|
|
Stranica: 162/233.
|
[ 5804 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 12:42 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 12:49 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
ShahidMaker je napisao/la: Miloradovic potvrdio da Srbija nabavlja novu eskadrilu Daso Rafala... Nema sta da on potvrdjuje, koliko je vremena proslo kako sam napisao (iz provjerenih izvora) sta ce da bude, Vi na mene drvlje i kamenje. Ja vam kazem da cete i u NATO, vi isto trubite kako nema od toga nista. Uvjet za povrat pola Kosova je vas ulazak u NATO, to zna i Vucic i njemu bliski ljudi, znamo i mi :) Prvi sam pustio info kako mi kupujemo Rafale, i kako su vama nudili prije nego nama, i da ste zagrijani. Nakon toga, o tome su izvjestili tango6 , ex-aviation i sl..
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:02 |
|
|
Znas li ko je Miloradovic? On je uvek izlazio medju prvima kada su bile nabavke, razvoj i prodaja naoruzanja.
Mi bi danas usli u NATO, al ne za pola Kosova nego za celo, kao sto i treba... samo ne verujem da ce biti ulaska u NATO... NATO ce prestati i da postoji uskoro.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:03 |
|
|
Mi bi rafale i uzeli mnogo pre vas, da nismo dobili donacije od Rusije i Belorusije.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:18 |
|
|
kako da ne, Rafale vam je prvi put usao u usi kada su vam u Parisu predlozili da razmislite. Prije toga, uopce niste razmisljali o zapadnim avionima, cekali ste kineske i ruske avione 4.5 i 5 generacije :) U Parisu je visoka delegacija Srbije razgovarala o Kosovu, tada im je receno "sve ima svoju cjenu", "razmislite o Rafale"
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:29 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Sta je tu smjesno? Francuzi i Kinezi su kao investitori i koncesionari u RH nazocni desetljecima.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:31 |
|
|
Smesno je sto odluka o rafalu nije nametnuta, vec je taj avion izabralo nase RV.
A inace, vecina militarista/nacionalista je nezadovoljna i zele samo rusko....
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:33 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Smesno je sto odluka o rafalu nije nametnuta, vec je taj avion izabralo nase RV.
A inace, vecina militarista/nacionalista je nezadovoljna i zele samo rusko.... Ajde ne budi smesan, Nista tu RV nije biralo, kupovina vojnih aviona je politicka odluka.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:35 |
|
|
jeste politicka odluka, ali na preporuku RV-a...
politicka odluka, u smislu koji ti navodis, bi bila da smo uzeli mig 35 ili j17 ili tako nesto.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:38 |
|
|
Odluka sigurno jeste politicka, no treba reci da je komisija RViPVO najbolje ocenila taj avion. Kao i za Hrvatsku, krajnje sam skeptican kako ce to Srbija drzati u funkcionalnom i upotrebljivom stanju, no ako se desi, necu se ljutiti svakako.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:39 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: jeste politicka odluka, ali na preporuku RV-a...
politicka odluka, u smislu koji ti navodis, bi bila da smo uzeli mig 35 ili j17 ili tako nesto. vrh vojske je u svakoj zemlji blizak politickom vodstvu drzave, i ti pises o preporuci RV Pajdo u Briselu je odluceno koje cete avione uzeti i sta cete za to dobiti.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:40 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Odluka sigurno jeste politicka, no treba reci da je komisija RViPVO najbolje ocenila taj avion. Kao i za Hrvatsku, krajnje sam skeptican kako ce to Srbija drzati u funkcionalnom i upotrebljivom stanju, no ako se desi, necu se ljutiti svakako. sto i nije cudno, jer i jeste najbolji avion 4. generacije... sledeca najbitnija stavka jesu pare - koliko ce to nas da kosta.... koliko sam razumeo nabavlja se NOVA eskadrila, kao i eskadrila bombardera (pominje se su24).
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:41 |
|
|
DrMag je napisao/la:
Pajdo u Briselu je odluceno koje cete avione uzeti i sta cete za to dobiti.
Ne. Svaka nabavka naoruzanja je ujedno i politicka odluka. Vojska je pokazala zelju za Rafalom, to je i dobila. Podudarile su se zelje Vojske sa geopolitickim momentumom.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:42 |
|
|
Od kuda sada najbolji, kada su na vasim portalima i u tv emisijama popljuvali taj avion kada se saznalo da RH razmatra nabavu istih...
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:43 |
|
|
Gde si to procitao i video?
na tango six su uvek govorili da se radi o odlicnom avionu
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:44 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: DrMag je napisao/la:
Pajdo u Briselu je odluceno koje cete avione uzeti i sta cete za to dobiti.
Ne. Svaka nabavka naoruzanja je ujedno i politicka odluka. Vojska je pokazala zelju za Rafalom, to je i dobila. Podudarile su se zelje Vojske sa geopolitickim momentumom. OK, nemam namjeru dodatno objasnjavati kako si u krivu. O tome da cete i vi nabavljati Rafale, znali smo prije vas :) kuzis?
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:45 |
|
|
Pa vi niste znali da l ce te nabaviti barak, gripen ili rafal Vladalo je opste slavlje kada ste konacno nabavili F16...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:47 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Gde si to procitao i video?
na tango six su uvek govorili da se radi o odlicnom avionu razno raznim tv emisijama, portalima i komentarima ispod. t6 je ipak ozbiljan portal.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:48 |
|
|
pa i sam sam ti rekao da ga pljuju oni koji vole sve rusko, odnonso imaju lose misljenje o Zapadu i ne zele da odatle da nabavljamo...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:50 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Smesno je sto odluka o rafalu nije nametnuta, vec je taj avion izabralo nase RV.
A inace, vecina militarista/nacionalista je nezadovoljna i zele samo rusko.... Ne bira RV avione, nego političari. Krajem osamdesetih, kada je nabavljen MiG29, JRV je tražilo Miraž. Političari su ih ignorisali i uzeli MiG29, zato što je mogao da bude plaćen kompenzacijom u kukuruzu. Nabavka aviona nikad nije stvar struke, nego isključivo politička odluka.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:50 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Pa vi niste znali da l ce te nabaviti barak, gripen ili rafal Vladalo je opste slavlje kada ste konacno nabavili F16... Znali smo. No trebalo je pripremiti javnost na cifre reda milijardu i vise eura. Sada vise niko u nasoj javnosti ne postavlja pitanje za nabave ispod 1,2 milijarde. Sve zvuci prihvatljivo.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:52 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ne bira RV avione, nego političari. Krajem osamdesetih, kada je nabavljen MiG29, JRV je tražilo Miraž. Političari su ih ignorisali i uzeli MiG29, zato što je mogao da bude plaćen kompenzacijom u kukuruzu. Nabavka aviona nikad nije stvar struke, nego isključivo politička odluka. Politika ne moze da bira avione, moze da odluci. Bira ih RV... ovde je uradjeno po zelji RV-a, a politika je stala iza toga. Moglo je biti i ovako, RV hoce Rafal, dobije Mig 35...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 13:59 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Moglo je biti i ovako, RV hoce Rafal, dobije Mig 35... Može još uvek. Odluka o avionu će biti doneta za par godina. Nismo ni u kakvoj žurbi. Samo ti kažem da generali samo daju mišljenje, vlada je ta koja odlučuje i mišljenje generala je samo jedan od faktora koji utiču na odluku. Meni je apsolutno svejedno šta ćemo da uzmemo, samo da je novo. Da se ja pitam, uzeo bih Gripen E. Ali u principu je svejedno, bilo šta novo da uzmemo, nećemo se zajebati, sve su to vrhunske mašine. Bitniji su piloti.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Vojska Srbije Postano: 18 vel 2022, 14:07 |
|
|
Pa, cim smo izasli sa predlogom Rafala u javnost, to je to...
Najbitniji su casovi naleta... nista puno jaci ili slabiji ne bi bili sa drugim avionom... Predsednik je rekao da se nabavlja nova eskadrila, tako da je tip top nabavka...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|