HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 stu 2024, 21:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8208 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 329  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OSRH
PostPostano: 30 pro 2021, 23:07 

Fullback je napisao/la:
Bradley može u svaku stranu otići ovisno što se pokaže kao bolje rješenje, HKoV je još 2015 izdao studiju o modernizaciji gusjenične komponente u kojoj se govorilo o interkompatibilnosti vozila radi pojednostavljenog održavanja. Prema trenutnom planu razvoja dolaze dodatne PZH2000 samo će ovaj puta izgleda dolaziti nove jer Njemačka više nema viškova, ako se radi sa Rheinmetallom paket PZH, Leo2, Lynx je mnogo jeftiniji nego što tako izgleda na papiru.

Što se odnosa sa SAD-om tiče tijekom 2022. se očekuje Vučićeva reakcija na višemjesečnu komunikaciju između Ilice i Buzina... očekuje se narudžba dodatnih UH-60 ali na redu je topništvo prema NATO obavezi opremanja još jedne oklopno motorizirane brigade ali i prema planu razvoja.
slika
slika

Mogu samo reći da su momci koji su bili na prezentaciji ovih sustava bili jako zadovoljni :zubati

da ti ne pretjeruješ ili prodaješ maglu......govorio si da s Rafalima stiže MICA VL ....prema tome želje odvoji od realnosti-----znam ljude koji su DVO i nijedan nije spomenuo ovo što ti navodiš da GOTOVOI dolazi

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 23:27 

mariomario2020 je napisao/la:
Fullback je napisao/la:
Bradley može u svaku stranu otići ovisno što se pokaže kao bolje rješenje, HKoV je još 2015 izdao studiju o modernizaciji gusjenične komponente u kojoj se govorilo o interkompatibilnosti vozila radi pojednostavljenog održavanja. Prema trenutnom planu razvoja dolaze dodatne PZH2000 samo će ovaj puta izgleda dolaziti nove jer Njemačka više nema viškova, ako se radi sa Rheinmetallom paket PZH, Leo2, Lynx je mnogo jeftiniji nego što tako izgleda na papiru.

Što se odnosa sa SAD-om tiče tijekom 2022. se očekuje Vučićeva reakcija na višemjesečnu komunikaciju između Ilice i Buzina... očekuje se narudžba dodatnih UH-60 ali na redu je topništvo prema NATO obavezi opremanja još jedne oklopno motorizirane brigade ali i prema planu razvoja.
slika
slika

Mogu samo reći da su momci koji su bili na prezentaciji ovih sustava bili jako zadovoljni :zubati

da ti ne pretjeruješ ili prodaješ maglu......govorio si da s Rafalima stiže MICA VL ....prema tome želje odvoji od realnosti-----znam ljude koji su DVO i nijedan nije spomenuo ovo što ti navodiš da GOTOVOI dolazi

Ako pratiš moje postove na drugim forumima vidjeti ćeš koja je razina točnosti, imaš materijala za listanje.

Nisam nigdje napisao da gotovo dolazi nego da je pokazan interes, pročitaj što sam napisao za Mica VL i u kojem kontekstu. PZO srednjeg dometa je na rasporedu i do sad se govorilo o NASAMS-u pogotovo za vrijeme Baraka... Priroda PZO sustava srednjeg dometa na zapadu je da su prilagodba ili izvedenica Zrak-Zrak raketa te se logično nabavljaju u ovisnosti o ostatku sustava u ovom slučaju VBA.

DVO su svi od pozornika do admirala flote tako da ne znam što misliš pod tim.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 18:43 

Fullback je napisao/la:
mariomario2020 je napisao/la:

Ako pratiš moje postove na drugim forumima vidjeti ćeš koja je razina točnosti, imaš materijala za listanje.

Nisam nigdje napisao da gotovo dolazi nego da je pokazan interes, pročitaj što sam napisao za Mica VL i u kojem kontekstu. PZO srednjeg dometa je na rasporedu i do sad se govorilo o NASAMS-u pogotovo za vrijeme Baraka... Priroda PZO sustava srednjeg dometa na zapadu je da su prilagodba ili izvedenica Zrak-Zrak raketa te se logično nabavljaju u ovisnosti o ostatku sustava u ovom slučaju VBA.

