|
|
Stranica: 2593/3536.
|
[ 88380 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 13:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76186 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Pa i u zadnjem ratu je tamo bila autonomna republika koja se borila protiv Alije (navodno i do 5000 poginulih u tom sukobu), i koja je izrazila želju biti dijelom Hrvatske.
Vrlo nedavno.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 13:06 |
|
|
Njima ponuditi Savez Babinih općina i poseban status.
Ostatak SHŽ ide pod vojnu upravu OSRH dok se ne izgradi infrastruktura i uvede normalno stanje
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 13:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76186 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Reconquista je napisao/la: Njima ponuditi Savez Babinih općina i poseban status.
Ostatak SHŽ ide pod vojnu upravu OSRH dok se ne izgradi infrastruktura i uvede normalno stanje Bihać poseban status, kao glavni grad, i središte Sabora. Tko se hoće u Hrvatskoj baviti politikom i biti zastupnik ima tamo živjeti ili barem raditi, kao i zastupnici Istarske Županije u Pazinu. Kladuša, Cazin i Bužim su kotar Babovina (ko Banovina), može se vratiti onaj ustavni zakon o kotarima. Ostalo (Petrovac, Krupa, Sanski Most i Ključ) je nenaseljeno, direktna vojna uprava dok se izgradi i stavi u civilnu upotrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 13:13 |
|
|
Što se tiče populacije, mlađima od tih 90 000 većinom starih ljudi ponuditi državne poslove i stanove u Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
|
fortezza
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 13:40 |
|
|
Pozdrav svima iz lijepog i sunčanog Bihaća.
Ukoliko ste fer i korektni, zamoliću da ostavite ovaj post radi daljnje diskusije. Pratim forum poduže, ali sam se maksuz registrovao s obzirom na uveliko pominjanje mog grada i zavičaja.
Lijepo je zaista u Bihaću, kao što ste spomenuli, Una, Plješevica, Nacionalni park, more je 1,5h udaljeno, Zagreb isto tako. Vjerujem da Vam je stalo do ovog parčeta zemlje. Volim pročitati otvorene misli i komentare svojih susjeda i komšija sa lijeve i desne strane. Draži ste mi kad govorite istinu nego kad ste nevini Latini u bijelim rukavicama.
Unsko-sanski kanton je bedem Bosne i Hercegovine, mnogo jači nego što mislite. To ste se mogli uvjeriti čitajući historiju, istoriju i povijest, naročito u posljednjem "domovinskom ratu". Toliko licitirate sa teritorijama, zajedno sa braćom Srbima da Vam predlažem novu REČ u oba jezika - POVEST. Pitam se zaista da li ste ikad bili u Bihaću i upoznali Krajišnike, vjerovatno ne biste tako olako sanjarili.
Ima Krajina i Bosna puno odvažnih, jakih i hrabrih, obrazovanih nego što mislite. Bio sam u Zagrebu i Zadru neki dan, mnogo divnih ljudi, ali uspoređujući našu i vašu omladinu, rekao bih više kao što ste i sami rekli u mnogim temama da ste gaypridirani uzduž i poprijeko, te da zbog toga proklinjete Zagreb, i rado bi da Bihać bude glavni grad.
Budni smo na oba oka, spremni smo. Ne mrzimo nikog, branimo svoje ko nas napadne. U Bihaću vlada suživot između Hrvata i Bošnjaka, to bi vam valjda trebalo biti poznato. Imam 10-ak prijatelja Hrvata čiji su roditelji branili Bosnu i Hercegovinu, ali ovo što vi pričate je stvarno van svake pameti, za nekog paralelnog univerzuma. Pokušavam vas zamisliti, vas što pišete, kako se probijate kroz šume Plješevice, Grabeža, Debeljače, u mrklom promzlom mraku, i shvatim da to ne biste mogli podnijeti, prijatnije je sjediti doma u HR ili ZHK i tipkati svoje želje na ovom forumu.
Dečki, uveliko pišete u radnom vremenu radnim danima, radite li išta u životu? Privređujete li? Donosite li prihode svojoj domovini RH ili ste prepušteni svojim pretenzijama i ambicijama?
Srdačno Vas pozdravljam i pozivam na kahvu u Bihać kad god želite.
P.S. vidim da brišete komentare koji ne spadaju u jednoumlje, pobratimstvu dva naroda da unište jedan, pa pokažite hrabrost da malo prodisukutujemo...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 13:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25629 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Je li već imenovan Specijalni Predstavnik RH za USK?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 13:48 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Čuj ovog a od 10k migranata nisu mogli iz kuće izići. A Sarajevo im ih još dodatno slalo jer je Selmo trpao lovu u džep za SDA. Obećavamo građanima Bihaća da nećemo bit tko Sarajevo, gradit ćemo im AC umjesto migrantskih kampova. Živjet će od NP Plitvice-Una i neće imat granicu ni do mora, ni do bilo kojeg kutka EU. Sve ono što im Šeher ne nudi.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:06 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
fortezza je napisao/la: Pozdrav svima iz lijepog i sunčanog Bihaća.
Ukoliko ste fer i korektni, zamoliću da ostavite ovaj post radi daljnje diskusije. Pratim forum poduže, ali sam se maksuz registrovao s obzirom na uveliko pominjanje mog grada i zavičaja.
Lijepo je zaista u Bihaću, kao što ste spomenuli, Una, Plješevica, Nacionalni park, more je 1,5h udaljeno, Zagreb isto tako. Vjerujem da Vam je stalo do ovog parčeta zemlje. Volim pročitati otvorene misli i komentare svojih susjeda i komšija sa lijeve i desne strane. Draži ste mi kad govorite istinu nego kad ste nevini Latini u bijelim rukavicama.
Unsko-sanski kanton je bedem Bosne i Hercegovine, mnogo jači nego što mislite. To ste se mogli uvjeriti čitajući historiju, istoriju i povijest, naročito u posljednjem "domovinskom ratu". Toliko licitirate sa teritorijama, zajedno sa braćom Srbima da Vam predlažem novu REČ u oba jezika - POVEST. Pitam se zaista da li ste ikad bili u Bihaću i upoznali Krajišnike, vjerovatno ne biste tako olako sanjarili.
Ima Krajina i Bosna puno odvažnih, jakih i hrabrih, obrazovanih nego što mislite. Bio sam u Zagrebu i Zadru neki dan, mnogo divnih ljudi, ali uspoređujući našu i vašu omladinu, rekao bih više kao što ste i sami rekli u mnogim temama da ste gaypridirani uzduž i poprijeko, te da zbog toga proklinjete Zagreb, i rado bi da Bihać bude glavni grad.
Budni smo na oba oka, spremni smo. Ne mrzimo nikog, branimo svoje ko nas napadne. U Bihaću vlada suživot između Hrvata i Bošnjaka, to bi vam valjda trebalo biti poznato. Imam 10-ak prijatelja Hrvata čiji su roditelji branili Bosnu i Hercegovinu, ali ovo što vi pričate je stvarno van svake pameti, za nekog paralelnog univerzuma. Pokušavam vas zamisliti, vas što pišete, kako se probijate kroz šume Plješevice, Grabeža, Debeljače, u mrklom promzlom mraku, i shvatim da to ne biste mogli podnijeti, prijatnije je sjediti doma u HR ili ZHK i tipkati svoje želje na ovom forumu.
Dečki, uveliko pišete u radnom vremenu radnim danima, radite li išta u životu? Privređujete li? Donosite li prihode svojoj domovini RH ili ste prepušteni svojim pretenzijama i ambicijama?
P.S. vidim da brišete komentare koji ne spadaju u jednoumlje, pobratimstvu dva naroda da unište jedan, pa pokažite hrabrost da malo prodisukutujemo... U nas danas praznik i vjerski i državni. SRETENJE Digli smo srpsku revoluciju 1804 kontra tvojih Medova, i doneli liberalni ustav 1835 koje su nam posle 5 tjedna ukinuli Fr, Au, Ru, OC. Jer je bio AVANGARDNO PRELIBERALAN... Tako da mi imamo demokracijske tradicije 200 g. 2 dana neradni, upravo na RTS DodiG, Željka, popovi. @divizija...naših je 4 općina sa Kozarom, Branka Ćopića.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:08 |
|
|
dudu je napisao/la: Rođeni 1-12/2021
USK 1.341 PK 135 TK 3.219 ZDK 3.117 BPK 148 SBK 1.785 HNK 1.504 ZHK 811 KS 4.012 HBK 318
FBIH 16.390
ZHK skinuo all time rekord po podacima FZS-a, nikad nije išao preko 800. Dominacija!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:12 |
|
|
dudu je napisao/la: Rođeni/Umrli Koliko je lani bilo umrlih? Koliko je ovo povecanje u odnosu na 2019?
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:13 |
|
|
ZHŽ vs USK 2021.
Zapadnohercegovačka županija: 81.432 stanovnika
Prihod ZHŽ kompanija 4,5 mlrd. KM - per capita 55.260 KM Rođeni 1-12 2020/2021 ZHŽ: 724/811 +87 ______________ Unsko-sanski kanton: 184.833 stanovnika
Prihod USK kompanija 2 mlrd. KM - per capita 10.820 KM Rođeni 1-12 2020/2021 USK: 1.482/1.341 -141
|
|
Vrh |
|
|
fortezza
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:24 |
|
|
K..M je napisao/la: fortezza je napisao/la: Pozdrav svima iz lijepog i sunčanog Bihaća.
P.S. vidim da brišete komentare koji ne spadaju u jednoumlje, pobratimstvu dva naroda da unište jedan, pa pokažite hrabrost da malo prodisukutujemo... U nas danas praznik i vjerski i državni. SRETENJE Digli smo srpsku revoluciju 1804 kontra tvojih Medova, i doneli liberalni ustav 1835 koje su nam posle 5 tjedna ukinuli Fr, Au, Ru, OC. Jer je bio AVANGARDNO PRELIBERALAN... Tako da mi imamo demokracijske tradicije 200 g. 2 dana neradni, upravo na RTS DodiG, Željka, popovi. @divizija...naših je 4 općina sa Kozarom, Branka Ćopića. Sretan praznik Vama i Vašem narodu. Od srca Vam najbolje želim. Da sam Srbin ne bih se nimalo ponosio rukovodstvom RS. Kad pogledate sve ekonomske parametre, prije bih rekao da oni uništavaju RS, da su na tom zadatku. Elektroprivreda, telekom, hidroelektrane, krediti, zaduženja, Šume RS. Zapitaš li se koliko ljudi svaki dan upali auto u RS i putuje u FBiH na posao? Da li je toliko dobro u RS? Ne smeta vam niko, imate sve ovlasti i opet seru i pišaju po srpskom narodu. Da sam Hrvat, više bih se pitao šta je sa praznim slavonskim i ličkim bazenom, animirao bih ljude da se vrate, nego posmatrao statistike iz Unsko-sanskog kantona. Čitate li mađarske forume? Imaju li oni ambicije da vrate teritorije u svoje okrilje? Da li je to moguće? Ko drugom jamu kopa sam u nju upada. Historija je pokazala više puta.
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:25 |
|
|
P.S. vidim da brišete komentare koji ne spadaju u jednoumlje, pobratimstvu dva naroda da unište jedan, pa pokažite hrabrost da malo prodisukutujemo... USK "bedem" Da Karadžić nije početkom 1995.-te prekinuo ofanzivu "promrzlih" sa Grabeža, te da HV u ljeto te godine nije odblokirala "beHdem" Bosne, bili biste "POVEST" još prije 27 godina, ali očigledno je da ovih dana u Bužimu prizivate treću sreću.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:27 |
|
|
fortezza je napisao/la: Da sam Hrvat Oli nemas drzavljanstvo RH? Nista ne brini, biti ce opet prilike uskoro. Jos malo pa cete biti i u Schengenu, nece se morati niti jedna granica prelaziti do Slovenije, a ne kao sto je trenutno, dvije. Sloboda se blizi
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:52 |
|
|
P.S. vidim da brišete komentare koji ne spadaju u jednoumlje, pobratimstvu dva naroda da unište jedan, pa pokažite hrabrost da malo prodisukutujemo... Bihać se mora vratiti Hrvatskoj. Nećemo valjda priznavati rezultate agresije. Naravno, kao građani Hrvatske ćete imati sve najbolje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:55 |
|
|
K..M je napisao/la: weasel je napisao/la: Dakle Muslimanska enklava USK je sigurna bez ozbzira koliko vas ostalo a Hrvatske enklave po SBK nisu sigurne zato što Hrvati iseljavaju? USK postaje meta broj 1. za Hrvatski anschluss, taj prostor od samo 30-tak kilometara dijeli kontinentalnu od primorske Hrvatske, radi se o najvažnijem prometnom čvorištu Hrvatske. Samo fali dogovor sa Srbima, i da nam se prepusti
NAŠA POLOVICA OKUPACIJSKE ZONE....i počinjemo. Bratski dogovor, kuću gradi... Kime sve je već dogovoreno, Zloba i NjoFra su dogovorili fifty fifty 95-te Vi ste svoju polovicu dobili, a mi svoju obrađujemo
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 14:58 |
|
|
weasel je napisao/la: K..M je napisao/la: Samo fali dogovor sa Srbima, i da nam se prepusti
NAŠA POLOVICA OKUPACIJSKE ZONE....i počinjemo. Bratski dogovor, kuću gradi... Kime sve je već dogovoreno, Zloba i NjoFra su dogovorili fifty fifty 95-te Vi ste svoju polovicu dobili, a mi svoju obrađujemo Ako cemo precizno, dogovoreno je pola nama, pola Bosnjama i vama. Kako kaze Alija: Do podne dijelim Bosnu na pola sa Srbima, a od podne preostalu polovinu sa Hrvatima.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:05 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1967 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
@fortezza, kažeš da si iz Bihaća, je li situacija sa iseljavanjem baš alarmantna?
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:06 |
|
|
dudu je napisao/la: Rođeni 12 2020/2021
USK 131/131 PK 17/21 TK 256/309 ZDK 299/350 BPK 8/12 SBK 171/211 HNK 126/122 ZHK 88/99 KS 362/323 HBK 35/27
FBIH 1.493/1.605
Rođeni 1-12 2020/2021
USK 1.482/1.341 PK 123/135 TK 3.222/3.219 ZDK 3.153/3.117 BPK 169/148 SBK 1.840/1.785 HNK 1.503/1.504 ZHK 724/811 KS 4.179/4.012 K10 321/318
FBIH 16.716/16.390 AAAAAAAAAAAAAAA Zekonjo di si daj po općinama
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:07 |
|
|
fortezza je napisao/la: ovo što vi pričate je stvarno van svake pameti, za nekog paralelnog univerzuma. Pokušavam vas zamisliti, vas što pišete, kako se probijate kroz šume Plješevice, Grabeža, Debeljače, u mrklom promzlom mraku, i shvatim da to ne biste mogli podnijeti, prijatnije je sjediti doma u HR ili ZHK i tipkati svoje želje na ovom forumu.
Tvoj grad je bio Hrvatski kraljevski grad, dakle ne neko obično selo već centar Hrvatske, glavni grad u 15. i 16. stoljeću. Znaju se imena i prezimena Hrvata Bihaća koji su živjeli tamo prije turaka, imamo zapisan njihov govor kulturu i običaje. Mnogi od njih i dalje čuvaju tradiciju, doduše u Gradišću gdje su prebjegli. Nemamo mi nikakve loše namjere prema vama, štoviše ti si 99.9999% etnički Hrvat čiji su preci primili islam. Svi ti "krajišnici" su pottručeni Hrvati, koji su pobjegli od Eugena Savojskog. Poštujemo ako se ne osjećate više Hrvatima , ali to ne znaći da prihvačamo otimačinu onog što je bilo naše, niti otimačinu povijesti. Uostalom, Hrvatska vas je 1995. spasila od sudbine srebrenice, a znaš i sam negdje duboko u srcu da bi vam bilo 100x bolje u RH.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:08 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mudilišče i Kakec su najjači. Muslimani iz ta dva mjesta će se super uklopit u deželi
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nego, ovo je zabavno. Zjenica=Pupila Kakanj=Kakec Visoko=Zelo Breza=Jela Za vidovići=Po glejevki Maglaj=Meglej Tešanj=Krampišče (tesati google prevodi kao kramp, a za Tešanj izbacuje Tolažba) Olovo=Svinec Kladanj=Štorec Banovići=Knezofki (Grofeki?) Živinice=Dihovice Kalesija=Kašteliči (Kašteleki, Trdnjavki) Sapna=Ručka Teočak=Telečak (dio štale za telad) Tuzla=Slanina Čelić=Jeklič Srebrenik=Denarnik Gradačac=Mestece Gračanica=Majhna Vas Doboj=Bojevišče (Bojevališče?) Ilijaš=Elijaš Vogošća=Povabila (pozvanica, uzvanica) Ilidža=Zdravilišče (toplice) Sarajevo=Sodišče (dvor) Novi grad Sarajevo = Novo Mesto Sodišče Hadžići=Svetocestek (Hadž=Put) Trnovo=Trnovišče Foča=Kletišče (tur.foci=vinograd, iako je starije HVOča) Goražde=Višavec (gorazd je brđanin, čovjek iz planine, gorazda je žena iz planine) Pale=Spuščilšče Konjic=Konjenica Jablanica=Jablana Istočni Mostar=Vzhodno Mesto Fojnica=Vojališče Travnik=Stepališče Gornji Vakuf=Zgornjo združilišče Donji Vakuf=Nižje združilišče Mugojno=Bogecovo Jajce=Mudilišče Vareš=Kuhaš (varoš je mesto)... Tuzla Slanina (slana, sol, ali i sušena svinja) Donji Vakuf = **** Hiža Kalesija = Nebudošelec Sarajevo = Veliko Trgovišče Zenica = Dimnik ob Bosni Kakanj = Drekec Tešanj = Težakovo (plaće 200 EUR, svi zaposleni) Jablanica = Gostilna Visoko = Novakova Ves Slanina je prvo bila Slatina, al onda gledam, jedno slovo sim, jedno slovo tam Trgovišče za Sarajevo, Drekec, Težakovo, Gostilna i Novakova Ves Nebudošelec i **** Hižakovo su isto
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:12 |
|
|
dudu je napisao/la: Ampak tudi tukaj je **** Hiža. DomaČi ****, ampak je razprodaja, še i nekaj manjka že.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:13 |
|
|
Bošnjak_007 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Baš gledam. Hrvatsko naselje Donja Mahala, s 9 muslimana i 3669 Hrvata je veće od Orašja, ono ukupno ima 3614 ljudi; http://www.statistika.ba/?show=12&id=11533Te Mahale su davno trebali preimenovati Uživo to izgleda ovako; https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 25/18.67463700 Donja Mahala, 3600 Orašje, Ugljara 1200, Kostrč 1400, Tolisa 2700. Ima i više, 12 600, samo u ovih pet naselja... Sve to skupa što nabrajaš nema više od 7500 stanovnika. Danas? Možda popis 2013. je fejkan.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 15 vel 2022, 15:18 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
divizija je napisao/la: K..M je napisao/la: Samo fali dogovor sa Srbima, i da nam se prepusti NAŠA POLOVICA OKUPACIJSKE ZONE....i počinjemo. Bratski dogovor, kuću gradi... prepuštamo vam čitav tuzlanski i goraždanski kanton. jel pošte?no Nije. TK je zagađen i prenapučen. Goražde je bezvredno. Cjene nekretnina na zapadu su vijeće. Imaju i povjesnu težinu i kulturu sjećanja treba održavati, glede nevinih žrtava sa Kozare, i one silne djece siročadi. Tkoje je kvazi humanitarka Dijana dilala katoličkim obiteljima, BEZ DJECE ZA GOLEM KEŠ. Preteča mafije iz današnjeg sustava skrbi djece bez staranja.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 38 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|