|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 22 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
vipera ammodytes
|
Naslov: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 17:45 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Da li katastrofalna ekonomska situacija kod Bošnjaka će ih natjerati da na predstojećim ustavnim promjenama pristanu na 3.entitet? Neće.
Neće se olako odreći nečega što su džabalebaroški stekli 1995 u Daytonu. Još im je draže u stvari što je džabalebaroški.
Što preostaje BiH Hrvatima u tom slučaju.
PO mom mišljenju 'light' verzija 'događanja naroda'.
Dobro planirane i sa puno učesnika razne demonstracije na što većem dijelu teritorija BiH-a.
I strogo naravno bez oružja.
Da ne kažu da smo 'novi krajišnici'
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 17:52 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Neće se olako odreći nečega što su džabalebaroški stekli 1995 u Daytonu. Još im je draže u stvari što je džabalebaroški.
Nisu oni ništa stekli, krvlju smo obranili HB i kao takvu unijeli u federaciju. S time nema šale.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 17:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23937 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
vipera ammodytes je napisao/la: Da li katastrofalna ekonomska situacija kod Bošnjaka će ih natjerati da na predstojećim ustavnim promjenama pristanu na 3.entitet? Neće.
Neće se olako odreći nečega što su džabalebaroški stekli 1995 u Daytonu. Još im je draže u stvari što je džabalebaroški.
Što preostaje BiH Hrvatima u tom slučaju.
PO mom mišljenju 'light' verzija 'događanja naroda'.
Dobro planirane i sa puno učesnika razne demonstracije na što većem dijelu teritorija BiH-a.
I strogo naravno bez oružja.
Da ne kažu da smo 'novi krajišnici' Katalonski otpor je meni zakon. Miran mimihod jedan dan. Drugi dan svi portali i mediji objave na naslovnicama ili zaglavlju nešto kao slobodna Herceg-Bosna ili Dosta hegemonije. Pa bojkoti, blokiranje procesa odlučivanja, blokiranje donošenja proračuna ako krene radikalnija hegemonija. A ne znam, što je nama sad radikalno, kad smo se navikli na podređenost.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 17:57 |
|
|
Kakve ustavne promjene?
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 17:59 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Kakve ustavne promjene? Mišljenja si da nisu potrebne ili ?
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:00 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Kakve ustavne promjene? koje države????
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Točno.
Demonstracije, i slika u svijet.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:02 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Kakve ustavne promjene? koje države???? Ja mislim da Dodo ne zeli ustavne promjene DRZAVE Bosne i Hercegovine. Ne zeli SDP=ne zeli ustavne promjene . Kod njega su stvari jasne. Cova se nije ni oglasio (pametno).
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:06 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: koje države????
Ja mislim da Dodo ne zeli ustavne promjene DRZAVE Bosne i Hercegovine, ne zeli SDP, ne zeli ustavne promjene. Kod njega su stvari jasne. Cova se nije ni oglasio (pametno). ako to nije postalo državom za 20 godina, što se mene osobno tiče, nakon opetovanog Sejde, nek crkne u agoniji. Rado ću pomoći sa blokadama puteva, odlučivanja, poreza,...gdje god mogu ili možemo,...jbe nam se za takvu državu. točka ba.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:07 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Ja mislim da Dodo ne zeli ustavne promjene DRZAVE Bosne i Hercegovine, ne zeli SDP, ne zeli ustavne promjene. Kod njega su stvari jasne. Cova se nije ni oglasio (pametno).
ako to nije postalo državom za 20 godina, što se mene osobno tiče, nakon opetovanog Sejde, nek crkne u agoniji. Rado ću pomoći sa blokadama puteva, odlučivanja, poreza,...gdje god mogu ili možemo,...jbe nam se za takvu državu. točka ba. Cova bi rado sa SDP-om, ali mu ne da Dodo Zar to nije istina?
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:12 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: ako to nije postalo državom za 20 godina, što se mene osobno tiče, nakon opetovanog Sejde, nek crkne u agoniji. Rado ću pomoći sa blokadama puteva, odlučivanja, poreza,...gdje god mogu ili možemo,...jbe nam se za takvu državu. točka ba.
