HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ožu 2025, 00:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Iskustva i fotke sa putovanja
PostPostano: 03 stu 2010, 16:32 

Jos malo i eto snega i zimskih radosti,to me potaklo na ovu temu.
Dobrodosle su sve informacije,sva iskustva,zanimljivosti i fotke sa destinacija...izleta,sela,gradova,planina..bilo kakve zemaljske lepote koje ste posetili.

Vrh

Naslov: Re: Iskustva i fotke sa putovanja
PostPostano: 03 stu 2010, 23:37 

Prošle godine u 12. mjesecu sam imao "slučajno" dosta slobodnog vremena tako da sam spontano odlučio "skoknut" malo do Osla :zubati
O Norveškoj sam uvijek samo čuo hvalospjeve, kako su bogati kako su kulturni itd. ali moram iskreno reči osim prirode i visokih cijena me tamo nije ništa iznenadilo, Oslo kao i svaki prosječni Europski grad ima sve pozitivne i negativne pojave a la junkie po parkovima i punih mcdonaldsa omladine, a i ceste su im u iznenađujuče lošem stanju.

Uvjerio sam se i da Norvežani vole puno piti alkohol, žene čak više nego muški, jedina pozitiva je da su im žene stvarno lijepe, imaju nešto "slavensko" u sebi imaju one tipične slavenske obraze, mislio sam da su kao švabice germanskih crta lica i velikih noseva, ali uopče ne liče na švabice, to je valjda zbog toga što su vikinzi dovodili mnoge robove iz istočnih dijelova, tako da su Norvežanke sa svojom mješavinom sjevernih i slavenskih gena jako "dobre" :wub

Za život je Norveška jako surova i može se jedino poredit s Kanadom, po zimi sunce izlazi u 10 sati, a zalazi u 14 sati, u sjevernijim krajevima je još ekstremnije, tako da je norveška samo za neke hardcore freakove i ljubitelje zime i mraka pogodna.

Sve u svemu za ljepotu prirode Norveška ima 10/10 poena od mene, ali za sightseeing turiste je previše skupo i nema toliko za ponudit 5/10 poena od mene.

Ovo je s Trajekta koji prometuje između Danske i Norveške, u pozadini se vidi Frederikshavn.
slika

Norveški sunset
slika

slika

Stena Line
slika

Oslo trajvan
slika

Rupa ima na svakom koraku
slika

Glavna testa :zubati
slika

slika

Ovo je svega 1km od centra grada a izgleda kao neka sibirska zabit
slika

Vrh

Naslov: Re: Iskustva i fotke sa putovanja
PostPostano: 05 stu 2010, 12:14 

Burruchaga..upravo volim ovake,malo neobicne slike..jer slike sa turistickih destinacija od bilo koga su slicne ko jaje jajetu.
Mada moram reci da si me nasmejao za one rupe na cesti.. :zubati
Slicnim sam se zgrozila u Berlinu..i tako slikavala te neravnine gde covek moze glavu razbiti. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: