|
|
Stranica: 2702/3593.
|
[ 89803 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75704 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ja se pitam je li cijeli istočni dio grada vrijedi možda 800 milijuna eura. Rafali su koštali 1 milijardu. Da mi to isplatimo ?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75704 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Josip Filipović je napisao/la: Koliki je stari, tj. turistički atraktivan dio Mostara u usporedbi s recimo zagrebačkim Gornjim Gradom? Koliko je što, cijene?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:20 |
|
|
Ono što se treba znati je da su Stari most i skoro svi dućani i poslovni prostori u starom dijelu grada (gdje se prodaju suveniri), u vlasništvu Grada Mostara.
Uopće nisu privatno vlasništvo.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Koliki je stari, tj. turistički atraktivan dio Mostara u usporedbi s recimo zagrebačkim Gornjim Gradom? Koliko je što, cijene? Kolika je površina; ujedno i koliki je turistički magnet?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:21 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Koliko je što, cijene?
Kolika je površina; ujedno i koliki je turistički magnet? Stari dio grada je minijaturan. Doslovce ono što vidiš na turističkim slikama mosta. Turistički je jako zanimljivo radi mosta. To je objekt pod UNESCO.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:24 |
|
|
Da nema mosta imo bi još jedan Počitelj. Nije Mostar uvijek bio glavni grad Hercegovine, to su tijekom povijesti bili Počitelj, Stolac, Daorson itd. Jedno vrijeme možda i Gabela s najvećom pijacom robova na Balkanu i lukom na Neretvi.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:28 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2243 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Robbie MO je napisao/la: Da nema mosta imo bi još jedan Počitelj.
Jedno ozbiljno pitanje, kako mostarski Hrvati doživljavaju Stari most, kao simbol grada, simbol turske okupacije, ili na neki čudan način oboje istovremeno?
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ono što se treba znati je da su Stari most i skoro svi dućani i poslovni prostori u starom dijelu grada (gdje se prodaju suveniri), u vlasništvu Grada Mostara.
Uopće nisu privatno vlasništvo. To mi je čudno; doduše, sjećam se da sam negdje pročitao kako je SDA onom liku koji je na početku rata studio Andrićevu bistu u Višegradu obećala dućan na Baščaršiji. Tome sluzi takav oblik vlasništva.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:32 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Da nema mosta imo bi još jedan Počitelj.
Jedno ozbiljno pitanje, kako mostarski Hrvati doživljavaju Stari most, kao simbol grada, simbol turske okupacije, ili na neki čudan način oboje istovremeno? Sve navedeno.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:32 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2243 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Robbie MO je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Jedno ozbiljno pitanje, kako mostarski Hrvati doživljavaju Stari most, kao simbol grada, simbol turske okupacije, ili na neki čudan način oboje istovremeno? Sve navedeno.
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:37 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ono što se treba znati je da su Stari most i skoro svi dućani i poslovni prostori u starom dijelu grada (gdje se prodaju suveniri), u vlasništvu Grada Mostara.
Uopće nisu privatno vlasništvo. To mi je čudno; doduše, sjećam se da sam negdje pročitao kako je SDA onom liku koji je na početku rata studio Andrićevu bistu u Višegradu obećala dućan na Baščaršiji. Tome sluzi takav oblik vlasništva. Citat: Grad Mostar upravlja i raspolaže s 229 poslovnih prostora koje daje u zakup, a najviše prostora nalazi se upravo u gradskom području Stari grad.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:51 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7204 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Rika sv Vida je napisao/la: U Kalesiji upisano 243 prvašića Prošle godine 271, pretprošle 292
Rođenih 2016 godine 318 Rođenih 2021 godine 208 Alal vera Kalesija !
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 19:54 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: U Kalesiji upisano 243 prvašića Prošle godine 271, pretprošle 292
Rođenih 2016 godine 318 Rođenih 2021 godine 208 Alal vera Kalesija ! Znači upisano 25% manje od rođenih prije 6 godina. A sami rođeni pali sa 300 na 200 u istom tom periodu. To do kraja desetljeća ide na ispod 100 rođenih. A sa srpske strane granice se nalazi vrlo jak Zvornik, koji je od Kalesije udaljen 10 km. Zvornik ima bolnicu, Tehnološki fakultet u sastavu univerziteta Istočno Sarajevo, itd. U Kalesiji nema ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 20:03 |
|
|
Citat: Najveću ponudu od šest milijuna KM za mostarsku fabriku duhana je bio ponudio biznismen iz Dubaija Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai, dok je sa ponudom od 5,5 milijuna KM drugi ponuđeni kupac bio vlasnik firme Komochem d.o.o iz Visokog. Nakon što su ova dva investitora iz za sada nepoznatih razloga odustala od kupovine, mostarski sud je fabriku ponudio biznismenu iz Širokog Brijega koji je platio ponuđeni iznos i postao vlasnik nekadašnjeg hercegovačkog giganta. Izdao Arapin, izdao Bosanac, kupio Hercegovac.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 20:05 |
|
|
BiH više nema industriju duhana. Prije 3 mjeseca ugašena poznata Tvornica Duhana Sarajevo koja je pravila cigarete Drina, pri tome je otpušteno 150 radnika. https://bljesak.info/gospodarstvo/tvrtk ... evo/373809
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 20:13 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Da nema mosta imo bi još jedan Počitelj.
Jedno ozbiljno pitanje, kako mostarski Hrvati doživljavaju Stari most, kao simbol grada, simbol turske okupacije, ili na neki čudan način oboje istovremeno? Ja ga doživljavam kao Novi most. I ne mogu vjerovati da je UNESCO pristao na prevaru primivši Novi most opet u zaštitu UNESCOa. Jedinstven slučaj u toj organizaciji, prevara koju i budala vidi. Kad su Banjalučki Mujguri tražili da se replika Ferhadije opet stavi poz zaštitu UNESCO ovi su ih zatjerali u PM što je normalno. Zašto su kod Novog mosta popustili nije mi jasno. Sigurno naredba sa vrha.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 20:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Jedno ozbiljno pitanje, kako mostarski Hrvati doživljavaju Stari most, kao simbol grada, simbol turske okupacije, ili na neki čudan način oboje istovremeno? Ja ga doživljavam kao Novi most. I ne mogu vjerovati da je UNESCO pristao na prevaru primivši Novi most opet u zaštitu UNESCOa. Jedinstven slučaj u toj organizaciji, prevara koju i budala vidi. Kad su Banjalučki Muslimani tražili da se replika Ferhadije opet stavi poz zaštitu UNESCO ovi su ih zatjerali u PM što je normalno. Zašto su kod Novog mosta popustili nije mi jasno. Sigurno naredba sa vrha. Ima po svijetu rekonstruiranih objekata koji su u UNESCO.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 20:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ja ga doživljavam kao Novi most. I ne mogu vjerovati da je UNESCO pristao na prevaru primivši Novi most opet u zaštitu UNESCOa. Jedinstven slučaj u toj organizaciji, prevara koju i budala vidi. Kad su Banjalučki Muslimani tražili da se replika Ferhadije opet stavi poz zaštitu UNESCO ovi su ih zatjerali u PM što je normalno. Zašto su kod Novog mosta popustili nije mi jasno. Sigurno naredba sa vrha. Ima po svijetu rekonstruiranih objekata koji su u UNESCO. Znaš li još neki primjer? Ja znam kad su tražili za Ferhhadiju da su ih ovi u startu odjebali jer je to nova džamija. Ferhadija je srušena i gotovo, kraj priče. Logično. To je isto kad da izgradiš novu piramidu na mjestu stare.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 20:40 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Robbie MO je napisao/la: BiH više nema industriju duhana. Prije 3 mjeseca ugašena poznata Tvornica Duhana Sarajevo koja je pravila cigarete Drina, pri tome je otpušteno 150 radnika. https://bljesak.info/gospodarstvo/tvrtk ... evo/373809Ti si genije ali sigurno se toga ne bi sjetio. Dakle želiš se domoći nečega preko javnog natječaja. Prvo se osiguraš da saznaš koji je najviši ponuđeni iznos do zaključenja natječaja. Predaš mrvicu viši. Kako ne bi bilo baš očito, središ još dvije ponude veće od tvoje od kojih ljudi odustanu kasnije. Inače, prodana je za 5 milja. Par godina prije FDS za 40. https://depo.ba/clanak/152121/prodana-f ... ona-maraka
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 20:46 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ima po svijetu rekonstruiranih objekata koji su u UNESCO.
Znaš li još neki primjer? Ja znam kad su tražili za Ferhhadiju da su ih ovi u startu odjebali jer je to nova džamija. Ferhadija je srušena i gotovo, kraj priče. Logično. To je isto kad da izgradiš novu piramidu na mjestu stare. Babilon, Ur, …
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 21:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Znaš li još neki primjer?
Ja znam kad su tražili za Ferhhadiju da su ih ovi u startu odjebali jer je to nova džamija. Ferhadija je srušena i gotovo, kraj priče. Logično. To je isto kad da izgradiš novu piramidu na mjestu stare.
Babilon, Ur, … Pogledao. Koliko vidim to je rekonstrukcija nečeg što je postojalo. Evo slike iz 1932. Al most u Mostaru 1996. nije postojao. Nestao je u Neretvi. Logično bi mi bilo da su postupili kao u slučaju Ferhadije.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 21:09 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Most je super. Pogotovo osvijetljen izraelskom zastavom. Hrvatski most, više nego Pelješki koji je EU financirala a Kinezi pravili. Ono što ne valja je krezubi mahalaši oko njega. Nezamislivo mi je da lokalna purgerija se penje na Emira i skače s njega parkourom, a ako netko poželi od strejndžera onda ga kao školuju za finu lovu, skoči na vlastitu odgovornost kad mu padne napamet a ako se polomi hvali se brza reakcija domaćih i brz transport na traumu. Bolesno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 21:47 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ja ga doživljavam kao Novi most. I ne mogu vjerovati da je UNESCO pristao na prevaru primivši Novi most opet u zaštitu UNESCOa. Jedinstven slučaj u toj organizaciji, prevara koju i budala vidi. Kad su Banjalučki Muslimani tražili da se replika Ferhadije opet stavi poz zaštitu UNESCO ovi su ih zatjerali u PM što je normalno. Zašto su kod Novog mosta popustili nije mi jasno. Sigurno naredba sa vrha. Nije ti stari most bio pod zaštitom unesca prije rata, a upravo je da bi se obnovio po originalnom projektu unesco financirao taj projekt, a da bi ga mogao financirati primljen je pod njegovu zaštitu, inače bi ga oni napravili ko zna kako(tipa krivu cupriju koja je bila vježba su sjebali pravo), ovako su si priuštili najbolje inženjere i radnike, logično nitko u timu nije bio musliman iz Bosne, a bila su čak dvojica Hrvata iz Mostara(bivši pripadnici HVOa) u samom vrhu stručnog tima, koliko je to sve rigorozno govori činjenica da iako je originalni projekt bio pun mana, opet se nije smjelo ni milimetra odstupati, pa čak i pod ovu cijenu kojoj danas svjedočimo(pojava pukotina na mostu, a oni(muslimani) to neodržavaju pravilno). Ništa od toga ne bi bilo moguće da 60ih nije rađena sanacija mosta za čije se potrebe izradio čitav projekt, inače imam kod sebe originalan kamen sa mosta izvađen iz Neretve kao suvenir, radi se o većim blokovima.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 21:57 |
|
|
Gazda je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ja ga doživljavam kao Novi most. I ne mogu vjerovati da je UNESCO pristao na prevaru primivši Novi most opet u zaštitu UNESCOa. Jedinstven slučaj u toj organizaciji, prevara koju i budala vidi. Kad su Banjalučki Muslimani tražili da se replika Ferhadije opet stavi poz zaštitu UNESCO ovi su ih zatjerali u PM što je normalno. Zašto su kod Novog mosta popustili nije mi jasno. Sigurno naredba sa vrha. Nije ti stari most bio pod zaštitom unesca prije rata, a upravo je da bi se obnovio po originalnom projektu unesco financirao taj projekt, a da bi ga mogao financirati primljen je pod njegovu zaštitu, inače bi ga oni napravili ko zna kako(tipa krivu cupriju koja je bila vježba su sjebali pravo), ovako su si priuštili najbolje inženjere i radnike, logično nitko u timu nije bio musliman iz Bosne, a bila su čak dvojica Hrvata iz Mostara(bivši pripadnici HVOa) u samom vrhu stručnog tima, koliko je to sve rigorozno govori činjenica da iako je originalni projekt bio pun mana, opet se nije smjelo ni milimetra odstupati, pa čak i pod ovu cijenu kojoj danas svjedočimo(pojava pukotina na mostu, a oni(muslimani) to neodržavaju pravilno). Ništa od toga ne bi bilo moguće da 60ih nije rađena sanacija mosta za čije se potrebe izradio čitav projekt, inače imam kod sebe originalan kamen sa mosta izvađen iz Neretve kao suvenir, radi se o većim blokovima. Politika. Sad vidim da nije pod UNESCO samo most nego područje oko mosta. Skoro od bulevara pa do onih ćumeza gdje kuckaju bakar. Prevara, kojom su ubacili Novi most kao samo jednu od građevina. https://whc.unesco.org/document/115594
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 27 svi 2022, 22:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zemljište je veliko ko jedna desetina Sjevernog Logora.
I to u urbanom dijelu, preko puta bolnice. A još 2002. su u Fabrici duhana sakrivali granate. 20 godina kasnije je škutorska, Mostar ide naprijed.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|