|
|
Stranica: 546/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 10:41 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Navodno lažni snimak bombardovanja Moskve. https://9gag.com/gag/a51GpQGProcijenite sami. Ma ovo je pravo 100%, izgleda uverljivije nego većina snimaka koje pojedini postavljaju.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 10:46 |
|
|
daramo je napisao/la: Poruka i šveckim liberalima da se ne igraju, ruski vojni avioni s nuklearnim naoružanjem ušli su u švedski zračni prostor. Odgovor na najavu švedske premijerke da ne isključuju kandidaturu za NATO. Citat: Izvor je rekao da je taj potez bio namjerni čin zastrašivanja, prenosi švedski TV4 News. Objavljeno je da su četiri ruska aviona - dva borbena Sukhoija 24 u pratnji dva Sukhoija 27 - poletjela iz zračne baze u Kalinjingradu 2. ožujka.
Izvori su otkrili da su vojni avioni bili opremljeni nuklearnim naoružanjem, "što su ruski piloti jasno pokazali". De Srbi tražite od braće da ne diraju Švecku, pa vratit će nam se Muslimani ubosnu ako tamo zarati. Dok Evropom špartaju NATO (čitaj: američki) avioni natovareni nuklearnim bojevim glavama. Između ostalog i do ukrajinske granice.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 10:48 |
|
|
storarare je napisao/la: Pa bolje da Rusi pobede , bego Nato , jer ako isti pobedi zavlada će Švab . U Rusiju smo svi zakleti . Tebi Švabo već vlada. Ti nisi ni svjestan. Veliš bolje da te gazi ruska čizma? Vjeruj da nije. To što si ti umislio da su ti oni nekakva braća, njih boli *** za to.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 10:53 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: belky je napisao/la: Takticka varka ili totalni kolaps?
Prvo da utvrdimo sta je tacno informacija... Evo na N1 slusamo da zapadni izvori tvrde da se uopste ne povlace, da lazu da se povlace a ustvari utvrdjuju polozaje. Sto se tice cele Ukrajine: Pentagon: Ruske trupe se premještaju za buduće operacije u Ukrajinihttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/pent ... /220330168Ovaj rat je specifican po manjku informacija o onome sto de desava na terenu. A i one vesti koje dospevaju u javnost, nepuzdane su. Potpuno suprotno od obavestavanja u ratu u Siriji.
Ne mislim da ovde ima manje informacija nego in je bilo u Iraku i Siriji samo sto ovde jedna strana nemoze tako lako lagat i sirit desinformacije kao sto je tamo mogla. Sta vi mislite koliko je vijesti iz Iraka, Sirije itd bilo istina ?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:03 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Mislim da je ovo fake news, tj. prilično sam siguran, jer nema više ničega što je ultra radioaktivno, to se sve brzo raspadne. Što više zrači, to se brže raspada. Jedino što je tu možda opasno su Cezijum 137 i Stroncijum 90, imaju period poluraspada od oko 30 godina pa se od 1986. do sad više od pola raspalo ali na nekim lokalitetima je sigurno koncentracija i sada dovoljna da bude dugoročno opasna. Međutim, posle više od 30 godina, ti radioaktivni elementi nisu ostali na površini, kiša to spira a zemlja upija, tako da je kratkoročno hodanje po tom prostoru relativno bezbedno. Bilo je i šumskih požara u zoni, što bi još više pospešilo spiranje svega toga u zemlju i nizvodno. Dugoročni boravak na takvom prostoru bi povećao rizik od raka, posebno od stroncijuma koji je beta emiter i koji zna da završi u kostima pa ljudi dobiju leukemiju, ali to se ne bi desilo za manje od mesec dana.
Drugo, smešno je verovati da nisu poneli gajgerove brojače i da su napravili kamp na nekoj veoma radioaktivnoj lokaciji, a ne verujem ni u ove priče radnici im rekli a oni nemaju pojma šta je radijacija i šta je Černobilj, to je ipak kao neki vic o Muji i Hasi. Pola tih vojnika je igralo neku od igara iz STALKER serijala i neznanje o Černobilju je stvarno u domenu naučne fantastike. Pola tih vojnika su golobradi mladići koji su do jučer tutu gurali u rikverc. Obzirom iz kojih krajeva Rusije uglavnom dolaze, nemaju oni pojma šta je STALKER. Ako misliš da je briga nekog iz vrha ruske vojske šta rade u Černobilu, grdno se varaš. Sasvim je moguće da su se debili glupirali u crvenoj šumi i popušili trovanje radijacijom. Uostalom, skoro je bio dokumentarni serijal sa onim likom i VB, radijacije itekako ima, dakle ako čačkaš mečku gdje ne treba, možeš najebati.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:08 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:12 |
|
|
Jest, a Janukovič je posljednji demokratski izabrani predsjednik. Al u vicu.
Rusko oslobođenje....kako to morbidno zvuči. Onda se neko pita što se Ukrajinci toliko otimaju...pa gdje neće, znaju oni dobro kako je kad te Rus ''oslobodi''.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:16 |
|
|
Otkad su referendumi postali bitni ovdje?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:17 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Otkad su referendumi postali bitni ovdje? Zamisli zauzmeš vojno grad i onda organizuješ referendum
|
|
Vrh |
|
|
Groot
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:21 |
|
|
daramo je napisao/la: Čak ih i Vatikan upozorava da je to glup potez, totalni su otišli u krajnjost i fašizam. Sad onaj video gdje uhićuje svećenika u crkvi za vrijeme bogoslužja dobija potpuniju sliku. Baš je mjerodavan današnji Vatikan.
_________________ Broj spominjanja Sorosa od strane pojedinih forumaša je obrnuto proporcionalan seksualnoj aktivnosti istih.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39356 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Groot je napisao/la: daramo je napisao/la: Čak ih i Vatikan upozorava da je to glup potez, totalni su otišli u krajnjost i fašizam. Sad onaj video gdje uhićuje svećenika u crkvi za vrijeme bogoslužja dobija potpuniju sliku. Baš je mjerodavan današnji Vatikan. Za vjerska pitanja jeste, ovo je razumljiv potez upravo današnjeg Vatikana koji ne želi narušiti odnose s pravoslavljem. Sutra bi ih Rusija mogla optuživati da su šutili na ukidanje RPC i za unijačenje. Danas RPC sutra tko zna, možda zabrana i KC.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39356 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Niti Ukrajina niti Rusija nisu demokratske zemlje. U Rusiji političari opozicije u zatvoru ili ih izrešeta turist iz Čečenije. U Ukrajini političari opozicije u kućnim pritvorima dok se strankama iz opozicije zabranjuje političko djelovanje.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:34 |
|
|
Otkud onda Rusiji pravo da drugom nameće silu i govori kako će, a nisu riješili ni kod sebe? Mislim ok, oni slove za svjetsku silu, u skladu s tim se i ponašaju, bahate, al očevati da iko sa gramom mozga puši priču kako su oni ispravna strana...pa cijela istočna Evropa je najebala od te Rusije u prošlosti, a jedna Jugoslavija uz podršku zapada naravno je u startu odjebala. Da nisu, Beogradom, Zagrebom i Sarajevom bi išli ruski tenkovi kao nekad Pragom. Ja za to ne mogu navijati.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 11:40 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
Naovodno su oborili 3 helikoptera do sad
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 12:42 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Jel IMA iko kakvu DOBRU i OBJEKTIVNU analizu ovog rata? Meni nikako ne ide u glavu da ruska vojska nije u stanju da samelje ukrajinsku. Pa mjesec dana prodje bogte.. kad se sjetim kako su saptom na graciozan nacin odradili stvar na Krimu, ovo ne kuzim vise da me jebes.
Sjecam se kako sam drugi dan nakon napada napisao negdje - potpisano imenom i prezimenom, ne brinite, nece ovo dugo trajati ,sedmicu dvije i sve je gotovo. Kad ***, sad mi bed brisati taj komentar. krim su im predale ukrinske vlasti,ona plava ukrainska predsjednica ti je to rekla cim je izasla iz zatvora
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 12:46 |
|
|
DrMag je napisao/la: =)) Kakva je to supersila koja se boji nekog vojnog saveza supersila koja dodje kao 10 rumunija povrsinom i 120 miliona rumunja u njoj. ono kad se sve zbroji i oduzme tu ima jedno 60 miliona šnita kruha dnevno :) al eto mozda imaju avione i nadzvucne rakete te warp pogon!! glupe yugoseljacine,nikad nigdi bili nikad nista vidili u zivotu!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 12:51 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Jel IMA iko kakvu DOBRU i OBJEKTIVNU analizu ovog rata? Meni nikako ne ide u glavu da ruska vojska nije u stanju da samelje ukrajinsku. Pa mjesec dana prodje bogte.. kad se sjetim kako su saptom na graciozan nacin odradili stvar na Krimu, ovo ne kuzim vise da me jebes.
Sjecam se kako sam drugi dan nakon napada napisao negdje - potpisano imenom i prezimenom, ne brinite, nece ovo dugo trajati ,sedmicu dvije i sve je gotovo. Kad ***, sad mi bed brisati taj komentar. Ukrajina se bori svim raspoloživim snagama uz obilatu pomoć iz vana, Rusi su angažirali manji dio svoje vojske i ne pokazuju znakove da imaju namjeru pokrenuti opći rat protiv Ukrajine, nisu ni proglasili ratno stanje, a kamoli mobilizaciju. E sad, zašto su donjeli takvu procjenu, ne znam, ali znam da sam ja bio među onima koji nisu vjerovali da će biti rata, baš zato što su ruske snage na "vježbama" uz ukrajinsku granicu bile smješno male za zemlju tog opsega i stanovništva. Jel to posljedica loše obavještajne procjene ili šta, ne znam, ali definitivno su za državu tih dimenzija krenuli premalim snagama i dalje ratuju premalim snagama. Ov više i nije osvajanje Ukrajine nego mrcvarenje Ukrajine dok ne pristane na neki komromisni sporazum. Poznavjući njihov inat, to se neće desiti.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 12:52 |
|
|
Planina je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Nitko nije računao na otvoreni ruski napad kao opciju, ne budi smiješan.
Ukrajinci tek sada bildaju vojsku.
Baš nitko? Evo ti glavni savjetnik Zelenskog, 2019. Tek sada bildaju vojsku? Vojska im se x10 u broju u ovih 8 godina, dobili su sve moguće igračke i NATO instruktori ih treniraju cijelo to vrijeme. Normalno. nit ukrainci stvarno misle da ce itkoi ntervenirat nit da mogu u NATO ikako drugacije nego da puste rusiju da polomi zube na njima.Povlacenje rusije na takak led za NATO placeno krvlju ukrainaca je cijena koju su voljni platit i svijesni su da drugacije nemogu pobijedit.
Mislim radi se o zemlji koja je krvarila u ww2 prozivila gladomor,komunizam,nuklearnu katastrofu.Ko je mislio da ce imat besplatan happy ending nije bas bistar!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 12:54 |
|
|
Eminencija je napisao/la: krim su im predale ukrinske vlasti,ona plava ukrainska predsjednica ti je to rekla cim je izasla iz zatvora predali su ga lokalni zapovjednici ukrajinske vojske, koji nisu htjeli biti ono što su sada AZOVci u Mariopolu. jednostavno, kad ih je ruska vojska opkolila u kasarnama us se predali. Možda je Putin nešto slično očekivao i ovaj puta, ali ovaj puta su se Ukrjinci naumili boriti do zadnjeg
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 13:00 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Normalno. nit ukrainci stvarno misle da ce itkoi ntervenirat nit da mogu u NATO ikako drugacije nego da puste rusiju da polomi zube na njima.Povlacenje rusije na takak led za NATO placeno krvlju ukrainaca je cijena koju su voljni platit i svijesni su da drugacije nemogu pobijedit. mogu li zaista, ili je to put u njihov biološki nestanak? preživjeli jesu svašta, ali ne u vrijeme kad im je TFR bio 1.3, a granice cijelog svijeta otvorene za njihove ljude koji bježe u hordama. za NATO su učinli mnogo, Rusija se od ovog rata neće oporaviti 15-20 godina, ali Ukrajina se vjerojatno neće oporaviti nikada. Ovaj rat označava kraj rusije kao velesile (barem ja jako dugi period) i kraj Ukrajinaca kao nacije. Ključni "uspjeh" Ukrajine je u tome što je izbacila rusiju iz igre u međunarodnim odnosima. Ona sada yenkijima ne predstavlja više problem, mogu što hoće gdje hoće, osim ako se domaća javnost ne pobuni. U Europi su suvereni gazde i pljačakaju je skupim energentima i uništavaju ekonomsku konkurenciju.. Odigrali su maestralno za Amerikance. Za sene, e to je drugo pitanje.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 13:05 |
|
|
200 000 vojnika je malo? U kojem svijetu vi živite? Vi mislite da će se udarati milionske armije?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 13:13 |
|
|
Mariooo je napisao/la: 200 000 vojnika je malo? U kojem svijetu vi živite? Vi mislite da će se udarati milionske armije? Tolik ovojnika je HV digla za jednu Krajinu, koja je bila ravno STO PUTA manja od Ukrajine. Sam Zelenski je prije rata molio Zapad da prestanu plaštit ratom, jer mu tjeraju investitore. Nitko živ nije vjerovao američkim obavještajcima da će Putin udariti s tako malom snagom. putin je krvio procijenio spremnost Ukrjinaca na borbu
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 13:22 |
|
|
Ako ste ratovali i sa NATOm u Ukrajini mogli ste bar sačekati da se ljudi pojave
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 13:27 |
|
|
divizija je napisao/la: Mariooo je napisao/la: 200 000 vojnika je malo? U kojem svijetu vi živite? Vi mislite da će se udarati milionske armije? Tolik ovojnika je HV digla za jednu Krajinu, koja je bila ravno STO PUTA manja od Ukrajine. Sam Zelenski je prije rata molio Zapad da prestanu plaštit ratom, jer mu tjeraju investitore. Nitko živ nije vjerovao američkim obavještajcima da će Putin udariti s tako malom snagom. putin je krvio procijenio spremnost Ukrjinaca na borbu Šta je HV imala od nekog moćnog oružja? Tu si prednost stvarao pješadijom, jer nisi imao ništa drugo. Pogledaj šta imaju Ukrajinci kao napadnuta strana. Ne vodi danas niko rat frontalno sa pješadijom. Rusi su više štete napravili dalekometnim projektilima nego pješadijom i gvožđurijom zaglavljenom u blatu i izgubljenom u gradskim četvrtima ukrajinskih gradova. I Ukrajina recimo ima potencijal da udari sa snagama koje bi prebacile bar milion, međutim to nema nikakvog smisla niti bi imalo nekog efekta više nego sad što imaju. Rusija je indirektno (a možemo reći i direktno) u sukobu sa Ukrajinom od 2014. godine. Ratna dešavanja ništa nisu novo. Odbijam povjerovati da je obavještajna služba države kao što je Rusija ispala Haso iz vica i toliko krivo procjenila kakva će reakcija Ukrajine biti u slučaju invazije.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 31 ožu 2022, 13:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Bošnjak_007 je napisao/la: Jako dobro razumijem iako sam musliman..Znam dovoljno o kršćanstvu..I dalje niste dali logičan odgovor zašto Ukrajina ne može imati svoju pravoslavnu crkvu a Grčka ili Srbija ili Rusija mogu? I koji je smisao ako ih i ne priznaju? Engleze sam naveo kao primjer jer su odjebali papu a ne zbog toga kako nisu više katolici. Mogu imati svoju Crkvu, možeš i tipa tvoj susjed Milan osnovati Bosansku Pravoslavnu Crkvu ali neće imati autokefalnost odnosno priznanje od ostalih autokefalnih Pravoslavnih Crkvi. Imaju i Srbi Republiku Srpsku ali nemaju priznanje od susjeda da su država, jesi sad pohvatao? Teško, pošto i dalje spominješ Engleze koji nisu katolici. Koliko se razumiješ vidim po tome što porediš univerzalnu KC i nacionalne PC, kod katolika je to jednostavnije ako ne priznaješ papu nisi više katolik. objasnimu fino na bahlijskom katolici=unitarizam pravoslavci=entitetlije
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|