HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 ožu 2025, 00:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1288 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 52  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 30 godina Republike Srpske
PostPostano: 09 sij 2022, 11:38 

Nek nam je sretan 30 rođus, na mnogaja ljeta!

slika

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:41 

DzoniBG je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa i Portugalija je nastala u ratu protiv muslimana.

Mislio sam na to da je najstarija granica koja tu stoji stolecima, i nije bilo tuce Spanaca i Portugalaca oko nje...

Island nije nastao u ratu, jer nije fizicki imao sa kime da se sukobi... male ostrvske zemlje koje nisu zanimljive...

Sve druge, nema drzave bez sukoba i rata, pre ili kasnije... pogotovo tamo gde je koncentrisano naroda koji zele drzavu, tu je sukob neminovan...

Ko ce da ti da drzavu ako ne ustanes oruzjem...

Nije bilo tuče? Ratovali su samo osam puta, ako ne računamo portugalsko mešanje u španski građanski rat i napoleonske ratove.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:44 

DzoniBG je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

Hajd sve, ali Romanija i pitomo ne idu u istu rečenicu.

slika

E moj Sapke, ispred nosa ti je tu, samo se popni iznad Mokrog... pitoma nego sta, kao sa razglednica...

E sad, ako mislis na Srbe odande... :zubati

Prolazim ja često Romanijom. Da vidiš kako je surova zimi, prava planina.
Ne, nisam mislio, no kad već spominješ... Rado su udruženo na brda iznad Sarajeva sa dojučerašnjim Sarajlijama i gađali Vijećnicu, Grbavicu, Markale... Moram li i reći šta je to?

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:45 

weasel je napisao/la:
I NDH je proglašena prije početka rata na njenom teritoriju, pa vi kmečite kao raštimana filharmonija svaki 10. travanj

Shvati da nije problem to što Srbi imaju entitet, svaki narod ima pravo na samoopredjeljenje,

Problematičan je način na koji ste isti napravili.

Au sto ti lupetas majstore...

Proglasena je 4 dana posle napada Nemacke na Jugoslaviju...

Za razliku od Srpske, gde su Srbi na izborima glasali za SDS koji je preko svojih predstavnika proglasio RS, posto je preglasan u skupstini BiH, Pavelic je dosao na nemackim tenkovima, i niko za njega nije glasao... da je Macek proglasio NDH, to bi i imalo specificnu tezinu...

Da je maloumnik Alija prihvatio Kutiljerov plan, na koji je inicijalno pristao, a onda su ga Ameri odgovorili od toga, granice entiteta bi danas drugacije izgledale... da su Srbi na Palama prihvatili Vens-Ovenov plan 1993. godine, a Milosevic je dosao sa Grkom da ih moli...opet bi danas Srpska bila drugacija...

Ovakve granice su plod rata, i potpisa u Dejtonu, koji su potpisali i Alija i Tudjman... tu je ta stvar zavrsena, i priznata Srpska...

To sto se vama to ne svidja... jbg...takav je zivot...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:45 

Tankosic je napisao/la:
Daj Gaskol, koliko je Srba proterano iz Federacije od strane Hrvatskih snaga, Hrvatske da ne pricam.

Republika Srpska je utemeljena drzava srpskog naroda a ne AVNOJ-a, priznata u Dejtonu, i da sutra obelezavate dan HB cestitace se.

Druga je stvar cestitanja Hrvatskoj ili Srbiji, nije za poredjenje.

Republika Srpska nije država.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:46 

Agathonikos je napisao/la:

Što bi gospodin MIR rekao, 106 860 pregleda u 5 sati postojanja klipa, uz 1081 divnih komentara. Prelep podatak.

Zanima me može li se negdje vidjeti da Srbi sami objavljuju mape svog entiteta ili države, kako god, sa stvarnim (službenim) granicama?

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:49 

weasel je napisao/la:
Vaš cilj nije bila autonomija kao takva, nego oteti što veći komad BiH, i ukloniti nesrbe s tog područja.

Izvini što smo uspeli.

I čestitke braći preko Drine na izvrsno odrađenom poslu.

Još samo da se 'eroji što truhnu po zatvorima proglase svecima.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:50 

Patrijarh Porfirije: Republika Srpska je prezime za mnoge pravoslavne koji žive na ovim prostorima

Patrijarh Porfirije održao je besedu u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, gde je predvodio liturgiju povodom Svetog Stefana, slave i Dana Republike Srpske.

„Hvala na toplom i dočeku otvorena srca, na dočeku s ljubavlju u Banjaluci, centru Republike Srpske, ovde gde se slavi ime Božje i ime Hristovo“, rekao je patrijarh.
„Došao sam na drugi dan Božića, danas je treći dan Božića i praznik Svetog Stefana koji je zaštitnik Republike Srpske. I kad kažemo Republike Srpske, to nije apstraktan pojam, Republika Srpska je prezime za mnoge ljude koji imaju svoje ime, za mnoge pravoslavne hrišćane koji žive na ovim prostorima. I zato, kada govorimo o slavi Republike Srpske, govorimo o vašoj slavi, izražavanju vaše vere“, rekao je patrijarh.
Poglavar SPC je rekao da je u danima kada još „osećamo radost praznika rođenja Hristovog i u tom rođenju živoga Boga“.

slika

„On otkriva i pokazuje ko je kao živi Bog, ali otkriva i kakvi mi ljudi treba da budemo, Pokazuje da je on ljubav po svojoj suštini i da je uvek na našoj strani nezavisno od toga koliko mi nekada po svojim slabostima posrćemo i biramo puteve koji vode od njega. Hristos je došao da pokaže da je on smisao našega postojanja i otkriva šta je i naš cilj, da je uzalud čoveku ako zadobije i čitav svet, a duši svojoj naudi i izgubi svoju dušu.. Uzalud je ako zadobije sva bogatstva i postane najslavniji ako izgubi Hrista“, rekao je patrijarh.
Ukazao je da materijalno ne može da zadovolji „krater i žeđ za smislom“.

„Nije cilj pre svega imati, nego biti, kako su mnogi govorili. Potreba je naša da imamo smisao i onda kada nam ide od ruke i kada nam ne ide sve kako smo zamislili. To da li imamo smisao u svom životu, zavisi od razloga i cilja koje smo postavili kao tačke koje nas vode kroz Scile i Haribde ovoga sveta. Gospod je došao među nas da bude naš smisao, da pokaže da bez njega ništa nismo i da ništa nemamo. Šta posedujemo, ni svoj život ne posedujemo. Naiđe jedna prehlada, pa sve do epidemije, i svi smo izgubljeni, strah počinje da upravlja našim životima, drugi su nam pretnja, bežimo od njih, zar je to lepota i radost života“, ukazao je patrijarh.

Kako je podvukao, „Gospod je došao da nam donese mir i da nam pokaže da je on moguć onako kako vi danas svedočite, vašom verom“.
Ispričao je i da nije moć u zemaljskoj moći, već u blagodati Božijoj.

„Setimo se Vukašina iz Klepaca, zlotvor mu odseca deo po deo tela u Jasenovcu, a on izgovara reči „samo ti dijete radi svoj posao“.
Zar je to moglo doći od čoveka i njegove sile i snage. Ta sila i snaga je sila i snaga blagodati Božije“, istakao je Porfirije i pojasnio da „onda kad smo svesni da smo ma koliko moćni, zapravo smo slabi ako nemamo vere u njega, a kada smo najmanji, ako znamo ko smo, ako znamo svoje ime i svoje prezime, kao što ga zna Republika Srpska, a to je Sveti Stefan, ma koliko mali i slabi, t ada smo jaki, jaki blagodaću božjom, zajednicom sa Bogom i ljubavlju, pre svega međusobno u porodici“.

Patrijarh je dodao da je „ovaj narod narod mira, ne kao oni koji koriste tu reč više nego iko, a proizvode oruđa smrti i prodaju ih za veoma velike pare i od toga grade svoje imperije i palate - oruđe ljubavi u njima je ugašeno i skučeno“.
„Braćo i sestre, i moji su koreni ovde i znam svoju đedovinu, znam da je tu dubok koren pravoslavne hrišćanske zemlje... Ako znamo ko smo, znamo svoje prezime, ma koliko mali, jaki smo, jaki zajednicom sa Bogom, njegovom blagodaću, ljubavlju”, naglasio je srpski patrijarh.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:51 

slika

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:52 

Shaban995 je napisao/la:
Izvini što smo uspeli.

I čestitke braći preko Drine na izvrsno odrađenom poslu.

Ka što sam rekao i Sarajki, mi imamo republiku i vlast u njoj, vi imate presude. Niko vam ne traži presude.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:53 

Joj nemojte kvarit temu. 30 g. postojanja nečega nije malo. Pa Kraljevina Yu je trajala manje ili AU uprava nad BiH.

Meni više ne smeta RS, smeta mi što BiH nije u EU ili što se ne raspadne govno više pa da naš dio upadne u RH.

Problem je što dok postoji RS, postoji i ovo sranje s kojim nitko nije zadovoljan. Prođoše nam životi. Ja sam bio punokjetan kad je nastala u naponu snage a sad moja generacija je počela umirat.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:54 

Shaban995 je napisao/la:

Ne, nisam mislio, no kad već spominješ... Rado su udruženo na brda iznad Sarajeva sa dojučerašnjim Sarajlijama i gađali Vijećnicu, Grbavicu, Markale... Moram li i reći šta je to?

Zimi je surova svaka planina, jer je minus, i ima dosta snega... govorim ti o krajolicima, u vecini je ravna, bez ostrih stenovitih vrhova...

Pisao sam da su razna sranja pocinjena u Sarajevu, i oko njega... nemoj meni to da imputiras... bilo je tu solidno izivljavanja...

Ako izuzmemo to, cisto sa vojnicke strane, da Sarajevo nije bilo pod opsadom, mnoge pozicije Srba bi bile strasno ugrozene... da je Sarajevo bilo slobodno, oslobodilo bi se 50k vojnika koji bi onda kidisali na srpske polozaje i mnogi bi bili neodbranjivi...

Pitajte vase generale...nekoliko puta su pokusali proboj opsade, zadnji u junu 1995. godine kad je efektivna moc vojske RS bila ispod svakog minimuma...pa ni tad niste uspeli, a napali ste simultano iz nekoliko pravaca...

Niste pobedili u ratu, i zato nemate ono sto zelite danas...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:55 

Shaban995 je napisao/la:

Ka što sam rekao i Sarajki, mi imamo republiku i vlast u njoj, vi imate presude. Niko vam ne traži presude.

Ne, bh Srbi imaju entitet u okviru BiH.
Ti imaš Srbiju.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:56 

Shaban995 je napisao/la:
Ti imaš Srbiju.

Ti imaš 23%. Izvolite proglasiti državu, čestitaćemo vam godišnjice.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 11:56 

DzoniBG je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

Zimi je surova svaka planina, jer je minus, i ima dosta snega... govorim ti o krajolicima, u vecini je ravna, bez ostrih stenovitih vrhova...

Pisao sam da su razna sranja pocinjena u Sarajevu, i oko njega... nemoj meni to da imputiras... bilo je tu solidno izivljavanja...

Ako izuzmemo to, cisto sa vojnicke strane, da Sarajevo nije bilo pod opsadom, mnoge pozicije Srba bi bile strasno ugrozene... da je Sarajevo bilo slobodno, oslobodilo bi se 50k vojnika koji bi onda kidisali na srpske polozaje i mnogi bi bili neodbranjivi...

Pitajte vase generale...nekoliko puta su pokusali proboj opsade, zadnji u junu 1995. godine kad je efektivna moc vojske RS bila ispod svakog minimuma...pa ni tad niste uspeli, a napali ste simultano iz nekoliko pravaca...

Niste pobedili u ratu, i zato nemate ono sto zelite danas...

U ratu nije niko pobijedio.
Svi smo izgubili. Prije svega nekog svog.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 12:01 

Shaban995 je napisao/la:

To je tacno sa ljudske strane, ali o tome sad ne pisemo...

Da vam je politika normalnija bila, ova postratna, ne bi bilo ni ovakvog slavlja danas...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 12:01 

https://www.rtrs.tv/program/uzivo.php?c=1

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 12:02 

teranova je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Ti imaš Srbiju.

Vratili svoju državnost 90-tih. Neovisno priznata BiH.

Vrh

Shaban995 je napisao/la:

Nije ona mene ostavila, bilo je obostrano. :smijeh

Vrh

Vrh

Shaban995 je napisao/la:

Ti imaš Srbiju.

Dok je RS bit će i okvira BiH. RS je temelj BiH. To vi talibani ne kužite.

Vrh

Shaban995 je napisao/la:

Ti imaš Srbiju.

Pa reč entitet je izabrana baš zato što su Srbi smatrali da je naziv republika nedovoljan, jer je previše ličio na status republike u SFRJ. Originalna dejtonska Bih je bila čak i više od konfederacije (dve vojske(!), državni nivo samo šest nadležnosti. Kasnijim izdrkavanjem MZ nad ucenjenim SDS političarima je preneto brdo nadležnosti. Sa time se stalo 2006. kada ste izgubili podršku Amerikanaca. Sada te nadležnosti polako vraćamo, i vi možete samo da vičete help. Isto što ćete uraditi i kada bude trenutak da se RS odvoji.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 12:03 

DzoniBG je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

To je tacno sa ljudske strane, ali o tome sad ne pisemo...

Da vam je politika normalnija bila, ova postratna, ne bi bilo ni ovakvog slavlja danas...

Da nam je svima. Zato ja ne volim politiku.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 12:04 

Shaban995 je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Vratili svoju državnost 90-tih. Neovisno priznata BiH.

A je li Allaha ti vrijeme nakon 30 g. neuspjeha taktike vakat nešto drugo probat?

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 12:05 

Shaban995 je napisao/la:
Ti imaš Srbiju.

Pa reč entitet je izabrana baš zato što su Srbi smatrali da je naziv republika nedovoljan, jer je previše ličio na status republike u SFRJ. Originalna dejtonska Bih je bila čak i više od konfederacije (dve vojske(!), državni nivo samo šest nadležnosti. Kasnijim izdrkavanjem MZ nad ucenjenim SDS političarima je preneto brdo nadležnosti. Sa time se stalo 2006. kada ste izgubili podršku Amerikanaca. Sada te nadležnosti polako vraćamo, i vi možete samo da vičete help. Isto što ćete uraditi i kada bude trenutak da se RS odvoji.

Zaboravljaš da je taj koji vodi aktuelna zbivanja u RS postavljen od strane Amerike.
Da je i sam prenosio nadležnosti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1288 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 52  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Dr. Van Nostrand, Fredericktown, Hagresor, Rogle, Salivator i 60 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: