HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 stu 2024, 19:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1288 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske
PostPostano: 24 pro 2021, 13:33 

čestitke, sve najbolje prema samostalnosti

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 13:37 

DzoniBG je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

Nema naših zakona. Imaju zakoni države BiH.
Previše se družiš na forumu sa separatistima.

Da su oni koji kažu da su tvoji sunarodnici normalniji, ne bi trebao austrijski gubernator.

Interesantno je da se prvi u bh Srba poziva na ustave i zakone, a istovremeno bi da ih ruši.
Kad ga jedan obični novinar isprosipa o tome u po Srbije, onda on etiketira čovjeka da je alkoholičar.

A kako se nikad ne sjetite monetarne i fiskalne politike? I to nam stranci uređuju. Zamisli šta bi bilo da ne uređuju. Milorad je već nekoliko puta nabacivao ideju da naštampamo koju milijardu i napravimo puteve, podignemo ekonomiju. Priznaćeš, takve ideje su na nivou djeteta iz obdaništa.

Znaš šta je jadno? Što si ti pametan momak i znaš zašto se u sve to miješaju stranci.
No, ovdje se praviš tupav i spustaš na nivo prosječnog guslara, a ne priliči ti.
Mislim možeš, ali nije to to.

Tačno tako, pozivaćemo strance dok god se ne riješi Gordijev čvor napravljen u BiH.
Ako im dosadi, eto onda sreće i srpskim i hrvatskim separatistima.
Ako ne, valjda nekad mi koji smo za BiH kao državu dođemo na svoje.

Pusti me sad Dodika, ja te pitam o kakvoj to suverenoj drzavi BiH govorite kad dopustate i prizeljkujete da vam stranci namecu zakone... kakva je to uopste drzava, to je jedan protektorat, gde vam ne smeta da neki gilipter protivno volji 2 od 3 naroda gura nesto na silu...

Jel ne vidite u tome problem... jel ste ikad pozvali na neki kompromis i dogovor... da se postigne koncenzus oko najvaznijih pitanja, i stranci oteraju iz zemlje... vi to necete, racunate da ce uvek raditi u vasu korist, na stetu ostalih u BiH...

Hocete drzavu... da bar lici na to... ovako je nikad dobiti necete, i to stalno vadjenje na Dodika... trulo je, Dodik bi bio problem da je on jedini tu, ali posto se iz Sarajeva gura tako stetocinska politika, onda dobijete reakciju na akciju u vidi njega... ne bi on bio tu, da imate iole normalniju politiku...

Nesposobni su , narod u invalidskim kolicima .

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 13:44 

Otkrivas mi toplu vodu, znam sta je Dejton, citao sam izvorni dokument sta je tamo potpisano...

Nema brdo stvari koje su gubernatori posle nametnuli... to nije plod dogovora, nego nametanje silom.

Znas sta je tu najveci problem...taj primer koji navodis... vama nije 2021. godine u interesu da se dogovorite oko bilo cega sto omogucava svim ljudima laksi zivot...bar da gurete tu temu u prvi plan... nego se i dalje bavite Srebrenicom...

Nije to zbog pijeteta za zrtve, to je politicka agenda za koju znate da mozete najvise da profitirate...ili se tako nadate... to ste preko SDA radili i u CG da oborite novu vladu, to radite i u BiH. Znajuci da to Srbi nece prihvatiti, sledeci korak je helpanje kad strendzera, pa ce valjda stici neka pomoc...

I dalje lovite u mutnom, na zrtvama i patos emocijama vasi politicari drze raju pokornom, i namerno se generise bes koji onda onemogucava da se pokrene jedina vazna prica, koliko vas bagra na vlasti krade... sa time dajete i Dodiku forte da se on predstavlja kao zastitnik Srba... i onda tako ping pong...

Srebrenizacija vase politicke ideologije vam je kamencina oko vrata koju dok ne skinete, necete nigde stici...

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 13:54 

Sećam se da sam 2010. na nekoj od forumskih tema čestitao punoletstvo Republike Srpske. Bio je to njen prelaz iz maloletne devojčice u devojku, a sad je već milf u najlepšim godinama. Kako to vreme leti, neverovatno.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 14:05 

DzoniBG je napisao/la:
Otkrivas mi toplu vodu, znam sta je Dejton, citao sam izvorni dokument sta je tamo potpisano...

Nema brdo stvari koje su gubernatori posle nametnuli... to nije plod dogovora, nego nametanje silom.

Znas sta je tu najveci problem...taj primer koji navodis... vama nije 2021. godine u interesu da se dogovorite oko bilo cega sto omogucava svim ljudima laksi zivot...bar da gurete tu temu u prvi plan... nego se i dalje bavite Srebrenicom...

Nije to zbog pijeteta za zrtve, to je politicka agenda za koju znate da mozete najvise da profitirate...ili se tako nadate... to ste preko SDA radili i u CG da oborite novu vladu, to radite i u BiH. Znajuci da to Srbi nece prihvatiti, sledeci korak je helpanje kad strendzera, pa ce valjda stici neka pomoc...

I dalje lovite u mutnom, na zrtvama i patos emocijama vasi politicari drze raju pokornom, i namerno se generise bes koji onda onemogucava da se pokrene jedina vazna prica, koliko vas bagra na vlasti krade... sa time dajete i Dodiku forte da se on predstavlja kao zastitnik Srba... i onda tako ping pong...

Srebrenizacija vase politicke ideologije vam je kamencina oko vrata koju dok ne skinete, necete nigde stici...

Dobro, a reci mi šta su to Srbi bolji po pitanju nekog prosperiteta u BiH?
Ne kradu sigurno manje u RS nego što naši kradu u FBiH.

Rekao bih da dobro fulaš sa ovom pričom o politici kojom nas političari drže pokornim.
Mislim da će ti to sljedeći izbori u BiH i pokazati kad je bošnjački korpus u pitanju.

Dobro, recimo da mi napravimo zokret u politici, da li je to dovoljno? Hoće li Srbi i Hrvati ostati pri svojim stavovima ili će reći, pa dobro, hajmo nešto zajedno graditi, nema smisla više rušiti?!

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 14:06 

Moracemo biti mudri kad ujedinimo srpske zemlje. Ja licno ne bih volio da Republika Srpska utopi. Mozda grijesim

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 14:58 

Znamo ko koga kolje svako 50 godina.
Za nekakvu osvetu Turcima.
Ko je tu onda divljak?
Ko se popne na brda i planine i gađa gradove, ruši mostove, biblioteke, ustanove, puteve?
Čuvajte vi to što imate da vam se ne izvuče.
SmEška vam se BG pašaluk. Odličnu politiku vodite.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 15:10 

Eto i tebe sa svojom mapom.
Ti si srpska varijanta onog Hrvata što crta mape i zabavlja se :zubati

Nacrtaš i boli te. Srbija ceo svet, jebotee.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 15:13 

Shaban995 je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Da bi se završila priča oko Bejha vjerovatno je potrebno i da u "medjunarodnoj zajednici" političari i drugi uticajni pojedinci koji su podupirali velikomuslimanski ekspanzionizam tokom hagresije ne samo postanu penzioneri nego i izgube uticaj.Mislim na Klintona i sl.Jer oni vjerovatno rasturanje nakarade opažaju i kao lični neuspjeh pa imaju i tu vrstu motivacije da delaju u cilju očuvanja nečega što su stvarali.Missim,najbolja je smrt za takve,razumljivo prirodna ali sa starošću gube i uticaj i na njih manje obraćaju pažnju.

Kad ti velikosrbin priča i koristi se frazama tiva velikomuslimanski, onda ti je sve jasno.
Nikad se nećete riješiti mrskih Amera.
Za sve će vam puhati u vrat i podizati pritisak.
Razumljivo prirodna smrt...a radije bi ti nožem ispod vrata. Što da se lažemo?
Bilo bi fino zaklati na Palama nekoliko Bošnjaka za 30 godina RS. To bi bila prikladna proslava.

Šta ćemo s tobom Šabane ? Moraš biti bar malo inteligentniji :zubati Ne ide tako !

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 15:33 

Srpsčanin je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

Kad ti velikosrbin priča i koristi se frazama tiva velikomuslimanski, onda ti je sve jasno.
Nikad se nećete riješiti mrskih Amera.
Za sve će vam puhati u vrat i podizati pritisak.
Razumljivo prirodna smrt...a radije bi ti nožem ispod vrata. Što da se lažemo?
Bilo bi fino zaklati na Palama nekoliko Bošnjaka za 30 godina RS. To bi bila prikladna proslava.

Šta ćemo s tobom Šabane ? Moraš biti bar malo inteligentniji :zubati Ne ide tako !

Prosvijetli me. Gdje sam zglajzo?

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 15:35 

Altomanović je napisao/la:
Moracemo biti mudri kad ujedinimo srpske zemlje. Ja licno ne bih volio da Republika Srpska utopi. Mozda grijesim

Bolje bi bilo da se Srbija utopi u Republiku Srpsku nego obrnuto.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 16:02 

Srpska mora da gradi svoj put, nikakvo vezivanje gde bi zapad ucenjivao Beograd sa Srpskom.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 17:06 

Skeletor je napisao/la:

Bolje bi bilo da se Srbija utopi u Republiku Srpsku nego obrnuto.

Da.

Srpska,Srbija, Crna Gora=Srpska Federacija/Kraljevina.

Zargonski/Sportski, isto kao u slucaju Ruske Federacije sto kazu Rusija, isto tako bi je zvali Srbija.

Narucito ako je postojanje ovakve Crne Gore uslov ujedinjenja, mada bih ja to sve drugacije organizovao.

U svakom slucaju, utapanje ne dolazi u obzir.

I ne, ne kao Vojvodina, to je sazrelo za ukidanje odavno bar u tom boljsevickom AP obliku.

I samo jos jednom da se najebem majke Vucicevom POKSu, koji promovise "Knezevinu Srpsku" oblik uredjenja koji je stepenik ispod Republike, jebem li vam sve glupo i naopako.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 17:15 

Izgradimo ovde glavni grad sa par zgrada i brvnara poput Kusturice. :aleale

slika

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 17:20 

I u Andricgradu ce da bude bolji docek NG nego u Sarajevu! :cool

Citat:
Bajaga za doček Nove godine u Andrićgradu

slika

Direktor preduzeća Hidroelektrane na Drini Nedeljko Perišić rekao je da je ovaj koncert poklon Višegradu, jer su obilježili uspješnu godinu i ovo je način da zahvale građanima za podršku, ali i da se oduže svojim sugrađanima.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=457841

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 17:52 

Tankosic je napisao/la:
Izgradimo ovde glavni grad sa par zgrada i brvnara poput Kusturice. :aleale

slika

Ili orijaški oblakoder-osmatračnicu.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 18:04 

teranova je napisao/la:
Ili orijaški oblakoder-osmatračnicu.

Nešto kao hilandarski pirg Svetog Save, samo mnogo viši.

slika

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 18:05 

Može.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 18:58 

Hahah, to je moj davni san. Tunel kroz jezgro, putuješ kao brza pošta.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 19:36 

Trideset godina nicega.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 19:59 

Shaban995 je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Pusti me sad Dodika, ja te pitam o kakvoj to suverenoj drzavi BiH govorite kad dopustate i prizeljkujete da vam stranci namecu zakone... kakva je to uopste drzava, to je jedan protektorat, gde vam ne smeta da neki gilipter protivno volji 2 od 3 naroda gura nesto na silu...

Jel ne vidite u tome problem... jel ste ikad pozvali na neki kompromis i dogovor... da se postigne koncenzus oko najvaznijih pitanja, i stranci oteraju iz zemlje... vi to necete, racunate da ce uvek raditi u vasu korist, na stetu ostalih u BiH...

Hocete drzavu... da bar lici na to... ovako je nikad dobiti necete, i to stalno vadjenje na Dodika... trulo je, Dodik bi bio problem da je on jedini tu, ali posto se iz Sarajeva gura tako stetocinska politika, onda dobijete reakciju na akciju u vidi njega... ne bi on bio tu, da imate iole normalniju politiku...

Pa ne može, jel ova BiH uspostavljena ovako kako jeste DMS? Šta je DMS? Pa mirovni sporazum. I na njega se svako poziva samo kad mu odgovara. I svako bi ga razvaljivao i obarao kad mu ne odgovara.
Tačno, to je protektorat. BiH je država koju mentorišu stranci. Nije poenta da li smeta ili ne smeta. U situaciji kakva jeste, stranci su neophodan faktor.
Daću ti primjer. Bh Srbi trenutno galame kako je za sve problem napravio Incko i zakon koji je nametnuo. Kao mogli smo se dogovoriti, moglo se na glasanje...a pogodi samo koliko puta se našao na dnevnom redu zakon o negiranju genocida i zločina i pogodi koliko puta je glasano da ne bude na dnevnom redu? Kako smo se onda mogli dogovoriti?
Nismo, zato što se neke stvari ni ne dovode na dnevni red, nego im se prije vremena presudi. Je li u redu onda pričati kako smo se mogli dogovoriti?
Tako je manje više sve u BiH. Onda pitaš što će nam stranci. Pa ne možemo da se dogovorimo. Neka ih, trebaju zbog običnog svijeta da ne dođe neka budala opet na ideju da nekom nešto brani ili da pak napada.
A čekaj, tebi je BiH kao BiH problem jer 2 od 3 naroda nisu za zajednicu? I onda je riješenje....rasparčati BiH? Pa da, u toj situaciji stranci definitivno smetaju.

Djelimično si u pravu, Bošnjaci jesu naviknuti na tu matricu 'stranci da nešto urade'. Opet se vraćam na to da je to uzročno, da ne možemo reći Bošnjaci se uhvatili stranaca i neće da se dogovaraju.
Pa hajmo se vratiti nazad. Srbi nisu htjeli još 90-tih da se dogovaraju, pa su ratovali zbog toga.
Poslije su se i Hrvati okrenuli, jer su i oni vidjeli priliku da se ne dogovaraju.
Kad je NATO uletio, onda je bilo kuku i pomagaj, ubiše nas stranci. Pa ubiše kad ne razumijete drugi jezik osim sile.
Hajmo se dogovaramo, al po mom da bude. Pa nećemo tako.
Za dogovor treba reset sve tri strane. Ne mogu se dogovarati Mile, Bake i Čova. Oni imaju previše ličnih interesa da bi se bilo šta dogovorili.

Slažem se za ovo zadnje...Mile i Dragan su reakcije na Bakira. Za početak ih treba svu trojicu skloniti, pa da vidimo da li ima neke nove političke opcije da ove narode povede u neku bolju BiH.
Ja ne amnestiram ni u kom slučaju našu stranu, ja sam prvi izuzetno kritički raspoložen za ove koji nas kao vode. Ne vode oni ništa, uglavnom rade na našu štetu i najviše je koristi od njih kad šute.
Al nemojmo sad reći oni su uzrok, ova dvojica posljedica. Zatvoreni je to krug i uzročno posljedična veza i sa jedne i druge i treće strane.

Kako nismo htjeli da se dogovorimo 90' ?
Da bi izbjegli rat , bili smo spremni prihvatiti manje nego što imamo sada .
A onda su vam STRANCI rekli da odbijete našu ponudu , da ćete dobiti više . I vi ste ih poslušali .
Šabane druže , ponašate se blesavo , zajebaće vas STRANCI opet .
A mi smo svugdje oko vas, pa računaj.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 20:01 

Da, stvarno lupa. Srbi su im nudili ostanak u krnjoj YU - odbijanje.
Hoćeš da se otcepiš ignorišući ih - dobijaš rat. Karadžić im je sve potanko objasnio ali ne vredi.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 20:07 

teranova je napisao/la:
Da, stvarno lupa. Srbi su im nudili ostanak u krnjoj YU - odbijanje.
Hoćeš da se otcepiš ignorišući ih - dobijaš rat. Karadžić im je sve potanko objasnio ali ne vredi.

Nudili smo i ovakvu , nezavisnu BiH.

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dosije/aktuelno.292.html:535145-Zoze-Kutiljero-Rat-mogao-biti-sprecen
Odbijanje.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 20:08 

Znam, ta je karta za nas katastrofalna.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2021, 20:14 

teranova je napisao/la:
Znam, ta je karta za nas katastrofalna.

I onda danas ladno tvrde , da nećemo da razgovaramo.
Ne kontaju , da smo opet strpljivi i da to neće trajati još dugo .

Kad nam dopizzdi , prebacićemo na mod ''nek košta šta košta'' ( neće nam biti prvi put) .
Nisam siguran da je to za njih zdrava opcija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1288 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fullback, Patriota, Tomba17, VBA2024 i 76 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: