|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 140 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
M@rin
|
|
Naslov: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 18 sij 2022, 23:37 |
|
|
Citat: POGREŠNE PORUKE Erdogan pristao na igru Vučića i Milanovića: Pregovarao bi s "liderima naroda" u BiH, a ignorisao institucijeSastanak u Ankari turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i srbijanskog kolege Aleksandra Vučić doveo je do dogovora koji se kosi s nekim od osnovnih princima u rješavanju nagomilane političke problematike u Bosni i Hercegovini. Erdogan je pristao na narativ koji mjesecima forsiraju politički Zagreb i Beograd, da problem u BiH trebaju rješavati lideri naroda, a ne izabrani predstavnici u državnim institucijama Bosne i Hercegovine. "S predsjednikom Srbije Vučićem smo odlučili da okupimo tri lidera - Bošnjaka, Hrvata i Srba i da ostvarimo uspjeh. Došli smo do ove odluke", kazao je Erdogan na konferenciji za medije poslije sastanka u Ankari. Uz ovu najavu išla je i klasična politička poruka o suverenitetu, miru i stabilnosti. "S predsjednikom Srbije Vučićem smo odlučili da okupimo tri lidera - Bošnjaka, Hrvata i Srba i da ostvarimo uspjeh. Došli smo do ove odluke", kazao je Erdogan na konferenciji za medije poslije sastanka u Ankari. Uz ovu najavu išla je i klasična politička poruka o suverenitetu, miru i stabilnosti. U ovom dijelu se novinar Klixa duri: Citat: Međunarodno poštovanje BiH će biti kada se budu poštovali izabrani predstavnici i institucije države. U BiH danas se političari ne smiju posmatrati kao etničke ili plemenske vođe, bez obzira kako to neko izvana želio predstaviti, jer time podriva u suštinu ove države koja je prije svega država građana bez obzira na nacionalnu pripadnost.
Ti građani su birali političke predstavnike, a ne lidere naroda. Institucije države su trajne, a lideri prolazni i zbog toga je veoma pogubno izuzetno kompleksne političke probleme u BiH svoditi na etnički princip.
Pitanje koje ostaje otvoreno nakon ovog istupa turskog lidera je da li i po koju cijenu odstupa od ranije politike prema Bosni i Hercegovini te da li se otvoreno stavlja na stranu destruktivnih politika na Balkanu. https://www.klix.ba/vijesti/bih/erdogan ... /220118161
_________________ Suprotiv okultnoj oligarhiji
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:12 |
|
|
Predace Bakir Zivkovic Izborni zakon kamenjarskim Srbima, Erdogan ce mu biti pokrice. ↑ 96 ↓ 31
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:14 |
|
|
Hodže bi trebale da počnu sa masovnim salivanjem strave. Myjguri se tresu a Myjgurkama podrhtavaju materice.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:18 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Očekivan epilog. Sultanu bolji i mini emirat no ništa.
Muje na Sebijinim kineskim ventilatorima.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:19 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Rusi Turci Poljaci Mađari Hrvati Srbi Bjelorusi Slovenci ... svi se okomili na vartu i mošnje .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:23 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Rusi Turci Poljaci Mađari Hrvati Srbi Bjelorusi Slovenci ... svi se okomili na vartu i mošnje . Sve će to Myjgurke golim grudima zaustaviti.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:26 |
|
|
Myjgurčuge idu niz WC šolju tačno tamo gde im je i mesto. Prilično će mi biti žao ako ne bude rata. Nadam se da će odbiti Tursku ponudu. Gorim od želje da ih zgazimo po glavi.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:36 |
|
|
Erdogan ima većih problema.
Lira tone ko titanik
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:38 |
|
|
1986 je napisao/la: Erdogan ima većih problema.
Lira tone ko titanik Tome teško da može pomoći. Zato skreće pozornost na "državničke poteze" u vanjskoj politici.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:46 |
|
|
Ocekujem bar dvadeset postova forumskih islamista sa gomilom smajlija, ali tek kad se saberu od soka i kad smisle neku takiju.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:48 |
|
|
Erdogan će za najkasnije 10ak godina imati krvavi rat u Maloj Aziji jer će Kurdi u istočnoj polovici Turske imati dominantnu većinu.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:49 |
|
|
Opet potvrda da Muslimani ne mogu bez staratelja. Istih onih koji su ih već jednom za krune unovčili.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:51 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ocekujem bar dvadeset postova forumskih islamista sa gomilom smajlija, ali tek kad se saberu od soka i kad smisle neku takiju. Prosim da budeš uljudan i uviđajan glede moje favoritice Sarice, ako je ne možeš intelektualno argumentacijski zaskočiti. Ona je Platon za većinu iz njene vjerske grupe, ođe.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 00:52 |
|
|
novem je napisao/la: Opet potvrda da Muslimani ne mogu bez staratelja. Istih onih koji su ih već jednom za krune unovčili. Usladili se sultanu, opet da ih preproda. Za 1 dan istog tečaja lire.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 01:03 |
|
|
K..M je napisao/la: Očekivan epilog. Sultanu bolji i mini emirat no ništa.
Muje na Sebijinim kineskim ventilatorima. Erdogan želi Solomonsko rješenje, a tu nema prostora za nikakvu unitarnu "Bosnu", koju bi zagovarao da su drugačije okolnosti i politički odnosni. Ali pošto nisu, moto je "uzmi što je tvoje, smiri tenzije i jačaj ekonomiju". Zato ga ne interesiraju institucije. S druge strane mu treba vanjskopolitički uspjeh, jer je i sam zbog ekonomske situacije uzdrman. Budimo realni, hoće da ih još jednom proda, ali ovaj put i za njihovo dobro, jer ne shvaćaju i ne prihvaćaju činjenice na terenu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 01:16 |
|
|
Nevezano za temu ali jeste za Erdogana, on pokusava da postigne isto sto je Putin postigao neke davne 2014te, kada je Angela i ekipa ocekivali d a ce zbog masovne inflacije tada rublje (ko se seca, seca se), oligarsi doci Putinu glave, Putin je istrpeo te padove i kolapse, i danas vidimo sa koje pozicije prica sa Zapadom.
Mislim da Erdogan pokusava isto da postigne, druga je stvar da li ima kapacitet za tako nesto Turska ekonomija.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 01:23 |
|
|
Gde su sada Myjguri da objasne ovu situaciju? Usta su im bila puna turske intervencije,turskih brodova u Jadranu,raketa,aviona,kamiona,brkatih turaka miliona. Vučić vas pocepao ko četnik bulicu. Ahahahahah..
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 01:29 |
|
|
Tur je klijent Amer.
Lira je uvezana za $....anakondin stisak. Nemaju atomsku, plin, naftu, ni veto u vijeću sigurnosti.
@Novem, Erdi treba netki glamur za slikanje sa još 2 države...SH....+ U vanjskoj politici...novi Dejton. Da trola krezave Anatolce....
rejting mu brže pada od lire.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 01:44 |
|
|
Turski narod a i duboka turska država uvijek će biti uz Muslimane iz BiH. Nemojte se zavaravati. Sa druge strane Srbija ima odlične ekonomske odnose sa Turskom i tok novca određuje dalje kretanje spoljne politike. Preko 70% robnog prometa između Turske i EU prolazi u tranzitu kroz Srbiju. Turske kompanije su otvorile preko 30 000 radnih mjesta. To je daleko više nego u BiH. Obim ekonomske razmjene Turske i Srbije je 1,2€ milijarde. Ekonomska razmjena BiH i Turske nije više 600 miliona evra.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 01:53 |
|
|
Erdogan se bosanskim Muslimanima nudi kao posrednik u miru u rješavanju nesuglasica. Oni će ga odbiti jer su opsjednuti tuđim teritorijama. Treba ih samo podsjetiti da su Turci nakon 400 i više godina sve ostavili i nestali, dok se njima nudi fair onoliko koliko ih pripada.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 02:15 |
|
|
Erdogan je danas najavio i otopljavanje odnosa sa Izraelom posto je Netanjahu otisao sa vlasti. Sta na to kazu ljubitelji Palestinaca?
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 02:36 |
|
|
Nijedan bošnjački političar ne može politicki preživjeti ako pristane na ovo igru, to zna i Bakir. Bošnjački narod nije kmetski, postoji samo jedna svetinja, to je Bosna !
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 03:18 |
|
|
Formalno pravno niste. Međutim, sav vaš odnos prema Turcima, njihovoj kulturi, zajedničkoj vjeri, prošlosti i njenoj navodnoj "obavezi" prema vama, gdje se potencira nekakav amanet, je kmetovski. I drugih primjera ima bezbroj: od slavljenja turskih državnih praznika, "tradicionalnog" marširanja u Osmanskim odorama, slavljenje bitaka, podizanje spomenika njima u čast, održavanja kulturnih manifestacija gdje se uzdiže i veliča Turska, poput "Dani turskog djeteta" (no nikad ne slavite "Dan bošnjačkog djeteta"), i gdje se odaje nekakva imaginarna zahvalnost, veličanje turskih sportskih i drugih uspjeha, nebrojna naglašavanja da ona treba biti uz vas, stalna trčkaranja vaših političara po Turskoj i konzulatcije s tamošnjim,... su jasni indikatori vaše podaničke opsjednutosti njima. Čak vam je i reis u svom zanosu izjavio da su vam oni preci, dok je za predhodnog Turska vaša "majka". Čemu to klanjanje i ponižavanje služi? I zašto to nikad nitko od vas ne osuđuje kao podaničko ponašanje? U međuvremenu Vijećnica samo što vam svaku noć ne svijetli s turskom zastavom. Ali eto, vi niste, kažeš kmetovi. Kmetovi su imali više dostojanstva.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 04:04 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Nijedan bošnjački političar ne može politicki preživjeti ako pristane na ovo igru, to zna i Bakir. Bošnjački narod nije kmetski, postoji samo jedna svetinja, to je Bosna ! Hahahah.. Isto su govorila i p.oturčad u Valjevu,Beogradu,Užicu.. pa gde su sada? Imate izbor. Ili da im se pridružite u Turskoj ili da kleknete i poljubite srpsku čizmu. Saopštićemo vam uslove za vaš opstanak na ovim prostorima.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hoće li Erdogan pustiti Alijin amanet niz vodu? Postano: 19 sij 2022, 04:08 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|