HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 stu 2024, 06:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 233  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 30 ožu 2022, 20:47 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Čitam u vezi ovih hvalospjeva vojsci Srbije. Od Grobija i Jusija. Oglasio se vojni sindikat. U ime ovih iz zapovjednog kadra. Ostavke pljušte na sve strane. Dobar dio vojske nema adekvatnog zapovjednog kadra. Te se nalaze hiljade i hiljade vojnika van stroja. U kojem li vi paralelnom univerzumu zivite ljudi? :neznam

To je Marinika Tepić sindikat.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 06:23 

ShahidMaker je napisao/la:
Nora je ekstra, 6 haubica mogu cudo da naprave.... a mala BPL tipa vrabac snima neprijatelja i salje koordinate...

jedna moze 6 granata da ispali, pod razlicitom elevacijom, i da svih 6 padne u isto vreme (ovim se skracuje maksimalni domet). Sad zamislite jednu bateriju nora koja je precizno navodjena sta moze da ucini neprijatelju? zatim menja polozaj i opet jovo nanovo :)

Tu ni NATO ne moze nista.

Da, zato VS neće da je uzme, Jer je do jaja.... Inače, Grobar je u pravu, ne ispaljuje šest granata koje padaju u istom trenutku, nego četiri. Vojska je tražila da ispaljuje šest granata, pa su trutovi iz SDPR-a, na čelu sa maticom Miloradovićem (koji je kraljica koja izleže larve u tom kanceru od firme (rođake, zetove, proveren kadar iz stranke kojima se zbog doprinosa stranci duguje radno mesto po sistemu meritokratije, jer doprinose opstanku stranke na vlasti itd), jedva namolili vojsku da ih prime na poklon. Ej, jedva su ih nagovorili da uzmu bateriju od šest komada na poklon (!!!), i neće više uzimati dok lopuže iz SDPR ne ispune TT zahteve koje je vojska tražila. To je parazitska firma i Miloradovića treba streljati, zajedno sa njegovim tripovima o modernizaciji Orla (kojem je mesto u muzeju), COIN aviona Kobac, koji nam , doduše treba da bombardujemo narko barone duboko u kosovskoj džungli i tako izbegnemo da na vojnici ne dobiju malariju u tom tropskom delu Srbije i izbegbmo strašne gubitke uzrokovane bolešću iz tih tropskih krajeva Srbije.

MGS Aleksandar, koji je još uvek prototip, će biti nova samohrana haubica Vojske Srbije, a ne Nora (bez obzira što je ostvarila prilično fin izvozni uspeh, VS ipak ima više standarde i zahteve od zemalja koje su kupile Nora-e). MGS, kako to Bog zapoveda, razvija VTI, a ne lopovski i diletantski SDPR. Raketni sistem Alas, vrhunski proizvod naše namenske industrije, je razvila privatna firma Edepro i razvoj tog sistema je platila UAE, kojoj su već isporučeni u ne znam kolikoj količini Arapima iz Emirata. Jedini gotov proizvod kojim je parazitski SDPR ispunio TT zahteve je vozilo Miloš. Možda i Lazanski, ali nisam previše čitao o njemu, tako da ne mogu da ga komentarišem. Lazar (u sad već trećoj inkarnaciji) će biti ozbiljno vozilo tek kada mu sklone one debilne puškarnice i stave na krov daljinski upravljan automatski top ili automatski bacač granate i daljinski upravljan mitraljez od 12,7mm kojim operator u vozilu zahvata i uništava ciljeve pomoću kamere i džojstika. Nije 1943. pa da koristimo puškarnice (iz kojih možeš da pogodiš jedino kontinent koji gađaš).

SDPR treba ukinuti i funkciju sistem integratora treba vratiti VTI, gde joj je i mesto.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 08:15 

Ajduk je napisao/la:
BTW, to o granatama što si napisao se zove MRSI sistem i nema 6 granata ispaljenih, nego 4, a da padnu u isto vreme pod različitim elevacijama i punjenjima.

Jel si siguran da imaju različita punjenja? Zaključak zvuči i više nego logično, ali verujem da je samo promena elevacije cevi dovoljna da se proizvede isti rezultat. Razlika u punjenju bi bez sumnje pomogla u tome, ali to čini logistiku neprihvatljivo komplikovanijom i ostavlja prostor za ljudske greške. Ne tvrdim da nisi u pravu jer jedostavno ne znam, nisam proučavao to u detalje, ali cenim da je promena elevacije dovoljna da odradi taj zadatak.

I nemoj mi o autopunjaču kao osiguranju od ljudske greške, jer autopunjač hrani cev, ali vojnik prethodno ubacuje granate i punjenja u autopunjač. Mada je to sekundaran problem. Primaran je što zahteva idiotski komplikovanu logistiku.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 09:50 

Pa kako ćeš sa istim punjenjem i različitom elevacijom da pogodiš istu tačku?

Ono gore oko NORA vs Aleksandar što si napisao samo da korigujem...

1.
Nije tačno da je samo 6 NORI poklonjeno VS i da oni ne žele više.
Kupljeno je još 12 NORA preko te brojke i sad smo kompletirali divizijon sa tri baterije. To da VS ne želi NORU su lupetanja po MCM forumu.

2.
Aleksandra takodje razvija SDPR, a ne VTI..

VTI je razvijao SORU (D -30 jot haubice na FAP-ov kamion) koja je po nekoj prvobitnoj ideji trebalo da menja Gvozdike.

NORA i Aleksandar su SDPR-ovi..

Aleksandar je još uvek na testiranjima i zato se ne uvodi.
Do sada je bilo samo jedno zabeleženo testno gadjanje, sa maksimalnim opterećenjem, bez gasne kočnice..

.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 10:38 

To je ovo...

I to je jedno jedino zabeleženo gadjanje Aleksandra..

"Šuška" se da "zglob" koji spaja "pucu" sa šasijom trpi ogromne sile opaljenja sa ovakvim dizajnom i da se malo "razglavio" nakon nekoliko opaljenja, pa još uvek gledaju da pronadju rešenje ...

.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 11:03 

Dakle da razjasnim ono što vidim da neke buni..

MRSI je prost sistem, nema tu nikakvih komplikacija.
U cev ne ide goli projektil, nego ide projektil, plus barutno punjenje iza (bukvalno bela vrećica sa barutom) ..

NORA ili Aleksandar dodju na položaj.
Koordinate cilja dobijaju od izvidnice ili bespilotne, nebitno..

Zatim MRSI preračuna elevacije i barutna punjenja.
Projektili i barutna punjenja se zatim ubace u autopunjač i MRSI sve radi dalje sam..

Možeš hiljadu projektila da ispališ, a da svi padnu u istu tačku tako. Bez ikakvih problema.

Problem je što ne možeš da ispališ "dovoljno" u jednoj minuti.
Zašto jedna minuta ima toliki značaj?

Zato što projektil leti 45 sekundi i orudje nakon dejstvovanja može da se "skupi i napusti položaj" i izbegne kontrabatiranje druge strane..

E NORA ima MRSI od 4 granate u minuti..
Aleksandar ima MRSI od 6 ..

Razlika je autopunjačima..

Nora se puni samo u jednoj elevaciji (45% stepeni, mislim)
Dakle cev dodje u elevaciju punjenja, napuni se, onda ode na elevaciju opaljenja, dejstvuje, pa se opet vrati u elevaciju punjenja po novu turu..

Tu se gube dragocene sekunde i zato opali 2 projektila manje.

Aleksandar ima buvalno spregnut autopunjac sa cevi
(onaj sexy revolverčić) i može da puni u svim elevacijama..

Zato tuče 6 u minuti...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 11:27 

JNA je napisao/la:
Pa kako ćeš sa istim punjenjem i različitom elevacijom da pogodiš istu tačku?

Ono gore oko NORA vs Aleksandar što si napisao samo da korigujem...

1.
Nije tačno da je samo 6 NORI poklonjeno VS i da oni ne žele više.
Kupljeno je još 12 NORA preko te brojke i sad smo kompletirali divizijon sa tri baterije. To da VS ne želi NORU su lupetanja po MCM forumu.

2.
Aleksandra takodje razvija SDPR, a ne VTI..

VTI je razvijao SORU (D -30 jot haubice na FAP-ov kamion) koja je po nekoj prvobitnoj ideji trebalo da menja Gvozdike.

NORA i Aleksandar su SDPR-ovi..

Aleksandar je još uvek na testiranjima i zato se ne uvodi.
Do sada je bilo samo jedno zabeleženo testno gadjanje, sa maksimalnim opterećenjem, bez gasne kočnice..

.

Vrlo lepo sa istim punjenjem. Što je elevacija pod višim uglom, to granata duže putuje. Ne tvdim decidno da je punjenje isto, ali s obzirom da je to moguće izvesti sa istim punjenjem bez rušenja zakona fizike, ne vidim da je logično zakomplikovati sebi logistiku do besmisla sa šest različitih vrsta punjenja za svaki baraž. Nisam 100% siguran, jer je to samo moja pretpostavka koja nije bazirana na pročitanoj specifikaciji, nego samo upotrebom zdravog razuma, jer itekako je to moguće izvesti identičnim punjenjem, ako je elevacija npr 70 stepeni, granata daleko duže putuje u vis, pa samim tim i daleko duže pada, nego ako putuje pod uglom od 30 stepeni. Tako da to bez ikakvog problema može da se izvede koirsteći punjenje iste eksplozivne moći. Pa ako je već tako, ne vidim razlog da sam sebi jako komplikuješ život i praviš tešku noćnu moru u logistici.

VS ne želi Noru, jer em nije prošla TOC, em ne zadovoljava tehničke uslove koje je vojska tažila. Naterana je da uzme poklon, jer bi to jako pomoglo daljem izvozu sistema.

I bez obzira ko razvija Aleksandra, razvoj treba da bude prebačen u VTI, umesto da ga rade diletanti koji stavljaju bočne rupe na oklopno vozilo. SDPR treba svesti na firmu koja ugovara poslove o izvozu, a ne da se oni bave razvojem oruđa (npr, kad vidim onaj frankenštajn od Pasarsa, zgadi mi se život). Imamo institut za zavidnim znanjem i tradicijom i umesto da ulažemo u njega, mi dajemo pare polupismenim lopovima.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 11:52 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Vrlo lepo sa istim punjenjem. Što je elevacija pod višim uglom, to granata duže putuje.

Granata duže putuje ali pada bliže onom ko dejstvuje.
Pod manjom elevacijom ide dalje. Sve sa istum punjenjem.
Nije ista tačka pada.

Zato se koriste različite elevacije i različita punjenja, da bi tačka pada bila ista i u isto vreme.

Ne postoji nikakva opcija da projektili padnu u isto vreme na istu tačku, sa različitim elevacijama a istim punjenjem.

Na znam zašto raspraljamo najosnovnije stvari?

VS ne želi Noru, jer em nije prošla TOC, em ne zadovoljava tehničke uslove koje je vojska tažila. Naterana je da uzme poklon, jer bi to jako pomoglo daljem izvozu sistema.

Ništa što nije prošlo TOC ne može da udje u VS.
Nikada.

To šta je vojska tražila, nema veze sa TOC-om.
TOC samo ispituje da li orudje ispunjava navedene karakteristike proizvodjača, a VTI je taj koji treba da osmisli, dizajnira ono što vojska traži i uz pomoć industrije proizvede.

S obzirom da to nisu uradili (jer SORA im je maksimum) onda je NORA uvedena.

I bez obzira ko razvija Aleksandra, razvoj treba da bude prebačen u VTI, umesto da ga rade diletanti koji stavljaju bočne rupe na oklopno vozilo. SDPR treba svesti na firmu koja ugovara poslove o izvozu, a ne da se oni bave razvojem oruđa (npr, kad vidim onaj frankenštajn od Pasarsa, zgadi mi se život). Imamo institut za zavidnim znanjem i tradicijom i umesto da ulažemo u njega, mi dajemo pare polupismenim lopovima.

Pomešale su ti se dahije kao Čkalji u kamiondžijama.
NORU je dizajnirao i osmislio Anastas Paligorić (VTI)

.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 12:59 

JNA je napisao/la:
Vrlo lepo sa istim punjenjem. Što je elevacija pod višim uglom, to granata duže putuje.

Granata duže putuje ali pada bliže onom ko dejstvuje.
Pod manjom elevacijom ide dalje. Sve sa istum punjenjem.
Nije ista tačka pada.

Zato se koriste različite elevacije i različita punjenja, da bi tačka pada bila ista i u isto vreme.

Ne postoji nikakva opcija da projektili padnu u isto vreme na istu tačku, sa različitim elevacijama a istim punjenjem.

Na znam zašto raspraljamo najosnovnije stvari?

Ništa što nije prošlo TOC ne može da udje u VS.
Nikada.

To šta je vojska tražila, nema veze sa TOC-om.
TOC samo ispituje da li orudje ispunjava navedene karakteristike proizvodjača, a VTI je taj koji treba da osmisli, dizajnira ono što vojska traži i uz pomoć industrije proizvede.

S obzirom da to nisu uradili (jer SORA im je maksimum) onda je NORA uvedena.

Pomešale su ti se dahije kao Čkalji u kamiondžijama.
NORU je dizajnirao i osmislio Anastas Paligorić (VTI)

.

Ne znam da li shvataš koliko miliona (bukvalnih miliona, ako ne i milijardi) različitih punjenja bi morao da imaš na mestu odakle dejstvuješ da bi to što pričaš bilo tačno. Takav sistem bi bio ne neracionalan, nego i praktično (ne i teorijski) nemoguć. Predlažem to da to malo bolje proučiš.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 13:06 

Predlažem ti da prestaneš da pišeš gluposti..

MRSI sistem nisam ja izmislio, to je nešto što funkcioniše sasvim dobro i lagano i postoji na svakom samohodnom orudju.

U specifikacijama se takodje bukvalno navodi koliko granata u minuti raspolaže MRSI tog i tog sistema.
NORA može da opali 4 u minuti a da padnu na isto mesto, u isto vreme.
Ne treba ti milion različitih punjenja, nego 4..

Nikakve to komplikacije nisu.
Prosto je kao pasulj.

Predlažem ti da to bolje proučiš i ne pišeš više to što pišeš..

MRSI (multiple rounds simultaneous impact)..
Kucaj na netu i čitaj, ja sam to čitao davno..

.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 13:15 

Pogledaj ove bate kako to rade i to sve ručno punjenje i ručno podešavanje elevacije..

Dum, dum, dum u isto vreme, ista tačka... :)

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 13:22 

Ne treba ti uopšte milion različitih barutnih punjenja koja se razlikuju u miligram (pošto vidim šta te buni)...

Dovoljno ti je 4 različita punjenja koja odstupaju po 100 grama npr..(lupam), a sa elevacijom koriguješ te male finese, ne sa milion različitih punjenja..

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 14:08 

Mislim da si ovo izmislio i lupio napamet, a ne negde pročitao. Pošto ja izbegavam da lupam napamet, pročitaću o tome kada me ne bude mrzelo.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 14:20 

Ajde idi čitaj, pa se vrati..

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 14:41 

Rekoh kada budem bio raspoložen, ili u prevodu, kada budem imao vremena i volje da saznam o toj problematici. Znajući tebe i tvoj patološki strah da ne ispadne da nisi u pravu, kada bih morao da se kladim da mi život zavisi od toga, kladio bih se da si izmislio. Ali ne isključujem mogućnost ni da grešim, jer samo žestoko iskomleksirani ljudi imaju takav manjak samopouzdanja da im je strah od toga da ispadnu glupi u društvu gotovo jednaka strahu od smrti.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2022, 14:47 

Pa postavio sam ti klip iznad..
Lepo se vidi prvo barutno punjenje (zelena "kapisla") sa jednom elevacijom..

Zatim se lepo vidi zadnje barutno punjenje (bata poredjao tri bele "kapisle") na skroz drugu elevaciju..

Sa elevacijom doradjuješ finese, logistika uopšte nije zahtevna.
Sve što imaš u kamionu i po magacinima od punjenja kombinuješ bez problema..

Ne znam zašto si tvrdoglav kao magare.. ?
Reci nisam imao pojma o tome, hvala ti što si me izedukovao i nastaviš dalje kao da se ništa nije deslio.. :)

.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 15:17 

:zivili

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 15:19 

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 16:14 

Citat:
NOVE RAKETE ZA SRPSKE MIGOVE: Modernizacija se nastavlja - poboljšano je mnogo toga (VIDEO)

Srbija sada poseduje 11 jednoseda koji su u potpunosti modernizovani na nivo SM i 3 dvoseda koji su prošli delimičnu modernizaciju. Modernizacija je doprinela to da naši avioni sada mogu da koriste i da precizno pogađaju ciljeve na zemlji novim navođenim raketama što do sada nisu mogli.

Srpski migovi su do sada koristili nevođena raketna zrna kalibra 80 metara za dejstvo po ciljevima na zemlji. Prilikom dejstva sa ovim nevođenim raketama avion je morao prići dosta bliže i dejstvovati i tako biva izložen neprijateljskoj vatri i dejstvu PVO.Srbija sada poseduje 11 jednoseda koji su u potpunosti modernizovani na nivo SM i 3 dvoseda koji su prošli delimičnu modernizaciju. Modernizacija je doprinela to da naši avioni sada mogu da koriste i da precizno pogađaju ciljeve na zemlji novim navođenim raketama što do sada nisu mogli.

Srpski migovi su do sada koristili nevođena raketna zrna kalibra 80 metara za dejstvo po ciljevima na zemlji. Prilikom dejstva sa ovim nevođenim raketama avion je morao prići dosta bliže i dejstvovati i tako biva izložen neprijateljskoj vatri i dejstvu PVO.

Modernizacija kompletno završena.

Mada je ovo samo ustvari kupovina raketa, jer je mogućnost njihovog korišćenja već bila integrisana u avione, osim možda u ona četiri koja su nam ostala od JNA, mada mislim da su verovatno i oni imali sposobnost ispaljivanja navođenih vazduh-zemlja raketa, pa se kod njih stvarno može govoriti o modernizaciji. Za ostale aparate, radi se samo o kupovini raketa.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 16:31 

JNA je napisao/la:
Pa postavio sam ti klip iznad..
Lepo se vidi prvo barutno punjenje (zelena "kapisla") sa jednom elevacijom..

Zatim se lepo vidi zadnje barutno punjenje (bata poredjao tri bele "kapisle") na skroz drugu elevaciju..

Sa elevacijom doradjuješ finese, logistika uopšte nije zahtevna.
Sve što imaš u kamionu i po magacinima od punjenja kombinuješ bez problema..

Ne znam zašto si tvrdoglav kao magare.. ?
Reci nisam imao pojma o tome, hvala ti što si me izedukovao i nastaviš dalje kao da se ništa nije deslio.. :)

.

Tri zelene i tri bele, koliko sam shvatio (nisam gledao video, ne otvaram embeded klipove) . Što znači da su, po tome, u pitanju samo dva različita punjenja, a jedinim preostali faktor je elevacija. Da bi tvoja teorija imala smisla, moralo bi da bude šest različitih punjenja (ili četiri, u slučaju Nore).

Kao što rekoh, ne znam pojedinosti o toj tehnologiji, i potpuno sam otvorenog uma što se tiče toga, ne znam da li je to što pričaš tačno, ali da bi cela teorija bila u skladu sa logikom, svako opaljenje mora da bude sa različitim punjenjem, jer ako iz tri opaljenja može da se izbaci taj element iz jednačine, onda ne vidim da je potrebno da je neophodan u svim opaljenja. A ako je zasvako opaljenja potrebno različito punjenje, onda je to logistička noćna mora. Nije mi jasno zašto je moguće da dva različita punjenja to odrade, a jedno ne. Ako je neophodna promena jacine punjenja, ili je neophodna za sva opaljenja, ili nije potrebna ni za jedno. Nisam stigao da pročitam o tome, ali ova priča o dva punjenja zvuči logički potpuno nerealno.

Ako možeš u kratkim crtama to da objasniš i poštediš me čitanja literature, bio bih zahvalan

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 21:09 

Reče Vučić da će da naruče Barjaktare .
Samo da nas ne uslove da ne sme da se koristi protiv njihove volje tj Šiptara i mujagi .

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 21:41 

http://www.nspm.rs/hronika/cuprija-na-p ... alphabet=l

Ćuprija: Na poligonu Pasuljanske livade počela Združena taktička vežba Vojske Srbije sa noćnim bojevim gađanjem "Vatreni štit 2022", prvi put dejstvuju protivoklopne rakete „kornet“
PDF Štampa El. pošta
subota, 09. april 2022.
Združena taktička vežba Vojske Srbije (VS) sa noćnim bojevim gađanjem "Vatreni štit 2022" počela je večeras na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije. Na vežbi će po prvi put biti prikazano dejstvo protivoklopnih raketa "kornet".

http://www.nspm.rs/hronika/vucic-nakon- ... ment265750

Hronika
Vučić nakon vežbe „Vatreni štit 2022“: Vojska Srbije značajan faktor, nabavićemo turske bespilotne letelice „Barjaktar“ i nove francuske naočare za noćno osmatranje
PDF Štampa El. pošta
subota, 09. april 2022.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u utorak ili sredu biti prikazan "novi ponos" vojske Srbije koji će pokazati da je vojska Srbije "mnogostruko snažnija", posebno, kako je naglasio, prema onima koji bi pokušali da ugroze Srbiju.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 21:55 

storarare je napisao/la:
Reče Vučić da će da naruče Barjaktare .
Samo da nas ne uslove da ne sme da se koristi protiv njihove volje tj Šiptara i mujagi .

a za koga ćete onda naručivat za Hrvate ?

Da vam iskharamo banja luku ?

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 22:06 

Vrh

PostPostano: 09 tra 2022, 23:36 

Tri zelene i tri bele, koliko sam shvatio (nisam gledao video, ne otvaram embeded klipove) . Što znači da su, po tome, u pitanju samo dva različita punjenja, a jedinim preostali faktor je elevacija. Da bi tvoja teorija imala smisla, moralo bi da bude šest različitih punjenja (ili četiri, u slučaju Nore).

Kao što rekoh, ne znam pojedinosti o toj tehnologiji, i potpuno sam otvorenog uma što se tiče toga, ne znam da li je to što pričaš tačno, ali da bi cela teorija bila u skladu sa logikom, svako opaljenje mora da bude sa različitim punjenjem, jer ako iz tri opaljenja može da se izbaci taj element iz jednačine, onda ne vidim da je potrebno da je neophodan u svim opaljenja. A ako je zasvako opaljenja potrebno različito punjenje, onda je to logistička noćna mora. Nije mi jasno zašto je moguće da dva različita punjenja to odrade, a jedno ne. Ako je neophodna promena jacine punjenja, ili je neophodna za sva opaljenja, ili nije potrebna ni za jedno. Nisam stigao da pročitam o tome, ali ova priča o dva punjenja zvuči logički potpuno nerealno.

Ako možeš u kratkim crtama to da objasniš i poštediš me čitanja literature, bio bih zahvalan

Nisu tri zelene, već jedna zelena u komadu.

Nemaš dva punjenja.
Imaš četiri punjenja..

Samo što mi na snimku vidimo samo dva punjenja.

Ta Zelena "kapisla" iz jednog komada je kadar snimljen iz više uglova kao u pornićima.
Prva dva punjenja uopšte nismo videli.

I imaš na kraju tri bele "kapisle" ...

Ne postoji nikakava logistička noćna mora.
Treba ti jedan projektil sa maksimalnim punjenjem, jedan sa minimalnim i još dva izmedju sa jednakim "razmakom" od minimalnog i maksimalnog..

Sve ostale nijanse "šteluješ" elevacijom..

Samo su barutna punjenja različita.
Projektili su svi isti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 233  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: