|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 35 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Betandwin
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 10:01 |
|
|
Kina je napisao/la: Čemu onda još jedna crkva da zjapi prazna? I što uvijek po Sarajevu-Teheranu?
Ne može džamija u Neumu, ne može Islamski Centar u Mostaru, zašto može ova crkva? a šta džamija zjapi po Sarajevu prazne? a Neum ti je dobara zafrkancija , a u Mostaru se gradi taj centar il ice se graditi koliko znam
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 10:06 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Komu praviti luku ako brodovi odoše ? Ali sadašnje odluke se impliciraju u budućnost.Što sa onima koji će nekad "doploviti" nazad ? Čudni su putevi Božji... Crkva je katolička , nismo samo mi Hrvati povlašteni da je koristimo Neka crkve... ma ima tu politike kardinalove, kome bi on bio kardinal ,ako nema naroda i crkava ? on to gura , ko biva da narod ima gdje se bogu moliti i da vide da nisu ostavljeni
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 10:10 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: I ja bih napravio u Neumu.Ali bih još veću napravio u Sarajevu.Kad god prođe netko pored nje da se sjeti... ma ima u Sarajevu Katedrala , na udarnom mjestu , nemože se proči pokraj nje,a da je nevidiš, ima u N.Sarajevu na glavnoj cesti , nemožeš doći u Sa a da je nevidiš , ima i na Marijn Dvoru , ista stvar ....a isto tako i srpske crkve ...zato su se ovi sad gurali sa džamijama kraj glavne ceste , nigdje nije bilo džamije na vidiku ,ali su sad popravili stvar . To dosta govori ko je nekada bio večina u ovom gradu , isto kao i u npr Tuzli , u centru tuzle je srpska crkva i vladikina kuća ,kako li se to kaže , malo ljevlje franjevci sa crkvom i samostanom , ogromnu džamiju s dvije munare na glavnoj cesti ,tranzitu , napraviše tek kad su tobe poslije rata došli ....tako ti se zapišava teritorija
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 10:59 |
|
|
A sad je red opet na nas da malo i mi zapišavamo teritorije...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 13:48 |
|
|
Nama je Kosovo skroz "zapišano" manastirima i crkvama, i šta sad s tim da radimo? Nema više ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 15:23 |
|
|
teranova je napisao/la: Nama je Kosovo skroz "zapišano" manastirima i crkvama, i šta sad s tim da radimo? Nema više ljudi. Greška politike , ne ljudi. Nije baš ista situacija za poređenje na Kosovu i ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 15:42 |
|
|
Čini mi se da ni u BiH nije baš mnogo drugačije. Stvaraju se jasni nacionalni torovi, hteo to neko ili ne.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 25 lip 2009, 15:57 |
|
|
Nije to toliko izraženo u svakodnevnom životu , a i ovdje su 3 strane , a ne 2.Ipak BiH koliko toliko odskače od Kosova u svakom pogledu.Ali da ne idemo u off , ja sam za izgradnju u svakom slučaju.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 01 stu 2010, 12:42 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Fino izgleda maketa ove crkve na Dobrinji: Misa u atomskom skloništu...nevjerovatno:
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Potpisani ugovori o izgradnji crkve sv.Franje na Dobrinji Postano: 02 stu 2010, 22:50 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1878 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Kina je napisao/la: Lično sam protiv. Ona crkva na Alipašinom nije ni završena a sasvim fino bi ispunjavala potrebe katoličkog puka u Novom Gradu. Uostalom nema ni džamija u Neumu ili Grudama pa čemu onda graditi ovolike crkve u Sarajevu?
:? O tome gdje treba praviti crkavu treba da olučuju oni koji idu u njih, a ne neki sarajevski papan.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|