DVO su svi od pozornika do admirala flote tako da ne znam što misliš pod tim.

znači po tebi nabavljas se i m777 i MLRS i lynx

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 19:05 

M777 je razmatran još 2014. tada se planiralo prebaciti D-30 u rezervu jer je plan prebaciti svo topništvo na 155 a 122 ostaviti u rezervi.
Tad je procjena bila da je minimalna potreba 24 PZH 2000 idealno 36, minimalno 36 M777 idealno 48.
MLRS je ponuđen kada smo iskazali interes za M777 i tako ga zasjenio u medijima.
Lynx je ista prica kao i Rafale... EU ali tu imalo konfliktne struje, financije nisu problem.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2021, 20:08 

Fullback je napisao/la:
M777 je razmatran još 2014. tada se planiralo prebaciti D-30 u rezervu jer je plan prebaciti svo topništvo na 155 a 122 ostaviti u rezervi.
Tad je procjena bila da je minimalna potreba 24 PZH 2000 idealno 36, minimalno 36 M777 idealno 48.
MLRS je ponuđen kada smo iskazali interes za M777 i tako ga zasjenio u medijima.
Lynx je ista prica kao i Rafale... EU ali tu imalo konfliktne struje, financije nisu problem.

znači RAZMATRAN JE, ISKAZAN INTERES.....od toga pa do nabave može cijelo desetljeće proči.....nabavilo se 12 PzH i stalo....-PZO ne postoji.itd itd..a najvažnije dugoročni plan razvoja oružanih snaga kasni godinu ipol..i još se nezna kad će

Vrh

PostPostano: 03 sij 2022, 20:49 

dali izko zna više o podacima s engleske wikipedije gdje se navodi brojno stanje za OSRH od 28.000 za 2021. i popis 12 Apacha helikoptera i m 346 trenažera? te nabava 12 elbit hermes 900???????????????????

Vrh

PostPostano: 03 sij 2022, 21:30 

https://en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forces_of_Croatia

28 000 brojno stanje je greška , a 12 Apacha i m346 trenažere ne vidim .

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 03 sij 2022, 22:11 

mozemo li se skoncentrirat na borbeni sektor?
imamo 19 000 ljudi.Koliko su uredski djelatnici koliko je logisticara a koliko borbenog sektora :)

Vrh

PostPostano: 03 sij 2022, 22:17 

Imamo 16500 ljudi

14500 vojnog osoblja

od toga nekih 13 000 kopneno bi mogli djelovat

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 05 sij 2022, 20:40 

Zašto se ne razmišlja o izraelskom dronu Elbit Hermes 450?

Vrh

PostPostano: 05 sij 2022, 20:47 

HHerceg je napisao/la:
Zašto se ne razmišlja o izraelskom dronu Elbit Hermes 450?

škrtost .

Kao i sa patrijama što su ih škrti opremat pa nakon 13 godina imamo samo 8 od 126 ozbiljno naoružanih patria .

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 10:06 

Još 25 dana ostalo je do isteka američke ponude za djelomičnu donaciju 84 borbena vozila pješaštva Bradley. Koliko bi stajala modernizacija rabljenih Bradleyja? Bi li taj posao spasio radna mjesta u 'Đuri Đakoviću'? Je li dugoročno isplativija nabava novih njemačkih borbenih vozila Lynx? Hoće li se tako narušiti strateško partnerstvo s Amerikancima? Kakvo je stanje u Oružanim snagama RH?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 10:24 

Emisija odrađena za PR ministra.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 10:25 

Bobovac je napisao/la:
Još 25 dana ostalo je do isteka američke ponude za djelomičnu donaciju 84 borbena vozila pješaštva Bradley. Koliko bi stajala modernizacija rabljenih Bradleyja? Bi li taj posao spasio radna mjesta u 'Đuri Đakoviću'? Je li dugoročno isplativija nabava novih njemačkih borbenih vozila Lynx? Hoće li se tako narušiti strateško partnerstvo s Amerikancima? Kakvo je stanje u Oružanim snagama RH?

Ne može zemlja od četiri miliona da bude strateški partner supersile od 350 miliona. Izrael je druga priča, jer kontrolišu američke medije i imaju strašan lobi i propagandu tamo. Inače, Bredli je bolje naoružan, ali je visok kao kuća i lakša je meta. To što je polovan, nema veze sa njegovim sposobnostima, jer tenkovi i oklopnjaci mogu da traju sto godina ako se redovno održavaju i remontuju. Izračunajte samo da li vam se isplati remont i modernizacija. Strateško partnerstvo sa Amerikancima ako uzmete nemačke mašine nećete narušiti, jer ono ne postoji, ne mogu slon i mrav da budu strateški partneri.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 11:14 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ne može zemlja od četiri miliona da bude strateški partner supersile od 350 miliona.. Strateško partnerstvo sa Amerikancima ako uzmete nemačke mašine nećete narušiti, jer ono ne postoji, ne mogu slon i mrav da budu strateški partneri.

To se vi tješite. Po običaju. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 11:28 

Th1950 je napisao/la:
Imamo 16500 ljudi

14500 vojnog osoblja

od toga nekih 13 000 kopneno bi mogli djelovat

Bome ovom mom vojniku zapovjednici pricaju o 3000

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 11:33 

Mar-kan je napisao/la:
Ne može zemlja od četiri miliona da bude strateški partner supersile od 350 miliona.. Strateško partnerstvo sa Amerikancima ako uzmete nemačke mašine nećete narušiti, jer ono ne postoji, ne mogu slon i mrav da budu strateški partneri.

Isto bih rekao i mom sunarodniku kada bi odvalio glupost da smo mi strateški partner Rusije.

Vi ako mislite da ste važni Americi i da ste ravnopravni strateški partneri, ja vam neću rušiti iluzije.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 11:37 

Mar-kan je napisao/la:

Isto bih rekao i mom sunarodniku kada bi odvalio glupost da smo mi strateški partner Rusije.

Vi ako mislite da ste važni Americi i da ste ravnopravni strateški partneri, ja vam neću rušiti iluzije.

Strateški partneri na području Mikronezije sigurno nismo.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 11:45 

Mar-kan je napisao/la:

A na Balkanu ste strateški partneri, a guze vas u BiH bez lubrikanata već 27 godina....

E moj ti, isti si ko ovi tupavi rusofili kod Srba.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 11:51 

Mar-kan je napisao/la:

A na Balkanu ste strateški partneri, a guze vas u BiH bez lubrikanata već 27 godina....

"Guze", to si zakljućio po čemu, medijskim zapisima, forumima? :zubati

Partneri jesmo, tj. RH jeste, u velikoj većini aktivnosti, od sigurnosnih službi, vojnih, između ostalog, i na području BiH.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 12:36 

Bojim se da pojedine pogrešno tumače sam pojam "strateski partnerstvo".
Pod strateškim partnerstvom se podrazumjeva pragmatična vojno-sigurnosna suradnja između ove 2 države. To ne znači nikakovu jednakost moći.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 12:37 

Mar-kan je napisao/la:

"Guze", to si zakljućio po čemu, medijskim zapisima, forumima? :zubati

Partneri jesmo, tj. RH jeste, u velikoj većini aktivnosti, od sigurnosnih službi, vojnih, između ostalog, i na području BiH.

Što je posebno rezultiralo poboljšanjem političkog položaja Hrvata u zadnjih par decenija...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 12:39 

Bobovac je napisao/la:
Bojim se da pojedine pogrešno tumače sam pojam "strateski partnerstvo".
Pod strateškim partnerstvom se podrazumjeva pragmatična vojno-sigurnosna suradnja između ove 2 države. To ne znači nikakovu jednakost moći.

OK, to je na mestu. Inače, ja bih, ako razlika u ceni nije prevelika kada se uračuna remont i modernizacija, izabrao Bredli.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 13:02 

HHerceg je napisao/la:
Emisija odrađena za PR ministra.

S obzirom da je ispao kreten onda mu PR nije uspio.

Kako samo mulja da su Ameri obećali M2A3 pa se predomislili i ponudilu M2A2 kad se već godinama tna da je jedino ovaj potonji bio u igri. Zašto laže. I to tako očito.

Problem je što se malo toga zna. Znamo da je u paketu oko 80 Bradleya od kojih bi se koristilo 62 a ostalo kanibaliziralo. Plus nešto TOW raketa i drugog streljiva.

Cijena nije jasna. Kaze se da bi HR platila 150 milijuna dolara za takve nemornizirane i neremontirane, a Ameri bi donirali 45 milijuna? 45 milijuna za što?

Kaže se i da bi cijena sa modernizacijom iznosila ukupno oko 750 milijuna dolara. A 62 nova Lynxa 650 milijuna? Tko je tu lud?

Doduše u emisiji se stidljivo spominje i mogućnost nekakve djelomične modernizacije. Pa da se npr umjesto 150 plati 300 milijuna... Hmmm...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 20:59 

eRis III Hrvatska bespilotna letjelica

eRIS III i proizvod je domaće pameti u KING ICT-ju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8208 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: