|
|
Stranica: 97/233.
|
[ 5804 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Th1950
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 12 pro 2021, 21:23 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Odgovor HR mora bit još 12 Rafala !!!
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 12 pro 2021, 21:24 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Odgovor HR mora bit još 12 Rafala !!! A šta vi nama ima da odgovarate? Jel planirate da nas napadnete možda?
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 12 pro 2021, 21:26 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Nemoj da ga štrecaš, mlad je.
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 12 pro 2021, 21:27 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
HHerceg je napisao/la: KiMe da li možda kompramitiraš sina s obzirom da nam govoriš da je član elitne postrojbe VS? Firme mi posustaju, zelim ga vratiti da nastavi da vodi poslove....ovo je vid da ga zahebem. Zlocesto, ali ucinkovito. dudi nam ga nema....sakrio se u misju rupu i jeza i hladan znoj mu idu niz krljeznicu.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 14 pro 2021, 21:36 |
|
|
Sa Cipra se kupuju valjda rabljeni MI 35 helici. Koji imaju resurse jos 10 god, jer su upravo remontirani. Mogu kad se koji pocne kvariti, da sluzi za kanibalizaciju, da se skidaju djelovi, a ne placa skupo od Rusa.
Jos je posao barter, kompenzacija za nase Nore najbolje haubice po najnizoj cjeni...i pasarse, alase, i dr razmena.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 15 pro 2021, 16:49 |
|
|
Biće novih ljepih iznenađenja i POKLONA pred novu god.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 15 pro 2021, 18:22 |
|
|
I pred izbore stiže najlepši poklon.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 15 pro 2021, 19:30 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Odgovor HR mora bit još 12 Rafala !!! Zašto? Rafalima mi 35 ne predstavlja nikakvu prijetnju. Ja sam dugoročno svakako za povećanje broja Rafala i to će se vjerojatno i dogoditi, ali ajmo ne letit puno. Nemamo mi novca još za to, a ima nakon opremanja HRZ-a i drugih prioriteta i nabavki.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 15 pro 2021, 19:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Odgovor HR mora bit još 12 Rafala !!! A šta vi nama ima da odgovarate? Jel planirate da nas napadnete možda? Mi vama ne odgovaramo, odgovarate vi na naše nabave, to veliki vožd stalno i govori u svakoj mogućoj prilici.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 15 pro 2021, 19:43 |
|
|
Vožd vas trigeruje i troluje kao niko. Sa deset besplatnih Mig-ova vas je navukao da se zarobite sa Rafalima, i sad pred zapadom ima izgovor da bilduje našu PVO.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 15 pro 2021, 19:44 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Odgovor HR mora bit još 12 Rafala !!! Zašto? Rafalima mi 35 ne predstavlja nikakvu prijetnju. Ja sam dugoročno svakako za povećanje broja Rafala i to će se vjerojatno i dogoditi, ali ajmo ne letit puno. Nemamo mi novca još za to, a ima nakon opremanja HRZ-a i drugih prioriteta i nabavki. Mi 35 služi za blisku podršku trupama na zemlji. Namena mu je ista kao i A-10 ili SU25, samo si helikopteri podesniji za tu ulogu, pa zato i SAD i Rusija izbacuju jurišnike iz naoružanja i njihove zadatke će obavljati samo Apache, Super Cobra, Mi35, Mi28 i Ka52. Rafal je višenamenski lovac koji sve prega služi za odbranu vazdušnog prostora, a ima i sposobnost gađanja važnih ciljeva na zemlji. Dovoditi to dvoje u ikakvu vezu je debilno. Babe i žabe.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 16:53 |
|
|
Kreće najveća nabavka oružja od vremena JNA Država će od fabrike domaće vojne industrije u narednih pet godina naručiti naoružanje, vojnu opremu i municiju za Vojsku Srbije vrednu 1,25 milijardi evra.https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/kr ... na-2075357Citat: To ovu narudžbinu čini najvećom još od vremena JNA.
Očekuje se da od ovog novca jedinice dobiju nova borbena, oklopna i transportna vozila, pešadijsko naoružanje, optiku i balističku zaštitu, haubice, kao i modernizovano, ali i tek razvijeno, savremeno raketno naoružanje, pišu Novosti.
Ova nabavka, ukoliko bude ostvarena, ne samo da će drastično povećati vatrenu moć i sposobnosti oružanih snaga, nego će biti i dugo očekivani impuls domaćoj vojnoj industriji. Da bi se stvorili uslovi da fabrike mogu da progutaju ovakav zalogaj, država će već u prvom kvartalu Fabrike oružja i tri vojna remontna zavoda uložiti 145 miliona evra. Ovaj novac biće potrošen na kupovinu tehnologije, pogona i za modernizaciju proizvodnje.
Generalštab Vojske Srbije pripremio je nekoliko spiskova naoružanja i opreme, potrebnih oružanim snagama, koji su predstavljeni državnom vrhu na nedavno održanom sastanku u Nišu. Na najambicioznijoj listi našlo se oružje i tehnika za koju je neophodno proširenje postojećeg vojnog budžeta za najmanje 500 miliona evra godišnje.
Prema petogodišnjem planu nabavki i dugoročnim planovima opremanja našoj vojsci najpotrebnija su borbena vozila, raketni sistemi, savremeno streljačko naoružanje i pešadijska oprema.
Vojnopolitički analitičar Vlade Radulović kaže da će okosnica ove nabavke biti većina tehnike iz domaćeg razvoja, čiji su nosilac preduzeće "Jugoimport SDPR" i Vojnotehnički institut.
"To je slučaj sa vozilima 'lazar 3', 'miloš', haubicama 'nora', kao i familijom besposadnih platformi 'mali miloš' sa različitim naoružanjem i namenom. Ovako velika narudžbina omogućiće završetak razvoja, serijsku proizvodnju i masovno korišćenje u oružanim snagama", kaže Radulović.
Očekivano je i da vojsku pojača izuzetan samohodni višecevni raketni sistem "tamnava" kalibra 122 milimetra, a posle više decenija rečna flotila dobiće i brze borbene čamce.
"Deo tog paketa najverovatnije biće i dronovi, s obzirom na to da je već najavljena proizvodnja domaće bespilotne letelice 'pegaz'. Sastavni deo nabavke biće i pokretanje masovne modernizacije tenkova M-84 i T-72 i više artiljerijskih sredstava. Nema sumnje da će se na spisku za nabavku naći i više hiljada komada nove modularne puške M-19, sa dva kalibra, kao i nove generacije municije", nabraja Radulović.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 16:55 |
|
|
Lele, lele, lele...
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 20:29 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Pune gaće .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 20:31 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Svaka čast Srbi , tako se bori za narod i državu
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 20:36 |
|
|
Šta je Vučić mislio pod nabavkom lovačko-bombarderske avijacije? Šta kupujemo? SU25? SU32? F/A-18E? Ali drago mi je što je najavio i kupovinu još jedne eskadrile lovaca.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 20:41 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Šta je Vučić mislio pod nabavkom lovačko-bombarderske avijacije? Šta kupujemo? SU25? SU32? F/A-18E? Ali drago mi je što je najavio i kupovinu još jedne eskadrile lovaca. Vucicu su nudjeni Rafale avioni, prije nego nama.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 20:53 |
|
|
Moguće. Ali najavio je nabavku još jedne eskadrile lovaca i eskadrilu lovaca-bombardera. Znači ne višenamenske, nego eskadrilu air superiority i eskadrilu ground attack. Što je bolje od samo višenamenskih, ali i daleko skuplje.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 20:56 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Šta je Vučić mislio pod nabavkom lovačko-bombarderske avijacije? Šta kupujemo? SU25? SU32? F/A-18E? Ali drago mi je što je najavio i kupovinu još jedne eskadrile lovaca. Misli na zamenu za Orlove, samo ne ume da se izrazi. Onaj T7 boingov, što smo bili pikirali još pre godinu dana. DrMag je napisao/la: Vucicu su nudjeni Rafale avioni, prije nego nama. Srbija neće kupovati lovce dok ne istekne "resurs" (jer je tu zmaj problem, a ne resurs) Mig-ovima, a to je za 10 godina. Dakle, pre 2025-te neće potpisivati nikakav ugovor. I nikakvi Rafali nisu nama nudjeni, niti smo ih tražili. Mi ćemo kupiti potpuno novu eskadrilu kad bude došlo vreme, jer smo mi u prelaznom rešenju uveliko već sada, i nama ne treba novo prelazno rešenje, već konačno. Nakon ovoga sledi konačno.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 21:00 |
|
|
Znam da misli misli na zamenu za Orlove, samo se pitam šta planiraju da nabave.
I ne, rekao je da jedna eskadrila ne zadovoljava naše potrebe i da nam treba još jedna. Mada ćemo opet svejedno imati samo jednu, jer 29-kama ističe resurs, i to ne za deset godina, nego dosta ranije.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 21:02 |
|
|
On lupa gluposti i nema pojma šta priča, i to što malo zna je samo upola, a druga polovina je spin i samoreklama.
To je prva predpostavka koju moraš da imaš dok ga slušaš. Šta je sve on pričao.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 pro 2021, 21:04 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 10:06 |
|
|
Grobar je napisao/la: Vožd vas trigeruje i troluje kao niko. Sa deset besplatnih Mig-ova vas je navukao da se zarobite sa Rafalima, i sad pred zapadom ima izgovor da bilduje našu PVO. Opet ti po svome ko stara pokvarena ploča, pričaš besmislene gluposti. Po tvome ispada da je nama najbolje kad nemamo ništa, a šta god nabavimo "vučić nas je zarobio", kako li je samo veliki despot inteligentan i lukav.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 10:10 |
|
|
Pa zezamo se malo. Sprdamo se obostrano, što si krut tako..?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 11:12 |
|
|
Inače, taj Boing T-7 može da bude zamena samo sa Galebove, ne za Orlove. To je trenažni avion. A izgleda da stvarno nameravamo da ga kupimo. Sa engleske wiki stranice o T-7. Citat: In addition to the U.S. Air Force, the company is also targeting Serbia and Australia as potential international customers. A predsednik/premijer/samodržac/dragi vođa je rekao da su po prvi put razmatrali nabavku lovačko bombaderske avijacije. Znači, nisu pričali o T-7, pošto je on odavno planiran za nabavku, i nije lovac bombarder, nego trenažer.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|