|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 181 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 16:52 |
|
|
Desničari po Europi kad gledaju navijaju za Srbe.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 17:08 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Na šta ste vi spali, da se nadate da će vam film sačuvati državu. Hvatanje ne za slamku, nego za dlaku. Chill ! Samo kazem da je dobro sto je bosanski film nagradjen (ostatak rasprave nisam ni cito). Sta bi ti, radje da je dobio neki..OJROPSKI? A to mi vi oni kad pricas sa mnom slobodno okaci macku o rep.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 18:09 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: teranova je napisao/la: I, šta je film postigao po pitanju celovitosti Nakarade? Nije to cilj filma. Poenta je da se iznova i iznova publika edukuje. Što vjernije prikazati četnički okot. Mada je film po meni mlak u tom smislu ali ok. Okot si sam, debilu.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 18:17 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Na šta ste vi spali, da se nadate da će vam film sačuvati državu. Hvatanje ne za slamku, nego za dlaku. Mene to podsjetilo na euroviziju pred raspad Jugoslavije, pobjedila Jugoslavija i raspala se.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 18:20 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: novem je napisao/la: Oni su toliko nisko spali da i svaki mural što je netko osmislio, politički eksplatiraju, da ne govorimo o nekom filmskom uradku namjenjenom stranoj publici. Snimili i Srbi Daru sa ciljem da uzmu Oskara, film je toliko loš da nije prošao ni na nominaciju. Naravno i kao kontrašamar na Oluju, morali su nešto. Srbi snimili za svoje pare, a vi moljakate da vam stranci iz svojih filmskih fondova financiraju propagandu. Toliko ste bijedni da ni za to niste sami mogli skupiti pare.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 18:23 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Na šta ste vi spali, da se nadate da će vam film sačuvati državu. Hvatanje ne za slamku, nego za dlaku. Mene to podsjetilo na euroviziju pred raspad Jugoslavije, pobjedila Jugoslavija i raspala se. Još gore, ovi duguju Euroviziji novac, pa im neda ni da se natječu. Juga je bar "s obrazom" propala.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 18:27 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Na šta ste vi spali, da se nadate da će vam film sačuvati državu. Hvatanje ne za slamku, nego za dlaku. Chill ! Samo kazem da je dobro sto je bosanski film nagradjen (ostatak rasprave nisam ni cito). Sta bi ti, radje da je dobio neki..OJROPSKI? A to mi vi oni kad pricas sa mnom slobodno okaci macku o rep. Taj film je najmanje "bosanski". Pogledaj tko je sve to platio. 8 zemalja. https://bit.ly/3DOjtus
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 18:32 |
|
|
Da je bolji od onoga što je režirala Anđelina to je.
|
|
Vrh |
|
|
Broc
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 18:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 19:35 |
|
|
Baš bi bilo dobro da Bošnjaci pokažu svoj talent na nekoj izvanbošnjačkoj temi. Recimo baš bi mi bilo zanimljivo vidjeti bošnjački film o turskom genocidu nad Armencima ili Grcima.
Narod sa takvim senzibilitetom za genocid bi sigurno snimio film za neko nagradu ako ne već Oscara.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 20:46 |
|
|
i koga siluju u tom aida filmu?
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 14 pro 2021, 21:17 |
|
|
Jedana digresia,
Meni su u sred precije, di su ratovali sa srbima, pričali u najkomunjarskijem kvartu viceve o Srebrenicu
Mislim vrieme kad su neki stvarno pametni ovde bili probosanci
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 15 pro 2021, 09:38 |
|
|
novem je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Snimili i Srbi Daru sa ciljem da uzmu Oskara, film je toliko loš da nije prošao ni na nominaciju. Naravno i kao kontrašamar na Oluju, morali su nešto.
Srbi snimili za svoje pare, a vi moljakate da vam stranci iz svojih filmskih fondova financiraju propagandu. Toliko ste bijedni da ni za to niste sami mogli skupiti pare. Halo, snimili loš film. Katastrofa! Još ispade skandal, ukraden scenario. I unakažen. Snimili za svoje pare, snimili za svoje pare....neka ste, al ste snimili ***, kontaš?! Šta bi tek bilo da je budžet bio veći...kulturološki ste propali, kod vas i ovi Bosanci što su došli propali, a nekad su nešto i znali napraviti...Kusturica, Karajlić. Neka, riješiće se jednom i BiH ovih kočničara koji unazađuju zemlju godinama. Pa će ti se taj osmjeh iskriviti i ukiseliti.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 15 pro 2021, 09:39 |
|
|
Heero je napisao/la: i koga siluju u tom aida filmu? Što, jedino te to zanima?
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 15 pro 2021, 09:40 |
|
|
novem je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Mene to podsjetilo na euroviziju pred raspad Jugoslavije, pobjedila Jugoslavija i raspala se.
Još gore, ovi duguju Euroviziji novac, pa im neda ni da se natječu. Juga je bar "s obrazom" propala. Čuj s obrazom propala...svojski ste se potrudili da joj ukaljate taj obraz.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 09:43 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
U NP će izgleda biti prikazan film quo vadis aida . Ma super nek im onda Jasmila gradi autoputeve ,bolnice , gasovod , plinovod , samo ne moj da da išta traže od Srbije Stoka nezahvalna.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 09:49 |
|
|
storarare je napisao/la: U NP će izgleda biti prikazan film quo vadis aida . Ma super nek im onda Jasmila gradi autoputeve ,bolnice , gasovod , plinovod , samo ne moj da da išta traže od Srbije Stoka nezahvalna. Šta je problem sa prikazivanjem filma? Citat: Nakon što je film "Quo vadis, Aida", anti-ratna priča posvećena Srebrenici, osvojio tri glavne nagrade Evropske filmske akademije u Berlinu, na adresu Radio-televizije Srbije stiglo je više zahteva da se film emituje na nacionalnoj frekvenciji. U pokušaj uređivanja programa RTS-a i propisivanja šta bi naša kuća morala da emituje, istovremeno ovih dana horski su se uključile i televizije N1, Nova S i list "Danas“. Odluku o tome da li će i kada nešto biti emitovano u programu naše kuće doneće, kao i do sada, kolegijum RTS-a. U pismu Regionalne akademije za razvoj demokratije se navodi da je vreme da Javni servis uzme u obzir na svetskom nivou prepoznatu umetničku vrednost filmskog remek-dela Quo vadis, Aida?, koje se bavi našom nedavnom prošlošću i u kojem igra veliki broj glumaca iz Srbije. Traže da RTS građanima Srbije omogući da vide film. https://www.rts.rs/page/magazine/sr/sto ... a-rts.html
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 09:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 10:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Odvojoh 5 minuta da vidimo koji su dobitnici ove prestižne nagrade u zadnjih 10 godina. Krećemo od 2020. u nazad: Another Round The Favourite Cold War The Square Toni Erdmann Youth Ida The Great Beauty Amour Melancholia The Ghost Writer Imresivno zan ne? Eto ova nagrada se deli već preko 30 godina , ja sam mislio da je to neka skorašnja novotarija meto koliko je bitno kad šire mase uopšte nisu čule za ovo sve dosad
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 10:07 |
|
|
Ti nisi uopšte kompetentan da ocjeniš nešto da li je smeće. Film je pokupio dovoljno nagrada da znamo da nije. To što tebi smeta... šta da se radi, prebaci na farmu ili uzmi čitaj Informer. To je tvoj nivo.
A ako ima iko razuman u RTS, pustiće film da se gleda.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 10:10 |
|
|
storarare je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Odvojoh 5 minuta da vidimo koji su dobitnici ove prestižne nagrade u zadnjih 10 godina. Krećemo od 2020. u nazad: Another Round The Favourite Cold War The Square Toni Erdmann Youth Ida The Great Beauty Amour Melancholia The Ghost Writer Imresivno zan ne? Eto ova nagrada se deli već preko 30 godina , ja sam mislio da je to neka skorašnja novotarija meto koliko je bitno kad šire mase uopšte nisu čule za ovo sve dosad Jest, ti nisi znao ni za Oskara kad ga je dobila Ničija zemlja. Šta da se radi, sreća ima internet, pa saznaš svašta nešto. Nisi sigurno ni za Zlatnog medvjeda čuo?
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 10:20 |
|
|
Karabaja je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: To je tacno...ali smo pored toga snimili stotine filmova i serija koje veze sa time nemaju...
Zbanila dobro zivi, unovcava i stece slavu prodavajuci vasu tragediju, sto je jako tuzno... tragicno...a secam se kako je pljuvala Hrvate, od kojih je predhodno i uzimala lovu za filmove...
Jel moze da izadje bar nesto sto nema veze sa ratom... jedan film koji se bavi zivotom ljudi, ljubavlju, zivotnim problemima, neka akcija, krimic, horor... bilo koji zanr...
Naravno da moze. Pogledaj "Tesko je biti fin" po meni jedan od najboljih domaćih filmova. Takođe, ne mozes porediti Srbiju i BiH po tom pitanju, jer Srbija jedva da je osjetila rat, dok je BiH razorena do temelja, te je tako i mnogo godina poslije skoro svaki aspekt zivota bio povezan sa ratom i njegovim posljedicama. A i "Tesko je biti fin je Srbin režirao , doduđe halal verzija Srbina
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 10:20 |
|
|
Junče, ti mlatiš majmuna u gaćama desnicom pa lijevicom, to je tvoj domet. Sve to dok čitaš gluposti iz Informera. Ma koga ti pljuješ, bubuljičavi? Ti se bojiš svoje sjene kad izađeš van.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 10:24 |
|
|
storarare je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Naravno da moze. Pogledaj "Tesko je biti fin" po meni jedan od najboljih domaćih filmova. Takođe, ne mozes porediti Srbiju i BiH po tom pitanju, jer Srbija jedva da je osjetila rat, dok je BiH razorena do temelja, te je tako i mnogo godina poslije skoro svaki aspekt zivota bio povezan sa ratom i njegovim posljedicama. A i "Tesko je biti fin je Srbin režirao , doduđe halal verzija Srbina Na stranu naše zajebancije, al meni se čini da je srbijanska kinematografija krenula stopama američke u smislu pođoni i šuti. Recimo ovaj zadnji Južni vetar, znači od naslovne koja podsjeća na Fast&furious, pa do same radnje koja je tako u tom nekom fazonu, naravno na srpski gdje jedino mogu skinuti kapu onom jaranu Bikovićevom i njegovim forama u filmu (tip u trenerci sa kajlama). Mislim ok sve, akcija, moderni film, al nije to to. Kvalitet je daleko ispod one ljestvice koju postavlja srbijanska kinematografija. Toma je recimo puno bolji film.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 10:38 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: teranova je napisao/la: Jasna Žalica (Pjerova žena) je dobra glumica, nema je nešto ili se varam. Igrala je kod nas u "Ženi sa slomljenim nosem". Sjajan film, inače. Odlicna glumica, gde god sam je gledao, dominirala je... Jasna i Pjer su odličan primer asimilacije u Sarajlabadu Sin im se zove Ismar .
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|