HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 20:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2552 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 103  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije
PostPostano: 16 pro 2021, 16:53 

Grobar je napisao/la:
Moja tašta ovde u Borči, radi u prodavnici za 45.000 platu.
Na kasi, kasirka.

Ne znam zašto je kod vas na Vračaru onda tako malo? :D

Inače, zakonski minimalac u Srbiji je 300€ pa niko ne može da radi za 32 soma i da hoće.. :)

A ima i dopunskih koverti sa kešom koji ne ulaze u statistiku.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 16:54 

Vucic se do sada lose pokazao prema Republici Srpskoj, srecom pa se ne pita preko Drine vec Dodik i Rusi, i njemu je lakse tako da leluja.

On je ucenjen lik, koji je samim tim opasnost za nacionalne interese, jer ako on popusta ovako lako pred ljude koji izadju na ulicu protiv zatvaranja, ili blokade autoputa, onda mozete zamisliti koliko je popustljiviji pred ucenama od strane Engleza, Amerikanaca i Nemaca.

Ne znaci da mislim da ce sutra da prizna Kosmet, jer mislim da nece zbog okolnosti, ali da li bi bio u stanju to da uradi, i da li imaju instrumente ucene nad njim licnom, imaju za Gvantanamo, to je fakticko stanje.

Vucicu je prosao zenit, i jeste uradio mnogo toga, za pocetka izvukao je Srbiju iz tranzicije, omedjao je Telekom i Postansku Stedionicu kao poluge suverenosti, ali sve posle 2025 njegova politika mora biti proslost, zato sto je i dalje bazirana na avnojevskom nacinu razmisljanja i tu ne mislims na teritorijalno, vec o tome kako resiti te poslednje titoisticke zaostavstine poput AP, i zasto glavni grad treba da se prebaci iz Beograda u Kragujevac, demografija na prvom mestu itd.

Jednostavno ove padove demografske cemo donekle do tada umiriti, ali nama po pitanju drzave, uredjenja, organizacije, sustine i smisla, treba radikalan zaokret posle Vucica, sa novim inovativnim resenjima, koje prate svetske trendove (one koje su dobri) i na njima bazira politiku.

Moje ubedjenje je da taj zaokret moze da se uradi samo pod plastom povratka Monarhije, te spajanje gradjanskog i nacionalnog u celinu kojoj pripada, a ne da imitiramo americke trendove, gde polarizujemo drustvo na 4% onih koji su nebitni ali im se daje sva paznja u javnosti, i tihu vecinu koja se konstantno frustrira i time radikalizuje bespotrebno.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 16:55 

Grobar je napisao/la:
Na kasi, kasirka.

Inače, zakonski minimalac u Srbiji je 300€ pa niko ne može da radi za 32 soma i da hoće.. :)

Kunem ti se...Aroma prodavnica... ima ih vise po gradu...

Bas me je interesovalo, svaki dan tu pazarim... 32 soma samo... reko jel me foliras... kaze nazalost ne... i to stariji sedi covek, koji ima dvoje klinaca...

Tuga... ostao sam bez teksta...

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 16:56 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Grobar je napisao/la:
Na kasi, kasirka.

A ima i dopunskih koverti sa kešom koji ne ulaze u statistiku.

Plus.
Pola Srbije radi prijavljeno na minimalac, a polovinu plate dobija u koverti.

Javna tajna.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 16:59 

Da nije bilo Aleksandra , tj da nije stvarao Jugoslaviju , ćopavi zagorac ne bi imao šta da obnavlja.
Zbog njega danas živimo ovako rascepkani u više država , on je posejao klicu za takav rasplet događaja
Jer kad uđeš u pokrešan voz sve stanice su pogrešne.
Umesto da je lepo pob"o koćić gde je hteo , mogao je imao je mehanizam .

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:01 

Tankosic je napisao/la:
Vucic se do sada lose pokazao prema Republici Srpskoj, srecom pa se ne pita preko Drine vec Dodik i Rusi, i njemu je lakse tako da leluja.

On je ucenjen lik, koji je samim tim opasnost za nacionalne interese, jer ako on popusta ovako lako pred ljude koji izadju na ulicu protiv zatvaranja, ili blokade autoputa, onda mozete zamisliti koliko je popustljiviji pred ucenama od strane Engleza, Amerikanaca i Nemaca.

Ne znaci da mislim da ce sutra da prizna Kosmet, jer mislim da nece zbog okolnosti, ali da li bi bio u stanju to da uradi, i da li imaju instrumente ucene nad njim licnom, imaju za Gvantanamo, to je fakticko stanje.

Vucicu je prosao zenit, i jeste uradio mnogo toga, za pocetka izvukao je Srbiju iz tranzicije, omedjao je Telekom i Postansku Stedionicu kao poluge suverenosti, ali sve posle 2025 njegova politika mora biti proslost, zato sto je i dalje bazirana na avnojevskom nacinu razmisljanja i tu ne mislims na teritorijalno, vec o tome kako resiti te poslednje titoisticke zaostavstine poput AP, i zasto glavni grad treba da se prebaci iz Beograda u Kragujevac, demografija na prvom mestu itd.

Jednostavno ove padove demografske cemo donekle do tada umiriti, ali nama po pitanju drzave, uredjenja, organizacije, sustine i smisla, treba radikalan zaokret posle Vucica, sa novim inovativnim resenjima, koje prate svetske trendove (one koje su dobri) i na njima bazira politiku.

Moje ubedjenje je da taj zaokret moze da se uradi samo pod plastom povratka Monarhije, te spajanje gradjanskog i nacionalnog u celinu kojoj pripada, a ne da imitiramo americke trendove, gde polarizujemo drustvo na 4% onih koji su nebitni ali im se daje sva paznja u javnosti, i tihu vecinu koja se konstantno frustrira i time radikalizuje bespotrebno.

Sa ovim postom bi se 90% slozio... uglavnom sve korektno postrojeno...

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:03 

U narednim decenijama, gradjanska prica u Beogradu ce prisvojiti Aleksandra kao svog, a umestu Tita, dakle samo zato sto je bio postovan i voljen na Zapadu, te cemo doci u situaciju da su Srbi za zaostavstinu Kralja Petra, a oni Aleksandra.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:07 

Tankosic je napisao/la:
Vucicu je prosao zenit, i jeste uradio mnogo toga, za pocetka izvukao je Srbiju iz tranzicije, omedjao je Telekom i Postansku Stedionicu kao poluge suverenosti, ali sve posle 2025 njegova politika mora biti proslost

O tome i ja pričam.
Treba nam još jedan ciklus da izgura ekonomiju.
To je njegovo da uradi.

On i nije za ostalo.
On je za ekonomske temelje, vojsku, političku stabilnost.
On nije konačno rešenje, on je samo lek za bolest.
Kad se olečimo, onda posle može fuca u balonu i zezanje.

Koji će nam on posle.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:07 

Tankosic je napisao/la:
U narednim decenijama, gradjanska prica u Beogradu ce prisvojiti Aleksandra kao svog, a umestu Tita, dakle samo zato sto je bio postovan i voljen na Zapadu, te cemo doci u situaciju da su Srbi za zaostavstinu Kralja Petra, a oni Aleksandra.

Svi su oni gresili manje ili vise... kralj Petar je dosao posle stravicnog ubistva na dvoru...

Ako cemo od Obrnovica, i Milan i Aleksandar su bili uglavnom losi...dok je Mihajlo bio covek ispred svog vremena po svemu...

Bilo je i losih Nemanjica, i dobrih...ovde se radi o instituciji kraljevine, a ne o pojedincima...

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:15 

Tankosic je napisao/la:
jer ako on popusta ovako lako pred ljude koji izadju na ulicu protiv zatvaranja, ili blokade autoputa, onda mozete zamisliti koliko je popustljiviji pred ucenama od strane Engleza, Amerikanaca i Nemaca.

:laugh

Jebote vi ste stvarno u toliko dubokoj zabludi oko tog rudnika, da je to neverovatno..

Rio Tinto je "pojava" koja nema veze sa Vučićem. Rio Tinto u Srbiji dobija dozvole već 20 godina. To je kompanija kojoj je još predhodna vlast dodelila istraživačka prava.
Uložili su velike pare.
Sa takvim gigantima nema zajebancije.

To je firma koja je stara 150 godina.
Oni imaju veći jebeni BDP nego cela Srbija.
Ovo sa povlačenjem zakona je teatar pred izbore.
Nakon toga, kreće Jovo-nanovo.

Ako duh otpora i tada bude jak, Rio Tinto će upaliti svoje turbine i krenuti da "lobira" u punom gasu, tamo gde najviše treba.
Ambasade, mediji, itd, itd..

Opozicija će zatim odjednom početi da dobija pozive iz najmoćnijih ambasada, da se ne zajebavaju i to za svoje dobro. Nakon toga će pozive dobiti razni Ćute, Manojlovići i njima slični aktivisti, da se ni oni više ne zajebavaju, jer bi ubuduće sve svoje akcije mogli plaćati iz svog džepa, a ne iz medjunarodnih grantova koje sada dobijaju.

Usput će im blagim tonom biti rečeno da ukoliko država bude preduzela neke mere protiv njih, neće više moći računati na podršku i zalaganje stranih ambasada.

Za otpor koji preostane i posle toga, će se pobrinuti drzava.

Najednom će u svim medijima, svi stručnjaci (bili oni opozicioni ili vučičevi) krenuti da melju o Rio Tintu kao ogromnoj šansi za nas. Krenuće 24/7 spin o ful ekološkim standardima budućeg rudnika i fabrike.

U svetu postoje milioneri, milijarderi i trilioneri. Shareholdersi Rio Tinta su ovi treći, institucionalni investicioni fondovi poput BlackRocka.

Sa takvim gigantima koji mogu izbaciti planetu iz orbite nema zajebancije.

Ali još ne reaguju jer i oni shvataju da su izbori za par meseci, pa će dati još malo vremena pre nego što okrenu par brojeva (pogledati gore opet deo o ambasadama).

Naivčine na protestima nam samo oduzimaju vreme i udaljavaju nas od onoga što će se svakako desiti.

Samo gubimo pol poziciju u novom pozicioniranju "budućih naftaša" ovoga sveta i ništa više.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:20 

Kako bi se to uopste desilo, da se vrati Kraljevina? Dal je to dogovor crkve, drzave ? Karadjordjevici naprave drzavni udar sa vojskom...ili Princ krene rasturati pa ga narod zavoli kao prirodnog Kralja.. neznam dal se to ikad desilo, od republike do kraljevine.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:21 

Čovek se zajebava za ličnu korist. Ne voli ni on Vučića, ali je jednostavno previše zabavno podjebavati vas fanatike koji bi spalili Srbiju samo da gledate kako Vučić gori (metafora, ne odgovaraj ozbiljno), da čovek ne može da se uzdrži. Ne mogu ni ja većinu vremena, iako u životu nisam glasao za SNS. Zato me je Aleksije dugo vremena najprizemnije vređao i zvao Vučićevim botom, a ja ladan ko špricer, ni jednu uvredu mu nisam uzvratio, samo se smejao i čudio do koje mere ljudi mogu da budu fanatični.

Vidi narkomansku lazovcinu kako laze... =))
Ja pisao protiv Ava, pre bilo kakve svadje sa tobom, a onda si ti dosao i rekao kako sam bezobrazan jer iz Amerike zabadam nos u stvari u Srbiji. Onda si mi psovao "mater americku", i u besu govorio kako nemam pravo ni na glas, ni na stav, ni na misljenje. Pa si me onda nazvao budalom jer navodno otvaram pregovore o granicama RS koje su krvlju ucrtane.

E onda je meni puklo, zaigralo mi desno oko i grlu mi nesto zaigralo. Pa sam te dezintegrisao. A posledice te dezintegracije se osecaju i sada jer ne pamtis da jesi vredjao, PRVI!

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:23 

Tankosic je napisao/la:

Ti govoris kao da su kralj Petar i kralj Aleksandar bili u sukobu jedan sa drugim zbog politke.
Ne vidim smisao da se oni i njihive zaostavstine tako razdvajaju.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:24 

Altomanović je napisao/la:
Kako bi se to uopste desilo, da se vrati Kraljevina? Dal je to dogovor crkve, drzave ? Karadjordjevici naprave drzavni udar sa vojskom...ili Princ krene rasturati pa ga narod zavoli kao prirodnog Kralja.. neznam dal se to ikad desilo, od republike do kraljevine.

Nisam 100% siguran, ali mora da se izmeni bar ustav parcijalno (taj deo oko monarhija-republika uredjenje).

Isto kao ono što je Vučič doneo sad oko referenduma, gde menja samo parče ustava, a ne ceo.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:27 

U jbt. Dezintegrisao si me... Jel osećaš sad navalu dopamina u mozgu, nakon što si to napisao?

I ne počinji opet da benaviš, jedva sam te nagnao da budeš kulturan, nema potrebe da se dereš niti da dobijaš tikove, kao što si malopre opisao.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:30 

Grobar je napisao/la:
Altomanović je napisao/la:

Nisam 100% siguran, ali mora da se izmeni bar ustav parcijalno (taj deo oko monarhija-republika uredjenje).

Isto kao ono što je Vučič doneo sad oko referenduma, gde menja samo parče ustava, a ne ceo.

Ne može to parcijalno. Ako menjaš državno uređenje, menjaš Ustav.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:31 

U jbt. Dezintegrisao si me... Jel osećaš sad navalu dopamina u mozgu, nakon što si to napisao?

I ne počinji opet da benaviš, jedva sam te nagnao da budeš kulturan, nema potrebe da se dereš niti da dobijaš tikove, kao što si malopre opisao.

Pa, Sesice, lazes. A to nije lepo. :001_cool

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:32 

Pa i Đjuka je protiv referenduma tj glasaća ne

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:34 

aleksije radicevic je napisao/la:

Rekao sam ti da si Amerikanac, da si svoju sudbinu vezao za Ameriku i da zbog toga imaš manje prava da pametuješ ko će da upravlja Srbijom od nas koji u njoj živimo. I dalje to mislim. Nisam ti psovao majku. Čak ni blaže uvrede od toga ti nisam govorio.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:35 

Grobar je napisao/la:

Ok.
Rekao sam da nisam siguran.
Ustav mora da se menja, a preduslov za to je volja vlasti.

Dakle, mora da dodju neki monarhisti na vlast, ili da vlasti to odgovara iz nekog razloga.

Npr..
Kad Vučiču istekne i drugi (poslednji) predsednički mandat, mogao bi da vrati Parlamentarnu Monarhiju, samo iz razloga da ne mora da razmišlja ko će biti predsednik nakon njega, npr.. :D

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:38 

Rekao sam ti da si Amerikanac, da si svoju sudbinu vezao za Ameriku i da zbog toga imaš manje prava da pametuješ ko će da upravlja Srbijom od nas koji u njoj živimo. I dalje to mislim. Nisam ti psovao majku. Čak ni blaže uvrede od toga ti nisam govorio.

Lazes, magarcino. Cak si me ubedjivao da to nije nista strasno psovati majku, i pozvao me da i ja tebi uzvratim istom psovkom, da bi mi pokazao kako se ne uzbudjujes oko toga.
Vidi, manje je razocarenje sto si pokvarena konjina od ovog sto sada radis. A radis to da ne smes da stanes iza svojih reci i postupaka, nego ih se odrices. Naravno, imas pravo da se odreknes onog sto si govorio, ali to se radi tako sto se prizna da je to bilo pogresno, a ne tako sto lazes da se uopste nije desilo.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:39 

Grobar je napisao/la:

Ok.

Dakle, mora da dodju neki monarhisti na vlast, ili da vlasti to odgovara iz nekog razloga.

Npr..
Kad Vučiču istekne i drugi (poslednji) predsednički mandat, mogao bi da vrati Parlamentarnu Monarhiju, samo iz razloga da ne mora da razmišlja ko će biti predsednik nakon njega, npr.. :D

Ja bih mu oprostio sve ove godine ludila koje nam je priredio. :D

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:41 

Pa ne uzbuđuju me uvrede nimalo. A ako ti stvarno jesam opsovao majku, a ja se toga ne sećam, evo jel prihvataš izvinjenje.

Meni tvoje izvinjenje za ovu lavinu uvreda u samo dva posta, ne treba. Kao što rekoh, ne uzbuđavam se.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:43 

Pa ne uzbuđuju me uvrede nimalo. A ako ti stvarno jesam opsovao majku, a ja se toga ne sećam, evo jel prihvataš izvinjenje.

Meni tvoje izvinjenje za ovu lavinu uvreda u samo dva posta, ne treba. Kao što rekoh, ne uzbuđavam se.

Prihvatam izvinjenje! Ali red bi bio da se izvinis i za laznu tvrdnju da me nisi vredjao, nego da sam se ja navrzao na tebe zbog Vucica.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2021, 17:44 

Grobar je napisao/la:

Ok.

Npr..

Ja bih mu oprostio sve ove godine ludila koje nam je priredio. :D

Bata Aleksije, sećaš li se onog perverznog pitanja, upućenog tebi onomad, a koje je glasilo:

-Bi li pristao na scenario, da Srbija opet bude Kraljevina, ali da Vučič bude Kralj.. ? :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2552 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 103  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: