|
|
Stranica: 15/262.
|
[ 6539 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Brane
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 12:13 |
|
|
Podržavam preuzimanje Sberbank-a od HPB-a, mislim da nam je bankarsko tržište rascjepkano kao i osiguravajuće. Međutim ovdje je preuzimanje odrađeno jer Sberbank nema novca da isplati sve štediše, nema novca ni da isplati ni novac sa računa. Ovo je pokrivanje nesposobnog guvernera i Plenkovića, pitanje kako će sve to završit. Ukoliko je Sberbank uložio štednju u projekte koji su ugroženi, znači da je taj novac propao, također pitanje kredita da li su uopće naplativi u realnom roku. Po meni ovo je prije svega napravljeno jer Konzum nije mogao isplaćivati plaće radnicima... vjerovatno im je propao novac ako su imali više od 100.000€ a to je sića za takvu firmu imat na računu. (izgleda da se ona pretpostavka nakon propasti Agrokora može i ostvariti, da će država pokriti dio odnosno većinu dugova Agrokora ili ti ga mi koji plaćamo porez).
Privitak/ci: |
Screenshot 2022-03-02 at 11-09-46 ESB Sberbank Europe gotovo sigurno propada; HNB ima važnu obavijest za štediše.png [ 37.66 KiB | Pogledano 1870 put/a. ]
|
Screenshot 2022-03-02 at 11-10-07 ESB Sberbank Europe gotovo sigurno propada; HNB ima važnu obavijest za štediše.png [ 66.29 KiB | Pogledano 1870 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 12:25 |
|
|
Iz Goldmana predviđaju ogroman rast cijene nafte. Potencijalno 200$ po barelu (ili više).Dakle duplo. I kao jedino moguće rješenje spominju demand destruction.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 12:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60655 Lokacija: DAZP HQ
|
Brane je napisao/la: Podržavam preuzimanje Sberbank-a od HPB-a, mislim da nam je bankarsko tržište rascjepkano kao i osiguravajuće. Međutim ovdje je preuzimanje odrađeno jer Sberbank nema novca da isplati sve štediše, nema novca ni da isplati ni novac sa računa. Ovo je pokrivanje nesposobnog guvernera i Plenkovića, pitanje kako će sve to završit. Ukoliko je Sberbank uložio štednju u projekte koji su ugroženi, znači da je taj novac propao, također pitanje kredita da li su uopće naplativi u realnom roku. Po meni ovo je prije svega napravljeno jer Konzum nije mogao isplaćivati plaće radnicima... vjerovatno im je propao novac ako su imali više od 100.000€ a to je sića za takvu firmu imat na računu. (izgleda da se ona pretpostavka nakon propasti Agrokora može i ostvariti, da će država pokriti dio odnosno većinu dugova Agrokora ili ti ga mi koji plaćamo porez). Sberbanka je izuzetno kvalitetna banka, s kvalitetnim plasmanom novca, ovo je čisti bingo za HPB.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 13:46 |
|
|
Mene zanima sta je s Madjarskom? Nitko je ne spominje. Sumnjam da su uvodili posebne sankcije osim onih koje moraju u druzbi s EU. Viktor potpisao sporazume prije rata. Vjerovatno ima najjeftiniji plin u Europi. Neki objavljuju da prisustvuje svinjokoljama trenutno uz rakijicu. Iako bih rekao da su to od prije snimke
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 13:53 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10915 Lokacija: No Country for White Men
|
Aluminium price hits record high of $3,532 per tonne on London Metal Exchange
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 13:57 |
|
|
Ukrajinska prosjecna placa https://tradingeconomics.com/ukraine/wagesRuska prosjecna placa https://tradingeconomics.com/russia/wagesOvo je fascinatno, ruska i ukrajinska placa su manje vise izjednacene. cca 500 eura prije invazije. Inace Moskva ima 2-3x vecu prosjecnu placu dok ostatak Rusije ima kojih 200-300 eura... I sad ovi u Moskvi su nekakavi liberali, "prozapadnjaci", dok ovi iz ostatka Rusije koji zivotare su "pro Putin"....sto siromasniji to militantniji. Mozda je tajna u tome, treba smanjiti place, da bi drustvo otislo u pravi smjer... :) Vjerovatno slicno i u Ukrajini, koliko je Kijev bogatiji od ostatka
|
|
Vrh |
|
|
bwa
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 14:24 |
|
|
Šporet je napisao/la: Crnivuk je napisao/la: Ne, nego zato sto ti je Forex (globalna bankarska mreza za trgovanje valutama) otvorena tek ponedeljkom, odnosno vikendom ne radi.
Ti govoris nekom da se sramoti a lupetas ovako neverovatne stvari. Kakve sankcije imaju veze sa vrednoscu valute, i to navodno posle 1 dana uvodjenja?
Ajde idi bolje nadji jednu zemlju, bilo koju u istoriji, u ratu, a da nije dozivala veliki gubitak vrednosti svoje valute. Toga nema nigde.
Ovo ti vise nije ni ekonomija nego osnovna zivotna logika, ovo ako ne znas, doslovno mozes i da se ubijes. Posti ti je, kao svih ostalih par tisuća mutavo bezobrazno svetosavno-tursko botovsko netočno trolanje. Glup si ko *** kao što pravi bot i treba biti. Rekao bih ti da se ubiješ ali vjerojatno ni za to nisi sposoban. Rekao sam ti zašto je rublja deprecirala i o čemu ovisi hoće li u sljedećim danima deprecirati samo do 100% (sankcije) ili 1.000% (zamrzavanje ruskih deviza u inozemnim bankama). A zašto ti u svakoj raspavi koristiš Turke ? Jel to neki kompleks ? Ili kadse ostane bez argumenta namadni forumaša da je Turčin tj da ima turski mentalitet . Znaš li neku drugu uvredu sem te ?
_________________ "Još jedno ljeto gospodnje nadvilo se nad ubogim crnogorskim kršem , kršem koje ljeto suši,a zima smrzne".
|
|
Vrh |
|
|
bwa
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 14:27 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Šporet je napisao/la: Ja sam pisao akademske članke o financijskoj matematici.
Tebi, dok ti vučić nije spojio internet i pokazao šta je ona kutija i šta rade dugmići da onoj pločici ispred tebe, je najveće dostignuće bilo kopat nos.
Da se razumijemo, isto je i sada, samo sada (nažalost blagodati tehnologije uzimaju i svoj danak) imaš mogućnost svoja sranja ispumpavati po forumu. Ti druze otvoreno lupetas o rublji, i to svako ko ima malo znanja o finansijama i stanju na trzistu zna, prestani da glumis klovna. Ma uskurčio se mnogo , zbog ovih sankcija . Sad svi gmizavci pokazuju svoje pravo lice .
_________________ "Još jedno ljeto gospodnje nadvilo se nad ubogim crnogorskim kršem , kršem koje ljeto suši,a zima smrzne".
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 16:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37690 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ironman, velika privatna svjetska korporacija koja se bavi endurance utrkama je otkazala Ironman S. Petersburg i onemogućila svim Rusima i Bjelorusima nastup na eventima koje organiziraju.
Moram priznat da mi je ovo iznenađenje i malo i pretjerivanje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 18:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Uskoro će proglasiti stečaj. Nijedna država u takvoj situaciji to ne bi izbjegla. Ako i ne žele tehnički je stečaj svakako.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 18:44 |
|
|
Mislim da vanjski dug Ukrajine iznosi 56 milijardi $
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 18:49 |
|
|
Mislim na Rusiju, ako meni odgovaraš. Ukrajina je finito svakako.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 19:25 |
|
|
Mislim da su oni trenutno stabilni, Rusija sigurno može izdržat godinu-dvije ovakve sankcije. Ako je Srbija mogla životarit '90i zašto nebi jedna Rusija ?? Ne mislim vječno al jedno vrijeme sigurno da može izdržat.
Screenshot 2022-03-02 at 18-20-17 Vanjski i unutarnji javni dug Rusije - politika 2022.png [ 32.44 KiB | Pogledano 1624 put/a. ]
|
Screenshot 2022-03-02 at 18-20-42 Vanjski i unutarnji javni dug Rusije - politika 2022.png [ 16.09 KiB | Pogledano 1624 put/a. ]
|
Screenshot 2022-03-02 at 18-21-27 Vanjski i unutarnji javni dug Rusije - politika 2022.png [ 50.63 KiB | Pogledano 1624 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Karabajaa
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 19:26 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 19:41 |
|
|
Rusija zbog ovoga ima potpuno pravo ignorirati patente od država koje su joj napravile ovo zlo i slobodno proizvoditi šta žele u obimu u kojem žele. Lijekove, tehnika, informatika, avioni, vozila, sve moguće. I nekako mislim da će se to dogoditi. Citat: Nvidia Hacked: US Chipmaker Confirms Information Leak After Cyberattack The California-based chipmaker and graphics card manufacturer Nvidia has recently confirmed a cyberattack on the company where sensitive information has leaked.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 19:45 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 20:53 |
|
|
Abramović prodaje Chelsea...
Screenshot 2022-03-02 at 19-50-01 Exclusive Billionaire duo Hansjorg Wyss and Todd Boehly prepare bid to buy Chelsea off Ro[...].png [ 33.22 KiB | Pogledano 1050 put/a. ]
|
Screenshot 2022-03-02 at 19-50-16 Exclusive Billionaire duo Hansjorg Wyss and Todd Boehly prepare bid to buy Chelsea off Ro[...].png [ 16.75 KiB | Pogledano 1050 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:13 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10915 Lokacija: No Country for White Men
|
Special notes: — Russia and Ukraine together produces 31% of global Wheat Production — Egypt, which corresponds to 6% of Global Markets, is now fearing an Hydric crisis due to the New Ethiopian Dam on Nile River — Argentina, the biggest Wheat producer in South America, is facing Unprecedented Fires on Agricultural areas — Paraguay River, which basically is the basis for Agricultural areas in South America, is at an All-Time-Low levels — China (PRC) since the start of pandemic is stockpiling Wheat (They bought 60% of Global Production last year), Rice (65% of Global Production) Oil Reserves, etc. — Russia imposed an indefinite Ban on Agricultural Fertilizers to all countries (they produce almost 50% of world) — Belarus imposed an indefinite Ban on Agricultural Fertilizers as well — Wheat prices at 14-year High, almost 1000 USD — Oil Prices at almost 120 USD
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:17 |
|
|
Screenshot 2022-03-02 at 20-13-59 France's Total stops new investments in Russia BNReport.png [ 83.1 KiB | Pogledano 1014 put/a. ]
|
Screenshot 2022-03-02 at 20-14-47 France's Total stops new investments in Russia BNReport.png [ 21.31 KiB | Pogledano 1014 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:17 |
|
|
Vi to navodite izbacivanje s youtube instagram , faceebok i ostalih zapadnjih gluposti kao ozbiljne sankcije? RUsi to ne zarezuju 5%, imaju svoje društvene mreže. Oni će patiti od ovih sankcija ali se mogu prebaciti na Kinu i kineske satelite. A Kina se ne može ekonomski ucjeniti od zapada, zato što je Kina u poziciji moči. Oni proizvode, njima je Amerika dužna ne obrnuto. Lijepo se to vidi na ovoj pie chart EU i SAD će se samo smanjivati a ostatak svijeta raste. Prostora za ekonomsku suradnju za ruse ima na pretek. Samo je pitanje mogu li preživjeti sankcije dok ne transformiraju ekonomiju. "zapad" 1990 55.7% "zapad" 2017 46% 2021 je ta brojka još i manja...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:19 |
|
|
Rusi su dobilu samo pojačane nebitne sankcije iz 2014 i 2015 kada im je BDP za te dve godine opao oko 3%. Eto koliko je to bitno što im banke neće poslovati na Zapadu i što im Zapad neće prodavati tehnologiju.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:20 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Special notes: — Russia and Ukraine together produces 31% of global Wheat Production — Egypt, which corresponds to 6% of Global Markets, is now fearing an Hydric crisis due to the New Ethiopian Dam on Nile River — Argentina, the biggest Wheat producer in South America, is facing Unprecedented Fires on Agricultural areas — Paraguay River, which basically is the basis for Agricultural areas in South America, is at an All-Time-Low levels — China (PRC) since the start of pandemic is stockpiling Wheat (They bought 60% of Global Production last year), Rice (65% of Global Production) Oil Reserves, etc. — Russia imposed an indefinite Ban on Agricultural Fertilizers to all countries (they produce almost 50% of world) — Belarus imposed an indefinite Ban on Agricultural Fertilizers as well — Wheat prices at 14-year High, almost 1000 USD — Oil Prices at almost 120 USD A jest problem napraviti pšenicu, neka kupe kakvu manju zemlju i nek uzoru
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:26 |
|
|
weasel je napisao/la: Vi to navodite izbacivanje s youtube instagram , faceebok i ostalih zapadnjih gluposti kao ozbiljne sankcije?
RUsi to ne zarezuju 5%, imaju svoje društvene mreže. Oni će patiti od ovih sankcija ali se mogu prebaciti na Kinu i kineske satelite.
A Kina se ne može ekonomski ucjeniti od zapada, zato što je Kina u poziciji moči. Oni proizvode, njima je Amerika dužna ne obrnuto.
Lijepo se to vidi na ovoj pie chart
EU i SAD će se samo smanjivati a ostatak svijeta raste. Prostora za ekonomsku suradnju za ruse ima na pretek. Samo je pitanje mogu li preživjeti sankcije dok ne transformiraju ekonomiju.
"zapad" 1990 55.7% "zapad" 2017 46%
2021 je ta brojka još i manja...
Čekaj malo, ako Amerika i EU kažu da ne kupuju više od Kineza, Kina je u velikom problemu. Najjače svjetsko tržište je Amerika.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:27 |
|
|
Ekonomija je zavisna o više varijabli.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 02 ožu 2022, 21:28 |
|
|
Th1950 je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Meksiko se neće pridružiti sankcijama protiv Rusije. Već sada znamo gdje će biti prvo "spontano" dešavanje naroda. Meksiko - 126 milijuna Brazil - 210 milijuna Kina - 1,400 milijuna Indija - 1,400 milijuna Iran - 84 milijuna Ostale zemlje suradnice Rusije - 200 milijuna 45 % Populacije će surađivat s Rusijom vojno i ekonomski . U sljedećim desetljećima sve će toplije bit a ledeni istok će se odmrzavat i stavit Rusiju u vrlo ugodan položaj . Ruski narod će procvjetat i razvit se zajedno sa narodima koji joj se odluče pridružit . Prošlo je vrijeme sotonističkog zapada , vrijeme slobode dolazi ! Južna Afrika također mislim
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|