HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 18:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 342 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ako Zapad ne reagira na Srbe, Turci prave baze u BiH ...
PostPostano: 19 pro 2021, 16:21 

dudu je napisao/la:
direktna intervencija Isusa Krista.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 16:26 

weasel je napisao/la:
3AJE6 je napisao/la:

Da mi je znati čime vas u džamiji lupaju u to malo mozga. Sa kojom li supstancom pršću tepihe pred džumu, kada odatle izađete u ubijeđenju da je turski okupator istovremeno i branitelj Bosne.

Zato ćete i nestati odavde. Kojih 23% ? Ma samo u 3 PM.

Za rimljane kažu da su poludili zbog olova koje je korišteno za spajanje kamenih blokova vodovoda, a što izaziva ludilo naših susjeda ****

bi moglo biti predmet ozbiljnog znanstvenog istraživanja.

Hemijski naziv za olovo je latinska reč Plumbum (što na latinskom znači olovo). U engleskom se zbog toga kaže Plumbing i Plumber. Inače, Rimljani su znali da je olovo otrovno, ali im je bilo najjeftinije da ga koriste, pa ih je boleo tuki što je otrovno. Isto kao što i danas znaju da je McDonalds otrov, pa i dalje jedu to đubre. I nije teorija da su poludeli od olova, nego da su postali neplodni, jer je u doba pada, Rimsko carstvo imalo samo 10% stanovnika nego što su imali kad su bili na vrhuncu.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 16:26 

Srpsčanin je napisao/la:
Lars Dietrich je napisao/la:
Ova kriza i očaj u Turskoj samo povećavaju broj Turaka spremnih da se žrtvuju za obranu BiH. San svake politike je preusmjeriti bijes naroda na vanjsko-političku prijetnju.
:neznam

Samo se ti uzdaj u realnosti ova kriza i očaj u Turskoj samo povećavaju broj Turaka spremnih da se isele u Njemačku.

Koji će *** u Njemačkoj, ne mogu oni sve uhljebiti koji su krenuli trbuhom za kruhom.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 17:27 

Šporet je napisao/la:
dudu je napisao/la:
direktna intervencija Isusa Krista.

Isus nigdje u Evanđeljima ne govori za sebe da je Bog.
To su grćki paćenici izmislili da sačuvaju trag svoga mnogobožja, kipove i slike.

I jednom za sva vremena, on je prorok i Božiji poslanik, kojeg i mi muslimani jako volimo, ali nije Bog.

On kao Židov i rabbi nikad za sebe ne bi izjavio takvu boguhulnost da je Bog.
Bog je samo jedan za sve ljude isti.

Kad umrete i dođete pred Boga sve ća vam biti objašnjeno, ali evo ja vam na Zemlji govorim šta vam je Bog poručio preko arhanđela Gabriela.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 17:29 

Šporet je napisao/la:

To su grćki paćenici izmislili da sačuvaju trag svoga mnogobožja, kipove i slike.

I jednom za sva vremena, on je prorok i Božiji poslanik, kojeg i mi muslimani jako volimo, ali nije Bog.

On kao Židov i rabbi nikad za sebe ne bi izjavio takvu boguhulnost da je Bog.
Bog je samo jedan za sve ljude isti.

Kad umrete i dođete pred Boga sve ća vam biti objašnjeno, ali evo ja vam na Zemlji govorim šta vam je Bog poručio preko arhanđela Gabriela.

Bog ne postoji

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 19:19 

Šporet je napisao/la:

Vrijeme je da se uključi glavom i bradom 8 sa ekipom. Iako 8 ima 8 razreda osnovne i produženi boravak u mejtefu, za restlo **** imbecila je babo par ekselans.

Larse, potkapacitiran si. I ti i ostali muslimani koji troluju forum. Mrzite Srbe, a niste se ni potrudili da o neprijatelju saznate osnovni svežanj religioznih sitnica i difoltnih atributskih različitosti koje ovdje život znače. Nije Isus Hrist hrišćanski pandam islamskom allahu. Konkretno, pravoslavni hrišćani Boga doživljavaju kroz sveto trojstvo. Boga čine: Otac, Sin i sveti Duh. Isus je sin. Znam da je komplikovano i da tu allah nije proporcionalno djeljiv sa 3 i da ti u slučaju naprezanja zbog te spoznaje slijedi TILT, ali se bar uzdrži da grčko pravoslavlje koje se u potpunosti odreklo helenizma ne poistovjećuješ sa slovenskim Perunom koga se Srbi makar i nesvjesno godišnje prisjete u par navrata ili da ortodoksnim Grcima pripisuješ kipove koji su naslijeđe i zavještanje katoličanstva. U džamiji vas očigledno ne inormišu o sitnicama među kjafirima, ali da te čisto podsjetim gdje se nalaziš i da si poput Alise u zemlji allahovih čudesa u kojoj iz hurijine dojke curi livadski med, jer je Allah valjda ekskluzivni i licencirani pčelar u džennetu, jebo te on...`nako usput.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 19:24 

Th1950 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Pitanje je ima li Grčka kapacitet za obraniti se u full scale kopnenom ratu, možda zaustaviti napredovanje, zakomplicirati rat, ali nesrazmjer u populaciji je ogroman.

mislim da bi grčka bugarska srbija i rumunjska bile dovoljne jake da zaustave turke .

Računaj avijaciju Grčka 234 borbena aviona , Rumunjska 49 , Srbija 14 , Bugarska 16 = 313
Turska = 293

Broj vojnika Grčka Rumunjska Srbija Bugarska = 234 000
Turska = 355 000 ( nebi išla sa cijelom vojskom jer moraju bar neke jedinice ostat u Turskoj )
Grčka Rumunjska Srbija Bugarska = 18,6 milijardi eura proračun vojni
Turska = 21.9 milijardi eura .

Pučanstvo ortodoxi 44 mil islamisti duplo sa Azerima.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 19:32 

Skeletor je napisao/la:

Čisto ko suza.

2 kobre pale u 1 minuti sa 2 tow sa ramena.
Puni specijalnih postrojbi....šehidilo je za djevice u džihadu. Kontra sekularnih Kurda.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 19:45 

babo je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Samo se ti uzdaj u realnosti ova kriza i očaj u Turskoj samo povećavaju broj Turaka spremnih da se isele u Njemačku.

Koji će *** u Njemačkoj, ne mogu oni sve uhljebiti koji su krenuli trbuhom za kruhom.

Mogu i trebaju ih. Umrlih 2021 biće više od 1 milijuna.
Rođenih oko 600 tisuća....fali 400 k na godinu.

A žele prebaciti 100 milijuna u Njemačkoj.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 19:58 

K..M je napisao/la:
Skeletor je napisao/la:

Čisto ko suza.

2 kobre pale u 1 minuti sa 2 tow sa ramena.
Puni specijalnih postrojbi....šehidilo je za djevice u džihadu. Kontra sekularnih Kurda.

Interesantno, američki saveznici Kurdi obaraju turski NATO helikopter američke proizvodnje AH-1 Cobra (oznaka proizvođača: Bell 209). AH-1 Cobra je dvokraki jednomotorni jurišni helikopter, kojega proizvodi američka kompanija Bell.
Bitno je napomenuti opštepoznatu činjenicu da Kurdi nemaju ni državu ni vojsku, a samim tim ni arsenal uskladišten u magacinima. Pod jurisdikcijom amerikanaca dozvoljeno im je da nabave ruske MANPADS-e klase Igla i da strmopižđuju turske helikoptere američke proizvodnje. Ne znam postoji li iko ovdje, a da nije svjestan do koje mjere su se Turci popeli Amerikancima na *** kada su Kurdima dopustili da ruskim lako-prenosnim sistemima obaraju helikoptere američke proizvodnje ?

Erdogana u životu drži Putin, a dokle će, ostaje da se vidi :zubati

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 20:00 

U slučaju totalnog rata s Turskom, kojeg neće bit, Grci i balkanski pravoslavci kad bi vidjeli da Amerika i Zapad ne sijeku to u korijenu, ušli bi u savez sa Rusijom.

Imali bi dosta toga ponudit Rusima u zamjenu za šamaranje Turaka.

Ne bi se čudio u toj situaciji da se Grci dokopaju atomske bombe i roknu ju na neki turski grad.

Rusi ih imaju viška, ne znaju što će s njima.

Mogu i njima i Kinezima dat jedan otok za vojnu bazu u zamjenu za par atomskih.

:D

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 20:02 

Turska je već prodala BiH Austro-Ugarskoj, i tu sad odlučuju pravni nasljednici Milanović i Orban.

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 20:18 

Turci od Sarajeva traže da im vrate 12 polovnih autobusa koje su im jednom davno dali kao sadaku.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 20:55 

Interesantno je da domaći krezubi džamijaši nisu svjesni gabule u kojoj je Turska.

Sudbina Manbidža u kojoj su US AirForce u vazduhu i Kurdi na pijesku devastirali Turke, nije zadesila Afrim samo iz razloga što tamošnji Kurdi nisu pristali da priznaju zvaničnu sirijsku vlast. Zbog toga su ih Rusi i Asad prepustili turskom kolcu. Opet ih Turci ni polovično nisu uništili i uspjeli su samo tankim koridorom da ih podijele na dva dijela.
Ta dva dijela vise. Ukoliko se Kurdi odreknu pravljenja države na teritoriji Sirije lijevo od Eufrata, biće im omogućena pomoć tako što će im se omogućiti da iz Manbidža preko vladinog Allepa prebace trupe u one u dvije enklave oko Afrima, deblokiraju ga i time upale opšti kurdski ustanak na kompletnom jug Turske.

Sve je do Vladimira iz Kremlja.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 21:14 

Upozorenja: 1
Zviezda Granda je napisao/la:
U slučaju totalnog rata s Turskom, kojeg neće bit, Grci i balkanski pravoslavci kad bi vidjeli da Amerika i Zapad ne sijeku to u korijenu, ušli bi u savez sa Rusijom.

Ne bi se čudio u toj situaciji da se Grci dokopaju atomske bombe i roknu ju na neki turski grad.

Da, svijet upravo tako funkcionira.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2021, 21:25 

Karabaja je napisao/la:
Zviezda Granda je napisao/la:

Da, svijet upravo tako funkcionira.

Nivo razmišljanja devetogodišnjaka dok igra Riziko. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 pro 2021, 02:50 

Baza vazdušno-kosmičkih snaga VRS "Kula Grad" kod Zvornika

slika

Ovo ako poleti, ne garantujem opstojnost i celovitost Ankare.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2021, 10:01 

slika

:bih

Vrh

PostPostano: 20 pro 2021, 10:12 

Lutorčina je napisao/la:
K..M je napisao/la:
Vidi se pritisak na more...provincija Hataji je povjesna zemlja Sirija...na mito od Fr dana Turskoj glede strane.

Asad je to pre tjedan dana ponovo pokrenuo.

Ovaj kompaktni zeleni dio Kurda koji se oslanja na Irak i Iran je veći od Srbije,ako bi zbrojili sve kurdske enklave i taj zeleni pojas bila bi teritorija Kurdistana kao bivša Jugoslavije.

Točno...biće socijalittički Kurdistan sa 30 mlijuna puka.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2021, 19:16 

Protubrodski projektil Exocet za HRM

upoznajte se s projektilom s kojim ćemo potapati siromašne Turke s Rafalima u Jadranu.

zastrašujuće, Turcima neće preostati ni pedaline.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2021, 19:28 

Napravise li Turci bazu u BejHa? =))

Vrh

PostPostano: 20 pro 2021, 19:33 

PCM je napisao/la:

Mi zapravo nemamo problem sa Turcima. Do sada je Turska bila prijateljska država koja nam hoće prodati svoje dronove i produbiti suradnju.

Cijela ova tema je wishful thinking od baznian muzlims. :zubati

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2021, 19:36 

Naša Kvačica je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Mi zapravo nemamo problem sa Turcima. Do sada je Turska bila prijateljska država koja nam hoće prodati svoje dronove i produbiti suradnju.

Cijela ova tema je wishful thinking od baznian muzlims. :zubati

Pa turci su više poslovali sa Srbima nego s BiH muslimanima.
Onak :D

Vrh

PostPostano: 21 pro 2021, 12:56 

Šarović saslušan u Tužilaštvu BiH zbog sjednice NSRS-a: Mislim da to nije bio napad na Ustav

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je danas pozvalo na saslušanje opozicione lidere iz Republike Srpske zbog dešavanja u Narodnoj skupštini RS-a, odnosno zbog "napada na ustavni poredak Bosne i Hercegovine".

Jutros je prvi u Tužilaštvu BiH bio lider SDS-a Mirko Šarović. On je novinarima kazao da su razgovarali o posljednjoj sjednici NSRS-a na kojem se odlučivalo o prijenosu nadležnosti iz oblasti pravosuđa, poreza i sigurnosti i odbrane.

"Nejasno mi je zašto smo kao šefovi opozicionih stranaka pozvani na ovo saslušanje, ne vidim nekog posebnog smisla. Nisam im imao ništa posebno ni reći jer mi nismo ni prisustvovali glasanju na sjednici NSRS-a. Mi smo odustali od glasanja s obzirom na to da sama ta priprema prema našem mišljenju nije tekla kako treba", rekao je on.

slika

gospodin Mirko

Kazao je kako ne zna u kojem će pravcu ovaj proces ići, niti šta je plan pravosuđa, ali je kazao svoj stav o samoj ideji prijenosa nadležnosti države na RS.

"Lično sam objasnio poziciju SDS-a u ovom procesu. Kao šef stranke sam im rekao stav, a što je poznato već sa sjednice NSRS-a. Uloga SDS-a kao opozicione stranke i mene kao lidera je poznata. Ja sam rekao da za mene nije sporan prijenos nadležnosti, ali smo u političkom smislu smatrali da smo trebali prvo postići unutrašnji konsenzus", rekao je on.

Na pitanje da li sjednica NSRS-a zaista predstavlja napad na ustavni poredak, odgovara negacijom.

"Ja mislim da nije napad, ali o tim stvarima vodi računa neko drugi. Ja sam se protivio prijenosu nadležnosti i 2005., 2006. i 2010. Zašto bih ja sada mijenjao stav, ali bih u političkom smislu birao neki drugi način", zaključak je Šarovića.

Nakon Šarovića u Tužilaštvo bi danas trebalo da stigne i Nenad Nešić (DNS), a za sutra je planirano saslušanje Branislava Borenovića (PDP).

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarovic ... /211221044

slika

Vrh

PostPostano: 21 pro 2021, 23:04 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Jel imaju Nemačka, Francuska itd devizne rezerve u dolarima?

Njihove sridišnje banke to svakako imadu. Moradu imat.
Kod njih su motivi drugačiji od onih koji smo imali mi iz bivšeg realsocijalističkog bloka.
Njima te pričuve služidu za intervenirat na valutnon tržišću. Ono, ako dojde do naglijih promina tečaja domaće valute, ili ako uočidu burzovne špekulacije s t.zv. kratkim i dugim pozicijama a za vrlo velike novce.
Ako nimadu dovojno, onda ih mutikaše poput seroša natiradu na devalvacije jer je tečaj domaće valute teško branit, domaći izvoz trpi i tako dalje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 342 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: daramo, Naša Kvačica i 64 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: