|
|
Stranica: 1/53.
|
[ 1320 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Agathonikos
|
Naslov: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:04 |
|
|
Mada se o budućnosti tzv. biH bave mnoge ako ne i sve teme na sekciji Politika, interesuje me mišljenje ali i želje forumaša u vezi s njenom budućnosti, pa otud i anketa kao najbolji pokazatelj raspoloženja HB forumaša. Nisam još glasao jer se dvojim između opcije pod rednim brojem 1 i one pod rednim brojem 4 Kad se odlučim, glasaću. Hvala i izvolite glasati 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Opcija 2. Federalne jedinice bez prava na nezavisnost. Nitko od Hrvata ne želi raspad države BiH, čak iako bi se moglo bez rata, jer bi to značilo izdaju određenih dijelova Bosne, što je nezamislivo.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:23 |
|
|
|
Ja sam za cjelovitu i jedinstvenu BiH koja bi s Hrvatskom tvorila cjelinu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:25 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Ja sam za cjelovitu i jedinstvenu BiH koja bi s Hrvatskom tvorila cjelinu. Znači ovo si ti glasao za unitarnu, jer na forumu u ovom trenutku nema dobrih Bošnjana. E, moj Dane, jesi dobričina, ali povlačim ono što sam rekao o tvojoj naivnosti. U zadnje si vrijeme postao poprilično manipulativan. Ne dam da te nitko ovdje dira, ali ajde malo u realnost, nađi odgovor na prave probleme, a ne kao Tito sve probleme pod tepih. Ali da ne idemo u off. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:27 |
|
|
|
Eh,moj Dane,nemoj biti skroman,ja sam za federaciju planeta sa ujedinjenom Zemljom...za početak hr entitet u BIH,dok ne stignu Vulkanci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:39 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ja sam za cjelovitu i jedinstvenu BiH koja bi s Hrvatskom tvorila cjelinu. Znači ovo si ti glasao za unitarnu, jer na forumu u ovom trenutku nema dobrih Bošnjana. E, moj Dane, jesi dobričina, ali povlačim ono što sam rekao o tvojoj naivnosti. U zadnje si vrijeme postao poprilično manipulativan. Ne dam da te nitko ovdje dira, ali ajde malo u realnost, nađi odgovor na prave probleme, a ne kao Tito sve probleme pod tepih. Ali da ne idemo u off.  Ovdje se liepo pitalo što je želja, a drugo je realnost. Ja realno mislim da će se sve razpast i da će nam možda ostat jedino Zagorje i Međimurje. A naivan sigurno nisam, jerbo previše toga znam.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 22:41 |
|
|
Vidim da se gospodin Dane deklarisao kao unitarist, ja ću ići u drugu krajnost i glasati kao separatist Viva il separatismo revoluzionario 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 23:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Opcija 2. Federalne jedinice bez prava na nezavisnost. Nitko od Hrvata ne želi raspad države BiH, čak iako bi se moglo bez rata, jer bi to značilo izdaju određenih dijelova Bosne, što je nezamislivo. to bih i ja nekad zaokruzio... No sad def. opcija 1. Nakon Muslimanske hegemonije nista drugo i ne ostaje... S tim, da je ocito da ne razmisljaju svi Hrvati tako Ministre... Sto se obvezivat ili robovat bilo cemu... Vidimo kako se situcija mijenja, sad imamo jednu ludjacku kosulju zvanu Dayton... Sto navlaciti jos jednu... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 19 stu 2010, 23:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Agathonikos je napisao/la: Vidim da se gospodin Dane deklarisao kao unitarist, ja ću ići u drugu krajnost i glasati kao separatist Viva il separatismo revoluzionario  Podrzavam... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 00:05 |
|
|
Aztec je napisao/la: Podrzavam...  Evo nešto u prilog temi. Gallupovo istraživanje: Za otcjepljenje 88 posto građana RS24SI - Sa secesijom Republike Srpske, ako građani tako odluče, slaže se 88 posto građana Srpske, dok je protiv secesije 70 posto građana Federacije, podaci su iz istraživanja Gallupovog instituta.
"Glavne impresije iz Balkan monitor istraživanja su da Republika Srpska pokazuje tendenciju daljeg formiranja, građani imaju nešto više povjerenja u političke partije i ne treba se bojati ratnih sukoba u BiH", izjavio je agenciji Srna Robert Mančin, direktor Gallupovog instituta.
Među ispitanicima u Federaciji Bošnjaci su 80 posto protiv i 13 posto za otcjepljenje RS, dok su Hrvati 63 posto protiv i 27 za.
Odgovarajući na pitanje o podjeli Federacija na bošnjački i hrvatski dio, 25 posto ispitanika u Federaciji je podržalo podjelu, dok je protiv nje 73 posto građana.
Podrška za cijepanje Federacije je među Bošnjacima 12 posto, protiv je 86 postoispitanih, među Hrvatima je 43 posto građana za cijepanje Federacije a 56 posto protiv, dok je među Srbima za cijepanje Federacije 61 posto ispitanih, a 33 posto su protiv.
U Srpskoj je 63 posto građana za podjelu Federacije na bošnjački i hrvatski dio, dok je 31 posto ispitanih protiv te podjele.
Procenat onih koji misle da vlasti u njihovom entitetu loše obavljaju svoj posao u Federaciji je 55 posto , a u RS 16 posto.
"U cijeloj BiH građani iskazuju nešto više povjerenja u političke partije koje ih reprezentuju, ali najviše pozitivnih odgovora je u RS", rekao je Mančin Srni.
Prema njegovim riječima, tendencija daljeg formiranja RS vidi se iz odgovora na pitanje "Da li proglašenje samostalnosti Kosova ima uticaja na budućnost BiH", gdje je 60 posto Hrvata i Bošnjaka odgovorilo da nema, ali je u RS 60 posto odgovora bilo pozitivno.
"Zaključili smo da građani RS smatraju da je nezavisnost Kosova za njih dobar presedan", rekao je Mančin.
Na pitanje da li BiH treba novi ustav, 73 posto ispitanih u Federaciji je odgovorilo pozitivno, a broj pozitivnih odgovora u RS je 43 posto. U Federaciji 22 posto građana smatra da nije potreban novi ustav, a u RS 41 posto.
Na pitanje šta bi najviše voljeli u novom ustavu 44 posto Bošnjaka je odgovorilo "da se državna vlast organizuje po EU regulativama", 20 posto njih željelo bi "državnu vlast na neentičkim principima", devet posto da se učvrsti postojeća vlast entiteta, tri posto da se učvrsti vlast konstituivnih naroda, a veliki procenat od 23 posto ispitanika odgovorilo je da ne zna šta bi preferirali u novom ustavu.
Među Hrvatima, 44 posto želi da se vlast organizuje prema EU regulativama, 22 posto da se učvrsti vlast konstituivnih naroda, samo tri posto zainteresovano je za učvršćenje entiteta, a 27 posto ne zna šta želi od novog ustava.
Među Srbima velik procenat od 39 posto ispitanih "ne zna" šta bi najviše voljeli u novom ustavu, ali 35 posto želi učvršćenje vlasti entiteta, dok 11 posto želi učvršćenje tri konstituivna naroda, a šest posto učvršćenje vlasti na na neetničkom principu.
Gotovo dvije trećine građana u RS i Federaciji slažu se sa tim da se primijeni odluka Suda u Strasburu u slučaju Sejdić i Finci.
Mančin je kao vrlo važno iz ovog istraživanja izdvojio da veoma visoki procenat građana oba entiteta ne smatra da će u narednih pet godina biti rata u regionu.(24sata.info) http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... djana.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 00:31 |
|
|
|
Mislim da svaki narod ima pravo na vlastitu samoupravu. Zato sam da svaki narod ima svoj jezik kao upravni i obrazovani u općinama sa svojom večinom. Ima pravo birati svoje predstavnike, a ne da drugi biraju umjesto njega. Protiv sam uništavanja BiH ona mora ostati cjelovita. Jer svaki dio Bosne i Hercegovine pa makar u njemu i jedan Hrvat živio je naša gruda i od nje se NE SMIJE odustajati!!!!.
Zato odabirem 2. Tri federalne nacionalne jedinice bez prava na nezavisnost.
A u budućnost gledam sa nadom u stvaranje konfederacije RH i BiH
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 00:42 |
|
|
|
Ili 2. opcija Ili razjebat BiH, ASAP.
Treće nema.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bal-i-ja
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 02:54 |
|
|
|
Meni ni jedna opcija nevalja ja sam za preustroj Bih na jedno 8 kantona ioli regija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 09:10 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28787 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
E da je kako da budu i vuk sit i koze na broju. A kad se ovdje na ovim našim prostorima granice crtale drugačije nego krvlju? Nažalost... U svakom slučaju dobra je stvar da skoro nema više leopardove kože, pa će i stradanja naroda biti mnogo manja. Ja osobno bih prihvatio BiH kao svoju državu kada bi smo u njoj imali svoja prava, svoje medije, entitet, nemogućnost majorizacije od strane drugih naroda... a do tada - smrt tamnici!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hutt
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 13:05 |
|
|
|
Prva opcija nema smisla jer ako daš nekome pravo na otcjepljenje on će se odcijepiti pa tako ta međufaza uopće nema smisla. Mislim da je za Hrvate najbolje opcija federalne države bez prava na odcjepljenje. Sa time bi dobili nacionalna prava, a ne bi nepovratno izgubili hrvatska područja u Republici Srpskoj i Federaciji gdje je Bošnjačka većina kao Sarajevo, ostala bi neka nada u povratak. Isto tako bi sa pravom na otcjepljenje dobili Veliku Srbiji, a to nikada nama nije ništa dobro donijelo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croat
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 13:26 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14 Postovi: 5152 Lokacija: Na dženazi BiH
|
Agathonikos je napisao/la: Viva il separatismo revoluzionario   najbliža mi je opcija 2. ali ni 1. opcija mi nije mrska, kako muslimani postaju sve bahati, ona mi je sve draža.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 17:04 |
|
|
|
Opcija 1 je najprirodnija opcija, svaka (kon)fed. jedinica mora imati pravo na samoodređenje do odcijepljenja, to je osnova konfederalizma, znači konfederacija gdje svaka jedinica je suverena.
Druga stvar je ako jedinica ne želi odcijepljenje, onda će ona ostati u (kon)federaciji ali pravo na odcijepljenje će postojati.
Treća stvar u federacijama može biti i odcijepljenje samo ako se slože sve tri fed. jedinice, time se ne uskraćuje identitet fed. jedinice ali se jasno definira da je dio suvereniteta prenesen na federalni nivo i da je zajednički dok se svi ne slože da bude drugačije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Irma
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 17:28 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mada se o budućnosti tzv. biH bave mnoge ako ne i sve teme na sekciji Politika, interesuje me mišljenje ali i želje forumaša u vezi s njenom budućnosti, pa otud i anketa kao najbolji pokazatelj raspoloženja HB forumaša. Nisam još glasao jer se dvojim između opcije pod rednim brojem 1 i one pod rednim brojem 4 Kad se odlučim, glasaću. Hvala i izvolite glasati  Prva opcija nikada nece biti relevantna, to su srpske puste zelje, koje niko nikada nece ispuniti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 17:39 |
|
|
|
Irma nisi glasovala u anketi, za koju si ti varijantu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 17:43 |
|
|
Irma je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Mada se o budućnosti tzv. biH bave mnoge ako ne i sve teme na sekciji Politika, interesuje me mišljenje ali i želje forumaša u vezi s njenom budućnosti, pa otud i anketa kao najbolji pokazatelj raspoloženja HB forumaša. Nisam još glasao jer se dvojim između opcije pod rednim brojem 1 i one pod rednim brojem 4 Kad se odlučim, glasaću. Hvala i izvolite glasati  Prva opcija nikada nece biti relevantna, to su srpske puste zelje, koje niko nikada nece ispuniti. Slažem se sa vama, iskreno trenutačno vidim se u drugom izboru. A u krajnje vrijeme nekoj konfederaciji ili federaciji RH i BiH :)
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 17:49 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Slažem se sa vama, iskreno trenutačno vidim se u drugom izboru. A u krajnje vrijeme nekoj konfederaciji ili federaciji RH i BiH :)
Moramo priznati svačije mišljenje ali pravaški pristup još nikada nije realiziran na ovim prostorima i zastupa ga mali broj pobornika. Inače vrlo je izgledan federalni ustroj a ovo o konfederaciji sa RH je za objesit mačku o rep.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
epikur27
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 20 stu 2010, 17:53 |
|
|
Citat: to bih i ja nekad zaokruzio... No sad def. opcija 1.
Slažem se, opcija 1. Bez toga nema smisla i opet je zatvor. Potpuni suverenitet narodima, pa ako je BiH održiva neka opstane, ako ne komotno neka propadne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Secesionista
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 21 stu 2010, 00:35 |
|
Pridružen/a: 17 stu 2010, 18:12 Postovi: 31 Lokacija: Banja Luka
|
|
ma krajnje separatistički, ZAOKRUŽI BROJ 1, Free Srpska and Herceg-Bosna :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Budućnost BiH - mišljenja i želje HB forumaša. Postano: 21 stu 2010, 11:24 |
|
|
Secesionista je napisao/la: Free Srpska and Herceg-Bosna :) Ne zaboravimo i treću republiku - Republic of Bosniaks Vidim da se većina odlučila za 1. opciju što je i razumljivo, jer ako si za nacionalnu jedinicu onda bi trebao biti za varijantu da ta jedinica teba imati pravo na legitimno odvajanje iz državne zajednice, što znači odvajanje bez rata i krvoprolića, drugim riječima, ako nisi danas za odvajanje, možda ćeš biti sutra ili za 10 godina, ili ako nisi ti, trebao bi omogućiti nekom poslije tebe da se odluči za to, ako želi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|