HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 06:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 221  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 01 srp 2022, 23:53 

novem je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Ne oduzima se nego se zamrzava imovina onima na listi sankcija. Pretjerali ste momci…

U principu je to točno. No kada postoje konkretne indicije da navedena osoba radi nešto što krši zabranu raspolaganja,
postoji mogućnost da dođe do oduzimanja imovine. Mislim da je privatno korištenje moguće sve dok se ne stvara prihod
od zamrznute imovine.

Čemu farbanje ? Kradu im imovinu jer neće da se izjasne protiv Putina.
Šta neko misli ili ne to su privatne stvari svake osobe i nijednim zakonom ne mogu biti na udaru.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2022, 23:56 

BBC je napisao/la:
novem je napisao/la:

U principu je to točno. No kada postoje konkretne indicije da navedena osoba radi nešto što krši zabranu raspolaganja,
postoji mogućnost da dođe do oduzimanja imovine. Mislim da je privatno korištenje moguće sve dok se ne stvara prihod
od zamrznute imovine.

Čemu farbanje ? Kradu im imovinu jer neće da se izjasne protiv Putina.
Šta neko misli ili ne to su privatne stvari svake osobe i nijednim zakonom ne mogu biti na udaru.

To je pitanje za one koji su za to nadležni.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2022, 23:57 

Previše trkeljaš za cenzuru dok te ne opali po glavi.
Mislim da već je. Hodaš kao po jajima kad komentiraš škakljive teme. Živiš u Njemačkoj pa...

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:00 

Otišla ova priča daleko. Malo sam i ja bezveze nalupao u svom postu.
Poanta je da ne treba ništa biti dramatično, kad se može gledati kroz realnije naočale.
Odlaze li Poljaci na zapad - jesu. Imaju li parolu: Poljska na prvom mjestu. Imaju.
Odlazi li cijela istočna Europa manje-više, odlazi.
Netko je dobro napisao, ovdje jednostavno nema mjesta za npr top informatičare.
Svatko ima svoj život, nismo svi isti, ali generalno trebamo samo raditi da nam nova dijaspora ne bude cinična grupa pametnjakovića s lošim lifestyleom nego grupa ljudi uvezana s domovinom.
Ljudi, par nas je milijuna, hoćemo li se zajebavat i nestat? Može i tako, ali to vrijeme još nije došlo. Svijet još treba nacije, evo ja ih još živim, volim.
Nadalje, Hrvatska i BiH su dvije odvijene priče. Živim na oba mjesta. BiH dok se ne postavi na održive osnove ili ne propadne nikada do kraja neće razviti svoj potencijal, pogotovo hrvatsko poduzetništvo.

Na kraju. Što mi želimo od života? Koji je to standard, koliko je to nutella mjesečno i pari tenisica? Trenutno su mirovine najveći problem, plaće ne toliko.
I taj usrani sivi sektor, a opet kako biti protiv sive ekonomije u košulji kao što je BiH?!

Mi koji ostanemo na rodnoj grudi bit ćemo ko kauboji zemljoposjednici, kilometri pustinje, pustim krave navečer, opalim ženu i pojedem kiseli kupus :001_cool
A švabe nek se jedu u svom Blade Runner svijetu.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:05 

BBC je napisao/la:
Previše trkeljaš za cenzuru dok te ne opali po glavi.
Mislim da već je. Hodaš kao po jajima kad komentiraš škakljive teme. Živiš u Njemačkoj pa...

Ti zadrži svoj pristup koji imaš.
Kao što i ti navodno živiš u Austriji.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:07 

Aj bježi. Vidio sam te kad si skinuo avatar Praljka ni 24 sata nakon Inzkovog sranja. Ne želim s tobom ni pričati.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:10 

Čisti fašizam je na zapadu. Oduzimat imovinu ljudima samo zato što su Rusi.
Dalje, zabranjuju se ruski skladatelji i glazbenici po kazalištima, ruski književnici po fakultetima.
Ukoliko netko se usudi javno spomenit bilo što pozitivno o Rusiji prijeti mu zatvor, otkaz, šikaniranje po medijima pa i linč rulje na ulici.
Što je sljedeće?

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:11 

Nisi nimalo upućen, jer neke stvari ne znaš, da ne kažem da buncaš.
Ajde širi svoje mitove dalje.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:12 

Iako 90% tih Rusa na zapadu su neki neoliberalni degenerici i izdajnici, svejedno im se prijeti, oduzima imovina, moraju se u medijima javno pravdat i objašnjavat da podržavaju ubijanje Rusa po Ukrajini.
Gadi mi se zapad a posebno Njemačka, Engleska i Švedska

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:33 

novem je napisao/la:

Šta nije tačno u Rikinom komentaru ?

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:33 

PCM je napisao/la:
LOL Rika je komunjara ruska , njima je oduzimanje imovine narodnim neprijateljima u krvi =))

Rikini me postovi podsjećaju na film "život sa stricom". :D

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:38 

Legionnaire je napisao/la:
novem je napisao/la:

Šta nije tačno u Rikinom komentaru ?

Odgovor je upućen "Austrijancu". ;-)

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 00:39 

Naša Kvačica je napisao/la:
Flamel je napisao/la:

Na avataru nemam nacističkog vojnika, pod prvo, a pod drugo, ti si obični lezilebović koji vjerojatno ima neku višu uzaludnu s kojom vani može samo dupe obrisati, pa sad sere po sposobnijim sunarodnjacima koji dobivaju ponude izvana da su "pobjegulje".

Reka svetog Nikolaja Velimirovića.

Drago nam je što na forumu osim očiglednog mnoštva Rusa i Ukrajinaca, imamo i Nijemaca. Pozdrav od Hrvata sposobnim Nijemcima. :zivili

Švicarski vojnik je u pitanju,nije Nijemac.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 09:26 

Njemačka će da dozvoljava mijenjanje pola jednom godišnje. =))

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 09:58 

daramo je napisao/la:
Slikovito Muslimanima u BiH više vrijedi samo onaj Adis Ahmetović nego Hrvatima svih pola milijuna dijasporaša u Njemačkoj.
Eto koliko je ta dijaspora sposobna i koliko od nje imamo koristi.

Jeste kad citas klix i mygure cijeli dan svaki dan, hoce to, oni znaju propagandu, lako im je tebe nasamariti, mogu ti napisati bilo sta ti ces povjerovati, her ti mozak ne preispitiva stvari, niti imas pamćenje da bi znao da se oni redovno sluze lazima i preuvelicavanjem.
Da sutra napisu da myguri za sebe da gube na svim poljima ti bi dosao ovdje i pricao kako myguri gube, ali oni to nikad nece napisati, svaki poraz ce sakriti, a pobjedu isticati i tamo gdje je nema izmisliti ce je.
Ti si im najlaksa zrtva, pljujes Hrvate i siris njihove lazne price.
To ti je tvoj kapacitet. Da sam moderator rijesio bi to u kratkom roku.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 10:26 

ima li još koji dijasporaš da nije dobio svoje? :D

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 12:10 

POL_GASOL je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Slikovito Muslimanima u BiH više vrijedi samo onaj Adis Ahmetović nego Hrvatima svih pola milijuna dijasporaša u Njemačkoj.
Eto koliko je ta dijaspora sposobna i koliko od nje imamo koristi.

Jeste kad citas klix i mygure cijeli dan svaki dan, hoce to, oni znaju propagandu, lako im je tebe nasamariti, mogu ti napisati bilo sta ti ces povjerovati, her ti mozak ne preispitiva stvari, niti imas pamćenje da bi znao da se oni redovno sluze lazima i preuvelicavanjem.
Da sutra napisu da myguri za sebe da gube na svim poljima ti bi dosao ovdje i pricao kako myguri gube, ali oni to nikad nece napisati, svaki poraz ce sakriti, a pobjedu isticati i tamo gdje je nema izmisliti ce je.

Hajde kao da je hrvatsku dijasporu u Njemačkoj teško nadvisiti kad im je doprinos nula, samo prijedlogom one rezolucije je Adis uradio više od vaše janjetine, narodnjaka i mise.
Još jedan dijasporaš se prepoznao, hajde sad žvači janjetinu, deri se Herceg Bosno srce ponosno na koncertu u Vranvurtu i liži podove njemačke crkve.
I naravno kad se dođe u HB kupi se džezva s motivom starog mosta za ponijeti u Njemačku.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 12:18 

Jutros procita na klixu, do nedavno institut za istraživanje genocida -kanada, danas ahmetovic, bošnjački dijasporaši koji glume utjecaj u čaršijskim medijima, i za to primaju novac.

Tog ahmetovica treba prijaviti za utaju poreza na osnovu placenog lobiranja iz BiH.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 12:28 

Tko će ga prijaviti u Njemačkoj, naši dijasporaši ne znaju tko je Sejdo kamoli Adis.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 12:38 

Oduzet imovinu svoj dijaspori

Vrh

PostPostano: 02 srp 2022, 13:58 

daramo je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:

Hajde kao da je hrvatsku dijasporu u Njemačkoj teško nadvisiti kad im je doprinos nula, samo prijedlogom one rezolucije je Adis uradio više od vaše janjetine, narodnjaka i mise.
Još jedan dijasporaš se prepoznao, hajde sad žvači janjetinu, deri se Herceg Bosno srce ponosno na koncertu u Vranvurtu i liži podove njemačke crkve.
I naravno kad se dođe u HB kupi se džezva s motivom starog mosta za ponijeti u Njemačku.

:D

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 20:02 

Ovih zadnjih nekoliko stranica rasprave o Njemačkoj pokazuje koliko su neki forumaši odlijepljeni od stvarnosti, a pokazuju i popriličan manjak empatije.

Kad kažem da imaju popriličan manjak empatije ciljam na to da svi živite u velikim gradovima, Rika u Rijeci, Kvačica u Mostaru, dudu i PCM u Zagrebu i onda filozofirate i prozivate ljude da su veleizdajnici jer su morali iseliti iz Žepča, Uskoplja ili otkud već. Zar je tako teško staviti se u poziciju krstjanina u Žepču gdje ionako nema nekog izbora posla i još ti Mujo Mujić ruši cijenu rada jer je on spreman za 500KM raditi i vikendom i praznicima.

Lako je iz Zagreba govoriti ljudima da se “bore”, da izdrže, pa šta se vi ne vratite u Duvno i Kiseljak pa pokažete kako se može... “Ovaj... pa znaš... ja sam odavno u Zagrebu... čuj... hehe... nije to tako jednostavno... pa ovaj... ne možemo se svi odjednom vratiti... hehe”. Ili ovaj Kvačica, filozofira iz Mostara, a u gradu je u koji su nabijene doslovno sve institucije Hrvata BiH (čitaj, parazitira na ostalim Hrvatima iz BiH), a Aluminij smo godinama održavali svi mi koji smo plaćali EPHZHB. Zašto se tako nije održavao nekoliko godina TOM koji je bio motor hrvatskog gospodarstva u Uskoplju? Možda danas ne bi imali samo 10% prvašića tamo. Uglavnom, svi veliki “borci” i filozofi iz svojih komotnih pozicija.

Ovo s keramičarima je posebna glupost. Prvo, ne možemo svi biti keramičari i drugo, znate kako je super mladim obiteljima koje se pokušavaju skućiti nakon vjenčanja kad shvate da moraju građevinske radnike platiti njihovom težinom u zlatu, a obično je riječ o pretilim ljudima. To je isto jedan od generatora iseljavanja.

Posebno mi je smiješno kad se dudu i PCM rugaju ovima u Njemačkoj da će im djeca odrastati s afroturcima i imigrantima, Jugošvabe i šta sve ne. Bio sam prošli mjesec poslovno dva tjedna u Njemačkoj i tjedan u Zagrebu i mogu samo reći da je Zagreb doslovno Njemačka za hrvatsku sirotinju. Sve je isto – na svakom koraku dugine zastave i bliskoistočne face. Pa u Zagrebu su vam svi dostavljači iz Nepala, svako malo prođeš kraj skupine Pakistanaca ili Indijaca, a gradonačelnik vam je BLM klečač i LGBT promotor. U Njemačkoj je stanje gore, ali bome ih sustižete ogromnim koracima.

Ukratko, kad se pogleda na što izgledaju vaši gradovi (Zagreb, Rijeka i Mostar), vi niste nikakvi “borci” nego ste se igrom slučaja našli u komotnijoj sredini inače bi sad bili u Frankfurtu.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 20:21 

Svi Hrvati koji su iz bilo kojeg razloga iselili iz Hrvatske i Herceg Bosne, a da nisu protirani u ratu, su nacionalni izdajnici. Ja da živin u Irskoj, Švedskoj ili Austriji ne bi se javlja od sramote kad se priča o hrvatskin interesima.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 20:23 

dalmatinac181 je napisao/la:
Svi Hrvati koji su iz bilo kojeg razloga iselili iz Hrvatske i Herceg Bosne, a da nisu protirani u ratu, su nacionalni izdajnici. Ja da živin u Irskoj, Švedskoj ili Austriji ne bi se javlja od sramote kad se priča o hrvatskin interesima.

kratko i jasno.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 20:23 

S tim da i ovi protjerani su trebali doć drugdje u HB ili Hrvatsku

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 221  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: