HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 stu 2024, 23:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89809 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 01 sij 2022, 15:29 

Kada se bude Federacija raspadala tko kaže da će svi Bošnjaci u famoznu Bakirovu Bošnjakiju?

Imat će priliku koristit benefite EU i RH bez selidbe. Nekretnine će im više vrijedit.

Zato je Ceha u pravu, treba crtat sve što iole ima sanse da pripadne Hrvatima. Po zadnjim događajima komotno može i grad Zenica bez selendri sjeverno od nje.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 01 sij 2022, 15:30 

dzamijas je napisao/la:
[
Zato što su Bošnjaci u Mostaru uistinu ravnopravan faktor, a Hrvati u Travniku nisu.
Isto vrijedi i za odnos HNK-SBK.

Odnos je aspolutno isti, jedan narod je većina a drugi manjina. Ali bošnjo mora biti jednakiji od drugih naravno.

Samo nema više visokih da vam ispunjavaju želje.

Ako vi pogazite ustav, nema više ničega što drži Hrvate da pogaze status Mostara i uvedu normalna pravila izbora, jedna izborna jedinica i amen.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 15:33 

Ceha je napisao/la:
Asker1 je napisao/la:
Glupiranje i budalaštinje. Vama je jedino ZHK siguran cijeli. DGG je nesigurno i pitanje ko će u toj pustari ostati. HNK : On je dijelom naš a borba će biti za neke općine.
PK :Odžak ćete ubrzo potpuno izgubit, za Orašje će trebati ipak još vremena.
U SBK nemate šta tražit. Ovo par lokvi koje vi crtate i povlačite kako vam broj bude opadao će samo pozeleniti. Još koji izborni ciklus i pitanje je u koliko ćete općina biti vlast. O načelnicima i da ne pričam to će malo po malo odlaziti.
A vi bojite do mile volje.

Ti ozbiljno misliš da će itko gledati film u kojem se Polumjesec i zvijezda vijore na Dinari s druge strane Knina?

Mi smo pustili Posavinu, 50ak tisuća ljudi, za taj krš.
Ono što je u Posavini ostalo nećemo dati nikome. Prije ćete vi izgubiti Tuzlu (do 1971. općina s hrv. većinom) nego mi i jedno selo u ijednoj hrvatskoj županiji.

A u SBŽu nas je svakim danom sve više, a svakim izborima sve više gradonačelnika.

Tuzla većinski hrvatska do 1971? :smijeh
Jel to onaj popis gdje je pola Bošnjaka izjašnjeno kao Hrvati a pola kao Srbi. Haha
Tvoja mapa je jedno a realnost nešto drugo.
U SBK vas je sve manje a o rođenima i prvačićima tek da i ne pričam. Načelnike imate samo zbog naše razjedinjenosti a vaše okupljenosti oko jedne liste i jednog načelnika skoro svuda gdje ste manjina.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 15:35 

dzamijas je napisao/la:
Citat:
Isto kao što je sporazumom i Travnik.

Da, ali u Travniku Bošnjaci imaju dvotrećinsku demografsku i političku većinu, za razliku od Mostara gdje to nije tako sa Hrvatima.

Nemaju, ali po popisu ste bili blizu.
dzamijas je napisao/la:
Citat:
U Novom Travniku ste na popisu bili većina (sitna razlika), tamo ima 11 tisuća Hrvata.

Da, vjerovatno je zbog te sitne razlike odnos rođenih 3:1 u korist Bošnjaka.

Samo koliko dugo?
dzamijas je napisao/la:
Citat:
Po stanovnicima bi vam još nešto i trebali uzeti.

Znam da zagovaraš Hrvatsku do rijeke Bosne, ali ipak budi realan. :D

Ovo ti je realno stanje na terenu.
Dakle, podjela svake općine po etničkim crtama.
Kako bi podijelio Kreševo?
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10545
Ili Kiseljak?
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10472

Ne možeš nikako posložiti neku bošnjačku općinu.

Pa pogle Busovaču;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10219
Možeš imati nešto oko Kaćuna.
Ali opet je iz više dijelova.
Opet neke stvari ovise o ratnoj crti, neka su naselja (npr. Solakovići) podijeljena.

Pazi, ako pogledaš ovu kartu;
slika
Ja sam Krušćicu izdvojio iz Viteza.
To je realno nemoguće.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=11142
Cijeli južni dio Viteza se ne može izdvojiti.
Dakle, niti Gornja Rovna i Kovačevac u Busovači.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 15:36 

dzamijas je napisao/la:
Citat:
Isto kao što je sporazumom i Travnik.

Da, ali u Travniku Bošnjaci imaju dvotrećinsku demografsku i političku većinu, za razliku od Mostara gdje to nije tako sa Hrvatima.

Citat:
U Novom Travniku ste na popisu bili većina (sitna razlika), tamo ima 11 tisuća Hrvata.

Da, vjerovatno je zbog te sitne razlike odnos rođenih 3:1 u korist Bošnjaka.

Citat:
Po stanovnicima bi vam još nešto i trebali uzeti.

Znam da zagovaraš Hrvatsku do rijeke Bosne, ali ipak budi realan. :D

Pa ti si svim ovim postovima dokazao da ste nas protjerali iz nasih opstina, teritorija i naselja. Dakle to je sve nase. Posljedice etnocida i genocida se ne smiju priznati.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 15:39 

Citat:
U Grečevićima i Lizopercima si imao po zadnjem popisu 200 muslimana.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10766
U Šćipama i Kutama po svajkoj toliko.
Probaj naći ta pusta sela na karti županije;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=19600

Bošnjačka naselja u Prozoru koja su fizički vezana sa Konjicom i koje je ako se ne varam (bar jedan dio njih) i držala Armija, imaju 680 stanovnika.
Citat:
Zapadna Jablanica je fizički dio hrvatskog prostora.
Djelio bi Mostar, a ne bi Jablanicu?

Zapadna Jablanica nema ni 400 hrvatskih stanovnika, plus tu postoji i bošnjačko naselje Sovići koje je "poplavilo". Razlika između Mostara i Jablanice je ta što u Mostaru živi 45% Bošnjaka sa najmanje toliko političke moći. U Jablanici ne živi ni 10% Hrvata, a u općinskom vijeću je 18 Bošnjaka i jedan Hrvat. Dakle, ta zapadna Jablanica je neodvojivi dio bošnjačkog prostora, da se koristim tvojim riječnikom.

Citat:
Zapad Maglaja je u ratu držao HVO
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10634

Držao je Bradiće na zapadu i sve od poteza Liješnica-Tujnica-Radojčići-Strupina na zapad.
Uzeli bi ponovno to područje, a vama dali područja na jugu Žepča, sve južno od linije Željezno Polje-Želeće.
Samo u Željeznom Polju imaš više muslimana nego na cijelom zapadu Maglaja.

Opet dvostruki aršini. Tamo gdje je držao HVO nema veze ko živi, to je plavo. A tamo gdje je držala Armija, e tu ćemo gledati demografiju. Evo ti primjer Prozora gdje je dio držala Armija i još uvijek je naseljeno Bošnjacima, ali je to za tebe Herceg Bosna. Ne valja to tako...

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 15:42 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Kada se bude Federacija raspadala tko kaže da će svi Bošnjaci u famoznu Bakirovu Bošnjakiju?

Imat će priliku koristit benefite EU i RH bez selidbe. Nekretnine će im više vrijedit.

Zato je Ceha u pravu, treba crtat sve što iole ima sanse da pripadne Hrvatima. Po zadnjim događajima komotno može i grad Zenica bez selendri sjeverno od nje.

Tak će na kraju i biti.

Pa više se isplati preseliti 5 baba i djedova, nego raditi autoput naokolo njih.

A trenutno se ne selimo mi.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 15:45 

Asker1 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ti ozbiljno misliš da će itko gledati film u kojem se Polumjesec i zvijezda vijore na Dinari s druge strane Knina?

Mi smo pustili Posavinu, 50ak tisuća ljudi, za taj krš.
Ono što je u Posavini ostalo nećemo dati nikome. Prije ćete vi izgubiti Tuzlu (do 1971. općina s hrv. većinom) nego mi i jedno selo u ijednoj hrvatskoj županiji.

A u SBŽu nas je svakim danom sve više, a svakim izborima sve više gradonačelnika.

Jel to onaj popis gdje je pola Bošnjaka izjašnjeno kao Hrvati a pola kao Srbi. Haha
U SBK vas je sve manje a o rođenima i prvačićima tek da i ne pričam. Načelnike imate samo zbog naše razjedinjenosti a vaše okupljenosti oko jedne liste i jednog načelnika skoro svuda gdje ste manjina.

Kakvi Bošnjaci, to ne postoji do 1993.
slika

I dan danas je sva okolica Tuzle Hrvatska;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=11088

Nadalje, nikad se muslimani nisu izjašnjavali pola-pola kao Hrvati i Srbi.
Nikad.

Na popisu 1953. vas se izjasnilo 88% neopredijeljenima, 8% Srbima i 4% Hrvatima.
10 godina prije ste skoro svi bili u NDH.
Jbg...

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 16:00 

dzamijas je napisao/la:
Citat:
U Grečevićima i Lizopercima si imao po zadnjem popisu 200 muslimana.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10766
U Šćipama i Kutama po svajkoj toliko.
Probaj naći ta pusta sela na karti županije;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=19600

Bošnjačka naselja u Prozoru koja su fizički vezana sa Konjicom i koje je ako se ne varam (bar jedan dio njih) i držala Armija, imaju 680 stanovnika.

Ovo ti je fronta;
slika

Riječ je o pet rubnih naselja.
Ova četiri koja sam nabrojao i Lizoperce.
Na tom području se još nalazi i hrvatsko Hudutsko, Pajići i Ivanci, 300 stanovnika prije rata, sada 40.
S druge strane su u Konjicu Bukovica, Kostajnica i Falanovo Brdo, 680 stanovnika prije rata, sada 50.
Te vratne Gore, koje su prije rata imale 100ak stanovnika, a sada manje od 10ak.
Dakle, riječ je o devet rubnih naselja i imovini od 1100 ljudi.
Pa pogledaj kako je Konjic izgledao prije rata;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10529
Pogledaj koliko tu još ima hrvatske imovine.

Došćicu i Homatlije je HVO držao u ratu, sa još 100ak stanovnika, a koji su u Konjicu.
dzamijas je napisao/la:
Citat:
Zapadna Jablanica je fizički dio hrvatskog prostora.
Djelio bi Mostar, a ne bi Jablanicu?

Zapadna Jablanica nema ni 400 hrvatskih stanovnika, plus tu postoji i bošnjačko naselje Sovići koje je "poplavilo". Razlika između Mostara i Jablanice je ta što u Mostaru živi 45% Bošnjaka sa najmanje toliko političke moći. U Jablanici ne živi ni 10% Hrvata, a u općinskom vijeću je 18 Bošnjaka i jedan Hrvat. Dakle, ta zapadna Jablanica je neodvojivi dio bošnjačkog prostora, da se koristim tvojim riječnikom.

Ali nije.
To ti je područje koje je originalni dio Rame i koje je tek 1961. pripojeno Jablanici.
slika
To je čisto hrvatsko rubno područje, nema ništa iza toga
Današnje općinske granice su tu nebitne.
dzamijas je napisao/la:
Citat:
Zapad Maglaja je u ratu držao HVO
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10634

Držao je Bradiće na zapadu i sve od poteza Liješnica-Tujnica-Radojčići-Strupina na zapad.
Uzeli bi ponovno to područje, a vama dali područja na jugu Žepča, sve južno od linije Željezno Polje-Želeće.
Samo u Željeznom Polju imaš više muslimana nego na cijelom zapadu Maglaja.

Opet dvostruki aršini. Tamo gdje je držao HVO nema veze ko živi, to je plavo. A tamo gdje je držala Armija, e tu ćemo gledati demografiju. Evo ti primjer Prozora gdje je dio držala Armija i još uvijek je naseljeno Bošnjacima, ali je to za tebe Herceg Bosna. Ne valja to tako...

Kako su dvostruka pravila?
U Žepču će se fino vratiti na ratno stanje.
Novi Šeher je mješana enklava, kada gledaš iz te pozicije.
Ako gledaš iz sadašnje, za Novi Šeher dobivate par puta više ljudi na jugu Žepča.
Da može biti vaše, kao Bradići, zar misliš da bi itko to htio?

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 16:04 

Zaista nemam više volje da pokušavam. Neka bude kako kažeš, ali ja imam svoje mišljenje.

Ionako, niti bi tvoja niti moja mapa bilo šta promijenila. :D

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 16:20 

Full raspad nije moguć po ijednoj od postavljanih bojanki i zato sam 99% siguran da full raspada neće ni biti, što je zapravo odlična stvar, bila bi potpuna katastrofa da svi Hrvati i cijeli hrvatski etnički prostor završe kao dio sotonističke tvorevine EU (krepala dabogda).

Za nas je najbolja opcija da prođe Samouprava 2.0 bez full raspada, Bejha ostaje na papiru država kao i dosad a u praksi na terenu imamo 3 republike/entiteta samo nema unutarnjih granica, slobodan protok ljudi i robe.

Imali bi sve što nam treba a ne bi bili dio crknute EU, ako Bog da stvari će se i odvijati u tome smjeru kroz ovu godinu, nadam se da Bakir i muslimani neće popustiti i da će "naš" HDZ otpad biti prisiljen na Samoupravu.

Tako da puna podrška islamistima, samo jako.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 16:24 

dzamijas je napisao/la:
Zaista nemam više volje da pokušavam. Neka bude kako kažeš, ali ja imam svoje mišljenje.

Ionako, niti bi tvoja niti moja mapa bilo šta promijenila. :D

Ta karta je sadašnje stanje, ali to stanje će se još milijardu puta promijeniti, BiH se neće raspasti po toj liniji.

Poanta koju sam ti htio pocrtati je da mene optužuješ za ono što ti radiš :D

Rama je dobar primjer.
S ramske strane imaš 5 sela koja je držala aBiH, a s konjičke imaš 2 sela koja je držao HVO i 9 sela koje nije.
Iza tih 9 sela je more sela koja su bila hrvatska, a koja nisam pribrojio, pusta su.
Načelno sam se nastojao držati fronte+etničke razlike rubova pojedinih sela.
Nigdje nije velika razlika, baš minimalne promjene.

Bio je dio u Washingtonskom sporazumu po kojem su se trebale napraviti etničke općine, npr. većina općina u SBŽu bi se podijelila na dva.
I to bi bilo ok.
Čist račun, duga ljubav.
Ovako će se samo odrezat granica i to će biti to.

Mišljenje je ok, bilo bi dosadno da svi mislimo isto :D

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 16:28 

Planina je napisao/la:
Full raspad nije moguć po ijednoj od postavljanih bojanki i zato sam 99% siguran da full raspada neće ni biti, što je zapravo odlična stvar, bila bi potpuna katastrofa da svi Hrvati i cijeli hrvatski etnički prostor završe kao dio sotonističke tvorevine EU (krepala dabogda).

Za nas je najbolja opcija da prođe Samouprava 2.0 bez full raspada, Bejha ostaje na papiru država kao i dosad a u praksi na terenu imamo 3 republike/entiteta samo nema unutarnjih granica, slobodan protok ljudi i robe.

Imali bi sve što nam treba a ne bi bili dio crknute EU, ako Bog da stvari će se i odvijati u tome smjeru kroz ovu godinu, nadam se da Bakir i muslimani neće popustiti i da će "naš" HDZ otpad biti prisiljen na Samoupravu.

Meni se čini da će se BiH raspasti, da će se podijeliti između Hrvatske i Srbije.
Samo to će trajati.

Samouprava je prva runda, povući će neku reakciju.
A i po kojim linijama će se povući Samouprava?

Iznad Konjica je bilo 150 staraca po zadnjem popisu.
Što će biti s njima?
Čekat ćemo da muslimani isele iz Konjica pa uzeti cijeli kanjon, skupa s grobovima preostalih Hrvata?

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 17:01 

Široki u 2021 imao bejbi boom.

https://www.bild.ba/vijesti/siroki-nije ... ne-brojke/

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 17:02 

Ceha je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Meni se čini da će se BiH raspasti, da će se podijeliti između Hrvatske i Srbije.
Samo to će trajati.

Samouprava je prva runda, povući će neku reakciju.
A i po kojim linijama će se povući Samouprava?

Iznad Konjica je bilo 150 staraca po zadnjem popisu.
Što će biti s njima?
Čekat ćemo da muslimani isele iz Konjica pa uzeti cijeli kanjon, skupa s grobovima preostalih Hrvata?

Na duži rok možemo samo nagađati, ovisiti će o 100 stvari što lokalnih što globalnih, ali sad kroz ovo desetljeće ako ne bude nekih većih tektonskih poremećaja nema šanse da se Bejha full raspadne.

Po kojim linijama će se povući Samouprava, pa otprilike po ratnim/ elektroprivreda linijama, tko plaća struju EPHZHB biti će dio hrvatskog entiteta, mada tu neće biti neke čvrste linije, moguće da će neka naselja biti podijeljena, svak svome entitetu, ali u svakom slučaju neće biti čvrste granice, slobodan protok ljudi i robe, Bejha opstaje, kakva takva.

slika

https://www.ephzhb.ba/o-nama/nase-lokacije/

Oko toga postoji realan potencijal za hrvatskom samoorganizacijom, e sad ako Muslimani budu tražili svoja rubna sela iz Prozora, Kreševa itd. pa onda naravno da je na nama da tražimo svaki HVO centimetar makar na njemu živili samo vukovi i medvidi.

Samo tu sad vidiš koji je zajeb šta su Tuđman i Granić napravili u Dejtonu kad su bacili onih mrkonjićkih 5% za ništa.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 17:08 

Ceha je napisao/la:
Asker1 je napisao/la:

slika

Nikad.

Na popisu 1953. vas se izjasnilo 88% neopredijeljenima, 8% Srbima i 4% Hrvatima.
Jbg...

Okolica Tuzle sva hrvatska? Hahahahahah
Crtaj ti linije razgraničenja u selima SBK. Hshshah
Umrijet ćeš a nećeš dočekat da i jedna ta glupost koju crtaš obistini. Al najjače mi je kad crtaš granice nekakve kurčeve Banovine. Ahhahhah
Smijemo vam se na te gluposti i maštanja. Zločinački planovi nad Bosnom nikad nisu prestali ali ni jedan nije niti će uspjeti.
Edit- Bošnjaci postoje više od 1000 godina. I za to postoje mnogi dokazi sem za vas fašiste i zlotvore. Doduše vi ste tu samo gosti koji treba da idu vani.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 18:42 

Asker1 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

slika

Nikad.

Jbg...

Okolica Tuzle sva hrvatska? Hahahahahah
Crtaj ti linije razgraničenja u selima SBK. Hshshah
Umrijet ćeš a nećeš dočekat da i jedna ta glupost koju crtaš obistini. Al najjače mi je kad crtaš granice nekakve kurčeve Banovine. Ahhahhah
Smijemo vam se na te gluposti i maštanja. Zločinački planovi nad Bosnom nikad nisu prestali ali ni jedan nije niti će uspjeti.
Edit- Bošnjaci postoje više od 1000 godina. I za to postoje mnogi dokazi sem za vas fašiste i zlotvore. Doduše vi ste tu samo gosti koji treba da idu vani.

Trenutno idu van najbrže dobri bošnjani od 1000 godina :smijeh

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 18:53 

Planina je napisao/la:

Da, tako nekako

Ma, Samouprava faktički već postoji, sve je podijeljeno, samo fali taj odvojeni sustav za prikupljanje poreza, čak i ti zajednički općinski, kantonalni i federalni izbori u stvarnosti nisu zajednički kad je na kraju ionako vlast na svakoj toj razini uspostavljena preko pariteta koji su opet tu zato jer su utvrđeni ratom.

Ako bi Muslimani ukinuli te paritete u vlasti kršeći washingotnski i daytoski sporazum, mi bi jednostavno izignorirali te institucije i uspostavili svoje i to je to.

Situacija na terenu je odavno podijeljena i dobro znana.

Naravno ostaju stvari poput protoka ljudi, robe, vanjskih granica BiH... samo HVO prostor nema više šta radit u zajedničkim institucijama ako druga strana u tim institucijama ne poštuje washingotnski i daytoski sporazum.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 18:53 

Najveće novogodišnje slavlje u BiH, s puno Dalmatinaca

slika

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 18:54 

Karabaja je u pravu, ne možemo sva naselja “nama bojat”. Sto je ABiH držala to ide njima ako je po općinama/naseljima). No u tom kontekstu je nemoguć raspad već samo Treći. No s obzirom da je Treći “passe”, puno bolja i logičnija varijanta je raspad Federacije po federalnim jedinicama tj. kantonima.

U tom slučaju hladno uzimamo 5 kantona jer će dio Bošnjaka definitivno htjet zivit u RH a ne u Bakirovom islamskom Jebistanu. Razlika u SBZ nije nenadoknadiva, dapače. U 4 županije imamo i vise nego dovoljnu razliku…

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 19:06 

Povodom dobijanja statusa grada za Stolac... (novi službeni grad u BiH s hrvatskom većinom)

Umjetnička galerija, Stolac, gospodin Miro Raguž, grafički dizajner.
slika

Ulica Banovinska 1.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 19:10 

slika

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 19:11 

Grad Stolac

slika

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 19:12 

Upozorenja: 1
Lijep je taj hrvatski gradić

Vrh

PostPostano: 01 sij 2022, 19:22 

Stolac

slika

slika

Točkasti trag pod kutom, je Muskov satelit Starlink.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89809 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2533, 2534, 2535, 2536, 2537, 2538, 2539 ... 3593  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 100 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: