HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 lip 2025, 06:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dobar glumac, jebiga..
PostPostano: 11 stu 2010, 14:13 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
ponizni je napisao/la:
E prika tu si se gadno za...bao,ja imam firmu,završio sam fakultet 1975. god. dok tebe vjerojatno još nije bilo u "ovoj suznoj dolini" kao ni tvog "balavog heroja" kusturice.

Znam fakultet si zavrsio u Doboju u onaj kafani pored glavne ceste uz 2 kg janjetine,a sad imas "firmu" prodajes kestenje i cestitke pred Novu Godinu,a preko ljeta dilujes musheme ,postekije i bakreno posudje pred Zenicom onako uz dzadu...
Vidi,ako u filozofiji postoji pojam kao falcifikat čovjeka kao bića onda je to kusturica i njemu slični.U psihologiji postoji izraz "..kao čovijek".A ja sam završio fakultet u selu kod Doboja ,ali to nije važno,pogotovo za surogat "ljude".

Vrh

PostPostano: 11 stu 2010, 14:34 

BH FANATIKOS je napisao/la:
Urbana je napisao/la:

Sve to samo i samo jer se vratio svojim korenima... :kava

jeste smrad iz korjena :smajl006 bio i osto

Vidi, pa i muslimani imaju osobu prema kojoj gaje ista osjećanja kao i hrvati prema Komšiću.
Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 14:20 

Bobovac je napisao/la:
jeste smrad iz korjena :smajl006 bio i osto

Vidi, pa i muslimani imaju osobu prema kojoj gaje ista osjećanja kao i hrvati prema Komšiću.
Zanimljivo.

I gle cuda, ne svidja im se to. Samo sto je Kusta korektniji, jasno kaze ko je i sto je.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2010, 04:00 

ponizni je napisao/la:
Emir kusturica je najveća bijeda Balkanskih i širih prostora.

:palacgore1 sljam ,kreten ,izrod................. :bih

Bogami, udario vas Kusturica tamo gde ste najtanji i najslabiji- u poreklo! :thumbup1

Vrh

PostPostano: 15 stu 2010, 16:27 

Alex je napisao/la:
:palacgore1 sljam ,kreten ,izrod................. :bih

Bogami, udario vas Kusturica tamo gde ste najtanji i najslabiji- u poreklo! :thumbup1

Rom koji zeli biti Srbin. Ma da pravo nas je "udario".

Vrh

PostPostano: 15 stu 2010, 16:28 

Real gone je napisao/la:
Divi Emira ljigavca on se nas'o njatike o Kusti,pa Nemanja je za njega dingospo kakav on nece biti da se jos jednom rodi...

:)

Kako to da ti gotiviš Kusturicu?

Zato sto on nije Zlatni ljiljan nego zahrdjao opanak.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2010, 16:42 

Real gone je napisao/la:

:)

Kako to da ti gotiviš Kusturicu?

Samo pogani i zlonamjerni mogu da ne gotive najveceg filmskog virtuoza sa Balkana sto je Kusta svakako,takvog mahera majka vise ne radja...to je balkanski Quentin Tarantino,a sve ostalo sto se sere o Kusti je podvala sarajevskih iskompleksiranih papaka koji svoje komplekse lijece tako sto pljuju po velikom covjeku kakav je Kusta...

Ahahha Kusturica "filmski virtouz" :smijeh . Potrefio jednom temu "Dom za vjesanje", a kako nece kada poznaje Rome u dusu, zato sto je i sam Rom. Steta samo sto nije tada otisao u Srbiju da snima u neko cigansko naselje, ali jbg tad mu valjala sredstva od BH kinematografije, gdje mu je tada bio Beograd? Sto nam prije 1992 nije dokazivao svoje "poreklo". Ja eto svi u Sarajevu su "iskomleksirani papci", sto im Kusturica nije bio ni na kraj pameti, dok su bili redovno granatirani, a doticni je davao izjave poput "muslimani s brda gadjaju moj grad".
Maher u cijim filmovima su glavni "specijalni efekti" hodajuce kartonske kutije, stvarno neznam kome je to genijalno, mozda samo wannabi ljiljanima.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2010, 17:01 

Real gone je napisao/la:
I ja bi se osjec'o razocaran na njegovom mjestu, dao je Sarajevu puno toga,a na kraju te popljuju oni koje si napravio ljudima,koji su ti virili iz guzice,kupili tvoje fore,pa cak i zurku kopirali...

Zasto da ne na pivchinu u Drvengrad :neznam , sigurno je Mokra Gora dobra turisticka destinacija...

Pa pitam, jer sam ovde na forumu stekla dojam da ne podnosiš Srbe nikako..a morao bi da razmeniš koju sa nekima tamo, ako ništa, bar sa konobarom :))

Aj onda se vidimo u Mećavniku :zivili :D

Zar bi se ti stvarno srela sa "ljiljanom", pa da onda citas po forumima iskustva (u detalje) sa vaseg susreta :zubati
Bilo bi zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2010, 21:54 

Irma je napisao/la:
Alex je napisao/la:

Rom koji zeli biti Srbin. Ma da pravo nas je "udario".

Vaš čuveni i jedini "argument" za Kusturicu je da je on "Rom". Evo mu slike, pa ti objasni koje su to njegove romske crte lica:

slika

Mene, on lično podseća na kralja Milutina:

slika

Vrh

PostPostano: 16 stu 2010, 01:15 

Irma je napisao/la:

Samo pogani i zlonamjerni mogu da ne gotive najveceg filmskog virtuoza sa Balkana sto je Kusta svakako,takvog mahera majka vise ne radja...to je balkanski Quentin Tarantino,a sve ostalo sto se sere o Kusti je podvala sarajevskih iskompleksiranih papaka koji svoje komplekse lijece tako sto pljuju po velikom covjeku kakav je Kusta...

Ahahha Kusturica "filmski virtouz" :smijeh . Potrefio jednom temu "Dom za vjesanje", a kako nece kada poznaje Rome u dusu, zato sto je i sam Rom. Steta samo sto nije tada otisao u Srbiju da snima u neko cigansko naselje, ali jbg tad mu valjala sredstva od BH kinematografije, gdje mu je tada bio Beograd? Sto nam prije 1992 nije dokazivao svoje "poreklo". Ja eto svi u Sarajevu su "iskomleksirani papci", sto im Kusturica nije bio ni na kraj pameti, dok su bili redovno granatirani, a doticni je davao izjave poput "muslimani s brda gadjaju moj grad".
Maher u cijim filmovima su glavni "specijalni efekti" hodajuce kartonske kutije, stvarno neznam kome je to genijalno, mozda samo wannabi ljiljanima.

Irmice, odkud tebi pravo da osporavas nemanji osobni izbor o nacionalnosti? Ako cemo tako, prije 92, imas sijaset primjera ljudi, koji su klanjali, a nisu bili Bosnjaci. Mesa, Mak, braca kulenovici, Ademaga... Zaboravih jednog aliju, koji se u mladosti dicio da je potomak karadjordja. (zamisli, poslije postao otac neke nacije) :smijeh A ne pitas se zasto se Kusta nije deklarisao kao Bosnjak?Zato sto mozda, nije ni znao da takav narod postoji. I dan danas ne postoji.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2010, 05:25 

Njegovo pravo njegov izbor e sad sto se odlucio da umjesto Pariza ili nekih drugih destinacija izabere Beograd
ne bas toliko pametno ali mi je ipak drago da je napravio karijeru

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: