|
|
Stranica: 1/19.
|
[ 471 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
spliter1
|
 |
Naslov: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 02:23 |
|
|
|
Svaki dan druge cijene u prodavnici,nabili su cijene 100 %.Cujem Putin,stalno dize cijenu plina.Korona je izgovor da dizu cijene.Pogotovo BiH sve uvozi,nista se ne proizvodi,pa povecane cijene u HR direktno se odraze u BiH.Nema vise ni stocnog fonda i meso uvoze iz Turske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 08:35 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 952 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Meso će rast još. https://novac.zabranjeni.url/novac/aktualn ... i-15150305A i plin je već naraso nenormalno. U franjevačkoj pučkoj kuhinji na Svetom Duhu (Zagreb) koja dnevno daje po 400 porcija sirotinji, umjesto uobičajenih 5000kn plina (2000m3) dobili račun od 25 000kn.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 08:41 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45247 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
U BiH u zadnjih 10 godina plaće porasle 200KM a troškovi 700KM U državi s prosječnom plaćom u realnom sektoru od 800KM troškovi života četveročlane obitelji otišli na 2800KM.
Sve poskupilo najmanje pola marke, ulje duplo, meso, brašno.
U BiH se poskupljenja najviše osjete jer je na dnu opskrbnog lanca.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 09:15 |
|
|
|
Boli vas kurac imate zastave, entitete, kantone i tako. To je bitno buraz, sve ostalo se da nadomjestiti.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:05 |
|
Pridružen/a: 10 svi 2021, 23:26 Postovi: 2480 Lokacija: Sarajevo
|
|
Sumnjam da se poskupljenja osjete na forumu, vecina ovdje radi za 2000e i vise mjesecno tako da se o ovoj temi treba brinuti sirotinja
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:07 |
|
|
|
Ima ovde i sirotinje. Doduse slabije, sirotinja nema vremena da drka po forumu. Uglavnom.
Zato je i nacionalno-isticko kurcenje na visokom nivou. Jer sit gladnom ne vjeruje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:10 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 22:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
|
Super, lajkam....
što volem kad dođu vrijemena krizna,
sve poskupi, a pojeftini piz.a.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:14 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45247 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
turbotakija je napisao/la: Boli vas kurac imate zastave, entitete, kantone i tako. To je bitno buraz, sve ostalo se da nadomjestiti. Baš zanimljivo država, entiteti, kantoni i zastave su najbitniji najsiromašnijem narodu u BiH. Time ih hrani Bakir, SDA i Islamska zajednica. I naravno da su tom najglasniji dijasporaši poput tebe. Je li onaj vaš rezervni član Predsjedništva ikada u 12 godina mandata spomenuo ijednu socijalnu temu? Izbore dobija ukidanjem kantona, entiteta, konstitutivnosti i čega ne već. Naprosto izbore dobija obećanjima šta će ukrasti i ukinuti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:37 |
|
|
daramo je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Boli vas kurac imate zastave, entitete, kantone i tako. To je bitno buraz, sve ostalo se da nadomjestiti. Baš zanimljivo država, entiteti, kantoni i zastave su najbitniji najsiromašnijem narodu u BiH. Time ih hrani Bakir, SDA i Islamska zajednica. I naravno da su tom najglasniji dijasporaši poput tebe. Je li onaj vaš rezervni član Predsjedništva ikada u 12 godina mandata spomenuo ijednu socijalnu temu? Izbore dobija ukidanjem kantona, entiteta, konstitutivnosti i čega ne već. Naprosto izbore dobija obećanjima šta će ukrasti i ukinuti. Pa ne prestajete o samoupravi, o HB, o zastavama, o konstitutivnim... Ovo za dobijanje izbora se slažem, ali to isto rade i Mile i Dragan. Poskupjela hrana? Neka je. Sirotinju dovesti do slame i korjenja. Pa nek i dalje glasaju ko hipnotisani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:37 |
|
|
daramo je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Boli vas kurac imate zastave, entitete, kantone i tako. To je bitno buraz, sve ostalo se da nadomjestiti. Baš zanimljivo država, entiteti, kantoni i zastave su najbitniji najsiromašnijem narodu u BiH. Time ih hrani Bakir, SDA i Islamska zajednica. I naravno da su tom najglasniji dijasporaši poput tebe. Je li onaj vaš rezervni član Predsjedništva ikada u 12 godina mandata spomenuo ijednu socijalnu temu? Izbore dobija ukidanjem kantona, entiteta, konstitutivnosti i čega ne već. Naprosto izbore dobija obećanjima šta će ukrasti i ukinuti. Sve sto kazes stoji. Samo ja kad kazem "vi" onda mislim na vas sveukupno dole. Citat: I naravno da su tom najglasniji dijasporaši poput tebe. Jedino ovo ne stoji. Ja se uopste ne izdrkavam na ta sranja. Ali moze biti da je u dijaspori to zastupljenije, samo, dok ne vidim statistike nista vise ne vjerujem. Subjektivni osjecaj da zajebati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:38 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28525 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Boli briga Mujage što im glad kuca na vrata. Kad ogladne uključe TV, slušaju Komšića i time se hrane.
Pola kile napada na Dodika, 20 deka mljevenog spominjanja UZPa, frtalj psovanja Vučića i naprstak Milanovića. Za desert - malo Visokog predstavnika.
Tako je malo potrebno ljudima za biti sretni... i upravo to malo im Komšić daje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:39 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: daramo je napisao/la: Baš zanimljivo država, entiteti, kantoni i zastave su najbitniji najsiromašnijem narodu u BiH. Time ih hrani Bakir, SDA i Islamska zajednica.
I naravno da su tom najglasniji dijasporaši poput tebe.
Je li onaj vaš rezervni član Predsjedništva ikada u 12 godina mandata spomenuo ijednu socijalnu temu? Izbore dobija ukidanjem kantona, entiteta, konstitutivnosti i čega ne već. Naprosto izbore dobija obećanjima šta će ukrasti i ukinuti.
Pa ne prestajete o samoupravi, o HB, o zastavama, o konstitutivnim... Ovo za dobijanje izbora se slažem, ali to isto rade i Mile i Dragan. Poskupjela hrana? Neka je. Sirotinju dovesti do slame i korjenja. Pa nek i dalje glasaju ko hipnotisani. I ti si upravu. Zato i kazem vazda, ako hoces neku istinu moras uzeti sve tri istine i sklopiti to na ispravan nacin i dobices neki dobar presjek stanja stvari. Tu foru sam pokupio od jarana iz Novog T. koji mi je pricao da je njegov stari slusao vijesti sve tri strane pa onda pokusavao izvuci nesto iz svega toga. Al jbg. treba imati mrvu mozga. A mozak je ruzan, nije na cijeni. Ne mozes ga staviti na instagram.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Boli briga Mujage što im glad kuca na vrata. Kad ogladne uključe TV, slušaju Komšića i time se hrane.
Pola kile napada na Dodika, 20 deka mljevenog spominjanja UZPa, frtalj psovanja Vučića i naprstak Milanovića. Za desert - malo Visokog predstavnika.
Tako je malo potrebno ljudima za biti sretni... i upravo to malo im Komšić daje. Srbi su najpoznatiji po jedenju slame. Prema tome, nisi objektivan. Kao sto ni ja ni shaban nismo krivi sto su tebe shutnuli iz Kaknja il odakle vec.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:42 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Boli briga Mujage što im glad kuca na vrata. Kad ogladne uključe TV, slušaju Komšića i time se hrane.
Tako je malo potrebno ljudima za biti sretni... i upravo to malo im Komšić daje. Pa neka opet netko kaže da je muslimanska kuhinja u Bosni jednolična. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:42 |
|
Pridružen/a: 10 svi 2021, 23:26 Postovi: 2480 Lokacija: Sarajevo
|
|
Sirotinjo i bogu si teska
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:46 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Boli briga Mujage što im glad kuca na vrata. Kad ogladne uključe TV, slušaju Komšića i time se hrane.
Tako je malo potrebno ljudima za biti sretni... i upravo to malo im Komšić daje. Srbi su najpoznatiji po jedenju slame. Prema tome, nisi objektivan. Kao sto ni ja ni shaban nismo krivi sto su tebe shutnuli iz Kaknja il odakle vec. Pa oni imaju kanal koji im servira to jedenje slame. Ubace i poneki korjen da bude slađe. Istina, bude gorko, al šta sirotinja zna šta je slatko ili gorko. Istu stvar pokušavaju i sa nekim medijima u Hercegovini. Pišu se tekstovi na bazi ispiranja mozga. Ne znam šta je sa onom televizijom što je osnovana jel i to na tom principu. Al jednom sam gledao neki prilog i kmeku o Mostaru, koji je to bio plač od emisije. Upravo, kao što nisam kriv nekom mrzovoljnom Srbinu koji je sa Ilidže ili Grbavice otišao u Miljevinu ili Kalinovik. Ja bih se samozapalio da sam na njihovom mjestu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:46 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Ima ovde i sirotinje. Doduse slabije, sirotinja nema vremena da drka po forumu. Uglavnom.
Zato je i nacionalno-isticko kurcenje na visokom nivou. Jer sit gladnom ne vjeruje. Lijepo ti je Rambo Amadeus objasnio tko se bavi nacionalizmom. Nacionalizam je tema za one do 300 eura prihoda mjesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 eura, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, ljetovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi’, kaže Rambo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:48 |
|
|
|
Cene rastu zbog stampanja para, a ne zbog Rusa.
Rusi prodaju gas Nemcima i Amerikancima (da i njima), koji onda ovi preprodaju svima ostalim po 7 puta vecoj ceni. (Putin nedavno pricao o tome).
Svetsko poskupljenje energenata je namero napravljeno kako bi se pokrila inflacija i stampanje novca, isto kao sto je Korona prethodno posluzila.
Ne znaju sta vise da smisle kako bi odrzali jos malo ovaj sistem beskonacnog stampanje novca.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:48 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pa ne prestajete o samoupravi, o HB, o zastavama, o konstitutivnim... Ovo za dobijanje izbora se slažem, ali to isto rade i Mile i Dragan.
Poskupjela hrana? Neka je. Sirotinju dovesti do slame i korjenja. Pa nek i dalje glasaju ko hipnotisani.
I ti si upravu. Zato i kazem vazda, ako hoces neku istinu moras uzeti sve tri istine i sklopiti to na ispravan nacin i dobices neki dobar presjek stanja stvari. Tu foru sam pokupio od jarana iz Novog T. koji mi je pricao da je njegov stari slusao vijesti sve tri strane pa onda pokusavao izvuci nesto iz svega toga. Al jbg. treba imati mrvu mozga. A mozak je ruzan, nije na cijeni. Ne mozes ga staviti na instagram. Ma ja sam i ova sranja o koroni slušao tri dana dok sam radio home office. Onda prebacim neku seriju počnem pratiti. Mislim da je Narcos bio. Reko jebo koronu. Tako i politika, portali svakako izbijaju oči, a na RTRS odem da vidim šta se dešava u paralelnom svijetu jednom mjesečno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:49 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: daramo je napisao/la: Baš zanimljivo država, entiteti, kantoni i zastave su najbitniji najsiromašnijem narodu u BiH. Time ih hrani Bakir, SDA i Islamska zajednica.
I naravno da su tom najglasniji dijasporaši poput tebe.
Je li onaj vaš rezervni član Predsjedništva ikada u 12 godina mandata spomenuo ijednu socijalnu temu? Izbore dobija ukidanjem kantona, entiteta, konstitutivnosti i čega ne već. Naprosto izbore dobija obećanjima šta će ukrasti i ukinuti.
Pa ne prestajete o samoupravi, o HB, o zastavama, o konstitutivnim... Ovo za dobijanje izbora se slažem, ali to isto rade i Mile i Dragan. Poskupjela hrana? Neka je. Sirotinju dovesti do slame i korjenja. Pa nek i dalje glasaju ko hipnotisani. Hrvate najmanje briga za državu, najmanje izlaze na izbore, najmanja medijska aktivnost i onda Hrvati ne prestaju dok kod njih umirovljenici s 300 i nešto maraka mirovine nosaju transparente da je Palmer ćetnik umjesto da traže povećanje mirovine. Da znaš osnove matematike jednostavno bi zaključio da je muslimanske sirotinje najviše u BiH. Nek vas nahrani Komšić koji je član Predsjedništva ili lijepo slušajte upute Fadila kupujte manje hrane i manje jedite, ne budite razmaženi kako kaže vaša debela Bisera.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 11:59 |
|
|
|
Hrvati i Srbi da ne budu gladni trebaju prepustiti da ih hrani Bakir i liječi Sebija.
Takijaš poredi dva hrvatska portala u BiH koji su trn u oku naspram stotine sarajevskih portala u koje su spržili donacije MZ. I onu jednu tv s dnevnikom s na desetine sarajevskih koje vrte političku propagandu 24 sata na dan.
Većina Hrvata u BiH da ih pitaš ne zna o čemu se uopće pregovora, dok Muje ne brine šta će sutra jesti nego hoće li ga komsiji moći šuknuti na izborima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 12:06 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Ima ovde i sirotinje. Doduse slabije, sirotinja nema vremena da drka po forumu. Uglavnom.
Zato je i nacionalno-isticko kurcenje na visokom nivou. Jer sit gladnom ne vjeruje. Lijepo ti je Rambo Amadeus objasnio tko se bavi nacionalizmom. Nacionalizam je tema za one do 300 eura prihoda mjesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 eura, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, ljetovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi’, kaže Rambo. Ma Rambo.. Obozavam ga. Da. Ali njegove mudrosti su mudrosti vise umjetnika, manje sofisticiranog filozofa. Kad se umjetnik bavi filozofijom. Ali i moze mu se jer je prije svega umjetnik pa se od nj i ne trazi da bude ko Nikola Tesla. Mozda je sirotinja vise podlozna manipulaciji, pa tako i nacionalistickim placebo-ponudama, ali da sirotinja uglavnom nema vremena za ova nasa izdrkavanja po internetu, to mislim da se moze reci. Iako i toga ima, naravno. Ali uglavnom su to likovi koji su u IT-u branshi, bogati naslijednici iz susjedne nam drzave preko Drine, dijasporci s gotivnim sljakama, itd..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 12:07 |
|
|
daramo je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pa ne prestajete o samoupravi, o HB, o zastavama, o konstitutivnim... Ovo za dobijanje izbora se slažem, ali to isto rade i Mile i Dragan.
Poskupjela hrana? Neka je. Sirotinju dovesti do slame i korjenja. Pa nek i dalje glasaju ko hipnotisani.
Hrvate najmanje briga za državu, najmanje izlaze na izbore, najmanja medijska aktivnost i onda Hrvati ne prestaju dok kod njih umirovljenici s 300 i nešto maraka mirovine nosaju transparente da je Palmer ćetnik umjesto da traže povećanje mirovine. Da znaš osnove matematike jednostavno bi zaključio da je muslimanske sirotinje najviše u BiH. Nek vas nahrani Komšić koji je član Predsjedništva ili lijepo slušajte upute Fadila kupujte manje hrane i manje jedite, ne budite razmaženi kako kaže vaša debela Bisera. Kako se to uklapa u ono ismijavanje tih istih protesta? Gledaj GraDŽana što protestvuju, ono ih ukupno 5, 4 đeda i jedna baba??? Komšić je i tvoj član predsjedništva, Fadil pak tvoj premijer, a Bisera tvoja ministrica. Sve što kažu važi i za tebe (ili za tvoje sugrađane koje pak dotiče). Ja da zavisim od politike davno bih odselio odavde. Meni je bh politika zajebancija. Onaj ko to ozbiljno bistri je za izučavanja (isključivši one koji masno zarađuju na tome).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 27 sij 2022, 12:08 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
I ti si upravu.
Zato i kazem vazda, ako hoces neku istinu moras uzeti sve tri istine i sklopiti to na ispravan nacin i dobices neki dobar presjek stanja stvari.
Tu foru sam pokupio od jarana iz Novog T. koji mi je pricao da je njegov stari slusao vijesti sve tri strane pa onda pokusavao izvuci nesto iz svega toga. Al jbg. treba imati mrvu mozga. A mozak je ruzan, nije na cijeni. Ne mozes ga staviti na instagram.
Ma ja sam i ova sranja o koroni slušao tri dana dok sam radio home office. Onda prebacim neku seriju počnem pratiti. Mislim da je Narcos bio. Reko jebo koronu. Tako i politika, portali svakako izbijaju oči, a na RTRS odem da vidim šta se dešava u paralelnom svijetu jednom mjesečno. PTPC zaista nema pandana na nasim prostorima. Moramo biti objektivni. Toliko nacional-patetike i ispiranja mozga na najnizem, zaista najnizem nivou, nisam vidio ni na Igman TV. Doduse jesam na Igman TV ali jebo Igman TV, ko to vec gleda.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|