HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 15:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 763 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti?
PostPostano: 05 pro 2021, 11:39 

Albanija, nije ništa tražila.
Divlja, zatvorena zemlja, preljepih pejzaža, kontrasta.

Tko da je vrijeme stalo. Tko Kuba za siromašne, zbog blizine....uvek joj se rado vraćam.....od sjevera katoličkog, do centralnog musli, do juga ortodoxnog....Saranda je vrh.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2021, 18:06 

Novi videozapis, izbor 30 najljepših gradova na svijetu.

* 30. Cartagena, Kolumbija
* 29. Vancouver, Kanada
* 28. Tallinn, Estonija
* 27. Bruges, Belgija
* 26. Luang Prabang, Laos
* 25. Dubai, UAE
* 24. Prag, Češka
* 23. Singapur, Singapur
* 22. Sydney, Australija
* 21. San Miguel de Allende, Meksiko
* 20. St. Petersburg, Rusija
* 19. Chiang Mai, Tajska
* 18. Hoi An, Vijetnam
* 17. Chefchaouen, Maroko
* 16. San Francisco, SAD
* 15. Jaipur, Indija
* 14. London, UK
* 13. Cusco, Peru
* 12. Kyoto, Japan
* 11. Venecija, Italija
* 10. Hong Kong, Kina
* 9. Havana, Kuba
* 8. Jeruzalem, Izrael
* 7. Pariz, Francuska
* 6. Rio de Janeiro, Brazil
* 5. Dubrovnik, Hrvatska
* 4. Cape Town, JAR
* 3. Istanbul, Turska
* 2. New York, SAD
* 1. Rim, Italija

Praktično je nemoguće napraviti top listu savršeno, budući da na svijetu ima krcato puno lijepih gradova. Mogli su staviti i Lisabon, Valletu, Peking, Beč, Budimpeštu, Moskvu itd. Teško je uspoređivati gradove koji su lijepi zbog kulturno-povijesne baštine i starosti, te novije gradove koji su lijepi zbog površine, prostranosti, važnosti i zgradurina.

Drago mi je da je uvršten moj grad, što nikako nisam očekivao. Svi povjesničari umjetnosti i arhitekti bi se složili da je Dubrovnik najljepši grad u Hrvatskoj, ali u pogledu važnosti u svjetskim okvirima, površine i broja stanovnika, to je obična selendretina.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2021, 21:58 

Ova lista ne vredi pet para.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2021, 01:09 

teranova je napisao/la:
Ova lista ne vredi pet para.

Apsolutno se slažem. Sve neki treći svijet. Skoro svi najljepši gradovi su u Europi (uz možda Kinu i Japan).

Vrh

PostPostano: 09 pro 2021, 01:11 

Ateist je napisao/la:

Novi videozapis, izbor 30 najljepših gradova na svijetu.

* 30. Cartagena, Kolumbija
* 29. Vancouver, Kanada
* 28. Tallinn, Estonija
* 27. Bruges, Belgija
* 26. Luang Prabang, Laos
* 25. Dubai, UAE
* 24. Prag, Češka
* 23. Singapur, Singapur
* 22. Sydney, Australija
* 21. San Miguel de Allende, Meksiko
* 20. St. Petersburg, Rusija
* 19. Chiang Mai, Tajska
* 18. Hoi An, Vijetnam
* 17. Chefchaouen, Maroko
* 16. San Francisco, SAD
* 15. Jaipur, Indija
* 14. London, UK
* 13. Cusco, Peru
* 12. Kyoto, Japan
* 11. Venecija, Italija
* 10. Hong Kong, Kina
* 9. Havana, Kuba
* 8. Jeruzalem, Izrael
* 7. Pariz, Francuska
* 6. Rio de Janeiro, Brazil
* 5. Dubrovnik, Hrvatska
* 4. Cape Town, JAR
* 3. Istanbul, Turska
* 2. New York, SAD
* 1. Rim, Italija

Praktično je nemoguće napraviti top listu savršeno, budući da na svijetu ima krcato puno lijepih gradova. Mogli su staviti i Lisabon, Valletu, Peking, Beč, Budimpeštu, Moskvu itd. Teško je uspoređivati gradove koji su lijepi zbog kulturno-povijesne baštine i starosti, te novije gradove koji su lijepi zbog površine, prostranosti, važnosti i zgradurina.

Drago mi je da je uvršten moj grad, što nikako nisam očekivao. Svi povjesničari umjetnosti i arhitekti bi se složili da je Dubrovnik najljepši grad u Hrvatskoj, ali u pogledu važnosti u svjetskim okvirima, površine i broja stanovnika, to je obična selendretina.

Jedna zanimljivost o kolumbijskoj Cartageni: radi se o trostrukoj koloniji. Nju su utemeljili doseljenici iz španjolske Cartagene, koju su utemeljili Kartažani. Kartagu su utemeljili Feničani.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2021, 16:56 

Dubrovnik i Split. Koji je ljepši?

Privitak/ci:
82F3C07B-14C4-4A7B-8C61-7CE4595068D2.jpeg
82F3C07B-14C4-4A7B-8C61-7CE4595068D2.jpeg [ 106.34 KiB | Pogledano 3720 put/a. ]

Ponesi zastavu!!!!
Vrh

PostPostano: 10 pro 2021, 17:01 

Split

Privitak/ci:
BBF6ED17-529B-4002-9AAA-3D4CA319966F.jpeg
BBF6ED17-529B-4002-9AAA-3D4CA319966F.jpeg [ 30.05 KiB | Pogledano 3716 put/a. ]

Ponesi zastavu!!!!
Vrh

PostPostano: 10 pro 2021, 22:16 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Dubrovnik i Split. Koji je ljepši?

Nema ništa ljepše od Kalesije. Jebo Split, odavno to nije Bosna...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2021, 22:31 

Sad, pitanje je šta čini neki grad lepim. Lepe zgrade, parkovi, ulice ili i geografski položaj i atraktivnost istog.
Ukoliko se ta dva faktora poklope - imamo pobednike.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2021, 15:44 

Je li ova tema općenito o putovanjima? Ima još jedna tema Gdje na more ove godine? slične do iste tematike. Ja sam paradoksalno ove godine putovao više nego 2019. i 2020. zajedno. 2019. sam bio 9 dana izvan Dubrovnika, 2020. samo 4, a ove godine najmanje 17. Nisam 2.5 godine bio izvan Hrvatske, pa ću između BiH i Slovenije najvjerojatnije odabrati Sloveniju. U BiH nisam bio od školskog izleta u Mostar 2012., ne računajući općine Ravno, Neum i Trebinje. U Sarajevu sam bio na školskom izletu 2012., a u Ljubljani nikad.

Planiram s do 3 000 kn poći 4-7 dana u Sloveniju. Kroz zemlju sam prije samo prolazio, nisam nikada razgledavao. 27. prosinca autobusom iz Dubrovnika u Zagreb, 28. prosinca ujutro iz Zagreba u Ljubljanu. Cilj je razgledati Ljubljanu, Bled, Celje i Maribor, te fotografirati za Wikipediju. Valjda je moguće smještaj tražiti na licu mjesta, bez prethodne rezervacije. Dovoljna je potvrda o cijepljenju za ući, ne treba test. Nadam se da to ne će promijeniti, kao neke druge zemlje poput Italije koje traže test čak i kad si cijepljen. Ako sad pođem, imat ću ukupno 22 od 365 dana u 2021. godini izvan Dubrovnika i 4 dana izvan Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2021, 13:21 

Imat ću oko 4 000 kn. Sedam dana bih rasporedio ovako: dva u Ljubljani, dva na Bledu, jedan u Celju i dva u Mariboru. Sada je prehladno za čamiti noći na otvorenom, pa ću plaćati smještaj. Ako ne uspijem sve novce potrošiti u Sloveniji, mogu bez ikakvih ograničenja vezanih za koronavirus prijeći u Mađarsku. Vidim da su ulaznice poskupe: Stari grad u Ljubljani 13 eura, ljubljanski zoološki vrt 9 eura, Bled 13 eura, otok Bled 12 eura, Stari grad u Celju 13 eura. Novci će brzo otići. Smještaj je, koliko vidim na svemreži, po 300-600 kn za noćenje. Teško da ću se odlučiti koju noć pročamiti bez smještaja, ali i to je moguće ako prebrzo smanjim budžet.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2022, 16:53 

Pisem iz Beograda. Nisam uspio sve novce potrositi u Sloveniji, pa sam posjetio i Madjarsku i Srbiju. 28.12. Ljubljana i Bled, nocenje 30 eura. 29.12. Bled, Bohinj i Celje, nocenje 23 eura i 25 centi. 30.12. Celje, Maribor i Budimpesta, procamio noc na otvorenom. 31.12. Budimpesta, noc na otvorenom. 1.1. Budimpesta i Beograd, nocenje 40 eura. 2.1. Beograd, nocenje 40 eura. 3.1. Beograd, veceras u 23 h se vracam autobusom u Zagreb.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2022, 22:56 

Moja lista

1.Bagdad
2.Rim
3.Atena
4.London
5.Pariz
6.Istanbul
7.New York
8.Jeruzalem
9.Kairo
10.Rio de Janeiro
11.Tokyo
12.Shangai
13.Cape Town
14.Adis-Abeba
15.Sankt Peterbourg
16.Amsterdam
17.Prag
18.Los Angeles
19.Cusco
20.Cartagena
21.New Orleans
22.Beč
23.Venecija
24.Berlin
25.Ulan Bator
26.Teheran
27.Vancouver
28.Moskva
29.Sydney
30.Lisabon

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 16:35 

Bio sam deset dana izvan Dubrovnika, od 27. prosinca do 5. siječnja. Tri dana u Zagrebu i sedam dana na putovanju. Ukupno u 2021. godini imam 22 dana izvan Dubrovnika, a četiri izvan Hrvatske. Prvih pet dana 2022. imam izvan Dubrovnika, tri izvan Hrvatske. Puno je bolje nego prethodne dvije godine. Godine 2019. sam bio samo devet dana izvan Dubrovnika, a 2020. samo četiri. Tako sam u 2021. putovao više dana nego 2019. i 2020. zajedno, a 2022. već bolje nego 2020. Napravio sam ukupno 694 fotografije, koje ću idućih dana postavljati na Wikimedijin Zajednički poslužitelj, Wikimedia Commons.

Bio sam u jednoj novoj državi, Srbiji. Sada znam da sam bio u svim susjednim državama, a Srbija je ukupno 15. država na svijetu u kojoj sam bio. Hrvatska, BiH, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Mađarska, Češka, Italija, Srbija, Kosovo, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bugarska, Grčka, Kambodža.

Bio sam u dva nova glavna grada, Ljubljani i Beogradu. Glavni gradovi u kojima sam bio su Zagreb, Ljubljana, Beč, Prag, Budimpešta, Sarajevo, Beograd, Podgorica, Skoplje, Sofija i Phnom Penh. Njih ukupno 11. Bohinjsko jezero je dio Nacionalnog parka Triglav, tako da sam bio u jednom još nacionalnom parku.

Bio sam u tri nova zoološka vrta: ljubljanskom, budimpeštanskom i beogradskom. Zoološki vrtovi u kojima sam bio, osim ovih su: Split, Zagreb, Osijek, Prag, Brijuni i Phnom Penh. Životinje koje sam na ovom putovanju prvi put vidio su nosorog, nilski konj, američki aligator, kajman, gabonska ljutica, australski crnoglavi piton, čegrtuša, kazuar, kanadski dabar, bijeli lav, bijeli tigar i možda sam koju zaboravio.

Ljubljanu sam cijelu razgledao za pet sati, prvog dana putovanja, 28. prosinca. Na tvrđavu sam se popeo pješke umjesto žičarom, uštedjevši tako tri eura. Platio sam 10 eura ulaznicu za Ljubljanski grad. Prošetao sam centrom i razgledao crkve i reprezentativne zgrade, fotografirajući arhitektonske pojedinosti. Nemam dovoljno kvalitetan fotoaparat da dobro prikaže unutrašnjost crkvi, tako da to uglavnom nisam fotografirao. Unutrašnjost svih crkvi u koje sam bio ušao bila je mind-blowing, zapanjujuće očaravajuća. Ulaznica za ZOO u Ljubljani je 9 eura. Sve sam pješke, bez taksija i autobusa. Lako se snaći. Popodne sam pošao u Bled, u kojem sam noćio za 30 eura. Zaboravio sam cijene autobusa.

29. prosinca sam razgledao Bled, u kojemu sam najviše potrošio na ulaznice. 13 eura za tvrđavu, posebno 12 eura za prijevoz na otok i 12 eura za ući u crkvu na otoku. Popodne sam pošao u Bohinj, gdje je bilo sve krcato snijega, te tamo proveo par sati šećući uz jezero. Onda sam otišao u Celje, gdje sam noćio za 23 eura i 25 centi.

30. prosinca sam ujutro razgledao Celje, pogled s tvrđave za koju je ulaznica samo šest eura je predivan. Zatim sam otišao u Maribor, u kojem sam proveo par sati šećući centrom. Vidio sam spomenik Borisu Kidriču i onu golemu crkvu od cigle. Iz Maribora sam pošao Flixbusom u Budimpeštu, taj autobus vozi iz Italije u Mađarsku, a staje u tom gradu. Propustio sam Ptuj, najstariji grad u Sloveniji, ali je taj grad premalen i previše blizu Hrvatske.

U Budimpešti sam već bio na organiziranom dvodnevnom putovanju iz Zagreba, s vodičem, 2016. godine. Sam je putovati neusporedivo bolje, sad mi je nezamislivo ikamo ići organizirano. Bit pustolovine je da se ništa ne zna, da se smještaj nalazi na licu mjesta, da ništa nije unaprijed određeno ni planirano. Nisam uzimao noćenje, nego sam pročamio noć u ulici Vaci, glavnoj ulici. Grad je savršeno siguran, kriminal ne postoji. Nije me uopće bilo strah čamiti cijelu noć u velikom gradu sam na ulici. Oko ponoća mi je neka žena na ulici nudila seks, blowjob, ali nisam htio. Vjerojatno je u pitanju bila prostitutka. Ionako nisam imao prostor gdje bi to radili, a uostalom ja sam ionako fetišist opsjednut stopalima i običan seks me malo do nimalo zanima. Ovo je prvi put da mi se ženska nudi na gotovo, koja me prvi put vidi, više puta mi se dogodilo da mi se nude muškarci. U Phnom Penhu je jedna nudila seks da joj platim 20 dolara, a ova u Budimpešti me samo pitala želim li seks, ne tražeći novce. Možda i nije bila prostitutka. Nebitno, svakako to mene ne zanima.

31. prosinca sam razgledao citadelu, Budimski dvorac, Ribarsku tvrđavu, razne crkve i zgrade. Ovaj muzej s dinosaurima za blagdane nije bio otvoren, pa sam to propustio. Pročamio sam noć i dočekao Novu godinu u blizini sinagoge.

1. siječnja sam uzeo taksi od sinagoge do zoološkog vrta, a nakon obilaska zoološkog vrta taksi do kolodvora Nepliget. U 12:15 sam krenuo autobusom iz Budimpešte u Beograd, autobus samo 21 euro. U Beogradu sam noćio u Hotelu Rex za 40 eura.

2. siječnja sam razgledavao Beograd. Knez Mihailovu ulicu, Terazije, Kalemegdan, zoološki vrt, Hram svetog Save, još par crkvi, Narodni muzej. Do Kuće cvijeća sam išao autobusom, pa trolejbusom. Snašao sam se, ionako ne poznajem grad. Kad je isti jezik, mogu pitati sto ljudi ako se izgubim. Bio sam u Kući cvijeća, nisam imao 400 dinara, pa mi je prodavač ulaznica dao studentsku za 200 dinara. Opet sam noćio u Hotelu Rex za 40 eura. Skuplje sam platio noćenje u Srbiji nego u Sloveniji.

3. siječnja sam razgledavao Beograd. Izričito sam tražio i bio u Bajrakli džamiji. Nekad su tamo bile 273 džamije, a ostala samo ta jedna. Šetao sam i uz rijeku. Navečer u 23 h sam krenuo autobusom za Zagreb.

Osnovni cilj mojih putovanja je fotografiranje znamenitosti i postavljanje slika na Wikipediju.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 17:31 

Ateist je napisao/la:
Bio sam deset dana izvan Dubrovnika, od 27. prosinca do 5. siječnja. Tri dana u Zagrebu i sedam dana na putovanju. Ukupno u 2021. godini imam 22 dana izvan Dubrovnika, a četiri izvan Hrvatske. Prvih pet dana 2022. imam izvan Dubrovnika, tri izvan Hrvatske. Puno je bolje nego prethodne dvije godine. Godine 2019. sam bio samo devet dana izvan Dubrovnika, a 2020. samo četiri. Tako sam u 2021. putovao više dana nego 2019. i 2020. zajedno, a 2022. već bolje nego 2020. Napravio sam ukupno 694 fotografije, koje ću idućih dana postavljati na Wikimedijin Zajednički poslužitelj, Wikimedia Commons.

Bio sam u jednoj novoj državi, Srbiji. Sada znam da sam bio u svim susjednim državama, a Srbija je ukupno 15. država na svijetu u kojoj sam bio. Hrvatska, BiH, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Mađarska, Češka, Italija, Srbija, Kosovo, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bugarska, Grčka, Kambodža.

Bio sam u dva nova glavna grada, Ljubljani i Beogradu. Glavni gradovi u kojima sam bio su Zagreb, Ljubljana, Beč, Prag, Budimpešta, Sarajevo, Beograd, Podgorica, Skoplje, Sofija i Phnom Penh. Njih ukupno 11. Bohinjsko jezero je dio Nacionalnog parka Triglav, tako da sam bio u jednom još nacionalnom parku.

Bio sam u tri nova zoološka vrta: ljubljanskom, budimpeštanskom i beogradskom. Zoološki vrtovi u kojima sam bio, osim ovih su: Split, Zagreb, Osijek, Prag, Brijuni i Phnom Penh. Životinje koje sam na ovom putovanju prvi put vidio su nosorog, nilski konj, američki aligator, kajman, gabonska ljutica, australski crnoglavi piton, čegrtuša, kazuar, kanadski dabar, bijeli lav, bijeli tigar i možda sam koju zaboravio.

Ljubljanu sam cijelu razgledao za pet sati, prvog dana putovanja, 28. prosinca. Na tvrđavu sam se popeo pješke umjesto žičarom, uštedjevši tako tri eura. Platio sam 10 eura ulaznicu za Ljubljanski grad. Prošetao sam centrom i razgledao crkve i reprezentativne zgrade, fotografirajući arhitektonske pojedinosti. Nemam dovoljno kvalitetan fotoaparat da dobro prikaže unutrašnjost crkvi, tako da to uglavnom nisam fotografirao. Unutrašnjost svih crkvi u koje sam bio ušao bila je mind-blowing, zapanjujuće očaravajuća. Ulaznica za ZOO u Ljubljani je 9 eura. Sve sam pješke, bez taksija i autobusa. Lako se snaći. Popodne sam pošao u Bled, u kojem sam noćio za 30 eura. Zaboravio sam cijene autobusa.

29. prosinca sam razgledao Bled, u kojemu sam najviše potrošio na ulaznice. 13 eura za tvrđavu, posebno 12 eura za prijevoz na otok i 12 eura za ući u crkvu na otoku. Popodne sam pošao u Bohinj, gdje je bilo sve krcato snijega, te tamo proveo par sati šećući uz jezero. Onda sam otišao u Celje, gdje sam noćio za 23 eura i 25 centi.

30. prosinca sam ujutro razgledao Celje, pogled s tvrđave za koju je ulaznica samo šest eura je predivan. Zatim sam otišao u Maribor, u kojem sam proveo par sati šećući centrom. Vidio sam spomenik Borisu Kidriču i onu golemu crkvu od cigle. Iz Maribora sam pošao Flixbusom u Budimpeštu, taj autobus vozi iz Italije u Mađarsku, a staje u tom gradu. Propustio sam Ptuj, najstariji grad u Sloveniji, ali je taj grad premalen i previše blizu Hrvatske.

U Budimpešti sam već bio na organiziranom dvodnevnom putovanju iz Zagreba, s vodičem, 2016. godine. Sam je putovati neusporedivo bolje, sad mi je nezamislivo ikamo ići organizirano. Bit pustolovine je da se ništa ne zna, da se smještaj nalazi na licu mjesta, da ništa nije unaprijed određeno ni planirano. Nisam uzimao noćenje, nego sam pročamio noć u ulici Vaci, glavnoj ulici. Grad je savršeno siguran, kriminal ne postoji. Nije me uopće bilo strah čamiti cijelu noć u velikom gradu sam na ulici. Oko ponoća mi je neka žena na ulici nudila seks, blowjob, ali nisam htio. Vjerojatno je u pitanju bila prostitutka. Ionako nisam imao prostor gdje bi to radili, a uostalom ja sam ionako fetišist opsjednut stopalima i običan seks me malo do nimalo zanima. Ovo je prvi put da mi se ženska nudi na gotovo, koja me prvi put vidi, više puta mi se dogodilo da mi se nude muškarci. U Phnom Penhu je jedna nudila seks da joj platim 20 dolara, a ova u Budimpešti me samo pitala želim li seks, ne tražeći novce. Možda i nije bila prostitutka. Nebitno, svakako to mene ne zanima.

31. prosinca sam razgledao citadelu, Budimski dvorac, Ribarsku tvrđavu, razne crkve i zgrade. Ovaj muzej s dinosaurima za blagdane nije bio otvoren, pa sam to propustio. Pročamio sam noć i dočekao Novu godinu u blizini sinagoge.

1. siječnja sam uzeo taksi od sinagoge do zoološkog vrta, a nakon obilaska zoološkog vrta taksi do kolodvora Nepliget. U 12:15 sam krenuo autobusom iz Budimpešte u Beograd, autobus samo 21 euro. U Beogradu sam noćio u Hotelu Rex za 40 eura.

2. siječnja sam razgledavao Beograd. Knez Mihailovu ulicu, Terazije, Kalemegdan, zoološki vrt, Hram svetog Save, još par crkvi, Narodni muzej. Do Kuće cvijeća sam išao autobusom, pa trolejbusom. Snašao sam se, ionako ne poznajem grad. Kad je isti jezik, mogu pitati sto ljudi ako se izgubim. Bio sam u Kući cvijeća, nisam imao 400 dinara, pa mi je prodavač ulaznica dao studentsku za 200 dinara. Opet sam noćio u Hotelu Rex za 40 eura. Skuplje sam platio noćenje u Srbiji nego u Sloveniji.

3. siječnja sam razgledavao Beograd. Izričito sam tražio i bio u Bajrakli džamiji. Nekad su tamo bile 273 džamije, a ostala samo ta jedna. Šetao sam i uz rijeku. Navečer u 23 h sam krenuo autobusom za Zagreb.

Osnovni cilj mojih putovanja je fotografiranje znamenitosti i postavljanje slika na Wikipediju.

Možeš li postaviti link za slike. Zaintrigiran sam...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 17:49 

Harezm je napisao/la:
Ateist je napisao/la:

Možeš li postaviti link za slike. Zaintrigiran sam...

https://commons.wikimedia.org/w/index.p ... lshowall=1

Još nisam postavio ni 100 od 694 s ovog putovanja, to sporo ide. Svaku treba posebno imenovati, opisati i kategorizirati.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 19:58 

Šta će vam ta Kuća cveća, živim tu i nikada je nisam posetila. J*bo vas bravar.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2022, 22:34 

teranova je napisao/la:
Još uvek se narod seća
Ustaše iz Kuće cveća

:zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 sij 2022, 18:01 

Sve fotografije Ljubljane, Bleda, Bohinja, Celja, Maribora, Budimpešte i Beograda, njih ukupno 694, poredane obrnutim kronološkim redom.

https://commons.wikimedia.org/w/index.p ... lshowall=1

Vrh

PostPostano: 10 sij 2022, 19:48 

Odlične su ti fotografije.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2022, 19:13 

Beogradjanin ide biciklom na more :palacgore1

Vrh

PostPostano: 15 sij 2022, 19:54 

Transnistria

Vrh

PostPostano: 16 sij 2022, 20:55 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Još uvek se narod seća
Ustaše iz Kuće cveća

:zastava_Hrvata

:zubati :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 24 vel 2022, 15:17 

U nas stvarno postoji mentalitet da ljudi i kad imaju novca stoje doma, ne zanimaju ih putovanja. Ulažu u kuće, stanove, namještaj, aute. Taj način razmišljanja opisao je jedan satiričar.

http://old.dubrovniknet.hr/novost.php?i ... heD-OjMLIU

U svijetu: Ljudi putuju po cijelom svijetu, vode djecu, praktički bebe vuku sa sobom na različite destinacije. Putovanja su način života.

U nas: Jesi lud tratiti pare da bi vidio neki vodopad, toranj i masu svita raznih boja !? Još bi te moga ko i zatuć! Budi miran i stoj doma, vidiš da je ovo sve poludilo! Boje ti je te pare uložit u kuću. Metni ti umisto toga putovanja tri centa deblju fasadu sinko moj! Ne beru se pare na stablu!

Vrh

PostPostano: 28 vel 2022, 21:51 

Ja ih znam koji imaju milione. Diskutabilno je da li su ikad posjetili Beograd ili Zagreb. Eventualno 3 - 4 puta u životu posjetili najjeftiniji smještaj na Jadranu kad je kraj sezone. Van svojih mjesta prebivališta rijetko su gdje putovali.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 763 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: