HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 pro 2024, 17:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koje to probleme Hrvati imaju sa Srbima u bej ha?
PostPostano: 02 lis 2010, 23:02 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Prigorac je napisao/la:

Ne me mješat sa SDPovim maloumnim članstvom.
No ajmo realno želite Drinu ajd borite se za nju.
I jedno objašnjenje u toj državi bu prek miljun Srba i prek miljun Bošnjaka.
Kako to mislite rješiti?
Sve ćete otjerat? Ja recimo nisam spreman platiti takvu cjenu da proširim granice države, rađe spavam mirno i nemam neku velku želju za ratom.
A to je jedini način da se dođe do Drine, tu se valjda slažemo. Ne mislite valjda da će se Srbi i Bošnjaci sutra pokupit iz države i ostavit je nama.
Lako je pričat, no drugo je napravit etničko čišćenje.
Ili kaj imat te iste u državi, pa bumo zgledali ko Makedonija.
Bez uvrede Srbima i Bošnjacima al ne čeznem za vam u državi, kao što ni vi ne želite još 4 miljuna Hrvata u svojoj.

I u Hrvatskoj je bilo 250 000 Serva više pa se problem sam od sebe riješio. Lako za Serve koji poštuju Domovinu u koju su došli zadnja 3 stoljeća. Ako ne poštuju fino natrag deportirati ih u Serviju(slično kako su Francuzi riješili problem Roma/Cigana).

Oprostite ali velik broj Zagoraca, Prigoraca... ne čezne niti za život sa Hrvatima HB u istoj državi. osobno znam koliko često sam čuo komentar ti nisi Hrvat zato jer si iz Herceg Bosne. ti si Bosanac Hercegovac po narodnosti(naravno nevjerovatno smješno). Makar i dalje mislim da su takvi u manjini ima ih u sjevernoj Hrvatskoj. Zato sam vam i reko mišljenje Prigoraca o problemima Herceg Bosne je meni NEVAŽNO! Isto kao što moje mišljenje o Prigorju je manje vrijednije nego mišljenje nekog Prigorca.

Većina mojeg društva i jesu Zagorci i Prigorci i još nisam čuo mišljenje o nekoj bosanskohercegovačkoj naciji.
Hrvati su Hrvati.
Ne čeznemo za zajedničkim život jer realno to nije moguće zbog politike velikih sila. Pa čemu se onda zamarat nečim kaj nije realno. Premali smo da nas se o tome pita. No kad bi HB postala neovisna jednog dana znam kako bih glasao na referendumu za ujedinjenje :palacgore1

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:16 

Prigorac je napisao/la:

I u Hrvatskoj je bilo 250 000 Serva više pa se problem sam od sebe riješio. Lako za Serve koji poštuju Domovinu u koju su došli zadnja 3 stoljeća. Ako ne poštuju fino natrag deportirati ih u Serviju(slično kako su Francuzi riješili problem Roma/Cigana).

Oprostite ali velik broj Zagoraca, Prigoraca... ne čezne niti za život sa Hrvatima HB u istoj državi. osobno znam koliko često sam čuo komentar ti nisi Hrvat zato jer si iz Herceg Bosne. ti si Bosanac Hercegovac po narodnosti(naravno nevjerovatno smješno). Makar i dalje mislim da su takvi u manjini ima ih u sjevernoj Hrvatskoj. Zato sam vam i reko mišljenje Prigoraca o problemima Herceg Bosne je meni NEVAŽNO! Isto kao što moje mišljenje o Prigorju je manje vrijednije nego mišljenje nekog Prigorca.

Većina mojeg društva i jesu Zagorci i Prigorci i još nisam čuo mišljenje o nekoj bosanskohercegovačkoj naciji.
Hrvati su Hrvati.
Ne čeznemo za zajedničkim život jer realno to nije moguće zbog politike velikih sila. Pa čemu se onda zamarat nečim kaj nije realno. Premali smo da nas se o tome pita. No kad bi HB postala neovisna jednog dana znam kako bih glasao na referendumu za ujedinjenje :palacgore1

Drago mi za čuti to. Samo kada će te glasati za pripojenje HBa, ako vam se i prikaže prilika da glasate za spajanje Hrvatske i BiH u konfederaciju postupite jednako Hrvatski kao i ranije.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:25 

Prigorac je napisao/la:
Ne me mješat sa SDPovim maloumnim članstvom.
No ajmo realno želite Drinu ajd borite se za nju.
I jedno objašnjenje u toj državi bu prek miljun Srba i prek miljun Bošnjaka.
Kako to mislite rješiti?
Sve ćete otjerat? Ja recimo nisam spreman platiti takvu cjenu da proširim granice države, rađe spavam mirno i nemam neku velku želju za ratom.
A to je jedini način da se dođe do Drine, tu se valjda slažemo. Ne mislite valjda da će se Srbi i Bošnjaci sutra pokupit iz države i ostavit je nama.
Lako je pričat, no drugo je napravit etničko čišćenje.
Ili kaj imat te iste u državi, pa bumo zgledali ko Makedonija.
Bez uvrede Srbima i Bošnjacima al ne čeznem za vam u državi, kao što ni vi ne želite još 4 miljuna Hrvata u svojoj.

Prigorac, i još nešto. Inače cienim Zagorce i Prigorce, a pogotovo Turopoljce i Međimurce, jerbo vriedni su to ljudi (radio sam skupa s njima), ter me boli kad čujem kako neki od njih odmahuju rukom na Bosnu. Ali zato postoje i oni Zagorci koji su ne samo išli branit Vukovar (njih itekako zamjetan broj), već znam i za nekoliko njih koji su čak išli do Goražda.
Što se tiče Bošnjaka, bez njih ne ima niti Hrvatske, i ne znam što ti pada u tu ludu glavu da bi njih tjerao. A što se tiče Srba, onom koji poštuje zakone, živit će jednako kano i svaki Hrvat i Bošnjak.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:36 

Drago mi za čuti to. Samo kada će te glasati za pripojenje HBa, ako vam se i prikaže prilika da glasate za spajanje Hrvatske i BiH u konfederaciju postupite jednako Hrvatski kao i ranije.

A gle opet neću bit dovoljno "velik" Hrvat.
Al da se glasa o nekoj zajedničkoj državi između RH i ovakve današnje BiH zaokružio bih NE.
Srbi bi popizdili, a Bošnjaci bi nas j**** u mozak.
Ne želim takvu državu, previše smrdi na Jugu.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:40 

Prigorac je napisao/la:

Al da se glasa o nekoj zajedničkoj državi između RH i ovakve današnje BiH zaokružio bih NE.

Kako ti to može smrdit na Jugu ako bi Srbi poludili ?

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:43 

dane-croatia je napisao/la:
Prigorac je napisao/la:

žKad sam rekao oludili, mislim na neki oblik rata.
Pa ne bi Srbi to prihvatli sam tak.
I onda se opet vraćamo na činjenicu ak bi mjenjo granice kalaš u ruke.
Osobno mi je to neprihvatljivo, treba radit na diplomatskom rješenju i hrvatskoj jedinici u BiH.
Rat je opcija samo i jedino ako se napadne Hrvatska ili HRHB. :HercegBosanac :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:47 

Prigorac je napisao/la:

Osobno mi je to neprihvatljivo, treba radit na diplomatskom rješenju i hrvatskoj jedinici u BiH.
Rat je opcija samo i jedino ako se napadne Hrvatska ili HRHB. :HercegBosanac :hrvatinic

E stari, ne bi nikad došlo do Oluje, da se ovako razmišljalo 1995. Makar, sad je tako nešto teže nego onda.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:51 

Prigorac je napisao/la:

E stari, ne bi nikad došlo do Oluje, da se ovako razmišljalo 1995. Makar, sad je tako nešto teže nego onda.

Ne kužim kak ne bi došlo do Oluje?
Srbi su nas napali. Pravi taktičar odabire dobar trenutak za napad.
Imali smo svako pravo na obranu.
Moja je teza nikog ne napadaj, al ak nas se napadne nema više nepovredivosti granica, međunarodno pravo bla, bla.
Tad se pravila brišu i jedna strana bu jebala ježa.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2010, 23:55 

pohana jetrica je napisao/la:
Inače, zbog ovih cviećara u čovjeku se spontano rodi želja da Hrvatima u tzv. biH na leđa najaši ne jedan Željkić već njih barem milijun, ali taj osjećaj nestane u momentu kad pomisli na normalne obične ljude pa onda opet dođe u situaciju da se ovom cviećarkom kalu samo smije i smije i smije :D

Oni jedino što rade je negativna reklama pravašima, jer dosta ljudi misli da je to stav pravaških političara. Kad ljudi vide takvu količinu gluposti i neozbiljnosti zgadi im se pravaštvo. HSP danas uopće nema takve stavove, stranka isto traži uspostavu hrvatske republike. Naravno, mora tu biti i malo antisrpstva, ali sve je sada u realnim okvirima.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 00:13 

Pih. Ili se drži Starčevića ili nisi pravaš. Trećeg ne ima.

Tebe kao da je poslao HDZ da praviš sprdačinu od pravaštva. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 00:15 

Prigorac je napisao/la:

Ne kužim kak ne bi došlo do Oluje?
Srbi su nas napali. Pravi taktičar odabire dobar trenutak za napad.
Imali smo svako pravo na obranu.
Moja je teza nikog ne napadaj, al ak nas se napadne nema više nepovredivosti granica, međunarodno pravo bla, bla.
Tad se pravila brišu i jedna strana bu jebala ježa.

Napali su Srbi i našu Bosnu. Ako nisi znao Tuđman je i nju skupa s Alijom oslobađao, ter ga je spriečila samo međunarodna zajednica da je oslobodi do kraja. Zastave HercegBosne su se vješale odmah do Banje Luke.

Kao što sam spomenuo već prije.
A) mali smo i ne možemo vodit nikakvu politiku bez prešutnog odobravanja barem jedne velike sile.
B) Pravi taktičar zna kad da napadne da ostvari svoj cilj.
S Olujom je uspjelo, u BiH nije, realno gledajuć Srbi su u lošoj situaciji za sve prošli najbolje i mogu se smatrat pobjednicima, a kad si gubitnik onda nema kasnije cendranja.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 00:24 

Prigorac je napisao/la:

Napali su Srbi i našu Bosnu. Ako nisi znao Tuđman je i nju skupa s Alijom oslobađao, ter ga je spriečila samo međunarodna zajednica da je oslobodi do kraja. Zastave HercegBosne su se vješale odmah do Banje Luke.

Kao što sam spomenuo već prije.
A) mali smo i ne možemo vodit nikakvu politiku bez prešutnog odobravanja barem jedne velike sile.
B) Pravi taktičar zna kad da napadne da ostvari svoj cilj.
S Olujom je uspjelo, u BiH nije, realno gledajuć Srbi su u lošoj situaciji za sve prošli najbolje i mogu se smatrat pobjednicima, a kad si gubitnik onda nema kasnije cendranja.

Ako narod zaboravi tko je i što je, tada više ne će imat nitko niti cendrat.
Ovako je govorio hrvatski velikan i pravaš sa Drine, Alija Šiljak:
,,Ni jedan čestiti starčevićanac ne će se odreći Hrvatske u njenim etničkim i povijesnim granicama. Ne moramo to ostvariti u ovome ratu, niti za sto sljedećih godina, ali se povijesnih činjenica ne ćemo odreći ni za deset tisuća godina.''

A jednako tako su govorili i naši stari u vrieme dok uobće nismo imali nikakvu Hrvatsku, ali i tada je bilo ljudi koji su ,,realno'' gledali kako je nemoguće imat samostalnu Hrvatsku, pak je ,,realitet'' biti Austrijanac, Mađar ili Jugoslaven.
Domoljubi nikad nisu bili realisti !

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 01:33 

Tema ide pod ključ, a cvjećari naši, manje divljanja, ovo je ozbiljan forum i ponašajte se u skladu sa pravilima, inače će vam samo i ostati IslamBosna i kuknjava protiv "Bobanovaca".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, korne, Patriota, Tomba17 i 58 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: