|
|
Stranica: 98/233.
|
[ 5804 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 11:34 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Koristimo mi i Galebe i Orlove za prelaz sa properelaca na 29-ku.. Citat: Serbia is looking at the T-7A Red Hawk as one possible replacement for its G-4s and J-22 trainer aircraft. A taj T-7 takodje može da ponese bombicu i baci na zemlju. Ima borbenu verziju eT-7a može da ponese 3000kg ispod krila.. Citat: The T-7's design allows for future missions to be added, such as a light attack or fighter. Mi njima NORE, oni nama T-7 ... .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 11:55 |
|
|
Ponavljam, dragi vođa je rekao da su PRVI PUT razmatrali nabavku lovačko bombarderske eskadrile. Tako da nije mislio na T-7, jer je pn već odavno planiran za kupovinu.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 12:02 |
|
|
Pa dobro, ako je on tako rekao, onda ok.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 12:05 |
|
|
I rekao je da nam trebaju minimum dve eskadrile lovaca, jedna ne zadovoljava naše potrebe. Inače, budžet za odbranu će biti dva i po puta veći nego 2018.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 13:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60933 Lokacija: DAZP HQ
|
Mislim da si Carmelo fulao poantu, to se Vučić laički izražava, dodaje tu bombardersku komponentu, em je zvučna, em Migovi nisu bombarderi, zapravo se radi o višenamjenskom lovcu, tko još od manjih država uzima nove jurišnike, ma ne od manjih država, nego bilo tko (na stranu održavanje 30+ godina starih sustava).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 13:27 |
|
|
Niko, slažem se. Čak ih i ovi koji ih imaju izbacuju iz upotrebe i koriste helikoptere za CAS. Višenamenski je daleko jeftinije rešenje, pa i daleko bogatije zemlje su prešle na to, a da ćemo mi, sirotinja, da imamo specijalizovane avione. Inače, Vučić je dva puta bio ministar odbrane, tako da nije baš potpuni laik za vojsku, zato mi je ova izjava bila čudna.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 19 pro 2021, 13:30 |
|
|
Uzima se T-7 i to je sve što se uzima. Za sada.
A on je pričao i da su naši Lazari bolji od Patrija.. :) Svašta je on pričao.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 16:58 |
|
|
Da zatrolamo malo... Tango Six.. https://tangosix.rs/2021/20/12/analiza- ... stu-i-deo/Citat: Srbija, kako Tango Six saznaje iz više različitih izvora, već nekoliko meseci razmišlja upravo o Dasoovom Rafalu. Priča o potencijalnoj nabavci konkretno ovog aviona može se čuti kako u krugovima Ministarstva odbrane tako i RV i PVO dok je Tango Six dobio i potvrdu iz inostranih izvora da je srpska delegacija imala razgovore sa Dasoom na nedavno završenom vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju. Citat: Kada pogledamo relativno svež primer Rumunije odnosno vremenske okvire njene nabavke aviona, Srbija bi već za 2-3 godine trebalo da sklopi ugovor za novi višenamenski borbeni avion (VnBA). Takođe, kako je Rumuniji od isporuke prvog aviona do postizanje pune operativne sposobnosti trebalo oko tri godine (da napomenemo da je u pitanju samo jedna eskadrila), dolazimo do toga da bi Srbija trebalo da naruči avione 2024-2025, isporuke bi npr. bile 2027-2028, a operativna sposobnost (bilo početna ili puna) bi se postigla u periodu 2030-31, tačno do perioda kada bi iz upotrebe trebalo povuči iz upotrebe avione MiG-29.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:29 |
|
|
Grobar je napisao/la: Da zatrolamo malo... Tango Six.. https://tangosix.rs/2021/20/12/analiza- ... stu-i-deo/Citat: Srbija, kako Tango Six saznaje iz više različitih izvora, već nekoliko meseci razmišlja upravo o Dasoovom Rafalu. Priča o potencijalnoj nabavci konkretno ovog aviona može se čuti kako u krugovima Ministarstva odbrane tako i RV i PVO dok je Tango Six dobio i potvrdu iz inostranih izvora da je srpska delegacija imala razgovore sa Dasoom na nedavno završenom vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju. Citat: Kada pogledamo relativno svež primer Rumunije odnosno vremenske okvire njene nabavke aviona, Srbija bi već za 2-3 godine trebalo da sklopi ugovor za novi višenamenski borbeni avion (VnBA). Takođe, kako je Rumuniji od isporuke prvog aviona do postizanje pune operativne sposobnosti trebalo oko tri godine (da napomenemo da je u pitanju samo jedna eskadrila), dolazimo do toga da bi Srbija trebalo da naruči avione 2024-2025, isporuke bi npr. bile 2027-2028, a operativna sposobnost (bilo početna ili puna) bi se postigla u periodu 2030-31, tačno do perioda kada bi iz upotrebe trebalo povuči iz upotrebe avione MiG-29. Ako ćemo nove avione, za te pare možemo i F-35, mada ja nisam neki njegov fan. Bilo bi lepo kada bi imali pare za nov F-15, čisto da se kurčimo malo, ali on je i Amerima preskup.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:31 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Sta sam vam pisao u par navrata?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:32 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10933 Lokacija: No Country for White Men
|
Braća Rusi će da budu sretni.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:33 |
|
|
Bila bi fora da uzmemo dve eskadrile Rafala, novih.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:34 |
|
|
Grobar je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Šta je Vučić mislio pod nabavkom lovačko-bombarderske avijacije? Šta kupujemo? SU25? SU32? F/A-18E? Ali drago mi je što je najavio i kupovinu još jedne eskadrile lovaca. Misli na zamenu za Orlove, samo ne ume da se izrazi. Onaj T7 boingov, što smo bili pikirali još pre godinu dana. DrMag je napisao/la: Vucicu su nudjeni Rafale avioni, prije nego nama. Srbija neće kupovati lovce dok ne istekne "resurs" (jer je tu zmaj problem, a ne resurs) Mig-ovima, a to je za 10 godina. Dakle, pre 2025-te neće potpisivati nikakav ugovor. I nikakvi Rafali nisu nama nudjeni, niti smo ih tražili.Mi ćemo kupiti potpuno novu eskadrilu kad bude došlo vreme, jer smo mi u prelaznom rešenju uveliko već sada, i nama ne treba novo prelazno rešenje, već konačno. Nakon ovoga sledi konačno. prije dva dana, na prethodnoj stranici
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:35 |
|
|
Ti si napisao da su Vučiču nudjeni Rafali pre nego vama. A Tango six priča da se o tome pregovaralo pre mesec dana.
I naravno da je ovo patka. Predizborna.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:36 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Braća Rusi će da budu sretni. Naravno. Idealna kombinacija su ruski PVO i zapadni avioni. Svašta nešto se tu može prikupiti..
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:36 |
|
|
Grobar je napisao/la: Bila bi fora da uzmemo dve eskadrile Rafala, novih. Bilo koji nov avion bi nam odgovarao. Nije bitan tip. Ja bih bio presrećan i sa Gripenom E/F, sa njim bi imali najviše sati naleta, pa samim tim i najbolje moguće pilote, što je bitnije od samog aparata.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:38 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Grobar je napisao/la: Bila bi fora da uzmemo dve eskadrile Rafala, novih. Bilo koji nov avion bi nam odgovarao. Nije bitan tip. Ja bih bio presrećan i sa Gripenom E/F, sa njim bi imali najviše sati naleta, pa samim tim i najbolje moguće pilote, što je bitnije od samog aparata. Ne pristajem na ništa ispod dve eskadrile Rafala. Organizovaću proteste i blokirati Gazelu, u suprotnom.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:40 |
|
|
Grobar je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Bilo koji nov avion bi nam odgovarao. Nije bitan tip. Ja bih bio presrećan i sa Gripenom E/F, sa njim bi imali najviše sati naleta, pa samim tim i najbolje moguće pilote, što je bitnije od samog aparata. Ne pristajem na ništa ispod dve eskadrile Rafala. Organizovaću proteste i blokirati Gazelu, u suprotnom.. :) Dve eskadrile bilo čega novog bi bilo fenomenalno. Ali ima još par godina vremena za odluku.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:41 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ti si napisao da su Vučiču nudjeni Rafali pre nego vama. A Tango six priča da se o tome pregovaralo pre mesec dana.
I naravno da je ovo patka. Predizborna. Trebas razlikovati nudjenje proizvodjaca, od zainteresiranosti kupca. Ponavljam nudjeno vam je prije nego nama. Sta mislis sta je Macron radio u BG i pozdravljao na srpskom? :)
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:42 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Dve eskadrile bilo čega novog bi bilo fenomenalno. Ali ima još par godina vremena za odluku. Naravno da ima. Lepo piše u tekstu dalje, da će neki eventualni ugovor biti potpisan tek 2024/25-te.. Ali glasači ionako ne čitaju dalje od naslova.. :)
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:45 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Grobar je napisao/la: Bila bi fora da uzmemo dve eskadrile Rafala, novih. Bilo koji nov avion bi nam odgovarao. Nije bitan tip. Ja bih bio presrećan i sa Gripenom E/F, sa njim bi imali najviše sati naleta, pa samim tim i najbolje moguće pilote, što je bitnije od samog aparata. OK i prihvatljivo racio resenje....osobno bi F35 ili F15....Srbija MORA IMATI KVALITETNIJI ZRAKOPLOV>>> ZRAKOMLAT>>>>PZO>>>>>>>>>bilo sto,,,,,,,samo da je V R H U N S K O>>>>>>
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:45 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Dudi pao....dudi pao....orao javi se..................
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:46 |
|
|
Dudi javi se.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 17:51 |
|
|
K..M je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Bilo koji nov avion bi nam odgovarao. Nije bitan tip. Ja bih bio presrećan i sa Gripenom E/F, sa njim bi imali najviše sati naleta, pa samim tim i najbolje moguće pilote, što je bitnije od samog aparata. OK i prihvatljivo racio resenje....osobno bi F35 ili F15....Srbija MORA IMATI KVALITETNIJI ZRAKOPLOV>>> ZRAKOMLAT>>>>PZO>>>>>>>>>bilo sto,,,,,,,samo da je V R H U N S K O>>>>>> F-15X košta skoro kao dva F-35, pomenuo sam ga iz čiste zajebancije, zaboravi to kao realnu opciju.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 20 pro 2021, 18:22 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|