Cova bi rado sa SDP-om, ali mu ne da Dodo Zar to nije istina? ako je kurir Gliša iz '45 za Treći, bujrum mu, al ja ga onda ne bi za inat, jednostavno kako ne kontaš da ne bi više ništa imao sa ovim vampirima. Čuj rado...aufff to vijest iz mahale ili u Austriji ima podružnica.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:14 |
|
|
lider30 je napisao/la: Katalonski otpor je meni zakon.
Miran mimihod jedan dan. Drugi dan svi portali i mediji objave na naslovnicama ili zaglavlju nešto kao slobodna Herceg-Bosna ili Dosta hegemonije.
Pa bojkoti, blokiranje procesa odlučivanja, blokiranje donošenja proračuna ako krene radikalnija hegemonija. A ne znam, što je nama sad radikalno, kad smo se navikli na podređenost.
Kakve smo reputacije nama bi objavili: 'POdivljali nacionalisti u Mostaru traže otcijepljenje i pripajanje Hrvatskoj' Ali nas ne bi trebalo to obeshrabriti nego pružati otpor gdje se stigne i kako se stigne. Pa ako nema 3.entiteta nek onda ni ne bude ni 1. tj Federacije
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23937 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
vipera ammodytes je napisao/la: lider30 je napisao/la: Katalonski otpor je meni zakon.
Miran mimihod jedan dan. Drugi dan svi portali i mediji objave na naslovnicama ili zaglavlju nešto kao slobodna Herceg-Bosna ili Dosta hegemonije.
Pa bojkoti, blokiranje procesa odlučivanja, blokiranje donošenja proračuna ako krene radikalnija hegemonija. A ne znam, što je nama sad radikalno, kad smo se navikli na podređenost. Kakve smo reputacije nama bi objavili: 'POdivljali nacionalisti u Mostaru traže otcijepljenje i pripajanje Hrvatskoj' Ali nas ne bi trebalo to obeshrabriti nego pružati otpor gdje se stigne i kako se stigne. Pa ako nema 3.entiteta nek onda ni ne bude ni 1. tj Federacije Za tu reputaciju imamo i svoje krivice. Vazda tu ideju Hercegbosne se vezalo uz neku opskurnu desničarsku ekipu i ta ekipa je uvijek i forsirala HB uz ustaštvo, nacionalnu netrpeljivost, zadrti konzervativizam. Netko jedva dočekao, a i mi mu dali materijala i imamo negativan brand do jaja. Treba je vezati i uz ljevicu i desnicu. Velika stvar je što je Gatalo, na tragu trećeentitetskih ideja, Nino, Martina u zadnje vrijeme. Herceg-Bosna nije samo desnica. Dapače i desnica i ljevica i centar i konzervativci i liberali. Moraju se i Muslimani, koji su okrenuti budućnosti, vezati uz to.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:28 |
|
|
lider30 je napisao/la: Za tu reputaciju imamo i svoje krivice. Vazda tu ideju Hercegbosne se vezalo uz neku opskurnu desničarsku ekipu i ta ekipa je uvijek i forsirala HB uz ustaštvo, nacionalnu netrpeljivost, zadrti konzervativizam. Netko jedva dočekao, a i mi mu dali materijala i imamo negativan brand do jaja. Treba je vezati i uz ljevicu i desnicu. Velika stvar je što je Gatalo, na tragu trećeentitetskih ideja, Nino, Martina u zadnje vrijeme. Herceg-Bosna nije samo desnica. Dapače i desnica i ljevica i centar i konzervativci i liberali. Moraju se i budućnosti okrenuti Muslimani vezati uz to. To bi bilo to, samo SDP koji glumi ljevicu nije hrvatska ljevica i nije za tu ideju, tu je problem, trebamo svijetu pokazati da imamo i takvu stranku. To će teže ići, domoljuba ne fali ali fali mudrosti, koliko ih samo plane kada se spomene suradnja s Dodikom, a forsira ustaštvo koje u svijetu eto loše kotira. Sve mi znamo ali treba mudrosti u svemu tome.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:30 |
|
|
lider30 je napisao/la: Za tu reputaciju imamo i svoje krivice. Vazda tu ideju Hercegbosne se vezalo uz neku opskurnu desničarsku ekipu i ta ekipa je uvijek i forsirala HB uz ustaštvo, nacionalnu netrpeljivost, zadrti konzervativizam. Netko jedva dočekao, a i mi mu dali materijala i imamo negativan brand do jaja. Treba je vezati i uz ljevicu i desnicu. Velika stvar je što je Gatalo, na tragu trećeentitetskih ideja, Nino, Martina u zadnje vrijeme. Herceg-Bosna nije samo desnica. Dapače i desnica i ljevica i centar i konzervativci i liberali. Moraju se i budućnosti okrenuti Muslimani vezati uz to.
Nenasilnih metoda borbe ima milijun. A po meni je sve nenasilno gdje se ne diraju ljudi. Dakle , strovaljivanje praznog kombija federalne nam televizije u Neretvu bi bio nenasilan čin
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:33 |
|
|
i_jopet je napisao/la: lider30 je napisao/la: Za tu reputaciju imamo i svoje krivice. Vazda tu ideju Hercegbosne se vezalo uz neku opskurnu desničarsku ekipu i ta ekipa je uvijek i forsirala HB uz ustaštvo, nacionalnu netrpeljivost, zadrti konzervativizam. Netko jedva dočekao, a i mi mu dali materijala i imamo negativan brand do jaja. Treba je vezati i uz ljevicu i desnicu. Velika stvar je što je Gatalo, na tragu trećeentitetskih ideja, Nino, Martina u zadnje vrijeme. Herceg-Bosna nije samo desnica. Dapače i desnica i ljevica i centar i konzervativci i liberali. Moraju se i budućnosti okrenuti Muslimani vezati uz to. To bi bilo to, samo SDP koji glumi ljevicu nije hrvatska ljevica i nije za tu ideju, tu je problem, trebamo svijetu pokazati da imamo i takvu stranku. To će teže ići, domoljuba ne fali ali fali mudrosti, koliko ih samo plane kada se spomene suradnja s Dodikom, a forsira ustaštvo koje u svijetu eto loše kotira. Sve mi znamo ali treba mudrosti u svemu tome. Ma mogu se osnovati hercegbosanski socijaldemokrati. Nek samo figuraju. I da su za Hercegbosnu. Socijaldemokracija u Europi je uzletila rješavanjem nacionalnog pitanja i smanjivanjem nacionalnog naboja. Tako da bi ljevičari (bez navodnika) u Herceg-Bosni imeđu Hrvatima Herceg-Bosne morali biti najviše za entitet.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:37 |
|
|
Neki se zavaravaju da će nam pri ustavnim promjenama Srbi pomoći. Zašto bi oni riskirali ustavne promjene gdje bi možebitno došle u pitanje granice njihovog lena kad im više odgovara držanje status quo-a gdje oni drže pola a bošnjaci drugu polu. Dakle Srbi kao saveznici -otpadaju
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:41 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Neki se zavaravaju da će nam pri ustavnim promjenama Srbi pomoći. Zašto bi oni riskirali ustavne promjene gdje bi možebitno došle u pitanje granice njihovog lena kad im više odgovara držanje status quo-a gdje oni drže pola a bošnjaci drugu polu. Dakle Srbi kao saveznici -otpadaju Što više saveznika to bolje, a koje ti saveznike preporučaš? Srbe se može i treba uzeti za saveznike po mnogim pitanjima, točno da će teško pristati na mijenjanje granica, ali i mi držimo jedan dio koji je bio njihov.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:42 |
|
|
Ali ako budemo išli u 'akciju' sa ovakvim bojim se da neće biti ništa od toga:
Svojevrsno obećanje Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, da će se u BiH za dvije godine održati novi parlamentarni izbori, te kako će do tada Mostar postati glavni grad federalne jedinice u kojoj će Hrvati biti većina, možda je i najzvučnija izjava izborne noći. Analitičari su, pak, oprezni kada govore o mogućnostima praktične realizacije Čovićeve izjave o stvaranju trećega entiteta, no ističu kako je ta izjava rezultat nezadovoljstva Hrvata trenutnom ustavnom pozicijom Hrvata u BiH.
Mile Lasić, politolog sa Sveučilišta u Mostaru, ističe kako je sintagma treći entitet širok pojam, te kako je moguće postići novi preustroj vlasti i bez novih teritorijalizacija.
