HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 20:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Spomenik Ivanu Pavlu II.
PostPostano: 20 lip 2009, 20:45 

Pa prijatelju to se vama gradi, ne toliko nama, taj je covjek bio veliki prijatelj BiH, a vi ste multi-kulti, pa nije cak ni Hrvat vec Poljak katolik, neka ga, sta mu fali. :-evotigana

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 20:48 

Izvinjavam se citao sam nesto. Hrvati iz SA, mada mi se dojmi da se niti juznija braca ne osjecaju previse samopouzdano.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 20:49 

Kad smo kod Kiseljaka... da živim u Sarajevu, vjerojatno bih prodao stan i odselio 20 km zapadnije, među svoje u Kiseljaku, gdje vije slobodarska zastava HB i Hrvati sretno žive.
U Kiseljaku je zadnje 2 godine prema riječima načelnika najveća potražnja za stanovima i stanogradnja u posljednjih 30 godina- nije teško zaključiti ko ih kupuje.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 20:52 

Aztec je napisao/la:
Pa prijatelju to se vama gradi, ne toliko nama, taj je covjek bio veliki prijatelj BiH, a vi ste multi-kulti, pa nije cak ni Hrvat vec Poljak katolik, neka ga, sta mu fali. :-evotigana

Bio je veliki prijatelj Hrvata i katolika a ne Bošnjaka, ja nisam multikulti, Poljake ne simpatišem a nemam živaca da gledam još jedno zagušenje internet foruma sa ugrozbom ili kada neki puberetlija pomisli da Papa zaslužuje da nosi njegov novi super cool grafit.

ovo ćemo zasad obrisati, a nastaviš li još, sa neskrivenim užitkom, o pišanju i sranjem golubova bit ćeš sankcioniran..

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 21:00 

Robbie MO, dotakao si tu nesto interesantno. Ta lokacija ili mozda bolje granica, je prva oaza ne samo Sarajlija nego i puka iz svih sjevernijih i istocnijih regija. Svakako vazna, ali bih ti je volio docarati u drugom mozda mnogo surovijem svjetlu - to nam je najistureniji polozaj u kojem smo brojniji od drugih tj prva linija fronte, sada ovisno gledas li to kao Dom koji se svaki frtalj stoljeca po malo "ustirka" ili mozda nas prodor prema nazad, gdje smo nekad bili.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 21:05 

Kina je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Bio je veliki prijatelj Hrvata i katolika a ne Bošnjaka, ja nisam multikulti, Poljake ne simpatišem a nemam živaca da gledam još jedno zagušenje internet foruma sa ugrozbom ili kada neki puberetlija pomisli da Papa zaslužuje da nosi njegov novi super cool grafit.

Bio je i veliki prijatelj Bosnjaka, nemoj tako, :-ujko , to je i za vas, :-ujko a sto ti ne simpatiziras Poljake, cuj, svako nekog voli manje a nekog vise, ne moze se sad izvesti anketa volite li Poljake zbog kipa. Sto ce ga neko zamjenit sa ustasom, valjda jer je "kjafir", je vas problem i naravno da ce se generalizirat, pa da Hrvat bilo sto kaze nesto nekom Bosnjaku u recimo Mostaru, odmah bi bilo na razglas o genocidnim i ustasoidnim Hrvatima, stas, tako ti je. Ti sto nisi multi-kulti je jedno, a nesto sasvim drugo da se Sa voli tako pokazivat (iako u biti nije), pa od tud i ovaj kip, pa sad uzivajte uz kavicu i pogled na Papu. :-nanana

Samo tih pojedinaca sto: Uriniraju, bodu, masu turskim zastavama, deru se ustase, grafiti, kondomi, razbijanje prozora... Nesto puno kod vas, al eto, pojedinci, kao.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 21:10 

Ova zahebancija sa našim vjerskim poglavarom bi mogla laganini pod ključ...

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 21:12 

Franz Ferdinand je napisao/la:
Izvinjavam se citao sam nesto. Hrvati iz SA, mada mi se dojmi da se niti juznija braca ne osjecaju previse samopouzdano.

O, pa kolega onda ti slabo poznaješ ljutu Hercegovinu.
Mi Hrvati smo ti koji su u apsolutnoj ekonomskoj, demografskoj i svakoj drugoj ofanzivi u Hercegovini.
Hrvati Zapadne hercegovine imaju danas najveći natalitet u BiH. viewtopic.php?f=4&t=252
Muslimani su ti koji skiče da je Hrvata sve više u Mostaru, da imamo puno više djece od njih u Hercegovini, držimo svu ekonomiju i svake godine više jačamo.
Evo kako je kod nas bilo.
2000. godine muslimani su bili većina u gradu Mostaru, i tada su se zalagali za "jedinstveni grad", "multi-kulti".
U međuvremenu što se dogodilo. Hrvati se povećali sa 48% na 56% u Mostaru, i ovi se zavukli u rupu ko miševi, i postali secesionisti. Oni bi kao podijelili grad, a mi im kao nedamo. :-zubati
To se dogodilo jer se Hrvati doseljavaju, Zapadna Hercegovina ima duplo bolji natalitet od bošnjaka hercegovine (koji imaju negativan prirast i ktastrofalano malen natalitet), zapadni Mostar se izgrađuje, sve institucije Hrvata su ovdje, ove godine otvorena nova Sveučilišna bolnica i KBC: http://www.monitor.ba/index.php?option= ... 5&Itemid=2
punom parom se izgrađuje Sveučilišni kampus vrijedan 100 mil KM: http://www.sarajevo-x.com/clanak/090210031
O izgradnji i ekonomiji zapadne hercegovine: viewtopic.php?f=16&t=73 :-top

Ako brzi rast % Hrvata u Mostaru nije samopouzdanje, ako Zrinjski koji je nogometni prvak države ili košarkaški prvak BiH Široki koji obriše Bosnom pod nije samopouzdanje, ako Aluminij koji je najveći izvoznik u BiH a podignut je iz pepela hrvatskom pameću nije samopouzdanje, ako Sarajvo ima 5 puta više stanovnika a tek 3 puta više upisanih prvašića u 2008. od Zapadno Hercegovačke Županije (koju čine samo 4 općine- Grude, Ljubuški, Posušje, Široki), onda stvarno ne znam šta je samopouzdanje.... :-neznam :-hrvatinic
Dapače, mi imamo veće samopouzdanje nego bilo ko u ovoj državi. :-top :-hrvatinic
Znam da je vama u Sarajevu teško, ali mi u Hercegovini bošnjake jedemo za doručak. :-hrvatinic

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 21:16 

To ti je "neutralna" FTV na djelu.

I da, do not kljucat temu. :-ujko

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 22:10 

Robbie MO je napisao/la:
...
Dapače, mi imamo veće samopouzdanje nego bilo ko u ovoj državi. :-top :-hrvatinic

Upravo htjedoh nešto napisati, ali je ovaj prelijepi post pogodio moje misli. :-hrvatinic :-top

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 22:11 

Aztec je napisao/la:
Kina je napisao/la:

Bio je i veliki prijatelj Bosnjaka, nemoj tako, :-ujko , to je i za vas, :-ujko a sto ti ne simpatiziras Poljake, cuj, svako nekog voli manje a nekog vise, ne moze se sad izvesti anketa volite li Poljake zbog kipa. Sto ce ga neko zamjenit sa ustasom, valjda jer je "kjafir", je vas problem i naravno da ce se generalizirat, pa da Hrvat bilo sto kaze nesto nekom Bosnjaku u recimo Mostaru, odmah bi bilo na razglas o genocidnim i ustasoidnim Hrvatima, stas, tako ti je. Ti sto nisi multi-kulti je jedno, a nesto sasvim drugo da se Sa voli tako pokazivat (iako u biti nije), pa od tud i ovaj kip, pa sad uzivajte uz kavicu i pogled na Papu. :-nanana

Samo tih pojedinaca sto: Uriniraju, bodu, masu turskim zastavama, deru se ustase, grafiti, kondomi, razbijanje prozora... Nesto puno kod vas, al eto, pojedinci, kao.

Prvo da se izvinim radi toga što je ispalo da mislim na Papu kada pišem o golubovima i pjanama.
Mislio sam na kip a ne na čovjeka.
Nemam običaj ta takve riječi upotrebljavam za osobe nekome bitne ili svete.
Žao mi je kao je tako ispalo.

Što se tiče teme.
Ima i kod vas raketaša, onih što vole da biju 10 na jednoga, nasumičnih pucača u mraku, piromana, pljuvača u hranu itd.
Da su pojedinci vjerujem.
Sa Hrvatim imam pozitivna iskustva generalno a moje porijeklo i zavičaj mi ne daju razloga da ih ne podnosim.

Ono što ne shvatam je taj kompleks kako se jadni Hrvati gledaju kroz lupu a eto svi ih terorišu, njih bodu a oni nikome ni glavu da razbiju na miru.Znamo svi odlično da nije tako kao što i znamo da ovi slučajevi 99% nemaju veze sa nacionalizmom.
Nisam siguran da sam shvaćen ali ja prezirem šupljiranja i preseravanja u smislu da se eto svi ovdje pravimo kako smo zgroženi nečim a u suštini nismo.Znamo vrlo dobro i vi i ja da vam se recimo brk osmjehne kada čujete da su neki ****** dobili po ušima u Neumu i da to smatrate opravdanim kao i da mislite da bi bilo odlično da se Hrvati isele sa prostora koji nisu "planirani" za HB.
Čemu onda povici na kako vi kažete multikulti iluziju, zar je vaš stav manje vrijedan i legitiman ako je Sarajevo multietničko, zar je tako slabo ubjeđenje u potrebu za HB?
Zar mislite da sudbina vašega ideala ovisi o tome koliko se vjeruje po vašem Bošnjačkom laganju o suživotu?Zar mislite da toliko ovisite od Bošnjaka ili ste ubijeđeni da su Bošnjaci tako jaki da imaju uho neke nedefinisane vanjske sile koja im jadnima održava BiH a vama neda van jer ne čuje od Bošnjačkog slatkorječivog šaptanja vaše krike u pomoć?

Sve je meni to jako čudno.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 22:14 

Robbie MO je napisao/la:
[
Znam da je vama u Sarajevu teško, ali mi u Hercegovini bošnjake jedemo za doručak. :-hrvatinic

He, he, ovo me podsjeća na one mitove u boksu, kao crnci su najjači, mlate bjelca gdje stignu, genetski su superiorni bla, bla, bla. I onda dođu Rusi i Ukrajinci namlate crnce biće valjda nisu čuli da su superiorni. =))

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 22:32 

Kina je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Prvo da se izvinim radi toga što je ispalo da mislim na Papu kada pišem o golubovima i pjanama.

Što se tiče teme.
Ima i kod vas raketaša, onih što vole da biju 10 na jednoga, nasumičnih pucača u mraku, piromana, pljuvača u hranu itd.
Sa Hrvatim imam pozitivna iskustva generalno a moje porijeklo i zavičaj mi ne daju razloga da ih ne podnosim.

Ono što ne shvatam je taj kompleks kako se jadni Hrvati gledaju kroz lupu a eto svi ih terorišu, njih bodu a oni nikome ni glavu da razbiju na miru.Znamo svi odlično da nije tako kao što i znamo da ovi slučajevi 99% nemaju veze sa nacionalizmom.
Nisam siguran da sam shvaćen ali ja prezirem šupljiranja i preseravanja u smislu da se eto svi ovdje pravimo kako smo zgroženi nečim a u suštini nismo.Znamo vrlo dobro i vi i ja da vam se recimo brk osmjehne kada čujete da su neki ****** dobili po ušima u Neumu i da to smatrate opravdanim kao i da mislite da bi bilo odlično da se Hrvati isele sa prostora koji nisu "planirani" za HB.
Čemu onda povici na kako vi kažete multikulti iluziju, zar je vaš stav manje vrijedan i legitiman ako je Sarajevo multietničko, zar je tako slabo ubjeđenje u potrebu za HB?
Zar mislite da sudbina vašega ideala ovisi o tome koliko se vjeruje po vašem Bošnjačkom laganju o suživotu?Zar mislite da toliko ovisite od Bošnjaka ili ste ubijeđeni da su Bošnjaci tako jaki da imaju uho neke nedefinisane vanjske sile koja im jadnima održava BiH a vama neda van jer ne čuje od Bošnjačkog slatkorječivog šaptanja vaše krike u pomoć?

Pa osmjehne mi se brk kad neki ****** dobije po uhu u Neumu, ali samo onaj koji provocira, Boze me sacuvaj na nekog ni krivog nit duznog tako nesto. Ti sto su u Neumu dobili, iz Zenice su naj vjerovatnije radili upravo to, provocirali, osim ako ih po licu nije neko prepoznao, sto sumnjam. U Sa, su ljudi dobivali samare samo sto im je ispao krizic iz majice. Jednoj mojoj poznanici je jedan ne davno rekao sto vi katolici ne pricate "lahko" kao "pravi" Bosnjaci...I jos se propagira nekakva Bosnjacka tolerancija. To sve naravno radja mrznju.

Za ovo boldano, odgovor je, naravno da NE. Al mene osobno zivcira da u Sa gledam svakojake gadosti, izmedju ostalog navedene, a onda na forumima slusam o nekakvoj toleranciji Bosnjaka, multi-kulti i zlim ustasama koje zele da "dobre" Bosnjake uniste, koji su kao jedini za BiH i sl gluposti.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 22:41 

Aztec je napisao/la:
Kina je napisao/la:

Što se tiče teme.

Pa osmjehne mi se brk kad neki ****** dobije po uhu u Neumu, ali samo onaj koji provocira, Boze me sacuvaj na nekog ni krivog nit duznog tako nesto. Ti sto su u Neumu dobili, iz Zenice su naj vjerovatnije radili upravo to, provocirali, osim ako ih po licu nije neko prepoznao, sto sumnjam. U Sa, su ljudi dobivali samare samo sto im je ispao krizic iz majice. Jednoj mojoj poznanici je jedan ne davno rekao sto vi katolici ne pricate "lahko" kao "pravi" Bosnjaci...I jos se propagira nekakva Bosnjacka tolerancija. To sve naravno radja mrznju.

Za ovo boldano, odgovor je, naravno da NE. Al mene osobno zivcira da u Sa gledam svakojake gadosti, izmedju ostalog navedene, a onda na forumima slusam o nekakvoj toleranciji Bosnjaka, multi-kulti i zlim ustasama koje zele da "dobre" Bosnjake uniste, koji su kao jedini za BiH i sl gluposti.

Pa znaš i sam da su i djeca dobivala po "ušima" u Neumu.
Nemoj sada od Hrvata da praviš cvjećke koje eto biju samo po zasluzi.
Prođi kroz Neum sa mjesecom i zvjezdom pa da vidimo hoće li biti šamar ili nešto gore.

Tvoja priča bi pila vode da Sarajevom ne hodaju dobro poznate face iz Lukavice, sa sve krstom i to golemih dimenzija i još sjede po ljetnim baštama.
Incidenata vjerovatno bude ali nemojmo pričati bajkice o izgovoru i privjescima.
Kada več pričamo na taj način mogao bih i ja reći da incidenata ima jer ima i Hrvata, a tamo gdje su Hrvati incidenata nema jer nema Bošnjaka.

Poenta je da je sve to šuplja priča, zašto misliš da je potrebno izmišljati priče o prognanim svinjicama u BBI, zbadanjima na nacionalnoj osnovi, nekakvoj šerijatskoj policiji itd.
Šta bilo ko ima od toga, ako ste čvrsti u svojim stavovima zar ima ikakve veze kakvi su Bošnjaci i šta rade?

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 22:50 

Kina je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Prođi kroz Neum sa mjesecom i zvjezdom pa da vidimo hoće li biti šamar ili nešto gore.

Tvoja priča bi pila vode da Sarajevom ne hodaju dobro poznate face iz Lukavice, sa sve krstom i to golemih dimenzija i još sjede po ljetnim baštama.
Incidenata vjerovatno bude ali nemojmo pričati bajkice o izgovoru i privjescima.
Kada več pričamo na taj način mogao bih i ja reći da incidenata ima jer ima i Hrvata, a tamo gdje su Hrvati incidenata nema jer nema Bošnjaka.

Poenta je da je sve to šuplja priča, zašto misliš da je potrebno izmišljati priče o prognanim svinjicama u BBI, zbadanjima na nacionalnoj osnovi, nekakvoj šerijatskoj policiji itd.
Šta bilo ko ima od toga, ako ste čvrsti u svojim stavovima zar ima ikakve veze kakvi su Bošnjaci i šta rade?

Pa i ne pravim, idiota ima i kod nas, sto da ne.

Ma daj, ima Hrvata u Sarajevu, ima ali na promile. Ima Bosnjaka u npr Livnu, gdje su manjina pa ni priblizno problema nemate kao Hrvati u tzv multi-kulti Sa. Uostalom ono sto je bitno, niko se ovdje od Hrvata ne pravi da je za multi-kulti, to samo vi radite. To za krst, ja to ne vidjeh, ali sta ja znam mozda ne smijete na bracu Srbe, a na starice i zene ste face.

Ko to izmislja za BBI, prazne price, nacionalna podbadanja, i sl... To kao nema, aj ne seri.

Evo, da ja sutra uzmem zastavu HB zupanije (koja je btw priznata od parlamenta federacije) i navecer ili po danu, se malo sa njom prosetam gradom, ti mi jamcis sigurnost?

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 23:02 

Aztec je napisao/la:
Kina je napisao/la:

Pa i ne pravim, idiota ima i kod nas, sto da ne.

Ma daj, ima Hrvata u Sarajevu, ima ali na promile. Ima Bosnjaka u npr Livnu, gdje su manjina pa ni priblizno problema nemate kao Hrvati u tzv multi-kulti Sa. Uostalom ono sto je bitno, niko se ovdje od Hrvata ne pravi da je za multi-kulti, to samo vi radite. To za krst, ja to ne vidjeh, ali sta ja znam mozda ne smijete na bracu Srbe, a na starice i zene ste face.

Ko to izmislja za BBI, prazne price, nacionalna podbadanja, i sl... To kao nema, aj ne seri.

Incidenata može u Sarajevu biti više samo radi veće populacije, ni radi čega drugog.
Znam da Neum nije dobar primjer jer se radi o turistima i domorodcima ali garantujem ti da je tamo bilo više incidenata na nacionalnoj osnovi prošlog ljeta nego u Sarajevu za nekoliko godina.Pa opet ja mislim da Bošnjaci tamo nisu ugroženi niti da postoji neki plan iza toga.
Ja kao što rekoh, nisam za mutlikutli, ali kada nešto nije onda jarane nije i tačka.
A ovo oko Srba pa vjerovatno imaš pravo, mi bijemo samo Srpske babe i nejač, napadamo samo Hrvatske maloljetnike a odojke kršimo samo kada su pečeni i ne mogu uzvratiti.A od Srpskih junaka i Hrvatskih vitezova bježimo bezglavo.
Šta se može, prljave Osmanlije.

Daj ba više normalne priče malo, dosta mitomanije i pretjerivanja.

A za BBI je izmišljena priča i to na dr.gog-ovom SA-X (ne prozivam momka naravno), ubistvo D.Mrnjavca nije bilo na nacionalnoj osnovi kao što neće vjerovatno biti ni ova najnovija zbadanja.
Ne kažem da nema ali nema ni u snu koliko se to ŽELI (što je najnevjerovatnije) od strane nekih.

E zašto se to priželjkuje je meni nejasno u svemu ovome.
Ja vas potpuno shvatam u vašim težnjama za HB, ne osuđujem vas, na intelektualnom nivou razumijem ali zašto imate potrebu da to potkrepljujete lažima, smiješnim propagandnim fulama i generalno demoniziranjem Bošnjaka?

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 23:08 

Kina, mazohizam se odlično vidio kad je prije par mjeseci musliman (kako će se tek kasnije pokazati) zapalio džamiju u Višićima kod Čapljine; na portalima su se neki muslimanski forumaši toliko usrali od sreće, da je radost sotoniziranja Hrvata i mazohističko uživanje pozicije žrtve- bacila žal za džamijom u stopedeseti plan.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009, 23:21 

Robbie MO je napisao/la:
Kina, mazohizam se odlično vidio kad je prije par mjeseci musliman (kako će se tek kasnije pokazati) zapalio džamiju u Višićima kod Čapljine; na portalima su se neki muslimanski forumaši toliko usrali od sreće, da je radost sotoniziranja Hrvata i mazohističko uživanje pozicije žrtve- bacila žal za džamijom u stopedeseti plan.

Može biti.
Svakavih nas ima.
Ja pričam o onome što ovdje vidim i osobama sa kojima trenutno diskutujem.

Zar su Bošnjačke budaletine uzor nekima?

Vrh

PostPostano: 21 lip 2009, 01:16 

Gle, ja kao prvo nemam nista protiv BBI centra, (to sam i pisao na jednoj temi), za razliku od razni trgovaca i kupaca, koji prodaju npr maloljetnicima pornografiju, alkohol, kladionice...Dok je svinjetina veliki no, no, vece je valjda zlo od nabrojanog skupa. Zato i postujem BBI, bar nisu licemjeri po tom pitanju. Samo nisam uopce ni spomenuo BBI.

Ja nisam ni rekao da su izbodeni po nacionalnoj osnovi. Ali sve se to naravno koristi u propagandne svrhe, kao eto navedena djamija. Ti mislis da nesto bude nekom Bosnjaku u npr Livnu, neko ga recimo nedaj Boze izbode, da to odredjeni Bosnjacki krugovi nebi prikazali kao tlacenje Bosnjaka od krvolocnih ustasa, iako je recimo posrijedi neka osobna razmirica?

Nego skrenuli smo s teme, a ja neznam vise ni na sta ti odgovaram, ali evo, ima itekako incidenata, ne samo u Sa vec evo i za ovaj sruseni odojak i povlacenje noza zbog niceg, stvar je u tom, koliko god ti govorio da ti OSOBNO nisi za multi-kulti, Bosnjacka politika uporno mantra kako Bosnjaci jesu i kako se ovakve stvari dogadjaju samo u "kamenjaru" i u "Sumskoj", to jednostavno ne stoji.

A za Sa, pa znam ja vrlo dobro, pazi, zivim ovdje idem na predavanja, znam price, tekbiranja... (naravno da je to odredjen krug ljudi a ne svi) Na stranu to, mnogi ce za mene u Sa reci da sam ja katolik kad bih im rekao da sam Hrvat (ali u onom uvredljivom tonu), kao sto ce mnogi reci za Bosnjaka da je on Turcin, pa, malo pogledaj mitomaniju i ino ispred svojih vrata, omalovazavanja itd...Samo imam osjecaj da smo skrenuli dobro, jer sam je samo osvrnuo na tvoje: "Zar mislite da sudbina vašega ideala ovisi o tome koliko se vjeruje po vašem Bošnjačkom laganju o suživotu?" uf, ne mogu vise pisat mozak mi stao, :-ujko ....

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 21 lip 2009, 12:42 

Ha, ha imaš pravo skrenuli smo totalno sa teme, možda i mojom krivicom.

Forumska bespuća.

:)

Vrh

PostPostano: 21 lip 2009, 12:54 

Robbie MO je napisao/la:
Kad smo kod Kiseljaka... da živim u Sarajevu, vjerojatno bih prodao stan i odselio 20 km zapadnije, među svoje u Kiseljaku, gdje vije slobodarska zastava HB i Hrvati sretno žive.
U Kiseljaku je zadnje 2 godine prema riječima načelnika najveća potražnja za stanovima i stanogradnja u posljednjih 30 godina- nije teško zaključiti ko ih kupuje.

aha , ko ce pametan iz velegrada u provinciju , bio sam ja u kiseljaku , nit imas gdje prošetat nit imaš kakav kulturni zivot , mozes samo u kafanu na narodnjake ...Sarajlija bi tamo uvenuo od tuge...

Vrh

PostPostano: 21 lip 2009, 12:59 

Betandwin je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

aha , ko ce pametan iz velegrada u provinciju , bio sam ja u kiseljaku , nit imas gdje prošetat nit imaš kakav kulturni zivot , mozes samo u kafanu na narodnjake ...Sarajlija bi tamo uvenuo od tuge...

Ovo ti zvuči ko multietniĆka spika koja glorificira "nezamjenjivo i neponovljivo" Sarajevo. Moji su se navikli sasvim fino na život u malom gradiću u Hercegovini, a nisu neki krkani :-zubati

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 21 lip 2009, 13:00 

a neko se moze naviknut , ja bome nemogu ....nismo svi isti ...

Vrh

PostPostano: 21 lip 2009, 13:01 

Betandwin je napisao/la:
a neko se moze naviknut , ja bome nemogu ....nismo svi isti ...

Navikao si se na poslijeratno Sarajevo koje ne liči baš na ono prijeratno.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 21 lip 2009, 13:24 

Betandwin je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ovako uvenuše od noževa i pištolja...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: