|
|
Stranica: 2699/3941.
|
[ 98518 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Promatrač
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 13:59 |
|
|
NSOS je napisao/la: Planina je napisao/la: Po FZSu, bez rođenih u Hrvatskoj, bez podataka za RS i DB;  U Odzaku je rodjeno 20 Hrvata, 29 Muslimana i 1 Srbin. Dakle Hrvati su 40% a ne 34. Ima jos gresaka. Recimo u Drvaru od ukupno 31 rodjenog 3 su Hrvati sto je 10%. A koji je to dokument? Ovaj od FZSa kaže Drvar S29 H1 B1. Pls. ga stavi na forum
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:01 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Zaboravio si Srpkinje kojima su bliskoistočne zemlje odrednica gdje nerjetko i ostanu i udaju se za nekog od šeika. Recimo ona misica Jelena je ostala tamo. Ima čini mi se i neka Srpkinja iz BiH, znam da je dolazila sa izabranikom u Sa, bila neki model ili misica, tako nešto.
A ok, al eto vidiš i sam koji je nesrazmjer, na tih 2000 u Moskvi je 20000 ili više na zapadu.
Pa ima, znam da je bio neki forumaš dok sam pisao na klixu baš tamo negdje od Tuzle, živio u Moskvi. Ne znam čime se bavio.
Kad smo kod tih migracija, zanimljivo je da i u Jugi recimo Krajina je imala tu foru da su išli raditi u Sloveniju, Austriju, Njemačku, a u rodnom kraju pravili kuće i praktično vikendom su tu, a u inostranstvu radne dane. Isti je slučaj i sad, s tim da ih je puno više na poslovima u inostranstvu.
Ima naravno i njih ali to je mali broj. Jelena nije udata za šeika već za neki srednji stalež. Njihova aristokratija ima uglavnom ugovorene brakove kao Indusi ili kod nas Romi. Ima jedna misica i sa Pala udata za biznismena u Turskoj stariji od nje jedno 30 godina  . Eto i Pale dobiše prvi mješani brak nakon 50 godina. Opet je bolje se udati u Dubai nego ostati ocvala manekenka usjedilica koju je pregazilo pola Beograda pa je više neće niko. Kako god više je vaše migracije tamo nego srpske i hrvatske. Dosta turskih studenata je studiralo u Sarajevu i dosta njih je odvelo vaše momke i djevojke tamo,što je razumljivo,vama se laške uklopiti na Bliski Istok nego nekim sekularnim Srbima i Hrvatima. Gdje to spomenu, znam da dosta Turaka studira u Bg. Čak sam čini mi se čitao da je bila ljubav između Turčina studenta i Beograđanke, ali njeni nisu htjeli ni da čuju za to. I takvu varijantu Albanac neki i Beograđanka isto sam čuo. Pa ok, za Tursku donekle ima i smisla, mada sam se ja u toj Turskoj osjećao kao stranac, turista. A tek bliski istok, to je totalno kontra od Balkana. Ako ciljaš na vjersku bliskost, to i ne pomaže puno kod M-Ž odnosa. I šta, nije bilo Paljanki za nekog Sarajliju ili Paljana sa Sarajkama? Moj amidža je bio oženjen Srpkinjom iz Lukavice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:16 |
|
|
dzamijas je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jedini grad na planeti kojem je centar na kraju grada. Ideš iz Stupa iz pičke materine jednom ulicom do centra, prošeteš i dođeš do kraja grada. Gotovo kraj. Tačno se vidi da se istorija igrala sa tom zajebancijom zvanom Sarajevo. Zavisi šta posmatraš kao centar. Ako je stari grad centar, onda jeste na kraju grada. Ako je savremeni dio grada centar, onda nije... Čuj šta posmatraš kao centar? Svaki grad ima jedan centar Jel Vijecnica i Sebilj centar? Jel na kraju grada? Šta je tebi centar Trg heroja? 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:17 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 21:13 Postovi: 2220 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
novovrijeme je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Zavisi šta posmatraš kao centar. Ako je stari grad centar, onda jeste na kraju grada. Ako je savremeni dio grada centar, onda nije... Čuj šta posmatraš kao centar? Svaki grad ima jedan centar Jel Vijecnica i Sebilj centar? Jel na kraju grada? Šta je tebi centar Trg heroja?  Pa imaš dva centra u Sarajevu. Sebilj je jedan, a Marijin Dvor drugi. To je ovaj dio gdje je Trg Bosne i Hercegovine, zgrada Parlamenta, Vijeća ministara, SCC itd.
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:18 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Zavisi šta posmatraš kao centar. Ako je stari grad centar, onda jeste na kraju grada. Ako je savremeni dio grada centar, onda nije... Čuj šta posmatraš kao centar? Svaki grad ima jedan centar Jel Vijecnica i Sebilj centar? Jel na kraju grada? Šta je tebi centar Trg heroja?  Nije. na kakvom kraju? To je općina Stari Grad. Poslije dolazi općina Centar. Novo Sarajevo. Novi Grad Sarajevo. Ilidža. Na kraju je Ilidža.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:18 |
|
|
sev je napisao/la: Mariooo je napisao/la: https://www.olx.ba/artikal/48134539/sta ... dnja-47m2/Lukavica https://www.olx.ba/artikal/48302130/sta ... lta-63-m2/Sarajevo Otprilike, u Lukavici se kreću od 2 do 2 i po milje po kvadratu, dok u Sarajevu ide od 3 k pa naviše. A koja je prosečna plata u Sarajevu? 0d 700 - 950 u vr' glave radnička plata. Budžetlije od 1400KM pa nadalje. Ovo je najveća pljačka građana sa ovakvim cijenama kvadrata stana. Lukavica ne vrijedi ni 1800KM. Nemamo gradskog saobraćaja,bez auta smo odsječeni a oni nabijaju kvadrat 2000KM. Ni u Sarajevu ne vrijedi kvadrat stana 3000 KM sem samog centra gdje postoji mogućnost izdavanja turistima. Balkanska siromašna rupa frlja se cijenama ko da je na obali Egeja .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:28 |
|
|
dzamijas je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Čuj šta posmatraš kao centar? Svaki grad ima jedan centar Jel Vijecnica i Sebilj centar? Jel na kraju grada? Šta je tebi centar Trg heroja?  Pa imaš dva centra u Sarajevu. Sebilj je jedan, a Marijin Dvor drugi. To je ovaj dio gdje je Trg Bosne i Hercegovine, zgrada Parlamenta, Vijeća ministara, SCC itd. A jeli? Imate više centara? Jedini grad sa više centara. Pa i Marijin dvor vam je na kraju grada. Pogledaj mapu na šta vam ta kasaba liči.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:29 |
|
|
|
Dubai je prepun srpskih manekenki i i instagramuša. Je došle su se tamo slikat.
Ima i Hrvatica a vjerojatno i muslimanki s ovih prostora ali Srpkinje nose krunu u toj Sodomi i Gomori.
Što se tiče demografije naravno da je nemogùće da Muslimani pod istim uvjetima iseljavaju toliko vise od Srba. Da Srbi imaju neku ekonomiju pa ajde.
Očito da se tu radi o malverzacijama i štimanju. A škola..onaj tko štima po rodilistima taj isti štima i po školama. Ne nužno isti čovjek nego isti sistem. A isti sistem štima izbore i izlaznost na iste. Po zadnjim izborima ispalo je da je svaki punoljetni Srbin glasao.
To su vidjeli od Srbije. Kad je lani prijetila opasnost da Srbije padne ispod 60 000 rođenih odjednom je u jednom mjesecu Srbija imala skoro 19% u rođenima do kraja godine i naposljetku čak imala rast u odnosu na 2020 tu. A Vučić je prilikom predstavljanja onih pronatalitetnih mjera rekao da Srbija ove godine ide na 64 000 rođenih. Pa ti nemoj štimat broj koji je predsjednik izrekao majčin sine ako smiješ. I baš su takvi trendovi. Srbija mozda jedina u prvih 4 mjeseca ima rast rođenih u odnosu na prošlu godinu.
Demografijom se danas vode ratovi. Vode Muslimani a i Srbi. S tim da Srbi vise manipuliraju jer imaju taj svoj zavod koji nitko ne kontrolira
Sta misliš da mi imamo svoj zavod kojeg nitko ne kontrolira i puknemo da se u Duvnu rodilo 550 djece umjesto 113 a u Rami 440 umjesto 45.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:31 |
|
|
Promatrač je napisao/la: NSOS je napisao/la: U Odzaku je rodjeno 20 Hrvata, 29 Muslimana i 1 Srbin. Dakle Hrvati su 40% a ne 34. Ima jos gresaka. Recimo u Drvaru od ukupno 31 rodjenog 3 su Hrvati sto je 10%. A koji je to dokument? Ovaj od FZSa kaže Drvar S29 H1 B1. Pls. ga stavi na forum Stavio si pdf privitak na ovoj temi 31.5. uz ovaj post Promatrač je napisao/la: Prenosim sa drugog foruma.
Ukratko i na prvi pogled.
rođeni 2020/2021
FBIH 17 211 / 16 873 (-338)
Hrvati 2 528 (14,7%) / 2 662 ( 15,8%) (+134) Bošnjaci 13 724 (79,8%) / 13 191 (78,1%) (-533)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:31 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 21:13 Postovi: 2220 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
|
@Inkvizitor Konačno realan komentar. Naravno da vara ko god može. Nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:32 |
|
|
|
Pa to je po FZSu. Promatrač je u pravu. Točna je karta. Ne znam odakle NSOS izvlači podatke
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:34 |
|
|
|
Btw to je po nacionalnoj pripadnosti majke.
Desno stoji nacionalna pripadnost oca. Očito se te 2 brojke u miješanim općinama ne prepklapaju, ima miješanih brakova.
Uglavnom mapa je po nacionalnoj priopadnosti majke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:35 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: sev je napisao/la: A koja je prosečna plata u Sarajevu?
0d 700 - 950 u vr' glave radnička plata. Budžetlije od 1400KM pa nadalje. Ovo je najveća pljačka građana sa ovakvim cijenama kvadrata stana. Lukavica ne vrijedi ni 1800KM. Nemamo gradskog saobraćaja,bez auta smo odsječeni a oni nabijaju kvadrat 2000KM. Ni u Sarajevu ne vrijedi kvadrat stana 3000 KM sem samog centra gdje postoji mogućnost izdavanja turistima. Balkanska siromašna rupa frlja se cijenama ko da je na obali Egeja . Pa ne vrijedi, ovo su cijene napucane što korona krizom što novim poskupljenjima materijala i manjka radne snage. A vidiš, zaboravih to za javni prevoz...gdje mi je Junuz da ga pitam jel to uzeo u obzir? U centru nema za 3000 po kvadratu. 75 kvadrata, 3500 po kvadratu Bistrik https://www.olx.ba/artikal/48387608/my- ... acka-76m2/Manji stanovi idu preko 4 k po kvadratu hladno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:35 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ima naravno i njih ali to je mali broj. Jelena nije udata za šeika već za neki srednji stalež. Njihova aristokratija ima uglavnom ugovorene brakove kao Indusi ili kod nas Romi. Ima jedna misica i sa Pala udata za biznismena u Turskoj stariji od nje jedno 30 godina  . Eto i Pale dobiše prvi mješani brak nakon 50 godina. Opet je bolje se udati u Dubai nego ostati ocvala manekenka usjedilica koju je pregazilo pola Beograda pa je više neće niko. Kako god više je vaše migracije tamo nego srpske i hrvatske. Dosta turskih studenata je studiralo u Sarajevu i dosta njih je odvelo vaše momke i djevojke tamo,što je razumljivo,vama se laške uklopiti na Bliski Istok nego nekim sekularnim Srbima i Hrvatima. Gdje to spomenu, znam da dosta Turaka studira u Bg. Čak sam čini mi se čitao da je bila ljubav između Turčina studenta i Beograđanke, ali njeni nisu htjeli ni da čuju za to. I takvu varijantu Albanac neki i Beograđanka isto sam čuo. Pa ok, za Tursku donekle ima i smisla, mada sam se ja u toj Turskoj osjećao kao stranac, turista. A tek bliski istok, to je totalno kontra od Balkana. Ako ciljaš na vjersku bliskost, to i ne pomaže puno kod M-Ž odnosa. I šta, nije bilo Paljanki za nekog Sarajliju ili Paljana sa Sarajkama? Moj amidža je bio oženjen Srpkinjom iz Lukavice. Za Turske studente nisam nikad čuo da ih ima po Srbiji ako ih ima to je malo. Uglavnom su studenti iz arapskih zemalja. Nije mi jasno da neko dolazi iz Istanbula u Sarajevo da studira s obzirom da oni imaju tamo jake fakultete. Valjda je na Ilidzi bio nek Gulenov fakultet. Pale su zatvoreno planinsko mjesto,tipični gorštaci. Ni Srbi koji su izbjegli iz Sarajeva nemaju puno bliskosti sa domicilnim Paljanima kako kažu nemaju šta s njima ni pričati  . Male sredine su zatvorene,možda bude neka kres varijanta u strogoj diskreciji Pale i Sarajevo,a za brak još nisam čuo da je bilo. Znam jednog čovjeka sa Pala kojem je otac Musliman a majka Srpkinja. Njegov brat je oženjen Muslimankom i pobjegao 1992 u Sarajevo. On je ostao 1992 gore oženio Srpkinju i promjenio ime,prezime je ostavio tako da je očigledno iz aviona da je muslimanskog porijekla. Lukavica je otvorenija sredina bar neki nivo tipa Ilidze,nije baš ko centar grada ali od Pala je drugačija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:36 |
|
|
|
U biti sad sam shvatio grešku. Jedna karta je Hrvati po majci a jedna po ocu. 20 očeva i 17 majki Hrvatica u Odžaku 29 očeva i 31 majka Muslimanka u Odžaku.
Ako gledaš očeve 29-20 Ako gledaš majke 31-17
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:39 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Znam jednog čovjeka sa Pala kojem je otac Musliman a majka Srpkinja. Njegov brat je oženjen Muslimankom i pobjegao 1992 u Sarajevo. On je ostao 1992 gore oženio Srpkinju i promjenio ime,prezime je ostavio tako da je očigledno iz aviona da je muslimanskog porijekla. Sakrij lice izdajico...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:39 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: 0d 700 - 950 u vr' glave radnička plata. Budžetlije od 1400KM pa nadalje. Ovo je najveća pljačka građana sa ovakvim cijenama kvadrata stana. Lukavica ne vrijedi ni 1800KM. Nemamo gradskog saobraćaja,bez auta smo odsječeni a oni nabijaju kvadrat 2000KM. Ni u Sarajevu ne vrijedi kvadrat stana 3000 KM sem samog centra gdje postoji mogućnost izdavanja turistima. Balkanska siromašna rupa frlja se cijenama ko da je na obali Egeja . Pa ne vrijedi, ovo su cijene napucane što korona krizom što novim poskupljenjima materijala i manjka radne snage. A vidiš, zaboravih to za javni prevoz...gdje mi je Junuz da ga pitam jel to uzeo u obzir? U centru nema za 3000 po kvadratu. 75 kvadrata, 3500 po kvadratu Bistrik https://www.olx.ba/artikal/48387608/my- ... acka-76m2/Manji stanovi idu preko 4 k po kvadratu hladno. Ma kakav materijal i radna snaga, nego ide inflacija i svi ulažu pare u nekretnine jer nemaju ili ne znaju u šta će drugo. Pa da im ne propadnu pare. Čuj 2k evra za Sarajevo, potpuno ludilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:40 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Gdje to spomenu, znam da dosta Turaka studira u Bg. Čak sam čini mi se čitao da je bila ljubav između Turčina studenta i Beograđanke, ali njeni nisu htjeli ni da čuju za to. I takvu varijantu Albanac neki i Beograđanka isto sam čuo. Pa ok, za Tursku donekle ima i smisla, mada sam se ja u toj Turskoj osjećao kao stranac, turista. A tek bliski istok, to je totalno kontra od Balkana. Ako ciljaš na vjersku bliskost, to i ne pomaže puno kod M-Ž odnosa. I šta, nije bilo Paljanki za nekog Sarajliju ili Paljana sa Sarajkama?
Moj amidža je bio oženjen Srpkinjom iz Lukavice. Za Turske studente nisam nikad čuo da ih ima po Srbiji ako ih ima to je malo. Uglavnom su studenti iz arapskih zemalja. Nije mi jasno da neko dolazi iz Istanbula u Sarajevo da studira s obzirom da oni imaju tamo jake fakultete. Valjda je na Ilidzi bio nek Gulenov fakultet. Pale su zatvoreno planinsko mjesto,tipični gorštaci. Ni Srbi koji su izbjegli iz Sarajeva nemaju puno bliskosti sa domicilnim Paljanima kako kažu nemaju šta s njima ni pričati  . Male sredine su zatvorene,možda bude neka kres varijanta u strogoj diskreciji Pale i Sarajevo,a za brak još nisam čuo da je bilo. Znam jednog čovjeka sa Pala kojem je otac Musliman a majka Srpkinja. Njegov brat je oženjen Muslimankom i pobjegao 1992 u Sarajevo. On je ostao 1992 gore oženio Srpkinju i promjenio ime,prezime je ostavio tako da je očigledno iz aviona da je muslimanskog porijekla. Lukavica je otvorenija sredina bar neki nivo tipa Ilidze,nije baš ko centar grada ali od Pala je drugačija. Pazi, imaš ovo: https://www.ius.edu.ba/bsA ima i ovo: https://www.eduinfo.ba/univerziteti-u-b ... h-sarajevoTo su internacionalne obrazovne institucije. Većina njih studira na nekom od ovih, rijetko na UNSA. Fakat nisam znao da su Pale tako konzervativne. Mislim nisam se nešto ni interesovao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:41 |
|
|
sev je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa ne vrijedi, ovo su cijene napucane što korona krizom što novim poskupljenjima materijala i manjka radne snage. A vidiš, zaboravih to za javni prevoz...gdje mi je Junuz da ga pitam jel to uzeo u obzir? U centru nema za 3000 po kvadratu. 75 kvadrata, 3500 po kvadratu Bistrik https://www.olx.ba/artikal/48387608/my- ... acka-76m2/Manji stanovi idu preko 4 k po kvadratu hladno. Ma kakav materijal i radna snaga, nego ide inflacija i svi ulažu pare u nekretnine jer nemaju ili ne znaju u šta će drugo. Pa da im ne propadnu pare. Čuj 2k evra za Sarajevo, potpuno ludilo. Pa ok sve je povezano i to utiče na inflaciju. Naravno da je ludilo, al da si prije par godina uzeo neku nekretninu sad si mogao duplo zaraditi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:41 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Dubai je prepun srpskih manekenki i i instagramuša. Je došle su se tamo slikat.
Ima i Hrvatica a vjerojatno i muslimanki s ovih prostora ali Srpkinje nose krunu u toj Sodomi i Gomori.
Što se tiče demografije naravno da je nemogùće da Muslimani pod istim uvjetima iseljavaju toliko vise od Srba. Da Srbi imaju neku ekonomiju pa ajde.
Očito da se tu radi o malverzacijama i štimanju. A škola..onaj tko štima po rodilistima taj isti štima i po školama. Ne nužno isti čovjek nego isti sistem. A isti sistem štima izbore i izlaznost na iste. Po zadnjim izborima ispalo je da je svaki punoljetni Srbin glasao.
To su vidjeli od Srbije. Kad je lani prijetila opasnost da Srbije padne ispod 60 000 rođenih odjednom je u jednom mjesecu Srbija imala skoro 19% u rođenima do kraja godine i naposljetku čak imala rast u odnosu na 2020 tu. A Vučić je prilikom predstavljanja onih pronatalitetnih mjera rekao da Srbija ove godine ide na 64 000 rođenih. Pa ti nemoj štimat broj koji je predsjednik izrekao majčin sine ako smiješ. I baš su takvi trendovi. Srbija mozda jedina u prvih 4 mjeseca ima rast rođenih u odnosu na prošlu godinu.
Demografijom se danas vode ratovi. Vode Muslimani a i Srbi. S tim da Srbi vise manipuliraju jer imaju taj svoj zavod koji nitko ne kontrolira
Sta misliš da mi imamo svoj zavod kojeg nitko ne kontrolira i puknemo da se u Duvnu rodilo 550 djece umjesto 113 a u Rami 440 umjesto 45. Srbi su najmnogobrojniji od svih ex yu naroda tako da imamo najviše i fufa u odnosu na druge. Beograd je liberalniji grad u odnosu na druge ex yu gradove. Za Dubai ne treba viza a za Englesku treba. Kojim slučajem da srpski pasoš vrijedi ko hrvatska putovnica,za srpske starlete ne bi niko u Dubaiju čuo. Razmilile bi se od Londona,Toronta,Berlina,Los Anđelosa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:42 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: U biti sad sam shvatio grešku. Jedna karta je Hrvati po majci a jedna po ocu. 20 očeva i 17 majki Hrvatica u Odžaku 29 očeva i 31 majka Muslimanka u Odžaku.
Ako gledaš očeve 29-20 Ako gledaš majke 31-17 Da, o tome se radi. Ako koga zanima mogu napravit i mapu za early 2000s da vidimo razliku
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:44 |
|
|
Mariooo je napisao/la: sev je napisao/la: Ma kakav materijal i radna snaga, nego ide inflacija i svi ulažu pare u nekretnine jer nemaju ili ne znaju u šta će drugo. Pa da im ne propadnu pare. Čuj 2k evra za Sarajevo, potpuno ludilo.
Pa ok sve je povezano i to utiče na inflaciju. Naravno da je ludilo, al da si prije par godina uzeo neku nekretninu sad si mogao duplo zaraditi. Pa mogao si, ali niko nema kristalnu kuglu da zna kako će se kretati tržište. A i to je priča za ljude koji imaju pare da kupuju drugi, treći, četvrti stan. Ko nema sad stan bolje da juri kuću 20km od grada, ne isplati se tolke pare davati za betonski kavez.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:44 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: To su vidjeli od Srbije. Kad je lani prijetila opasnost da Srbije padne ispod 60 000 rođenih odjednom je u jednom mjesecu Srbija imala skoro 19% u rođenima do kraja godine i naposljetku čak imala rast u odnosu na 2020 tu. A Vučić je prilikom predstavljanja onih pronatalitetnih mjera rekao da Srbija ove godine ide na 64 000 rođenih. Pa ti nemoj štimat broj koji je predsjednik izrekao majčin sine ako smiješ. I baš su takvi trendovi. Srbija mozda jedina u prvih 4 mjeseca ima rast rođenih u odnosu na prošlu godinu.
Sta misliš da mi imamo svoj zavod kojeg nitko ne kontrolira i puknemo da se u Duvnu rodilo 550 djece umjesto 113 a u Rami 440 umjesto 45. Pa Srbija je posle jako loše 2020. imala blagi oporavak prošle godine. Imala je jednog meseca rast 17% (novembar), a taj mesec 2020. je bio ubedljivo najgori ikada. Hrvatska je u novembru imala rast 11%, a slično visok rast su imale i mnoge druge evropske zemlje. Ove godine neće biti 64.000 rođenih, to će se jasno videti. Trendovi nisu takvi, bili su u prva dva meseca međutim mart i april su imali solidne padove. Ako se ovako nastavi do kraja godine biće između 62-63 hiljade rođenih. Srbija do sada nije pala ispod 60.000 rođenih zato što je u poslednjih 10 godina fertilitet porastao sa 1,45 na oko 1,55 (RZS procenjuje 1,5 mada oni ne računaju spoljne migracije). Ako misliš da je to pored mera koje su uvedene nerealno onda ok. Uopšte ni broj rođenih u Srbiji nije sjajan (ima padova), nego jednostavno nije katastrofa kao negde drugde. Što se procene stanovništva tiče poznato je da RZS ne vodi evidenciju o spoljnim migracijama pa popis uvek pokaže manje stanovnika nego što je procenjeno. Onda nakon popisa RZS koriguje svoje procene. Uostalom kome ne odgovara uvek može da nađe razlog i ,,ospori'' podatke. Onda najbolje da se ne prate nikakvi podaci već da se živi u sopstvenom svetu i sopstvenim podacima koji odgovaraju našim željama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:45 |
|
|
sev je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa ok sve je povezano i to utiče na inflaciju. Naravno da je ludilo, al da si prije par godina uzeo neku nekretninu sad si mogao duplo zaraditi.
Pa mogao si, ali niko nema kristalnu kuglu da zna kako će se kretati tržište. A i to je priča za ljude koji imaju pare da kupuju drugi, treći, četvrti stan. Ko nema sad stan bolje da juri kuću 20km od grada, ne isplati se tolke pare davati za betonski kavez. Što je najgore, gradi se i prodaju se stanovi, ko kupuje nemam blage veze. Po ovim cijenama ja se ne bih usudio da imam ne znam kakve pare. Ovo mora ići dole.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 07 lip 2022, 14:46 |
|
|
Planina je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: U biti sad sam shvatio grešku. Jedna karta je Hrvati po majci a jedna po ocu. 20 očeva i 17 majki Hrvatica u Odžaku 29 očeva i 31 majka Muslimanka u Odžaku.
Ako gledaš očeve 29-20 Ako gledaš majke 31-17 Da, o tome se radi. Ako koga zanima mogu napravit i mapu za early 2000s da vidimo razliku Ako imaš vremena, može. Iskreno me zanima kako bi to izgledalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|