|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
baščovan
|
Naslov: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 04 lis 2010, 11:45 |
|
|
Kad je bilo jasno da će Amerikanci inzistirati na alijansi za promjene i iz vlasti izbaciti HDZ,SDA,SDS,Rvati se pobuniše i napraviše samoupravu. Samo budali nije jasno(a takvih je dosta) da je to HDZ uradio jer je ostao bez jednog velikog dijela torte. Znamo kako je sve to završilo.
Ali evo,sada kada se Ameri neće miješati u sastavljanje vlasti i kada se vlast neće moći formirati bez "stožernih" stranaka,zašto najavljeni treći entitet i stolni grad ne budu HDZ-a uvjet za ulazak u vlast. Ako drugi neće to ispuniti,onda idemo formirati samoupravu.
HDZ neće praviti samoupravu,jer ga nitko ne tjera iz vlasti. Ali pitam ja vas braćo i sestre,gdje je tu politička odgovornost ako i sljedeće 4 godine budu provedene u mlaćenju prazne slame,a ne ostvari se najavljeno? Jesmo li mi tolike budale da čovjek nama manipulira kao pastir sa 200 ovaca? Ja više stvarno ne razumijem neke ljude
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 04 lis 2010, 11:52 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25626 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
baščovan je napisao/la: HDZ neće praviti samoupravu,jer ga nitko ne tjera iz vlasti. Pa zašto bi onda, po tebi, hrvati pravili samoupravu kada njihovim političkim predstavnicima nitko ne osporava sudjelovanje u vlasti? Koji bi razlog bio za tu iznenadnu samoupravu? 2000-te smo imali osporavanje sudjelovanja političkih predstavnika hrvatskog naroda, a što sada?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 04 lis 2010, 11:58 |
|
|
Da bi se napravio entitet potrebno je deplokirat ona dva i napravit nesto kao 33:33:33 ili nesto slicno toj brojci pa to nebi zeljeli ni Srpski predstavnici.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 04 lis 2010, 12:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59772 Lokacija: DAZP HQ
|
za radikalne poteze uvijek ima vremena, treba još jednom dati šansu dijalogu i novom sastavu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 04 lis 2010, 12:21 |
|
|
baščovan je napisao/la: HDZ neće praviti samoupravu,jer ga nitko ne tjera iz vlasti. Ali pitam ja vas braćo i sestre,gdje je tu politička odgovornost ako i sljedeće 4 godine budu provedene u mlaćenju prazne slame,a ne ostvari se najavljeno?
Daj baščovan odjebi više sa svojim pesimizmom i trovanjem ovog foruma, jesi ti vidovnjak pa znaš da će hdz sjebat ovu veliku priliku za uspostavu HB?
|
|
Vrh |
|
|
Uskok
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 04 lis 2010, 15:10 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Smatram da bi trebalo ponovno pokrenuti projekat samouprave, a samouprava bi bila samo prijelazno rijesenje do ostvarenja potpune Hrvatske ravnopravnosti u BiH !
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 04 lis 2010, 16:17 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Da bi se napravio entitet potrebno je deplokirat ona dva i napravit nesto kao 33:33:33 ili nesto slicno toj brojci pa to nebi zeljeli ni Srpski predstavnici. po kojemu osnovu?
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 05 lis 2010, 23:40 |
|
|
Dakle,za ove koji prozivaju prosvjede i bune... Jedini put kad smo bili za akciju je bio dan kad je HDZ izostao iz vlasti,nisam ja bezveze napravio ovu temu,nema prosvjeda i blokada dok Čova ima prste u odborima
|
|
Vrh |
|
|
Josip321
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 06 lis 2010, 02:16 |
|
|
Oko nečega se treba složiti. Narod mora imati u nekim stvarima konsenzus. Mi Hrvati to moramo imati oko 3. entiteta. Ako bi HDZ to i uspio ostvariti to bi im donjelo još barem 4-6 sigurnih godina na valsti. Ja kao ne HDZ-ovac bi i te godine pretrpio i šutio samo da dobijemo 3. entitet.
