HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 21:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Torabi na vijestima HB
PostPostano: 30 lis 2010, 16:18 

Vidim da je Mekki Torabi osvanuo kao islamski nadriliječnik kod nas na naslovnici.
E sad, on jest musliman (Marokanac), pa i nadriliječnik- no kod nas u Zagrebu je praktički domaći, mislim
da ćemo mu dati i neku ogrlicu :sega

O čem se radi ?

To je neki pučki šamanizam u tradiciji marabuta (marabout), putujućih derviša. Nisam išao kod njega- ne idem na takve domijenke- no znam dvojicu koji su, raznim putovima, otišli kod njega, i bilo je rezultata. Može se pripisati placebu, ali, nisam baš siguran ....

Bilo kako bilo, to nema veze s islamizmom, tip je pučki iscjelitelj kao pokojni Prokić, Braco i slična ekipa.

Vrh

Naslov: Re: Torabi na vijestima HB
PostPostano: 31 lis 2010, 00:59 

Stvar je u tome da premijer Federacije (Mujezinović) prima tog nadriliječnika, seoskog iscjelitelja, maltene sa državnim počastima. To je skandal.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 01:34 

Videh neki dan na vestima OBN televizije da se za njega čeka u dugim redovima. Bože me sačuvaj ljudske naive i nesreće...

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 01:44 

I sta taj radi ustvari?
Jesu li slepi progledali... ?
Il je ono ti meni 200 eura a ja cu ti pricati sta zelis cuti... :zubati

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 01:45 

A ne znam ni sto moram odma biti ovoliki skeptik... :001_unsure

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 01:48 

Te Habib-Dabi-Torabi wannabe vještice treba spaliti na lomači :)

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 01:55 

Pa jel ti znas koji je danas dan?
I zasto ja jos ne spavam.. :zubati ?Nemoj danas po nama... :zubati ..da ti ne bude hokus -pokus-preparandus... :zubati

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 02:00 

Pa da, Dan Mrtvih (Halloween)!

Čudi me da muslimani toleriraju te hohštaplere i vračeve, zvuči mi na idolpoklonstvo koje je kod njih strogo zabranjeno!

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 02:11 

Ministry of Sound je napisao/la:
Pa da, Dan Mrtvih (Halloween)!

Čudi me da muslimani toleriraju te hohštaplere i vračeve, zvuči mi na idolpoklonstvo koje je kod njih strogo zabranjeno!

A zapisi....? :zubati A sikire?Bezi nista ti ne znas.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 13:03 

Nije stvar tako jednostavna.

1. jedna osoba koju znam paralizirana je godinama nakon prometne i u stolcu je.
Nakon nekoliko puta kod toga Marokanca- invalidi ne čekaju nego idu preko reda-
nije prohodao, ali prvi put osjeća noge i prokrvljenost, pa je nešto i uspio pomaknuti koji prst.
Možda nije dramatično, ali nešto jest.

2. drugi pak, slijep na jedno oko (ne ću o dijagnozi jer je previše nijansirana), švercao
se jer je gurao u stolcu ovog pod brojem 1. Marokanac te i ne pita što je, no kod njega je munjevito
stavio ruku na oko (prijatelj nosi crne naočale) i držao ih pritisnute 1-2 min.
Opet-prijatelj nije progledao, no bolji su se rezultati pokazali na mjerenju očnoga tlaka,
a fascinantno je sljedeće- ni sam toga nije bio svjestan, no kad smoi sjedili na kavi, vidio je da mu na naočalama,
na staklu oka na kojem ne vidi, postoji jasan otisak neke konfiguracije. Ja kad sam pogledao, vidio
sam vrlo jasno stilizirano sunce, kao u sredini stakla krug, i nekoliko (6-7) zraka okolo. Taj je otisak
izblijedio kroz 2 dana.

Inače, slažem se da država nema što davati priznanja pučkim iscjeliteljima.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 13:11 

Hroboatos je napisao/la:

Nije stvar tako jednostavna.

1. jedna osoba koju znam paralizirana je godinama nakon prometne i u stolcu je.
Nakon nekoliko puta kod toga Marokanca- invalidi ne čekaju nego idu preko reda-
nije prohodao, ali prvi put osjeća noge i prokrvljenost, pa je nešto i uspio pomaknuti koji prst.
Možda nije dramatično, ali nešto jest.

2. drugi pak, slijep na jedno oko (ne ću o dijagnozi jer je previše nijansirana), švercao
se jer je gurao u stolcu ovog pod brojem 1. Marokanac te i ne pita što je, no kod njega je munjevito
stavio ruku na oko (prijatelj nosi crne naočale) i držao ih pritisnute 1-2 min.
Opet-prijatelj nije progledao, no bolji su se rezultati pokazali na mjerenju očnoga tlaka,
a fascinantno je sljedeće- ni sam toga nije bio svjestan, no kad smoi sjedili na kavi, vidio je da mu na naočalama,
na staklu oka na kojem ne vidi, postoji jasan otisak neke konfiguracije. Ja kad sam pogledao, vidio
sam vrlo jasno stilizirano sunce, kao u sredini stakla krug, i nekoliko (6-7) zraka okolo. Taj je otisak
izblijedio kroz 2 dana.

Inače, slažem se da država nema što davati priznanja pučkim iscjeliteljima.

Evo arapskom prevarantu šanse da zaradi $1m.

http://www.randi.org/site/

http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

Citat:
The Foundation is committed to providing reliable information about paranormal claims. It both supports and conducts original research into such claims.

At JREF, we offer a one-million-dollar prize to anyone who can show, under proper observing conditions, evidence of any paranormal, supernatural, or occult power or event. The JREF does not involve itself in the testing procedure, other than helping to design the protocol and approving the conditions under which a test will take place. All tests are designed with the participation and approval of the applicant. In most cases, the applicant will be asked to perform a relatively simple preliminary test of the claim, which if successful, will be followed by the formal test. Preliminary tests are usually conducted by associates of the JREF at the site where the applicant lives. Upon success in the preliminary testing process, the "applicant" becomes a "claimant."

To date, no one has passed the preliminary tests.

Click here to see the application.

Click here to see the current $1 million statement which shows the current amount in our prize account.

Frequently Asked Questions

The Log of Applicants
Last Updated on Thursday, 28 October 2010 00:16

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 13:24 

Evo arapskom prevarantu šanse da zaradi $1m.

http://www.randi.org/site/

http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

Citat:
The Foundation is committed to providing reliable information about paranormal claims. It both supports and conducts original research into such claims.

At JREF, we offer a one-million-dollar prize to anyone who can show, under proper observing conditions, evidence of any paranormal, supernatural, or occult power or event. The JREF does not involve itself in the testing procedure, other than helping to design the protocol and approving the conditions under which a test will take place. All tests are designed with the participation and approval of the applicant. In most cases, the applicant will be asked to perform a relatively simple preliminary test of the claim, which if successful, will be followed by the formal test. Preliminary tests are usually conducted by associates of the JREF at the site where the applicant lives. Upon success in the preliminary testing process, the "applicant" becomes a "claimant."

To date, no one has passed the preliminary tests.

Click here to see the application.

Click here to see the current $1 million statement which shows the current amount in our prize account.

Frequently Asked Questions

The Log of Applicants
Last Updated on Thursday, 28 October 2010 00:16

Znam za Randijevu ponudu, no to je- nefer. Prvo, cijela je t.zv. skeptična ekipa (i Randi i ostali)
ispala u nekoliko navrata prevarantska, najvidljivije kod one Ruskinje koja je imala i ima kao
rendgenski vid (može detektirati bolest bez pregleda). Ženska je od, koliko se sjećam, 7 osoba
potpuno točno dijagnosticirala 3, 2 ili 3 je promašila, a jedno je bilo li-la.

I onda su ""skeptici" trijumfalno objavili da su, eto, raskrinkali. Što je za zdravi razum obična sprdačina.

Jedino u čemu dajem Randiju i sličnima kredit je to što se nijedan rašljar kod njih, uza sve
uvjete, nije pokazao. Za ostalo- oni nisu skeptici nego scijentistički dogmati (što samo
po sebi nije nešto loše), ali su u provjerama nekoliko puta ispali varalice i muljatori, tako da im
jednostavno ne vjerujem.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 13:28 

Hroboatos je napisao/la:

Znam za Randijevu ponudu, no to je- nefer. Prvo, cijela je t.zv. skeptična ekipa (i Randi i ostali)
ispala u nekoliko navrata prevarantska, najvidljivije kod one Ruskinje koja je imala i ima kao
rendgenski vid (može detektirati bolest bez pregleda). Ženska je od, koliko se sjećam, 7 osoba
potpuno točno dijagnosticirala 3, 2 ili 3 je promašila, a jedno je bilo li-la.

I onda su ""skeptici" trijumfalno objavili da su, eto, raskrinkali. Što je za zdravi razum obična sprdačina.

Jedino u čemu dajem Randiju i sličnima kredit je to što se nijedan rašljar kod njih, uza sve
uvjete, nije pokazao. Za ostalo- oni nisu skeptici nego scijentistički dogmati (što samo
po sebi nije nešto loše), ali su u provjerama nekoliko puta ispali varalice i muljatori, tako da im
jednostavno ne vjerujem.

Pročitao sam kompletnu analizu i testiranje te Ruskinje. Ako se ne varam, sama je tvrdila da je 100% točna i tako sebi postavila visoku ljestvicu. Ona je jednostavno "čitač", dijagnosticira ljude u maniri dr. House (inteligentna dedukcija kroz promatranje), a ona je od toga pokušala razviti teoriju da ima rendgenski vid.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 13:33 

Pročitao sam kompletnu analizu i testiranje te Ruskinje. Ako se ne varam, sama je tvrdila da je 100% točna i tako sebi postavila visoku ljestvicu. Ona je jednostavno "čitač", dijagnosticira ljude u maniri dr. House (inteligentna dedukcija kroz promatranje), a ona je od toga pokušala razviti teoriju da ima rendgenski vid.

Prvo- to nije njezina interpretacija događaja.
Drugo- njezina teza da je 100% točna oborena je, no ako si uspio i u jednom od 100 slučajeva- e, to je već za razmišljanje. Profil dijagnosticiranih baš je bio takav da može pokrivati hrpu simptoma i još veći broj bolesti.

Usporedba s Housom i nije loša, jer ta je serija science fiction, potpuno nevjerojatna, a House- gledao sam nekoliko puta- kao tobožnji medicinski Sherlock Holmes zapravo daje takve dijagnoze koje se nikakvim suptilnim povezivanjem simptoma ne bi mogle dati.

Kao, uostalom, ni pravi, Conan Doyleov Holmes. Nije ni čudo da je Conan Doyle, nakon dedukcije s Holmesom, završio u spiritistima.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 13:39 

Hroboatos je napisao/la:

Prvo- to nije njezina interpretacija događaja.
Drugo- njezina teza da je 100% točna oborena je, no ako si uspio i u jednom od 100 slučajeva- e, to je već za razmišljanje. Profil dijagnosticiranih baš je bio takav da može pokrivati hrpu simptoma i još veći broj bolesti.

Usporedba s Housom i nije loša, jer ta je serija science fiction, potpuno nevjerojatna, a House- gledao sam nekoliko puta- kao tobožnji medicinski Sherlock Holmes zapravo daje takve dijagnoze koje se nikakvim suptilnim povezivanjem simptoma ne bi mogle dati.

Kao, uostalom, ni pravi, Conan Doyleov Holmes. Nije ni čudo da je Conan Doyle, nakon dedukcije s Holmesom, završio u spiritistima.

http://www.csicop.org/si/show/natasha_demkina_the_girl_with_normal_eyes/

http://www.csicop.org/si/show/testing_natasha/

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 14:00 

I, što s tim ?
Svaki cigo svoga konja hvali, a "skeptici" nisu baš poznati po korektnoj skeptičnosti.
Uostalom, i Josephson ih je kritizirao ( http://en.wikipedia.org/wiki/Natasha_Demkina ),
a oni pak njegovu kritiku, pa je stvar ostala zapaetljana.

Bilo kako bilo, ženska i dalje đira, podatci koji ju pobijaju isključivo su iz
"neprijateljskih" krugova, a to je samo jedan od sličnih slučajeva.

Konačno, ta udruga drži da je i hipnoza- hej, hipnoza- nepostojeći fenomen.
http://www.skepdic.com/hypnosis.html

Ta je ekipa nastrojena skoro- ne toliko, ali skoro- šarlatanski
koliko i oni koje kriziziraju.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 23:18 

...i onda dodjose vehabosi, da pojasne sta se ne sme ciniti u zemlji islam-Bosni... :zubati

http://www.nezavisne.com/stampano-izdanje/dogadjaji/Torabi-u-sukobu-sa-vehabijama-71065.html

Vrh

PostPostano: 01 stu 2010, 12:57 

Jok, treba ih na sud jer je nadriliječništvo kazneno djelo, pa nek dokažu svoje paranormalne sposobnosti koje kao imaju.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2010, 14:50 

divlja svinja je napisao/la:

Jok, treba ih na sud jer je nadriliječništvo kazneno djelo, pa nek dokažu svoje paranormalne sposobnosti koje kao imaju.

Ti ces naravno uzeti prvi kamen i baciti :kava

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 06 stu 2010, 11:49 

Urbana je napisao/la:
...i onda dodjose vehabosi, da pojasne sta se ne sme ciniti u zemlji islam-Bosni... :zubati

http://www.nezavisne.com/stampano-izdanje/dogadjaji/Torabi-u-sukobu-sa-vehabijama-71065.html

Pa rekoh gore da je ovo što ovaj prevarant radi protiv Islama, i ne čudi mi reakcija vehabija.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2010, 13:41 

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... VIDEO.html

Vrh

PostPostano: 06 stu 2010, 18:29 

Nema razlike između ovoga i Milana Tarota , autosugestivno sebe ubediš da će ti iscelitelj pomoći i rešena stvar , tako stavljanje ruke od strane ovog Torabija na nečiju čelo , ili Milanov metod mazanje majonezom glavu je potpuno isto i ravnopravno što se mene tiče!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: