|
|
Stranica: 2/8.
|
[ 179 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
JNA
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 17:33 |
|
|
Sprema se u njegovoj bugarskoj glavi. Nema autekefalnosti bez srpskog amina.
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 17:33 |
|
|
Upravo zato i pitam. Autokefalna MPC ili ne? Ovo danas je onda šta?
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 17:45 |
|
|
Ne. Vraćanje u okrilje SPC "de jure" i manje-više i "de facto"
Tito se u paklu vrti kao ventilator, a Ranković se smeje u raju.
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 18:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 19:46 |
|
|
Meni ovo deluje kao da su nagodbeno dogovorili da se tzv MPC vrati u okrilje matične crkve, pa da onda Sabor SPC odluči o davanju autokefalije kao što je po zakonu.
Jezivo što i danas poglamo posledice komunističke diktature. Udbaške crkvene organizacije, udbaške nacije itd. Setimo se da su Makedonci izigrali i Niški sporazum iz 2002. godine
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 19:55 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Meni ovo deluje kao da su nagodbeno dogovorili da se tzv MPC vrati u okrilje matične crkve, pa da onda Sabor SPC odluči o davanju autokefalije kao što je po zakonu. To sad zavisi samo i isključivo od SPC. Za autokefalnost je potreban Tomos. Tomos mora da potpišu i Carigrad i SPC. Bez toga nema autokefalnosti crkve. Ako im SPC da autokefalnost, dala im je. Može je isto tako dodeliti bilo kojoj mitropoliji u okviru SPC. Bez amina SPC ne može ništa osim raskola koji je i bio.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 19:56 |
|
|
Makedonci ovo smatraju tranzitom do autokefalnosti.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 19:56 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Meni ovo deluje kao da su nagodbeno dogovorili da se tzv MPC vrati u okrilje matične crkve, pa da onda Sabor SPC odluči o davanju autokefalije kao što je po zakonu.
Jezivo što i danas poglamo posledice komunističke diktature. Udbaške crkvene organizacije, udbaške nacije itd. Setimo se da su Makedonci izigrali i Niški sporazum iz 2002. godine Bez brige, preveslat će vas čokalije i ovaj put.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 19:57 |
|
|
teranova je napisao/la: Makedonci ovo smatraju tranzitom do autokefalnosti. Mogu da smatraju šta god požele. O tome odlučuje samo SPC.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 19:57 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Bez brige, preveslat će vas čokalije i ovaj put.
Neka ih, neka idu. Koji će nam.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 20:00 |
|
|
Posebna priča je višedecenijsko nasilje makedonske države nad sveštenstvom i vernim narodom SPC. Arhiepiskopa Jovana su hapsili kao da su najcrnja vremena staljinizma.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 20:02 |
|
|
teranova je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Bez brige, preveslat će vas čokalije i ovaj put.
Neka ih, neka idu. Koji će nam. To i pričam, od ranije... Crna Gora bar ima more, a Čičko i sarabotnici rezani duhan i paprike. I pun qurac etničkih Albanaca. Ko da ih nema dosta južno od Jarinja...
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 19 svi 2022, 20:06 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Bez brige, preveslat će vas čokalije i ovaj put.
U sledećoj deceniji prike. Sad im treba žito.. :)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 20 svi 2022, 03:05 |
|
|
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 23 svi 2022, 16:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 12:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 12:53 |
|
|
Toliko o tome da je SPC asimilatorska aždaja . To se desi kad imamo liberala za Patrijarha . Sledi nam protestanizacija SPC.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 14:24 |
|
|
JAS je napisao/la: https://nova.rs/vesti/drustvo/porfirije-priznajemo-autokefalnost-makedonske-pravoslavne-crkve/ Više nema prepreka da i druge novokomponovane crkve nastanu na srpskim zemljama i teritorijama, i da se, kao konačni cilj, SPC svede u okvire granica Srbije. Crnogoska, Albnaska i Hrvatska. Crnogorska je sledeća Albanska već postoji koliko ja znam, i nikad nije bila pod plaštom SPC. A i nije mi jasno zašto je problem da granice crkvi budu po državnim granicama (ako ima dovoljno vjernika u datoj državi). Tako je bilo (ugrubo) i do kraljevstva SHS.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 14:28 |
|
|
Harezm je napisao/la: JAS je napisao/la: https://nova.rs/vesti/drustvo/porfirije-priznajemo-autokefalnost-makedonske-pravoslavne-crkve/ Više nema prepreka da i druge novokomponovane crkve nastanu na srpskim zemljama i teritorijama, i da se, kao konačni cilj, SPC svede u okvire granica Srbije. Crnogoska, Albnaska i Hrvatska. Crnogorska je sledeća Albanska već postoji koliko ja znam, i nikad nije bila pod plaštom SPC. A i nije mi jasno zašto je problem da granice crkvi budu po državnim granicama (ako ima dovoljno vjernika u datoj državi). Tako je bilo (ugrubo) i do kraljevstva SHS. Nije bilo do kraljevstva SHS, vec je prethodno porusena jedinstvena SPC. Onda Vatikan moze se drzi svoja 4 zida i 2 kvadratna kilometra, a vama cemo da napravimo Crkvu Hrvatske koja nema veze sa Vatikanom.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 14:39 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Harezm je napisao/la: Albanska već postoji koliko ja znam, i nikad nije bila pod plaštom SPC. A i nije mi jasno zašto je problem da granice crkvi budu po državnim granicama (ako ima dovoljno vjernika u datoj državi). Tako je bilo (ugrubo) i do kraljevstva SHS. Nije bilo do kraljevstva SHS, vec je prethodno porusena jedinstvena SPC. Onda Vatikan moze se drzi svoja 4 zida i 2 kvadratna kilometra, a vama cemo da napravimo Crkvu Hrvatske koja nema veze sa Vatikanom. Pa jeste li neki dan slavili 100 godina ujedinjenja SPC? A ujedinjenje Crkve se dogodilo jer se dogodilo teritorijalno ujedinjenje. RKC ne funkcionira kao pravoslavne crkve. RKC je univerzalna (za čitav svijet). Možete i vi tako, ili se možete dogovoriti da bude po etničkom ključu, ali dosad je bilo po ključu političke geografije. Ako su vjernici i svećenici u, recimo, CG (pro)srpski, takva će biti i Crkva. Koliko ja znam, čak je i pokojni Amfilohije predlagao kompromis u vidu Pravoslavne Crkve Crne Gore ili tako nešto, dakle, da dobije neki neutralni naziv.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 14:48 |
|
|
A pre nedelju dana se pisalo kako samo korak fali da se Makedonija pripoji Srbiji . Botovi liberalne frakcije SPC-a
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 16:02 |
|
|
Neće proći mnogo , a SPC će skrenuti u krajnji leftardizam kao protestantske crkve . Uostalom zato je i doveden .
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 17:14 |
|
|
Kamo sreće da SPC krene putem leftartizma kao protestantske crkve. Protestantske zemlje su prosperitetnije.
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 18:21 |
|
|
E ovo je baš neočekivano. Totalno neočekivano.
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Vaseljenski CIA patrijarh PRIZNAO Mak prav crkvu Postano: 24 svi 2022, 22:15 |
|
|
Potom sledi potpisivanje Temeljnog Ugovora ,ali tako da se MCP da autokefalnost . Engleski šijun će i taj potez opravdati .
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|