|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 67 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Orion
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 25 lis 2021, 08:25 |
|
|
MIR je napisao/la: Revenger HR je napisao/la: The TOP REASONS we LOVE living in CROATIA! 22,428 views, Oct 2, 2021 Vrlo lijep i osvježavajući video! Kanađanka govori iskreno i sa ushićenjem, sva blista od zadovoljstva i sreće! Nedavno sam slušao intervju sa bivšim USA ambasdorom Montgomery u Hrvatskoj, koji sada uživa svoju mirovini u Cavtatu, gdje ima svoju vlastitu kuću, zapravo vilu. Supruga mu također voli naš životni ritam i podneblju, a kćer odvetnica, momentalno u Londonu, će im se također uskoro pridružiti! Tog bi trebalo izbaciti jer se radi o anti-Hrvati koji je klevetao HVO i pokušao spriječiti Oluju.
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 25 lis 2021, 16:24 |
|
|
Orion je napisao/la: MIR je napisao/la: Vrlo lijep i osvježavajući video! Kanađanka govori iskreno i sa ushićenjem, sva blista od zadovoljstva i sreće! Nedavno sam slušao intervju sa bivšim USA ambasdorom Montgomery u Hrvatskoj, koji sada uživa svoju mirovini u Cavtatu, gdje ima svoju vlastitu kuću, zapravo vilu. Supruga mu također voli naš životni ritam i podneblju, a kćer odvetnica, momentalno u Londonu, će im se također uskoro pridružiti! Tog bi trebalo izbaciti jer se radi o anti-Hrvati koji je klevetao HVO i pokušao spriječiti Oluju. Da, to je istina, na našu žalost! E, kad bi to bilo jedino, što bi se trebalo učiniti! Na žalost, imamo i previše naopakih stvari, kojih nigdje u normalnom svijetu nema! Međutim, ništa nije gotovo, rat jos nije završio, samo se vodi na drugi naćin!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 26 lis 2021, 07:58 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Žena gleda reality emisiju Večera za 5 a ja poznajem čovjeka. Sinoć je oduševio. https://www.24sata.hr/show/novi-tjedan- ... oba-792478Iz Busovače je. Radio i bavio se sportom u Bosni, nije bilo dovoljno za neki ikakav život, ima i veliko imanje u Busovači. Došao u Zg, borio se, vrijedan je, oženio lijepu curu iz B. Posavine, kupio kuću pokraj Sesveta i evo ima 4 djece, razmišlja o petom. Baš lijepa priča. I nije jedini kojeg znam. Sesvete su baš Bosangeles.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 29 lis 2021, 20:27 |
|
|
Ovaj mistični otočić centar je dalmatinskog katoličanstva i omiljena destinacija za turiste https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... id=1&pid=1
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 29 lis 2021, 20:35 |
|
|
 Pravi Hrvat ne voli lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske. Sve su to podvale jugokomunista da nam popusti budnost.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 07 stu 2021, 12:24 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 07 stu 2021, 23:51 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Fullback
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 08 stu 2021, 00:19 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Ako mi i srbi oboje imamo 65% a mi smo svjetlo plavi dok su oni tamno plavi, znači li to da smo mi manje u krivu od njih 
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 08 stu 2021, 18:01 |
|
|
..nece hrvati oce Rusi nije loše malonzimskog turizma.. Četiri ruska avioprijevoznika, Aeroflot, PegasFly, Nordwind i Azur Air, prometuju na redovnim linijama između Moskve i Zagreba. Azur Air je posljednji uveo ovu liniju, na samom kraju listopada ove godine, piše portal Croatian Aviation.
Ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot, prometuje između Zagreba i Moskve tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i petka. Iako su u najavi bili zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 158 sjedala, zbog povećane potražnje na ovoj liniji uglavnom prometuju veći zrakoplovi tipa A321 kapaciteta 183 sjedala. Zrakoplovi bilježe odličnu popunjenost pa je na letovima u sljedećim danima preostalo tek nekoliko slobodnih mjesta. Pitanje je hoće li Aeroflot dodatno povećati kapacitet prema Zagrebu uvođenjem širokotrupnih zrakoplova. Ako ne dođe do dodatnog povećanja, Aeroflot će do kraja mjeseca ponuditi čak 3.480 sjedala između Moskve i Zagreba.
Kako je već objavljeno u medijima, razlog povećanoj potražnji i odličnom bookingu aviokompanija prema Zagrebu leži u činjenici da ruski državljani u Hrvatsku, prije svega Zagreb, dolaze kako bi primili cjepivo protiv koronavirusa. Iz tog razloga traže isključivo cjepivo Johnson&Johnson s obzirom na to da je potrebna samo jedna doza istog.
|
|
Vrh |
|
 |
Fullback
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 08 stu 2021, 18:26 |
|
|
laganini je napisao/la: ..nece hrvati oce Rusi nije loše malonzimskog turizma.. Četiri ruska avioprijevoznika, Aeroflot, PegasFly, Nordwind i Azur Air, prometuju na redovnim linijama između Moskve i Zagreba. Azur Air je posljednji uveo ovu liniju, na samom kraju listopada ove godine, piše portal Croatian Aviation.
Ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot, prometuje između Zagreba i Moskve tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i petka. Iako su u najavi bili zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 158 sjedala, zbog povećane potražnje na ovoj liniji uglavnom prometuju veći zrakoplovi tipa A321 kapaciteta 183 sjedala. Zrakoplovi bilježe odličnu popunjenost pa je na letovima u sljedećim danima preostalo tek nekoliko slobodnih mjesta. Pitanje je hoće li Aeroflot dodatno povećati kapacitet prema Zagrebu uvođenjem širokotrupnih zrakoplova. Ako ne dođe do dodatnog povećanja, Aeroflot će do kraja mjeseca ponuditi čak 3.480 sjedala između Moskve i Zagreba.
Kako je već objavljeno u medijima, razlog povećanoj potražnji i odličnom bookingu aviokompanija prema Zagrebu leži u činjenici da ruski državljani u Hrvatsku, prije svega Zagreb, dolaze kako bi primili cjepivo protiv koronavirusa. Iz tog razloga traže isključivo cjepivo Johnson&Johnson s obzirom na to da je potrebna samo jedna doza istog. Croatia Airlines se nalazi u problemima za koje nema rješenje dok na primjer također hrvatski Trade Air raste a manji hrvatski charter prijevoznici koji su se fokusirali na business klasu i pretežno koriste Cessna Citation vjerovali ili ne imaju pune knjižice. Od nepotrebne prodaje slotova na Heathrowu do odustajanja od kupnje A 320 Neo (i ako je već bilo plaćeno 62% ukupne cijene, nema povrata novca a liste čekanja su dugogodišnje) pa do banalnih stvari kao što je otpuštanje tehničkog osoblja za vrijeme karantene i smanjenje plaća dok su piloti sjedili po uredima i ako nikada nije bilo više posla za tehniku kako su iskoristili vrijeme za C checkove i ispravljanje MEL i CDL listi... Dio problema leži u EU politici prema zračnom prometu, EASA ne radi ništa kardinalno drugačije od FAA ali dok SAD potiče unutar kontinentalne letove EU se fokusirala na autobuse i vlakove kao "ekološki prihvatljivije" dok avijaciju guši eko normama i runway taxama, kako je Hrvatska većinski vlasnik CA kao i zračnih luka (tu su većinski vlasnici mahom županije but still) trebala bi izuzeti CA i njezinih 13 zrakoplova od trošarina na gorivu i aerodromskih izdavanja to bi bilo dovoljno za značajan pad cijene letova Zadar-Zagreb Split-Zagreb Pula-Dubrovnik i ostalih cijelu godinu a ne da nam transfere iz Pule za Dubrovnik obavljaju Slovenci sa Supercaravnom u sezoni, takve mjere bi popularizirale letenje u Hrvatskoj što bi na kraju dovelo i do lakšeg prihvaćanja letenja u europske gradove. Bilo bi normalno prvo gledati cijenu leta za Berlin a tek onda autobus (let je često i jeftiniji).
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 24 sij 2022, 05:57 |
|
|
Europa iz zraka - Hrvatska, dokumentarnihttps://www.youtube.com/watch?v=6381PAGfRgM54,223 views, Jan 19, 2022
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 04 vel 2022, 06:15 |
|
|
Domovinska krunica ugrađena u Pelješki most Ideja za nastanak ove krunice dogodila se u vrijeme veličanstvenih pobjeda naših nogometaša u Rusiji 2018. godine. “Gledala sam te sve naše radosne ljude u crveno-bijelim kvadratićima. Napokon smo se ujedinili i svugdje se osjećalo zajedništvo. To je bilo jako lijepo, ali nedostajalo mi je nešto sveto. Nedostajao mi je blagoslov, nedostajala mi je ona krunica koja je bila na početku Domovinskog rata, koja nas je spasila i dovela do slobode. Jako volim krunicu i pomislila sam pa tko bi nas drugi mogao povezati nego Majka Marija, koja nas je kroz povijest u duhu uvijek spašavala. Pred očima mi je jednostavno stvorila ta krunica u bojama hrvatskog grba”, rekla je Markić. https://narod.hr/hrvatska/kako-je-nasta ... jeski-most
|
|
Vrh |
|
 |
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 04 vel 2022, 12:04 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Reconquista je napisao/la: Poražavajuće. Pre nizak postotak.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
 |
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 04 vel 2022, 12:07 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
MIR je napisao/la: Domovinska krunica ugrađena u Pelješki most Ideja za nastanak ove krunice dogodila se u vrijeme veličanstvenih pobjeda naših nogometaša u Rusiji 2018. godine. “Gledala sam te sve naše radosne ljude u crveno-bijelim kvadratićima. Napokon smo se ujedinili i svugdje se osjećalo zajedništvo. To je bilo jako lijepo, ali nedostajalo mi je nešto sveto. Nedostajao mi je blagoslov, nedostajala mi je ona krunica koja je bila na početku Domovinskog rata, koja nas je spasila i dovela do slobode. Jako volim krunicu i pomislila sam pa tko bi nas drugi mogao povezati nego Majka Marija, koja nas je kroz povijest u duhu uvijek spašavala. Pred očima mi je jednostavno stvorila ta krunica u bojama hrvatskog grba”, rekla je Markić. https://narod.hr/hrvatska/kako-je-nasta ... jeski-most Sad se Peovićka mora pazit, ako pređe most mogla bi se počet trest 
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 06 vel 2022, 18:57 |
|
|
gang_moslavina je napisao/la: MIR je napisao/la: Domovinska krunica ugrađena u Pelješki most Ideja za nastanak ove krunice dogodila se u vrijeme veličanstvenih pobjeda naših nogometaša u Rusiji 2018. godine. “Gledala sam te sve naše radosne ljude u crveno-bijelim kvadratićima. Napokon smo se ujedinili i svugdje se osjećalo zajedništvo. To je bilo jako lijepo, ali nedostajalo mi je nešto sveto. Nedostajao mi je blagoslov, nedostajala mi je ona krunica koja je bila na početku Domovinskog rata, koja nas je spasila i dovela do slobode. Jako volim krunicu i pomislila sam pa tko bi nas drugi mogao povezati nego Majka Marija, koja nas je kroz povijest u duhu uvijek spašavala. Pred očima mi je jednostavno stvorila ta krunica u bojama hrvatskog grba”, rekla je Markić. https://narod.hr/hrvatska/kako-je-nasta ... jeski-most Sad se Peovićka mora pazit, ako pređe most mogla bi se počet trest  Oups! Pa to bi bilo vrlo nezgodno, možda i opasno! 
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 17 vel 2022, 17:06 |
|
|
..hvala hr vladi i ameri vide budućnost u hr..U Hrvatskoj je komplicirana administracija veliki problem, ali s druge strane stranci doseljavaju u Hrvatsku. Amerika ide prema dolje. U svakom smislu. Bogati će tamo i dalje biti bogati, ali kada gledam koliko koštaju kuće u mojem rodnom gradu Tulsi, znam da nema šanse da bih je ja mogao kupiti. Mislim da je pred Hrvatskom bolja budućnost nego pred Amerikom - kaže u Briefingu Jutarnjeg lista dr. sc. Cody McClain Brown, viši predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje predaje engleski jezik.
U Hrvatsku je prije deset i pol godina doselio zbog svoje supruge, Splićanke.
- Svakodnevni život u Hrvatskoj je kvalitetniji nego u Americi. Ovdje je sigurno i imam dovoljno vremena za otići na more. Da bih u Americi tako živio, morao bih biti bogat. A ovdje nisam bogat, ali sve to imam. Nekad mi smeta kako ljudi u Hrvatskoj razmišljaju, ali sviđa mi se zajedništvo koje vlada između ljudi kao i odnos ljudi prema svojoj zemlji. Na primjer moja žena stalno govori kako joj nedostaje Split. Ja sam iz Oklahome i nisam tamo bio sedam godina i sve je u redu - otkriva McClain Brown koji otkako živi u Hrvatskoj, više drži do 8. ožujka, Dana žena koji se u Americi ne obilježava, nego do Valentinova i taj dan obavezno svojoj supruzi i kćeri kupuje cvijeće.
