|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Niko Komadina
|
Naslov: Apple Postano: 07 ožu 2022, 13:08 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Zanimljivo nema teme o ovom brendu, njihovim proizvodima i uslugama. Sutra 08.03.2022.god Apple ima event na kojemu ce svijetu predstaviti novitete. https://www.apple.com/---- Na mojoj listi njihovih proizvoda koje zelim zamijeniti ove godine su iphone sa 6 na 13 ili 14pro, te macbook pro 2018 na novi. Iphoneu sam iscrpio dusu (bateriju) do maximuma u zadnjih 6 godina. macbook od nedavno pokazuje takodjer probleme sa baterijom, te su mu tipke izlizane od forumasenja, twitteranja,...
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Apple Postano: 08 ožu 2022, 22:19 |
|
|
Alat za graficke i audio/video dizajnere
iPhone 13 u militantnim bojama..
danasnji event
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Apple Postano: 09 ožu 2022, 15:20 |
|
|
Novi studio mac će koštati kao omanji auto, 128 gb rama
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Apple Postano: 30 lip 2023, 15:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Apple su navodni meštri za dobar dizajn, ali pazite ovo. Ujedno razlog zašto neću kupiti iPhone.
Imaju mobitel već 16 godina, i podršku za mnoge jezike, ali iz nekoga razloga ne žele riješiti problem sa specifičnim slovima na drugim jezicima.
Na mom Androidu imam Gboard, koji prikazuje sva naša slova na tipkovnici, odnosno ne moraš držati recimo "Z" kako bi ti se pojavilo "Ž" (tzv long press). Milina za tipkanje, sve izgleda kako treba. Ne znam je li OCR, ali kada vidim naša slova bez kvačica, muka mi bude.
Uzmem Apple uređaj, vidim na njihovoj nativnoj tipkovnici da za naša slova moraš raditi taj "long press". Kontam, nema problema, sad ću ja instalirati Google GBoard na ovaj iPhone/iPad, lijepo će mi to biti default tipkovnica i eto naših slova.
Ćorak! Iako je Gboard, sve isto kao na Apple default tipkovnici. Googlam malo za odgovore (ista pitanja postavljaju ljudi diljem Europe koji imaju abecede sa nestandardnim slovima, a koji mrze ovaj "long press"). Navodno Apple ograničava izgled virtualne tipkovnice i na svim drugim aplikacijama, tako da ni Gboard ne može izgledati onako kako izgleda na Androidu. Zašto?
Nije da sad Apple trebaju toliko strana tržišta - ali što ako nizak tržišni udjel iPhone van SAD i nije toliko stvar cijene, nego stvar jebene tipkovnice? Jesam li ja čudan što želim naša slova bez ovog "long press", ili sam pak reprezentativan uzorak.
Dugoročno sam na dobitku mislim jer imam Google Pixel, mislim da će imati puno jači AI od Apple, ali za sada, na zapadu imaš problema ako nisi na iMessage i FaceTime (pogotovo jer djevojke skoro 100% imaju iPhone).
Uglavnom, čitamo se na WhatsApp, a ne iMessage i to na čistim našim lijepim slovima.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
haqawe
|
Naslov: Re: Apple Postano: 01 srp 2023, 16:40 |
|
|
Koji je messenger glavni u Australiji? U SAD-u si zbog dominacije iMessagea praktički izopćenik ako imaš Androida.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Apple Postano: 01 srp 2023, 16:47 |
|
|
Dolazi vrijeme kupovine novog macbook pro, eventulno imac. Iphone generacije 14 mijenjam sljedeće godine za 16.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Apple Postano: 04 srp 2023, 15:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
haqawe je napisao/la: Koji je messenger glavni u Australiji? U SAD-u si zbog dominacije iMessagea praktički izopćenik ako imaš Androida. 55% Android, 45% iOS. Za dejstvovanje u SAD imam jedan prastari ajfon i američki broj, inače si ženama tko gubavac.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Apple Postano: 26 kol 2023, 12:06 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Dolazi vrijeme kupovine novog macbook pro, eventulno imac. Iphone generacije 14 mijenjam sljedeće godine za 16. Kupovina realizirana, u ponedjeljak bi trebao doci ovogodisnji model macbook-a 16" 512GB.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Apple Postano: 29 kol 2023, 09:38 |
|
|
Mislio sam kako je moj macbook iz 2019 sa intelom zvjerka, no ovaj novi sa M2 chipom je dosta i primijetno brzi.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Apple Postano: 01 ruj 2023, 15:36 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Dolazi vrijeme kupovine novog macbook pro, eventulno imac. Iphone generacije 14 mijenjam sljedeće godine za 16. Kupovina realizirana, u ponedjeljak bi trebao doci ovogodisnji model macbook-a 16" 512GB. Mogao si novac uzeti pa zapaliti, dođe na isto.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Apple Postano: 13 ruj 2023, 10:38 |
|
|
Opet sve isto, otkako je otišao Johhny Ive, jazavci ne mijenjaju izgled iphona po 5-6 godina
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Apple Postano: 13 ruj 2023, 11:46 |
|
|
horus je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Kupovina realizirana, u ponedjeljak bi trebao doci ovogodisnji model macbook-a 16" 512GB.
Mogao si novac uzeti pa zapaliti, dođe na isto. Novac svakako gubi vrijednost, čemu čuvanje? Kupio sam alat.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Apple Postano: 13 ruj 2023, 11:48 |
|
|
weasel je napisao/la: Opet sve isto, otkako je otišao Johhny Ive, jazavci ne mijenjaju izgled iphona po 5-6 godina Ne vidim da zbog istog dizajna korisnici odustaju do njihovih proizvoda.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Apple Postano: 13 ruj 2023, 12:13 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: horus je napisao/la: Mogao si novac uzeti pa zapaliti, dođe na isto.
Novac svakako gubi vrijednost, čemu čuvanje? Kupio sam alat. Bilo koji PC Laptop/Laptop Workstation nudi za isti iznos daleko više od jabučice.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Apple Postano: 13 ruj 2023, 12:30 |
|
|
horus je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Novac svakako gubi vrijednost, čemu čuvanje? Kupio sam alat.
Bilo koji PC Laptop/Laptop Workstation nudi za isti iznos daleko više od jabučice. O ukusima se ne raspravlja.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Apple Postano: 26 lip 2024, 12:57 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4100 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Iphonasi jeste li se sreli sa crnim zaslonom nakon nocnog punjenja? Meni se jutros dogodilo, zvoni alarm, no zaslon crn. Posteno me iznerviralo.
- Fix: hard restart iphonea, kratko pritisnuti i pusti tipku za pojacavanje tonova isto uraditi sa tipkom za smanjenje. Onda desnu tipku pritisnuti i drzati dok se ne pojavi logo.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|