Ali kao što onaj kolumnist na Bljesku napisa: Kada je prije 4 godine Jović izgubio od Komšića obećao je TV kanal na hrvatskom jeziku do Božića. Evo kao što vidimo, dobro ga dočekasmo.... samo smo izgubili i ono malo media što smo imali. Nažalost mislim da je isto i sa Čovićevim obećanjima o 3. entitetu. Jer, narod ne kuži i narod je lako povodljiv i uvijek ide linijom manjeg otpora. Neki su kupljni poslom, neki za 30 KM, neki glasovi su ubačeni, tuđi križani .... I sada očekivati da nam Čova donese treći entitet... kako?? Nije da on to možda i ne bi želio kada bi mu ga netko ponudio ali to se naravo neće dogoditi. Kada Srbi ne daju dirati u RS! Mulimani ne žele nam dati ništa! I što god on zatražio oni mu mogu zaprijetiti ponovnim sudskim procesom zbog kojega će odustati. Osuđen je zbog Eroneta na 5 godina, pa onda iznenada pušten. Zbog sokola on i vidačak na županiskom sudu pušteni jer je tužiteljica došla na sud sa neovjerenim dokumentom kao dokazom. Kako se to može dogoditi???????????????? On koji je bio direktor sokola koji je 91. popravljao avione koji su bombardirali Vukovar i Hrvatsku, zar da nam entitet donese čovjek koji je na početku rata u BiH bio prvi na spisku kojemu je zabranjen ulazak u Soko jer je proglašen neprijateljem hrvatskog naroda u BiH, on kojiemu je Yugoslavia bila toliko draga da je se Yugoslovenom pisao i potpisivao čirilicom.
Neka nam je svima sretna HR Herceg Bosna koju će nam Čović donjeti. Daj Bože da sam u krivu, tako bi volio da sam u krivu i da moj narod dobije ono što zaslužuje a to je svoju republiku. Ali sa ovakvim vodstvom koje sve kupuje, pa i ovaj portal, koji je preko noći okrenuo ploču i sa ovakvim narodom koji se prodaje za kikiriki a želio bi entitet. eeee teško nama. sada se molim samo da ne nestanemo.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 06 lis 2010, 06:43 |
|
|
Po meni je i tako jako malo vjerojatno da ce treci/samouprava nastati sporazumno. Mozda je jedini moguci scenerij zapravo pred nama. Ovi ludjaci (a sada su ohrabreni i tko zna sto se mota po tim glavama) se drznu marginalizirati HDZ (i Hrvate opcenito) u FBiH, i onda oni proglase samoupravu u 4 zupanije koje kontroliraju i prestanu uplacivati u federacijsko proracun. A Dodikovi to pomognu i na razini BiH i u zupanijama u kojima imaju zastupljenost. Znaci promjena ne sporazumom nego spontanim razvojem situacije.
_________________ Dum spiro spero.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 06 lis 2010, 07:13 |
|
|
to je onda revolucija, a treci moze nastati i evolucijom, jednako kako i RS evoluira s vremenom i krece se sve vise prema samostalnosti. treci moze evoulirati iz federacije, njenim gasenjem, treci nastaje. medjufaze mogu bit ukrupnjavanje kantona ili smanjenje ovlasti federacije. to je prirodni proces, a mi ga svojim djelovanjem mozemo jako ubrzati. federacija je ionako nad ponorom, samo joj treba lagani trk da upadne u njeg.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 06 lis 2010, 08:50 |
|
|
dudu je napisao/la: to je onda revolucija, a treci moze nastati i evolucijom, jednako kako i RS evoluira s vremenom i krece se sve vise prema samostalnosti. treci moze evoulirati iz federacije, njenim gasenjem, treci nastaje. medjufaze mogu bit ukrupnjavanje kantona ili smanjenje ovlasti federacije. to je prirodni proces, a mi ga svojim djelovanjem mozemo jako ubrzati. federacija je ionako nad ponorom, samo joj treba lagani trk da upadne u njeg. I ja tako mislim, jedina je nepoznanica sto ce nova federacijska vlast, pogotovo ako ju formiraju bez HDZa, ciniti. Bili bi ludi da tako sto probaju ali me to nazalost ne bi iznenadilo. Tko je spreman na ove gadosti sa preglasavanjem spreman je na sve. Budu li se oni opirali legitimnoj volji nekih zupanija da dijele neke zajednicke funkcije ili da se ovlasti sa federalne razine spustaju nize onda ce biti nekakav showdown, ne revolucija ali nekakav mini i uglavnom birokratski konflikt oko ovlalsti. Nazalost mi se to cini vjerojatnim jer se u glavama ovih u crvenom koji slave najvecu pobjedu od 45-te mota tko zna sto... no moguce je da se dugo nece formirati nikakva vlast u FBiH tako da bi onda zupanije ispunile vakum i to bi proslo mnogo lakse, vise evolucijski... a onda bi mozda i Bosnjaci vidjeli da kanton Gorazde nema nikakvog smisla i pripojili ga Sarajevu. FBiH se mora uciniti efikasnijom tu silnu birokraciju ne bi izdrzala ni Svicarska ekonomija, tako da je i to sansa za promicanje treceg, i to ni MZ ne bi mogla tek tako ubiti jer je to jednostavno dobra ideja da se FBiH racionalizira.
_________________ Dum spiro spero.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 06 lis 2010, 08:55 |
|
|
I ja mislim da je taj gorazdanski kanton velika sansa. Ne moze sam opstati, postoji strah od ukrupnjavanja. U bankrotu je spas.
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 06 lis 2010, 23:49 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Oko nečega se treba složiti. Narod mora imati u nekim stvarima konsenzus. Mi Hrvati to moramo imati oko 3. entiteta. Ako bi HDZ to i uspio ostvariti to bi im donjelo još barem 4-6 sigurnih godina na valsti. Ja kao ne HDZ-ovac bi i te godine pretrpio i šutio samo da dobijemo 3. entitet.
Ali kao što onaj kolumnist na Bljesku napisa: Kada je prije 4 godine Jović izgubio od Komšića obećao je TV kanal na hrvatskom jeziku do Božića. Evo kao što vidimo, dobro ga dočekasmo.... samo smo izgubili i ono malo media što smo imali. Nažalost mislim da je isto i sa Čovićevim obećanjima o 3. entitetu. Jer, narod ne kuži i narod je lako povodljiv i uvijek ide linijom manjeg otpora. Neki su kupljni poslom, neki za 30 KM, neki glasovi su ubačeni, tuđi križani .... I sada očekivati da nam Čova donese treći entitet... kako?? Nije da on to možda i ne bi želio kada bi mu ga netko ponudio ali to se naravo neće dogoditi. Kada Srbi ne daju dirati u RS! Mulimani ne žele nam dati ništa! I što god on zatražio oni mu mogu zaprijetiti ponovnim sudskim procesom zbog kojega će odustati. Osuđen je zbog Eroneta na 5 godina, pa onda iznenada pušten. Zbog sokola on i vidačak na županiskom sudu pušteni jer je tužiteljica došla na sud sa neovjerenim dokumentom kao dokazom. Kako se to može dogoditi???????????????? On koji je bio direktor sokola koji je 91. popravljao avione koji su bombardirali Vukovar i Hrvatsku, zar da nam entitet donese čovjek koji je na početku rata u BiH bio prvi na spisku kojemu je zabranjen ulazak u Soko jer je proglašen neprijateljem hrvatskog naroda u BiH, on kojiemu je Yugoslavia bila toliko draga da je se Yugoslovenom pisao i potpisivao čirilicom.
Neka nam je svima sretna HR Herceg Bosna koju će nam Čović donjeti. Daj Bože da sam u krivu, tako bi volio da sam u krivu i da moj narod dobije ono što zaslužuje a to je svoju republiku. Ali sa ovakvim vodstvom koje sve kupuje, pa i ovaj portal, koji je preko noći okrenuo ploču i sa ovakvim narodom koji se prodaje za kikiriki a želio bi entitet. eeee teško nama. sada se molim samo da ne nestanemo. Izgleda da se mijenjaju stvari na ovom forumu... Eh,kad bi moja baba imala internet,ko će njoj sve to objasnit...
|
|
Vrh |
|
|
Balkanac
|
Naslov: Re: Zašto HDZ sad ne pravi samoupravu? Postano: 07 lis 2010, 00:23 |
|
|
baščovan je napisao/la: Josip321 je napisao/la: Oko nečega se treba složiti. Narod mora imati u nekim stvarima konsenzus. Mi Hrvati to moramo imati oko 3. entiteta. Ako bi HDZ to i uspio ostvariti to bi im donjelo još barem 4-6 sigurnih godina na valsti. Ja kao ne HDZ-ovac bi i te godine pretrpio i šutio samo da dobijemo 3. entitet.
Neka nam je svima sretna HR Herceg Bosna koju će nam Čović donjeti. Daj Bože da sam u krivu, tako bi volio da sam u krivu i da moj narod dobije ono što zaslužuje a to je svoju republiku. Ali sa ovakvim vodstvom koje sve kupuje, pa i ovaj portal, koji je preko noći okrenuo ploču i sa ovakvim narodom koji se prodaje za kikiriki a želio bi entitet. eeee teško nama. sada se molim samo da ne nestanemo. Izgleda da se mijenjaju stvari na ovom forumu... Eh,kad bi moja baba imala internet,ko će njoj sve to objasnit... Mrkva i batina. Narod zagrize na foru o 3. pa ga onda stignu još 4 godine najgoreg političkog primitivizma u europi. Jbga... treba proći još min.100 godina da narod shvati.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 48 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|