A priznaje da jako voli i svoju punicu koja ima skoro 80 godina i boji se dana kada će ona, kako kaže, otići u Raj. Punica je glavni lik njegove prve knjige 'Propuh, papuče & punica' u kojoj piše o razlikama u načinu života u Hrvatskoj i u Americi i koja je doživjela veliki uspjeh pa je ubrzo dobila i nastavak pod naslovom 'Hrvatska uzvraća udarac'. Trenutno piše SF roman za tinejdžere.
Velikom prednošću života u Hrvatskoj smatra zdravstveni i školski sustav koji su građanima dostupni i besplatni jer u Americi nije tako. Da bi u Hrvatskoj dobio neku zdravstvenu uslugu, izgubit ćeš samo nešto vremena na čekanje, ali ćeš je dobiti, dok u Americi sve moraš platiti pa tako i studiranje na fakultetima za koje, ističe McClain Brown, ljudi dižu velike kredite što im stvara veliki stres. Mnogi ne završe fakultet, a godinama otplaćuju kredite. Stoga mu baš nije jasno zašto su Hrvati toliko pesimistični i koliko im nedostaje nade da će u budućnosti biti bolje.
POSAO BEZ VEZE - Rijetko kada će se u Hrvatskoj netko oduševiti tvojom idejom i reći ti da to možeš. Volio bih da Hrvati budu malo optimističniji“, kaže McClain Brown kojem su mnogi govorili da neće dobiti stalni posao na fakultetu ako nema vezu. No, njemu je to, ipak, uspjelo. Nije mu bilo lako naučiti hrvatski. Posebno su mu teške riječi koje imaju slovo lj, a jako smiješna hrvatska riječ mu je – poklopac. Primijetio je kako Hrvati izvrsno govore engleski i tvrdi da većina njegovih studenata u Zagrebu na engleskom jeziku piše bolje od svojih kolega rođenih Amerikanaca koji studiraju u SAD-u.
Primijetio je da su mlađi službenici na šalterima u raznim hrvatskim javnim ustanovama mnogo ljubazniji nego stariji koje je susretao kada je tek doselio ovdje. Nakon osam godina života u Hrvatskoj je dobio pravo stalnog boravka, a uskoro će zatražiti i državljanstvo.
Cody McClain Brown za Briefing kaže kako ne bi volio da njegova kći jednog dana ode živjeti daleko od Hrvatske. Ako baš mora seliti, htio bi da barem ostane u Europi da mu bude blizu.
- Najgore od Bidena je bolje nego najbolje od Trumpa. Amerika ima mnogo problema koje neće tako brzo riješiti ako će ih uopće riješiti. Mislim da će u Americi u narednih deset godina izbiti građanski rat. Ako ne rat, onda će se pojačati nasilje. Neće biti dobro. A sve je to zbog Trumpa - kaže McClain Brown koji je uvjeren da će za 10 godina najveća svjetska sila biti Kina zbog toga što ta država ima planove za budućnost dok Amerika i Europa ništa ne planiraju. Kao doktor politologije prati događanja u Ukrajini i napetosti između Rusije i SAD-a. Teško mu je reći hoće li doći do rata, no smatra kako ovaj put Amerika nije inicijator sukoba iako je započela brojne ratove. Rusija, smatra on, mora shvatiti da je sovjetsko vrijeme završilo i da je Ukrajina suverena država koja treba imati pravo odlučivati o svojoj budućnosti pa tako i postati članica NATO-a ako to želi.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 17 vel 2022, 17:13 |
|
|
Ne čudi me da smo ostali na 2 stranice.
Hrvati ne vole lijepe i ugodne vijest. Samo što gorče.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 17 vel 2022, 17:18 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Ne čudi me da smo ostali na 2 stranice.
Hrvati ne vole lijepe i ugodne vijest. Samo što gorče. ..da crno crna koalicija traži dlaku u jajetu.. 
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 17 vel 2022, 17:22 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Citat: Najgore od Bidena je bolje nego najbolje od Trumpa.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 17 vel 2022, 17:32 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Citat: Najgore od Bidena je bolje nego najbolje od Trumpa. ..jes se to napio i fula temu... 
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 17 vel 2022, 17:36 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
laganini je napisao/la: ..hvala hr vladi i ameri vide budućnost u hr..U Hrvatskoj je komplicirana administracija veliki problem, ali s druge strane stranci doseljavaju u Hrvatsku. Amerika ide prema dolje. U svakom smislu. Bogati će tamo i dalje biti bogati, ali kada gledam koliko koštaju kuće u mojem rodnom gradu Tulsi, znam da nema šanse da bih je ja mogao kupiti. Mislim da je pred Hrvatskom bolja budućnost nego pred Amerikom - kaže u Briefingu Jutarnjeg lista dr. sc. Cody McClain Brown, viši predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje predaje engleski jezik.
- Svakodnevni život u Hrvatskoj je kvalitetniji nego u Americi. Ovdje je sigurno i imam dovoljno vremena za otići na more. Da bih u Americi tako živio, morao bih biti bogat. A ovdje nisam bogat, ali sve to imam. Nekad mi smeta kako ljudi u Hrvatskoj razmišljaju, ali sviđa mi se zajedništvo koje vlada između ljudi kao i odnos ljudi prema svojoj zemlji. Na primjer moja žena stalno govori kako joj nedostaje Split. Ja sam iz Oklahome i nisam tamo bio sedam godina i sve je u redu - otkriva McClain Brown koji otkako živi u Hrvatskoj, više drži do 8. ožujka, Dana žena koji se u Americi ne obilježava, nego do Valentinova i taj dan obavezno svojoj supruzi i kćeri kupuje cvijeće.
A priznaje da jako voli i svoju punicu koja ima skoro 80 godina i boji se dana kada će ona, kako kaže, otići u Raj. Punica je glavni lik njegove prve knjige 'Propuh, papuče & punica' u kojoj piše o razlikama u načinu života u Hrvatskoj i u Americi i koja je doživjela veliki uspjeh pa je ubrzo dobila i nastavak pod naslovom 'Hrvatska uzvraća udarac'. Trenutno piše SF roman za tinejdžere.
Velikom prednošću života u Hrvatskoj smatra zdravstveni i školski sustav koji su građanima dostupni i besplatni jer u Americi nije tako. Da bi u Hrvatskoj dobio neku zdravstvenu uslugu, izgubit ćeš samo nešto vremena na čekanje, ali ćeš je dobiti, dok u Americi sve moraš platiti pa tako i studiranje na fakultetima za koje, ističe McClain Brown, ljudi dižu velike kredite što im stvara veliki stres. Mnogi ne završe fakultet, a godinama otplaćuju kredite. Stoga mu baš nije jasno zašto su Hrvati toliko pesimistični i koliko im nedostaje nade da će u budućnosti biti bolje.
POSAO BEZ VEZE - Rijetko kada će se u Hrvatskoj netko oduševiti tvojom idejom i reći ti da to možeš. Volio bih da Hrvati budu malo optimističniji“, kaže McClain Brown kojem su mnogi govorili da neće dobiti stalni posao na fakultetu ako nema vezu. No, njemu je to, ipak, uspjelo. Nije mu bilo lako naučiti hrvatski. Posebno su mu teške riječi koje imaju slovo lj, a jako smiješna hrvatska riječ mu je – poklopac. Primijetio je kako Hrvati izvrsno govore engleski i tvrdi da većina njegovih studenata u Zagrebu na engleskom jeziku piše bolje od svojih kolega rođenih Amerikanaca koji studiraju u SAD-u.
Primijetio je da su mlađi službenici na šalterima u raznim hrvatskim javnim ustanovama mnogo ljubazniji nego stariji koje je susretao kada je tek doselio ovdje. Nakon osam godina života u Hrvatskoj je dobio pravo stalnog boravka, a uskoro će zatražiti i državljanstvo.
Cody McClain Brown za Briefing kaže kako ne bi volio da njegova kći jednog dana ode živjeti daleko od Hrvatske. Ako baš mora seliti, htio bi da barem ostane u Europi da mu bude blizu.
- Najgore od Bidena je bolje nego najbolje od Trumpa. Amerika ima mnogo problema koje neće tako brzo riješiti ako će ih uopće riješiti. Mislim da će u Americi u narednih deset godina izbiti građanski rat. Ako ne rat, onda će se pojačati nasilje. Neće biti dobro. A sve je to zbog Trumpa - kaže McClain Brown koji je uvjeren da će za 10 godina najveća svjetska sila biti Kina zbog toga što ta država ima planove za budućnost dok Amerika i Europa ništa ne planiraju. Kao doktor politologije prati događanja u Ukrajini i napetosti između Rusije i SAD-a. Teško mu je reći hoće li doći do rata, no smatra kako ovaj put Amerika nije inicijator sukoba iako je započela brojne ratove. Rusija, smatra on, mora shvatiti da je sovjetsko vrijeme završilo i da je Ukrajina suverena država koja treba imati pravo odlučivati o svojoj budućnosti pa tako i postati članica NATO-a ako to želi. Evo budalo (uvećano ti je) koga citiraš. Nekog demokratskog luđaka.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 17 vel 2022, 17:37 |
|
|
HHerceg je napisao/la: laganini je napisao/la: ..hvala hr vladi i ameri vide budućnost u hr..U Hrvatskoj je komplicirana administracija veliki problem, ali s druge strane stranci doseljavaju u Hrvatsku. Amerika ide prema dolje. U svakom smislu. Bogati će tamo i dalje biti bogati, ali kada gledam koliko koštaju kuće u mojem rodnom gradu Tulsi, znam da nema šanse da bih je ja mogao kupiti. Mislim da je pred Hrvatskom bolja budućnost nego pred Amerikom - kaže u Briefingu Jutarnjeg lista dr. sc. Cody McClain Brown, viši predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje predaje engleski jezik.
- Najgore od Bidena je bolje nego najbolje od Trumpa. Amerika ima mnogo problema koje neće tako brzo riješiti ako će ih uopće riješiti. Mislim da će u Americi u narednih deset godina izbiti građanski rat. Ako ne rat, onda će se pojačati nasilje. Neće biti dobro. A sve je to zbog Trumpa - kaže McClain Brown koji je uvjeren da će za 10 godina najveća svjetska sila biti Kina zbog toga što ta država ima planove za budućnost dok Amerika i Europa ništa ne planiraju. Kao doktor politologije prati događanja u Ukrajini i napetosti između Rusije i SAD-a. Teško mu je reći hoće li doći do rata, no smatra kako ovaj put Amerika nije inicijator sukoba iako je započela brojne ratove. Rusija, smatra on, mora shvatiti da je sovjetsko vrijeme završilo i da je Ukrajina suverena država koja treba imati pravo odlučivati o svojoj budućnosti pa tako i postati članica NATO-a ako to želi. Evo budalo (uvećano ti je) koga citiraš. Nekog demokratskog luđaka. ..misliš da može bit veći luđak od trumpa.. 
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 03 ožu 2022, 06:09 |
|
|
Dobre vijesti is Hrvatskog instituta Ruđer Boškovićdr. sc. Tonči Tadić | Fuzijska energijahttps://www.youtube.com/watch?v=Z2GL-lmEBho874 views, Mar 2, 2022
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 28 tra 2022, 23:51 |
|
|
Pogledajte kako izgleda početak gradnje najspektakularnijeg mosta u Hrvatskoj Most spaja dva tunela na brdima iznad rijeke Cetine te je riječ o jednom od najsloženijih graditeljskih projekata u novijoj hrvatskoj povijesti.https://www.poslovni.hr/hrvatska/foto-p ... finiteFeed
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Lijepe i ugodne zanimljivosti iz Hrvatske! Postano: 07 svi 2022, 15:07 |
|
|
Citat: The Quality of Nationality Index (QNI) ranks the quality of nationalities based on internal and external factors.
Each nationality receives an aggregated score based on economic strength, human development, ease of travel, political stability and overseas employment opportunities for their citizens. The data is collected from various sources with quantifiable data.
The QNI was created by Dimitry Kochenov, an expert in citizenship, nationality and immigration law and constitutional law of the European Union at the University of Groningen and Christian Kälin, chairman of Henley & Partners.
1. Francuska = 83.5%
32. Hrvatska = 73.8%
181. Haiti = 23.6% https://en.wikipedia.org/wiki/Quality_o ... lity_Index
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|