|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 13:18 |
|
|
|
Krivotvorenje šta sve može da se krivotvori? Novac, dokumenta, lijekovi, markirana odjeća, rukopis, istorija, potvrde o vakcinciji, hrana (npr. med)....
Moderni oblici prevara, Internet i sl.
Krivotvorina je kažnjiva, ali svako od nas je nekada pribjegao tom umijeću, bar opravdanje od ljekara za izostanke u školi. Da li ste i šta ste krivotvorili?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 16:12 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Da li ste i šta ste krivotvorili? Poslije se samo javite u najbližu postaju MUP-@, isprintajte izjavu što ste sve uradili, pa kad bude gotova prijava, odnesite sve u Općinski sud, soba br. 12, nafta skupa pa eto... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 17:03 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28096 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Jesam jednom testirao kopir-aparat u boji, prije 20-ak godina, pa kopirao 50 maraka. Uzeo kao suvenir. Kasnije se u gradu sjetim toga pa bacim "novčanicu". Uze neka baba...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 18:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Da li ste i šta ste krivotvorili? Poslije se samo javite u najbližu postaju MUP-@, isprintajte izjavu što ste sve uradili, pa kad bude gotova prijava, odnesite sve u Općinski sud, soba br. 12, nafta skupa pa eto...  Markane, pa mislim na sitnice kao npr. potpisala drugu osobu kada je brza posta dostavila paketic, a nije trazila osobnu kartu. Ili kada sam davno u drugom gradu kupovala mobilni telefon na kredit sa dvije radne koleginice I trebao naravno na ugovor potpis direktora. Jedna od koleginica sef racunovodstva I ponijela pecat. Ja potpisala glavonju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 19:45 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Poslije se samo javite u najbližu postaju MUP-@, isprintajte izjavu što ste sve uradili, pa kad bude gotova prijava, odnesite sve u Općinski sud, soba br. 12, nafta skupa pa eto...  Markane, pa mislim na sitnice kao npr. potpisala drugu osobu kada je brza posta dostavila paketic, a nije trazila osobnu kartu. Ili kada sam davno u drugom gradu kupovala mobilni telefon na kredit sa dvije radne koleginice I trebao naravno na ugovor potpis direktora. Jedna od koleginica sef racunovodstva I ponijela pecat. Ja potpisala glavonju. I jedno i drugo su krivična dela, za ovo drugo je predviđen i zatvor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 20:09 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Markane, pa mislim na sitnice kao npr. potpisala drugu osobu kada je brza posta dostavila paketic, a nije trazila osobnu kartu. Ili kada sam davno u drugom gradu kupovala mobilni telefon na kredit sa dvije radne koleginice I trebao naravno na ugovor potpis direktora. Jedna od koleginica sef racunovodstva I ponijela pecat. Ja potpisala glavonju. I jedno i drugo su krivična dela, za ovo drugo je predviđen i zatvor. Jebo nas zakon. Ja sam uredno I na vrijeme platila telefon, a glavonja za mandat od cetiri godine drpio moju zivotnu zaradu I nikome nista! Sta sam se kradja nagledala u svom radnom vijeku....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 20:18 |
|
|
|
Krivotvorene diplome.
Procitah neki dan vic: Sjedi Mujo na stepenicama I place. Naidje Suljo I pita ga ,,Sto bolan places,,? Izgubio sam diplomu, sad' ne znam sta sam zavrsio!?
Nisu li vam sumnjive fakultetski obrazovane kolege koje nikada ne pricaju o studentskim danima I ne sjecaju se imena ilni jednog kolege. Govore gramaticki neispravno, neki cak ne znaju ni tablicu mnozenja. S teskom mukom popunjavaju uplatnicu I lupetaju svakodnevno gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 22:28 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Krivotvorenje šta sve može da se krivotvori? Novac, dokumenta, lijekovi, markirana odjeća, rukopis, istorija, potvrde o vakcinciji, hrana (npr. med)....
Moderni oblici prevara, Internet i sl.
Krivotvorina je kažnjiva, ali svako od nas je nekada pribjegao tom umijeću, bar opravdanje od ljekara za izostanke u školi. Da li ste i šta ste krivotvorili? Jesam. Karte za maskenbal u KST-u. Moram da pohvalim svoj minuciozni umetnički rad. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 22:48 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jesam jednom testirao kopir-aparat u boji, prije 20-ak godina, pa kopirao 50 maraka. Uzeo kao suvenir. Kasnije se u gradu sjetim toga pa bacim "novčanicu". Uze neka baba...  "Eto kakva nam je današnja omladina. Ne zna šta će od para".
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 04 svi 2022, 23:16 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10338 Lokacija: Banja Luka
|
Bobovac je napisao/la: Jesam jednom testirao kopir-aparat u boji, prije 20-ak godina, pa kopirao 50 maraka. Uzeo kao suvenir. Kasnije se u gradu sjetim toga pa bacim "novčanicu". Uze neka baba... Uvalila ih , isti dan , na tomboli .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 05 svi 2022, 00:28 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Da li ste i šta ste krivotvorili?
-mjesečne karte za bus u srednjoj ali drugima ne sebi jer me strah bilo da ce me uhvatiti -ulaznice za disko klub -historiju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 06 svi 2022, 12:16 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jesam jednom testirao kopir-aparat u boji, prije 20-ak godina, pa kopirao 50 maraka. Uzeo kao suvenir. Kasnije se u gradu sjetim toga pa bacim "novčanicu". Uze neka baba... Hahaha koji si ti lik.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 08 svi 2022, 00:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 87333 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bobovac je napisao/la: Jesam jednom testirao kopir-aparat u boji, prije 20-ak godina, pa kopirao 50 maraka. Uzeo kao suvenir. Kasnije se u gradu sjetim toga pa bacim "novčanicu". Uze neka baba... hahaha Ovo se može računati da si donirao 50 krivotvorenih maraka, sirotinji.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Krivotvorenje Postano: 09 svi 2022, 08:55 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 952 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Lapo-lapo je napisao/la: Krivotvorene diplome.
Procitah neki dan vic: Sjedi Mujo na stepenicama I place. Naidje Suljo I pita ga ,,Sto bolan places,,? Izgubio sam diplomu, sad' ne znam sta sam zavrsio!?
Nisu li vam sumnjive fakultetski obrazovane kolege koje nikada ne pricaju o studentskim danima I ne sjecaju se imena ilni jednog kolege. Govore gramaticki neispravno, neki cak ne znaju ni tablicu mnozenja. S teskom mukom popunjavaju uplatnicu I lupetaju svakodnevno gluposti. sad me sjeti 
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|