|
|
Stranica: 36/37.
|
[ 924 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 08 vel 2022, 14:28 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nakon tri godine suđenja, u utorak, 1. veljače Županijski sud u Zenici donio je pravomoćnu presudu, bivši pripadnik HVO-a Željko Marić Nindža, nastanjen u Čapljini oslobađa se svih optužbi vezanih za ratni zločin. Željko Marić, zvani Nindža, rođen je 1968. godine u mjestu Bjelavci, općina Kakanj. Bio je pod istragom i teretio se da je za vrijeme rata i oružanoga sukoba između HVO-a i Armije RBiH na području općine Vareš u listopadu 1993. godine kao pripadnik Sedme bojne Vojne policije HVO-a Vitez postupao protivno pravilima međunarodnoga humanitarnog prava i ženevskih konvencija o zaštiti civilnoga stanovništva i ratnih zarobljenika za vrijeme rata. Marić se teretio da je namjerno nanosio snažnu fizičku i psihičku bol ratnim zarobljenicima i civilima bošnjačke nacionalnosti koji su bili zatvoreni u zgradi Vojne policije HVO Vareš. https://caportal.net/2022/02/01/pripadn ... MbdzzoRlywPoznajem mu dosta rodbine a dio moje rodbine je bio tad snjim tu u Varesu. Cudim se da su muslimani propustili priliku da osude nekog od Hrvata ali Nindza je stvarno nevin i nema nikakve veze stim za sta su ga teretili.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 01 lip 2022, 16:11 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25689 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Prognani Kakanjci u Varešu, ljeta 1993.
Snimak mi je zanimljiv jer prikazuje objekte gdje sam ja bio smješten.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 13 lip 2022, 14:16 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Svjedočanstvo monsinjora Jukića o ratnim zbivanjima u Kaknju. „Gađali su me iz snajpera. Htjeli su me ubiti. Prijetili mi. Ubijali su mi vjernike. Protjerali mi narod. Ne mogu mi ništa. Sve zapiši kako kažem.“ https://hms.ba/mons-jukic-na-svetog-ant ... o-visokog/Svjedočantvo o spaljivanju crkve i sela Vukanovići, o tome kako je i lokalni hodža mlatio Hrvate u zatvoru. Citat: „A to se pljačkalo. Svaki dan je dolazio vlak s nekoliko vagona putnika iz Zenice. Puno naroda. Svi sa onim dječijim kolicima. I onda se rasprše po Kaknju i po onim hrvatskim selima. Navečer se vraćaju s punim kolicima plijena.
Posebno se sjećam jedne starice, sva savijena koliko je stara. U vreći nosi posuđe i escajg, sve joj zvecka. A u drugoj ruci drži veliku antenu, ima anteni tri metra. Iza nje ide neki čiča, nosi oluk, četiri metra dug. Eto kako je bilo“
imao sam na Caritasu naše ljude i ono malo Srba. Srbi nisu imali nikog. Muslimani im nisu ništa davali. Da im nije Caritasa ne bi imali od čega živjeti. Njima sam odredio jedan dan u Caritasu pa su dolazili.
To je saznao i Radovan Karadžić pa je preko SRNE zahvalio „svešteniku u Kaknju što pomaže Srbe“. Nakon toga je na jednom izlogu u Kaknju osvanu natpis „Caritas hrani četnike“.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 13 lip 2022, 15:04 |
|
|
https://www.dnevnik.ba/teme/anici-juric ... hHJ0FscjjECitat: Molila sam da mi samo jednog ostave, nisu imali milosti, kao što je nama ni pravosuđe koje zločince nije kaznilo iako je sama nebrojeno puta svjedočila i u Haagu i u Sarajevu Još uvijek, svaki put se sa suzama borim. Pricajte mi o gradjanskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 13 lip 2022, 21:05 |
|
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 13 lip 2022, 21:13 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: https://www.dnevnik.ba/teme/anici-juric-je-abih-u-kaknju-pred-ocima-ubila-trojicu-sinova-i-muza-2635672?fbclid=IwAR2tOur5WFm3O7Ef2JRb04PZcmssNc8GBa8iXAax8bcuDhNi6hHJ0FscjjE Citat: Molila sam da mi samo jednog ostave, nisu imali milosti, kao što je nama ni pravosuđe koje zločince nije kaznilo iako je sama nebrojeno puta svjedočila i u Haagu i u Sarajevu Još uvijek, svaki put se sa suzama borim. Pricajte mi o gradjanskoj. Isil modus operandi.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 01 kol 2022, 17:57 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8360 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Za slučaj da ste propustili. http://kakanj.gov.ba/v5/cestitka-povodo ... ke-godine/Čestitka povodom Nove hidžretske godine Tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu luku spasa u Kaknju potražili su izbjegli iz Višegrada, Foče, Goražda, Rogatice, Ilijaša, Banja Luke, Jajca, Šipova, Bosanske Gradiške, Jablanice i drugih gradova. U Kaknju je marta 1993. godine boravilo 14.030 izbjeglih lica, od kojih je 13.572 bilo smješteno u domaćinstva, a 458 u javne objekte. U Kakanj je 1995. godine stiglo i šest stotina žitelja herojske Žepe. Sa ponosom jer je narod Kaknja učinio sve da postupi u skladu sa porukama Hidžre u najtežim vremenima, a poruke Hidžre i danas primjenjuje čineći sve da se ljudi u Kaknju osjećaju sretnima i sigurnima bez obzira odakle dolaze, svojim sugrađanima i svim muslimanima u BiH i svijetu upućujem srdačnu čestitku povodom Nove hidžretske godine. Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 01 kol 2022, 18:00 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Graničar Jozo je napisao/la: Za slučaj da ste propustili. http://kakanj.gov.ba/v5/cestitka-povodo ... ke-godine/Čestitka povodom Nove hidžretske godine Tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu luku spasa u Kaknju potražili su izbjegli iz Višegrada, Foče, Goražda, Rogatice, Ilijaša, Banja Luke, Jajca, Šipova, Bosanske Gradiške, Jablanice i drugih gradova. U Kaknju je marta 1993. godine boravilo 14.030 izbjeglih lica, od kojih je 13.572 bilo smješteno u domaćinstva, a 458 u javne objekte. U Kakanj je 1995. godine stiglo i šest stotina žitelja herojske Žepe. Sa ponosom jer je narod Kaknja učinio sve da postupi u skladu sa porukama Hidžre u najtežim vremenima, a poruke Hidžre i danas primjenjuje čineći sve da se ljudi u Kaknju osjećaju sretnima i sigurnima bez obzira odakle dolaze, svojim sugrađanima i svim muslimanima u BiH i svijetu upućujem srdačnu čestitku povodom Nove hidžretske godine. Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević Ovo nisam znao. Zanimljivo. Hvala im!
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 01 kol 2022, 20:17 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Raketni napad na samostan u Kraljevoj Sutjesci, dvije godine nakon okončanja rata.
Zasto jebeni YouTube briše ove snimke ?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 02 kol 2022, 08:30 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8360 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Raketni napad na samostan u Kraljevoj Sutjesci, dvije godine nakon okončanja rata.
Zasto jebeni YouTube briše ove snimke ? Ako imaš video, pistavi ga ponovno.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 03 kol 2022, 20:07 |
|
|
daramo je napisao/la: Svjedočanstvo monsinjora Jukića o ratnim zbivanjima u Kaknju. „Gađali su me iz snajpera. Htjeli su me ubiti. Prijetili mi. Ubijali su mi vjernike. Protjerali mi narod. Ne mogu mi ništa. Sve zapiši kako kažem.“ https://hms.ba/mons-jukic-na-svetog-ant ... o-visokog/Svjedočantvo o spaljivanju crkve i sela Vukanovići, o tome kako je i lokalni hodža mlatio Hrvate u zatvoru. Citat: „A to se pljačkalo. Svaki dan je dolazio vlak s nekoliko vagona putnika iz Zenice. Puno naroda. Svi sa onim dječijim kolicima. I onda se rasprše po Kaknju i po onim hrvatskim selima. Navečer se vraćaju s punim kolicima plijena.
Posebno se sjećam jedne starice, sva savijena koliko je stara. U vreći nosi posuđe i escajg, sve joj zvecka. A u drugoj ruci drži veliku antenu, ima anteni tri metra. Iza nje ide neki čiča, nosi oluk, četiri metra dug. Eto kako je bilo“
imao sam na Caritasu naše ljude i ono malo Srba. Srbi nisu imali nikog. Muslimani im nisu ništa davali. Da im nije Caritasa ne bi imali od čega živjeti. Njima sam odredio jedan dan u Caritasu pa su dolazili.
To je saznao i Radovan Karadžić pa je preko SRNE zahvalio „svešteniku u Kaknju što pomaže Srbe“. Nakon toga je na jednom izlogu u Kaknju osvanu natpis „Caritas hrani četnike“. na mojoj kuci odnosno cacinoj su i cijevi od kanalizacije odnjeli xD
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 03 kol 2022, 21:48 |
|
|
Muje su ko termiti, kud oni prođu tu ne ostaje ništa..
_________________ Работайте, братья!
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 03 kol 2022, 21:49 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Sendvičsaburekom je napisao/la: četalji su ko termiti, kud oni prođu tu ni trava ne raste.. Slažem se.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 03 kol 2022, 22:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Eminencija je napisao/la: daramo je napisao/la: Svjedočanstvo monsinjora Jukića o ratnim zbivanjima u Kaknju. „Gađali su me iz snajpera. Htjeli su me ubiti. Prijetili mi. Ubijali su mi vjernike. Protjerali mi narod. Ne mogu mi ništa. Sve zapiši kako kažem.“ https://hms.ba/mons-jukic-na-svetog-ant ... o-visokog/Svjedočantvo o spaljivanju crkve i sela Vukanovići, o tome kako je i lokalni hodža mlatio Hrvate u zatvoru. na mojoj kuci odnosno cacinoj su i cijevi od kanalizacije odnjeli xD post1499800.html#p1499800
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 03 kol 2022, 22:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Amiđa je napisao/la: Sendvičsaburekom je napisao/la: četalji su ko termiti, kud oni prođu tu ni trava ne raste.. Muhammad je bio ********.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
perometličić
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 03 kol 2022, 22:26 |
|
|
Eminencija je napisao/la: daramo je napisao/la: Svjedočanstvo monsinjora Jukića o ratnim zbivanjima u Kaknju. „Gađali su me iz snajpera. Htjeli su me ubiti. Prijetili mi. Ubijali su mi vjernike. Protjerali mi narod. Ne mogu mi ništa. Sve zapiši kako kažem.“ https://hms.ba/mons-jukic-na-svetog-ant ... o-visokog/Svjedočantvo o spaljivanju crkve i sela Vukanovići, o tome kako je i lokalni hodža mlatio Hrvate u zatvoru. na mojoj kuci odnosno cacinoj su i cijevi od kanalizacije odnjeli xD I ti si iz Kaknja ? Na mojoj su kući odnijeli i cigle od kuće
_________________ Drugi profil Th1950 .
Bugojno ne vidimo Tuzla u daljini ali Rafal pogađa Hrvatski sine ne brini !
Hrvatsku granatu božja ruka vodi , tamo gdje je pošaljemo ona i pogodi !
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 11 lis 2022, 10:19 |
|
|
Islam ne prestaje pokazivati svoje pravo lice- novi val uništavanja katoličkih grobalja u Kaknju.
Tijekom proteklog vikenda oskvrnuto je katoličko groblje nedaleko od Kaknja u središnjem dijelu BiH što je drugi takav incident koji se dogodio u posljednjih petnaest dana u toj općini i izazvao uznemirenost kod tamošnjih Hrvata. Kako je izvijestio portal Nedjelja Vrhbosanske nadbiskupije nepoznati vandali su oštetili nadgrobne spomenike, postavljene križeve te slike u kapeli na groblju u selu Brnj u u župi svetih Petra i Pavla Zgošća u Kaknju. Isti izvor navodi da su prije petnaestak dana na gotovo identičan način nepoznati počinitelji oštetili spomenike na groblju Crnač kod Kaknja. Policija je u oba navrata odmah izvršila očevid, ali unatoč tomu počinitelji se još ne znaju. Nažalost, ova dva slučaja nisu jedina, u prošlosti je ih bilo još dosta, rekao je za župnik vlč. Žarko Vujica. https://www.dnevnik.ba/crna-kronika/osk ... li-2644309
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 11 lis 2022, 10:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Oštećeni križ od strane islamista
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 29 stu 2022, 10:25 |
|
|
Još uvijek aktualan video.
Bivši vojnici tzv Armije BiH koji su protjerali Hrvate Kaknja sad idu u Zapadnu Hercegovinu da mole za posao.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 16 pro 2022, 02:57 |
|
|
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 12 sij 2023, 21:18 |
|
|
Prognani Kakanjci u Varešu. Ljeto 1993. godine
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 21 sij 2023, 21:05 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Prognani Kakanjci u Varešu. Ljeto 1993. godine
Nastavak:
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 07 vel 2023, 20:14 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 19 ožu 2023, 19:20 |
|
|
10.5.1996 3.7.1996 4.10.1996 1.12.1996
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 13 lip 2023, 11:22 |
|
|
Sve price o pravdi, medjunarodnom pravu i slicni fazoni, na ovom mjestu padaju u vodu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|