- Priča o trećem entitetu, u verziji koji lansira Čović, mogla bi značiti i oživljenje modela konsocijacije. To znači da je moguće postići novi preustroj vlasti, posebice na srednjoj razini, ali bez novih ili dodatnih teritorijalizacija. To je tema koja još nije stigla na dnevni red u BiH. Naprosto je zaboravljena a da se uopće nije shvatilo o čemu se govori. Cijenim kako Čović neće ići u radikalizaciju situacije, poput nove hrvatske samouprave, nego će probati s partnerima u vlasti reformirati Federaciju po modelu konsocijacije, rekao je Lasić.
Pa odakle više čupaju ovakve likove, i gdje ih nalaze majko mila
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:44 |
|
|
i_jopet je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Neki se zavaravaju da će nam pri ustavnim promjenama Srbi pomoći. Zašto bi oni riskirali ustavne promjene gdje bi možebitno došle u pitanje granice njihovog lena kad im više odgovara držanje status quo-a gdje oni drže pola a bošnjaci drugu polu. Dakle Srbi kao saveznici -otpadaju Što više saveznika to bolje, a koje ti saveznike preporučaš? Srbe se može i treba uzeti za saveznike po mnogim pitanjima, točno da će teško pristati na mijenjanje granica, ali i mi držimo jedan dio koji je bio njihov. Ne kužiš da je sve ovo 'igra malog tigra' između Bošnjaka i Srba. Jedni malo galame na druge a drugi na prve, tek tako radi onih 100 000 džaba palih.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 18:53 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Ne kužiš da je sve ovo 'igra malog tigra' između Bošnjaka i Srba. Jedni malo galame na druge a drugi na prve, tek tako radi onih 100 000 džaba palih. zato i kažem treba oprezno, nije suradnja sa Srbima neko bratimljenje, niti je suradnja sa Bošnjacima neka izdaja, znači sa svakim tko želi da se dogovori. Ako ne ide dogovorom onda blokade, bitno je udariti na hegemoniste i ocrniti u svijetu takvu ideju.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nadolazeće ustavne promjene u BiH Postano: 05 lis 2010, 19:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25623 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
lider30 je napisao/la: Kakve smo reputacije nama bi objavili: 'POdivljali nacionalisti u Mostaru traže otcijepljenje i pripajanje Hrvatskoj'
Ali nas ne bi trebalo to obeshrabriti nego pružati otpor gdje se stigne i kako se stigne. Pa ako nema 3.entiteta nek onda ni ne bude ni 1. tj Federacije
Citat: Za tu reputaciju imamo i svoje krivice. Vazda tu ideju Hercegbosne se vezalo uz neku opskurnu desničarsku ekipu i ta ekipa je uvijek i forsirala HB uz ustaštvo, nacionalnu netrpeljivost, zadrti konzervativizam. Netko jedva dočekao, a i mi mu dali materijala i imamo negativan brand do jaja. Treba je vezati i uz ljevicu i desnicu. Velika stvar je što je Gatalo, na tragu trećeentitetskih ideja, Nino, Martina u zadnje vrijeme. Herceg-Bosna nije samo desnica. Dapače i desnica i ljevica i centar i konzervativci i liberali. Moraju se i Muslimani, koji su okrenuti budućnosti, vezati uz to. Točno. Hrvati u BiH se prije svega trebaju osloboditi neopravdane etikete ustaštva. Kažem neopravdane, jer takve radikalne ideje nikada nisu bile u srcu hrvatkog bića već je politika koja je nama bliska bila jeste Radićevska. Stjecaj povijesnih okolnosti je doveo do toga da smo 1941 u očaju za svojom državom krivnjom moćnika upali u zamku ekstremizma i fašizma. To nas danas neće nigdje dovesti. Slika koju moramo pokazati svijetu ne smije nikako biti takva, ekstremnodesničarska, već normalna, nacionalno-republikanska i demokratska. Samo tako možemo, barem u ovakvim uvjetima, ostvariti bar neki minimum svojih nacionalnih ciljeva u ovoj našoj tamnici zvanoj BiH.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 22 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 74 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|