HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 19:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 1622  Sljedeća

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 27 vel 2022, 08:19 

Naša Kvačica je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:

U kojem smisli to misli?

Sigurno nisam hadezejovac, a ni Rusi nisu napali neki "Turkmenistan" ili Britaniju, nego Ukrajinu.

Zastrašuje logika pro Rusa. Protiv su Ukrajine jer ih podržava naopaka Amerika. Mada Amerikanac još nijedan nije poginuo, ginu samo Ukrajinci, ali to je ok jer mi ne razumijemo veliku sliku i 4D šah na svjetskom nivou.

Onda se upitam bi li podržali Rusiju ako napadne Poljsku? I Poljska je "sluga" Amerike. Još gore i Hrvatska je. Slijedeći istu logiku podržali bi Rusiju i da napadne Hrvatsku.

Ne. Ukrajina je posebna prica. Nece da imaju ogromnu Nato granicu i njihove rakete uz nju.
Pored toga imali su demokratski izabranog predsjednika, kojeg je CIA srusila.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:20 

Onda se upitam bi li podržali Rusiju ako napadne Poljsku? I Poljska je "sluga" Amerike. Još gore i Hrvatska je. Slijedeći istu logiku podržali bi Rusiju i da napadne Hrvatsku.

Pa vidiš, apropos Hrvatske, mislio sam i prije ovoga otvoriti jedan scenarij o promašenom konceptu lojalnosti. Predsjednik Hrvatske Mesić, premijer Tomašević. Hrvatsku napadne Mađarska, potpomognuta Rusima jer je okidač bio napad hrvatske policije ili vojske na mađarske graničare jer nisu u zemlju puštali "izbjeglice" iz Sirije. Žele svrgnuti režim Mesića i Tomaševića.

Bi li ratovao za takvu Hrvatsku?

Mnoge paralele su promašene, pogotovo one koje se vežu za 90-te. Te su za najveće simpletone i one koji su vezani za neku staru ideju "zapadne civilizacije".

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:28 

Ministry of Sound je napisao/la:

Pa vidiš, apropos Hrvatske, mislio sam i prije ovoga otvoriti jedan scenarij o promašenom konceptu lojalnosti. Predsjednik Hrvatske Mesić, premijer Tomašević. Hrvatsku napadne Mađarska, potpomognuta Rusima jer je okidač bio napad hrvatske policije ili vojske na mađarske graničare jer nisu u zemlju puštali "izbjeglice" iz Sirije.

Mnoge paralele su promašene, pogotovo one koje se vežu za 90-te. Te su za najveće simpletone i one koji su vezani za neku staru ideju "zapadne civilizacije".

Koliko god ja mislio da je Mesić veleizdajnik a Tomašević bolesnik, obojica su izabrani legalno.

Alternativa ne bi trebala biti prizivanje agresora jer da bude jasno, nije Rusija nikakav moralni autoritet nego gleda vlastiti interes. Ako bi neki agresor osvojio Hrvatsku, iskorištavao bi je u svoju korist a ne u našu.

Ali slažem se, motivacija za rat bi bila daleko manja ako ono što braniš i ne vrijedi puno.

1060 of 2558 - 41.44%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:29 

Th1950 je napisao/la:
Mi to gledamo ovako .

Ako je zapad protiv hrvata u bih a Rusi za , zašto se nebi mi svrstali na stranu onih koji nas podržavaju ?

zapad nas je razorijo i zgazio i pogazio l

Nije ovdje u pitanju samo zapad. Zapad se izmakao i ne trpi gubitke, zapada manje više nije briga, osim na riječima "podrške". Oni koji stvarno trpe su Ukrajinci, a nama Ukrajinci zaista nisu ništa loše uradili, naprotiv.

Putin nije imao pravo izvršiti invaziju Ukrajine, i nema pravo osvajati cijelu suverenu državu. Ok, za Krim je imao izgovor bio je donedavno ruski, pa i za ove pokrajine na istoku tu žive Rusi, ok to i nekako.

Ali napasti cijelu državu sa svih strana gdje ga realno ne žele, i ljude koji se NE osjećaju Rusima, to je ratni zločin. Nema veze jesi Hrvat, normalan čovjek ne može podržavati ovo iživljavanje supersile nad slabijim susjedom, a koje je došlo bez stvarne potrebe. Čista obijest.

Geopolitika je kompleksna stvar, pa se dobar dio upisa svodi na emocije.

I ti pišeš emotivno, sa simpatijama, kao i ja.

Iskreno, razveselilo me sinoć pročitati da Rusiju isključuju iz swifta, da odlaze prvi dobrovoljci, da ******** NATO šalje naoružanje.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:32 

MIR je napisao/la:
slika

Baltičke države i Poljska zatražile aktiviranje članka 4 NATO-a!

Članak 4 NATO-a znači da se sve države Saveza konzultiraju među sobom kada je, prema procjeni bilo koje od njih, ugrožen njihov teritorijalni integritet, politička neovisnost i sigurnost. Taj članak može pokrenuti bilo koja država, javlja Jutarnji list.

Pokretanje tog članka NATO-a su zatražile Estonija, Litva, Latvija i Poljska. Sukladno tom zahtjevu, NATO će se konzultirati o pripremnim planovima za reakciju kako bi zaštitili svaku svoju članicu od moguće ruske agresije. U dosadašnjoj povijesti NATO-a od 1949. godine članak 4 NATO-a je pokrenut samo šest puta.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... i-15162345

Finska i Švedska nove članice NATO-a!?

Nakon prijetnje glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove da bi ulazak Švedske i Finske u NATO imalo posljedice ...

Švedska i Finska tvrde da će one same odlučiti o ulasku u NATO!

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... nrdyhj_Pu9

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:34 

Ministry of Sound je napisao/la:

Pa vidiš, apropos Hrvatske, mislio sam i prije ovoga otvoriti jedan scenarij o promašenom konceptu lojalnosti. Predsjednik Hrvatske Mesić, premijer Tomašević. Hrvatsku napadne Mađarska, potpomognuta Rusima jer je okidač bio napad hrvatske policije ili vojske na mađarske graničare jer nisu u zemlju puštali "izbjeglice" iz Sirije.

Koliko god ja mislio da je Mesić veleizdajnik a Tomašević bolesnik, obojica su izabrani legalno.

Alternativa ne bi trebala biti prizivanje agresora jer da bude jasno, nije Rusija nikakav moralni autoritet nego gleda vlastiti interes. Ako bi neki agresor osvojio Hrvatsku, iskorištavao bi je u svoju korist a ne u našu.

Ali slažem se, motivacija za rat bi bila daleko manja ako ono što braniš i ne vrijedi puno.

Legalno ili ne, ne treba se držati zakona ko pijan plota. I kraljevska Jugoslavija je bila država sa svojim međunarodnim poretkom, pa i našim izabranim predstavnicima (nećemo previše cjepidlačiti o kralju) U takvom scenariju, kao narod/pleme, moraš odabrati okupatora. SAD, sa lokalnim namjesnicima Mesićem i Tomaševićem, ili pak Mađarska/Rusija, s nekim tko bi bio prihvatljiviji, i vjerojatno od tebe ne bi napravio manjinu u vlastitoj zemlji u roku nekoliko generacija.

Imao sam i ovdje u vojsci ta pitanja o lojalnosti, pa sam im rekao da se nikad ne bih borio protiv Hrvatske, LOL. Tako da sam uvijek bio konzistentan, boli me tuki za zakone i "naše" izabrane predstavnike.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:36 

Hrvatska je i sada pod tuđom vlasti i iskorištava ju se za tuđu korist. To što je mi sami kao takvu izabiremo ne mijenja na stvari bitno.

Demokratski legitimitet je precijenjen, posebno u uvjetima medijskog monopola. A čak i da se sjetimo izabrati neku drugačiju, naši strani gospodari bi se pobrinuli da do toga ne dođe ako treba i gušenjem demokracije.

Tako da bih osobno jako dobro procijenio je li ono što nas trenutno okupira gore od onoga što nas napada.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:45 

Graničar Jozo je napisao/la:
Nije ovdje u pitanju samo zapad. Zapad se izmakao i ne trpi gubitke, zapada manje više nije briga, osim na riječima "podrške". Oni koji stvarno trpe su Ukrajinci, a nama Ukrajinci zaista nisu ništa loše uradili, naprotiv.

Putin nije imao pravo izvršiti invaziju Ukrajine, i nema pravo osvajati cijelu suverenu državu. Ok, za Krim je imao izgovor bio je donedavno ruski, pa i za ove pokrajine na istoku tu žive Rusi, ok to i nekako.

Ali napasti cijelu državu sa svih strana gdje ga realno ne žele, i ljude koji se NE osjećaju Rusima, to je ratni zločin. Nema veze jesi Hrvat, normalan čovjek ne može podržavati ovo iživljavanje supersile nad slabijim susjedom, a koje je došlo bez stvarne potrebe. Čista obijest.

kozmička pravda ne postoji. Pitaj Kurde, Sirijce, Palestince, Ujgure, Tibetance, uostalom ptiaj svoje susjede po Hercegbosni.

nema pravde, postoji samo realnost i interesi.

Realnost je da Ukrajina ne može opstati ako je dobra sa zapadom i loša s Rusijom. To je njena realnost života, možeš se s njom pomiriti ili poginuti.

nije pravedno da Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu. nije pravedno da Kurdi nemaju državu i da ih Turci kolju, nije pravedno da su Palestinci u kavezu, da Katalonci ne mogu izabrati državu, nije pravedno da mi ne možemo izabrati ni svoje predstavnike u BIH

ali guess what, pravda ne postoji, postoji realnost na koju moraš računati i prilagoditi joj se ili ko Palestinac živjeti u kavezu.

ali na strani Ukrajine nije samo imaginarna kozmička pravda nego i sav svjetski šljam. Svako belosvjetsko *** je na strani Ukrajine. Što znači da je pravda za Ukrajinu loša za svijet u cijelini.

vidiš kako je život kompliciran.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:48 

Svanula nedjelja. Danas od Rusa mnogo očekujem.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:56 

Mar-kan je napisao/la:
Amerikanci rasporedili 4 mobilna biološka laboratorija u Ukrajini i to u regiji Kyiv, Lviv i istočnoj Ukrajini...nezvvanično ih je 10+!

Citat:
Ministry of Defense (MOD) COVID-19 Response Assistance
Sanitary-Epidemiological Department (SED) of the Medical Command of the Ukrainian Ministry of Defense received four mobile laboratories from DTRA with the goal of reinforcing the system of epidemiological surveillance in the Armed Forces of Ukraine. The Ukrainian Ministry of Defense received an official Order from the Cabinet of Ministers of Ukraine concerning the deployment of the mobile labs to the regions of Kyiv, Lviv and Eastern Ukraine to help with the COVID-19 response.

https://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/s ... gi6cu-6ZZY

Koji su ono gradovi raketirani? :neznam
slika

10+ čega? Rentgena?

Vidio sam ovu vijest sinoć...

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:56 

Index u naslovu piše da je pao Harkov.

Matija će otpustiti novinara.

Općenito imam dojam kod bitnijih vijesti da Matija ulijeće i piše naslove, jer nekad zvuče ko njegovi FB postovi, ali se vjerojatno još nije probudio.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 08:58 

Robbie MO je napisao/la:
Index u naslovu piše da je pao Harkov.

Matija će otpustiti novinara.

Općenito imam dojam kod bitnijih vijesti da Matija ulijeće i piše naslove, jer nekad zvuče ko njegovi FB postovi, ali se vjerojatno još nije probudio.

Editirano nakon 30 min:

Harkov pao uz katastrofalne ruske gubitke - branitelji se grupiraju na prilazima gradu, kontranapad se očekuje već danas?!

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:01 

Rusi uklanjaju ukrajinske zastave svaku put kad osvoje grad.

Koja poruka se time salje?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:03 

Russian MoD latest: Russian forces block Kherson & Berdyansk; Genichesk and Chernobayevka airfield near Kherson captured

◾ Russia hit 23 control points and communication nodes, 3 radar posts, 31 S-300, Buk M-1 and Osa air defense systems, and 48 radars of Ukrainian Armed Forces

◾8 combat aircraft, 7 helicopters, 11 UAVs, two Tochka-U missiles shot down; 223 tanks and other armored vehicles, 28 grounded aircraft, 39 MLRS, 86 field artillery and mortars, and 143 special military vehicle units destroyed

◾ anti-aircraft missile regiment surrendered in Kharkov region Saturday; 471 soldiers were detained

◾ LPR forces advanced 52 km since start of operation; DPR troops advanced 12 km Saturday.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:04 

divizija je napisao/la:

Realnost je da Ukrajina ne može opstati ako je dobra sa zapadom i loša s Rusijom. To je njena realnost života, možeš se s njom pomiriti ili poginuti.

nije pravedno da Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu. nije pravedno da Kurdi nemaju državu i da ih Turci kolju, nije pravedno da su Palestinci u kavezu, da Katalonci ne mogu izabrati državu, nije pravedno da mi ne možemo izabrati ni svoje predstavnike u BIH

ali guess what, pravda ne postoji, postoji realnost na koju moraš računati i prilagoditi joj se ili ko Palestinac živjeti u kavezu.

ali na strani Ukrajine nije samo imaginarna kozmička pravda nego i sav svjetski šljam. Svako belosvjetsko *** je na strani Ukrajine. Što znači da je pravda za Ukrajinu loša za svijet u cijelini.

vidiš kako je život kompliciran.

Uzimaš zdravo za gotovo da jedna suverena država u svojim granicama ne može raditi što hoće nego mora pitati veću državu koja im je susjed. Pa onda to uspoređuješ sa etničkim skupinama koje nemaju nikakvu pravnu osobnost.

Možemo mi reći da su Rusi super a NATO su negativci , ali činjenica je da se NATO širi dobrovoljno a Rusi silom. Cijeli Varšavski pakt od 1945 do 1990 je bio silom uguran u taj pakt i čim su mogli birati sami što žele, utekli su u NATO.

Navedi mi jedan europski narod osim ludih Srba koji dobrovoljno želi da bude u ruskoj interesnoj sferi.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:04 

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... =0%2C0&z=4

Imamo interaktivnu mapu

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:06 

Robbie MO je napisao/la:
Rusi uklanjaju ukrajinske zastave svaku put kad osvoje grad.

Koja poruka se time salje?

Da su njima Ukrajinci braca i da su ih oslobodili od njih samih

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:08 

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:17 

Mar-kan je napisao/la:
divizija je napisao/la:

ovo nije namijenjeno Kijevu, ovo je namijenjeno onima kojiiza čitave ove gungule stoje, to je ICBM.

Ti zaista misliš da je Putin kontra istih tih koje ti smatraš odgovornim za ovu situaciju, i da će isti ti "nastradati" u možebitnom nuklearnom sukobu?

Samo ovo treba imati uvijek na umu.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:19 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Uzimaš zdravo za gotovo da jedna suverena država u svojim granicama ne može raditi što hoće nego mora pitati veću državu koja im je susjed. Pa onda to uspoređuješ sa etničkim skupinama koje nemaju nikakvu pravnu osobnost.

ne uzimam ja zdrav za gotovo išta. Svatko može raditi na svojoj teritoriji što hoće, ako se može izboriti za to. Moći će i Ukrajinci ako poraze vojno Ruse.
Suverenitet država je odavno ukinut i vlada zakon jačeg. Osim na papiru naravno. Amerikanci su šezdesetih blokirali Kubu sa svih strana jer radi što hoće na svojoj teritoriji, izvršili osamdesetih invaziju na Grenadu iz istih razloga, bombardirali Srbiju devedesetih, izvršili invaziju na Irak 2003., sravnili Libiju sa zemljom 2011.. to su samo otvorene agresije na suverene države, podrivanja i državne udare neću ni spominjati. Sve jer su ovi pmislili da mogu na svojoj teritoriji što hoće. Možeš jok.
Izrael se istrese bombama po Siriji dva puta mjesečno i to s okupiranog teritorija iste Sirije. Turska vojska 50 godina okupira trećinu Cipra. S vremena na vrijeme se istresu i po Iraku. i nitko im ni prsmrditi ne može.

Ja vam samo kažem da pravda i pravo u praksi ne postoje, ni suverenitet država, ni agresija. Postoje interesi, snaga i realnost, moja procjena realnosti je da Ukrajinci ne mogu opstati kao zapadni saveznik.

Kaftanzoglio je napisao/la:
Možemo mi reći da su Rusi super a NATO su negativci , ali činjenica je da se NATO širi dobrovoljno a Rusi silom. Cijeli Varšavski pakt od 1945 do 1990 je bio silom uguran u taj pakt i čim su mogli birati sami što žele, utekli su u NATO.

Navedi mi jedan europski narod osim ludih Srba koji dobrovoljno želi da bude u ruskoj interesnoj sferi.

ja to ne sporim, jer su Rusi u istočnoj Europi bili jako loši okupatori 50 godina. Jasno je da narodi istočne Europe su tu jedva dočekali drugog okupatora s radošću, da se rješe prvog.
Samo što će to svi platit glavom, ne od Rusa (osim ako izbije nukelarni rat), nego zato što će nas sve naši sadašnji, dobrovoljni okupatori, uništit kroz subverziju. Ali to smo sami izabrali, slažem se. Osim ako narodi istočne Europe ne iskoriste ovu invaziju Rusije da pod egidom potrebe zaštite od agresora, ukinu svaki oblik subverzije, sve svoje Junuze i Kaftane pošalju k Švabama lijepo. Ako bude obrnuto, ako se uguši suverniste pod egidom da su ruski trolovi, bolje je da nas Rusi sve okupiraju. Ma što mi mislili o tome, mišljenje je ko i guzica, svi ga imaju.

Rusi uopće nisu super, ali su osigurać kakvog takvog balansa od totalnog trijumfa zapadne boleštine koja nas inficira. koja je gora od sto ruskih okupacija. Ma što sami bolesnici mislili o tome, nitko u ludnici ne misli da je lud.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:21 

Suverenitet nije nikad postojao.

Nekad je bar pošteno i otvoreno postojao status vazala, vazalnog kraljevstva itd.

Privid suvereniteta i slobodne volje malih zemalja je možda najveći danas, i to pod zapadom.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:24 

Ovdje se Rusija buni da Ukrajina želi promijeniti vazala.

Jedan sizeren ipak daje značajno vise slobode od drugog.

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:25 

ObjektivnaPublika je napisao/la:

Kakav uništen konvoj? Jedna kola koja se dime?

Što je sljedeće? Probušena guma na kolima?

Nije valjda to najbolje što imate?

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:29 

divizija je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:
Vidjet ćemo, ali putin se sa svim ovim grdno zajebao dugoročno. Skupo će rusija sve ovo platit.

hoće, ali 100 puta manje skupo nego Ukrajina.

najskuplji zayeb je onaj ukrajinski, od Majdana na ovamo.

Ponovti ću još jednom, pro-NATO i rusofobna Ukrajina pored Rusije opstati ne može.

Kom pravom kom krivo, tako je. Sad je stvar samo suočavanja s realnošću i koliko će žrtava biti dok se s tom realnosti suoči.NATO je Srbiju tri mjeseca granatirao. Muslimanima je trebalo četri godine da potpišu Dayton, gori od inicijalnog, Kutiljerovog plana.

Netko se inati dulje, netko kraće. Palestinci se inate najdulje, vidjet ćemo koliko će Ukrajinci.

Može Rusija platiti cijenu manju nego Ukrajina, ali ovo je poluproxy rat. Nije Ukrajina s druge strane, nego NATO

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 27 vel 2022, 09:31 

Russian delegation arrives in Belarus for talks with Ukraine - Russian President spox

"According to an agreement reached, a Russian delegation consisting of FM, MoD staff and other officials including Presidential administration staff, arrived in Belarus for talks with Ukraine. We are ready to begin these talks in Gomel. Now we are waiting for the Ukrainians", said Peskov.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: