje ideje proveli), nemamo neke pretenzije prema niko te nedamo svoje.
Ne sanjarimo o nekim velebnim velikim Hrvatskama dosta je i ova naša, sam da se uredi kak spada.
A vi slobodno i dalje ratujte za Drinu po internetu, ko zna možda vam i uspije.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 22:40 

Prigorac je napisao/la:

Morti zato jer smo realisti, ne živimo u nekom paralelnom svemiru, imamo osječaj za takt i diplomaciju (kaj god mislili o Titi i Tuđmanu al oni su svoje ideje proveli), nemamo neke pretenzije prema niko te nedamo svoje.
Ne sanjarimo o nekim velebnim velikim Hrvatskama dosta je i ova naša, sam da se uredi kak spada.
A vi slobodno i dalje ratujte za Drinu po internetu, ko zna možda vam i uspije.

Inače bolje prigorcim da se drže svoga prigorja. Herceg Bosnu pustite da mi branimo na drini i oni koji nas podupiru. A to što jednog prigorca boli briga za naš narod i krojenje granice u Bosni i Hercegovini boli nas ljude iz BiH briga. Studiram u Zgu itekako znam kakvih sve SDPovskih primjera hrvata gore ima, toliko sramotnih da nas iz Bosne i Hercegovine, srca Hrvatstva nazivaju NEHRAVTIMA.

Ne me mješat sa SDPovim maloumnim članstvom.
No ajmo realno želite Drinu ajd borite se za nju.
I jedno objašnjenje u toj državi bu prek miljun Srba i prek miljun Bošnjaka.
Kako to mislite rješiti?
Sve ćete otjerat? Ja recimo nisam spreman platiti takvu cjenu da proširim granice države, rađe spavam mirno i nemam neku velku želju za ratom.
A to je jedini način da se dođe do Drine, tu se valjda slažemo. Ne mislite valjda da će se Srbi i Bošnjaci sutra pokupit iz države i ostavit je nama.
Lako je pričat, no drugo je napravit etničko čišćenje.
Ili kaj imat te iste u državi, pa bumo zgledali ko Makedonija.
Bez uvrede Srbima i Bošnjacima al ne čeznem za vam u državi, kao što ni vi ne želite još 4 miljuna Hrvata u svojoj.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, korne, mrnjav, Patriota, Tomba17 i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: