HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 04:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 221  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 04 srp 2022, 12:46 

dalate2020 je napisao/la:
Ovo ti je sve netocno sto pises.

Covjek koji ode u Njemackoj je sebican samo - ako je sebican.

Ako nije sebican onda nije sebican (ma gdje bio).

Netko tko ode u Njemacku i radi pa nesebicno i rado trosi svoj novac na druge ljude, dijeli s prijateljima, obitelji itd. taj jednostavno nije sebican. Tocka.

S druge strane, netko moze cijeli zivot ostati u rodnome kraju a biti najobicniji sebicni materijalist.

Slika je skroz sarena i ovo crno bijelo predstavljanje je isto kao u doba korone, tko se cijepio junak i strucnjak, tko se nije cijepio glupan i kromanjonac.

mi smo ovdje govorili iz nacionalne perspektive.

i čovjek koji ovih dana pobjegne iz Ukrajine je možda obar i nesebičan, ali je izdajnik. Izdajnik je jer je odustao od svoje nacije, svoje djedovine, svojih predaka.

to je poant. možda su to ok ljudi inače, ali Hrvati više nisu.

Ja nikoga ne osuđujem što je otišao, ali očekujem da država Hvrtaska prema istima zauzme adekvatan stav, kao prema dezerterima. To ti je isto ao kad se rastaneš od žene, nisi nužno zbog toga loš, ali ne će ti ta žena više kuhat, peglat i pichke davat.

Ako si se svojevoljno rastao od Hratske, to je tvoje pravo, sretan put i mi nemamo više ništa s tobom. amern

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 12:47 

krstjanin je napisao/la:
Boli a

ne boli ništa, svi hrvatski ranti profiteri nisu 1% bolesni ko državak oju ti financiraš i koja izvozi bolesti amo i po svijetu

uživaj u sotonistanu i multikultistanu bivši Hrvatu, želim ti svu sreću

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 13:23 

Shvacam da je tesko ostati bez jeftine radne snage ali na sirotinji se bogatiti je smrni grijeh tako da mi te nimalo zao nije

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 13:25 

Naravno da ti nije žao kad si materijalist i radikalni individualist i jedini gazda ti je novac(Sotona)
Takvi nam ni ne trebaju u domovini. Uživaj tamo i nemoj se vraćat kad dođe do građanskog rata i sranja u Njemačkoj.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 13:26 

Ko o cemu kurva o postenju. Ratni profiterko koji izrabljuje sirotinju o materijalizmu. Pokrij se usima

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 13:45 

divizija je napisao/la:
dalate2020 je napisao/la:
Ovo ti je sve netocno sto pises.

Covjek koji ode u Njemackoj je sebican samo - ako je sebican.

Ako nije sebican onda nije sebican (ma gdje bio).

Netko tko ode u Njemacku i radi pa nesebicno i rado trosi svoj novac na druge ljude, dijeli s prijateljima, obitelji itd. taj jednostavno nije sebican. Tocka.

S druge strane, netko moze cijeli zivot ostati u rodnome kraju a biti najobicniji sebicni materijalist.

Slika je skroz sarena i ovo crno bijelo predstavljanje je isto kao u doba korone, tko se cijepio junak i strucnjak, tko se nije cijepio glupan i kromanjonac.

mi smo ovdje govorili iz nacionalne perspektive.

i čovjek koji ovih dana pobjegne iz Ukrajine je možda obar i nesebičan, ali je izdajnik. Izdajnik je jer je odustao od svoje nacije, svoje djedovine, svojih predaka.

to je poant. možda su to ok ljudi inače, ali Hrvati više nisu.

Ja nikoga ne osuđujem što je otišao, ali očekujem da država Hvrtaska prema istima zauzme adekvatan stav, kao prema dezerterima. To ti je isto ao kad se rastaneš od žene, nisi nužno zbog toga loš, ali ne će ti ta žena više kuhat, peglat i pichke davat.

Ako si se svojevoljno rastao od Hratske, to je tvoje pravo, sretan put i mi nemamo više ništa s tobom. amern

Možemo raspravljati o terminima, ali bitak je da Hrvatska nije Njemačka. Ako si se odlučio za Njemačku, onda nisi za Hrvatsku. :zubati

1025 of 2558 - 40.07%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 14:47 

Najgori su ovi smećari koji dođu ovde na "urlap" širiti pesimizam i negativu kako ovde ništa ne valja i potiču ovo malo preostalih na iseljavanje, takva stoka je za metka. Priča mi pajdo koji ovde radi živi i bori se kako mu je jučer jedna takva stara švapska ojebina došla sa pričom štaš ti ovde koja ti je perspektiva bla bla, pitam ga samo što veleizdajničkom gubašu nisi zube prosuo.

Inače taj je baš u procesu povratka ovde sad "pod stare dane", a djeca su mu gore, švabe 1/1.

Još jedan takav stari se nedavno vratio ovde iz Švicarske, isto para ko blata, i pazite sad, kćer mu, cura top, ima veliku želju da se vrati i ona ovde i pokrene nešto, gadi joj se sve tamo, a on se hvali kako ju odgovara od toga, kao jesi luda šta ćeš ovde.

Odvratni smećari kojima treba zabraniti da kroče na ovo sveto tlo.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 15:02 

Sad za "urlap" je svaka birtija puna veleizdajnika koji šire negativu i pesimizam i potiču ovo malo preostalih na iseljavanje. Postoje li gori ljudi, postoje li veće štetočine?

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 15:31 

Planina je napisao/la:
Najgori su ovi smećari koji dođu ovde na "urlap" širiti pesimizam i negativu kako ovde ništa ne valja i potiču ovo malo preostalih na iseljavanje, takva stoka je za metka. Priča mi pajdo koji ovde radi živi i bori se kako mu je jučer jedna takva stara švapska ojebina došla sa pričom štaš ti ovde koja ti je perspektiva bla bla, pitam ga samo što veleizdajničkom gubašu nisi zube prosuo.

Inače taj je baš u procesu povratka ovde sad "pod stare dane", a djeca su mu gore, švabe 1/1.

Još jedan takav stari se nedavno vratio ovde iz Švicarske, isto para ko blata, i pazite sad, kćer mu, cura top, ima veliku želju da se vrati i ona ovde i pokrene nešto, gadi joj se sve tamo, a on se hvali kako ju odgovara od toga, kao jesi luda šta ćeš ovde.

Država treba definitivno uvesti nova pravila gdje se nakon nekog vremena uzima državljanstvo.

Znači pereš guzicu švabama 30 godina i onda ćeš u Hrvatsku na grčabu socijalnom i zdravstvenom.

E nemere rođo

Dobro je rekao divizija, prema iseljenima se treba ponašati doslovno kao prema dezerterima.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 15:50 

krstjanin je napisao/la:
Ko o cemu kurva o postenju. Ratni profiterko koji izrabljuje sirotinju o materijalizmu. Pokrij se usima

nije ovdje tema poštenje, niti je to poana.

poanta je kako ti Kvačica reče, kad si se odlučio za Njemačku nisi za Hrvatsku

moš ti bit pošten i kakav hoćeš, više nisi naš.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 16:10 

Naravno da nisam. Nikad nisam ni bio vas ni vase odvratne sorte bogu hvala. I ja i svi moji su posteno zivjeli uvjek

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 17:03 

Ajde napokon smo se svi lijepo složili.

1025 of 2558 - 40.07%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 17:31 

Planina je napisao/la:

nema njima ništa gore nego kad vide da imaš više od njih. dakle čim ti se približi kukaj kako ne znaš di ćeš pare potrošit, toliko zarađuješ da ti je malo Duvno da ga kupiš. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 17:33 

krstjanin je napisao/la:
Naravno da nisam. Nikad nisam ni bio vas ni vase odvratne sorte bogu hvala. I ja i svi moji su posteno zivjeli uvjek

IQ kao balkon, što li?

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 18:32 

krstjanin je napisao/la:

Dobro, otišao si u bolji život.
U grubo rečeno, imaš bolji posao koji ti je omogućio bolji život.
Pošto većinu vremena provodiš u svom domu, razumno je pretpostaviti da ti je bolji život donio bolju kuću, bolju okućnicu, bolje životno okruženje. Vjerovatno ti je bolji život donio i više slobodnog vremena koje koristiš na više razonode, restorana, kafića, kulture, sporta, i svih nesagledivoh mogućnosti koje Njemačka nudi...
Kao ostvaren član zajednice vjerovatno si tamo na daleko većoj ljestvici društvenog statusa, ugledan si član zajednice i imaš osjećaj da te svi poštuju zbog tvoga rada.
Mnogi su otišli i radi djece, tako da je razumno predpostaviti da ti djeca rastu u boljem okružju, imaju finije prijatelje, pohađaju bolje škole, manje su izložena nasilju, drogama, promiskuitetu..

Ja koliko sam shvatio tebi se sve poklopilo, ima se može se, jedino što nekako imam dojam da ti kao deklariraom kršćaninu jedino nije dobro leglo što si napistio katoličku crkvu i nemaš pravo na sakramente.

Ali kršćanine kad se zbroje sve dobiti, kad se realno sagleda budućnost djece, napuštanje crkve i nije neki presudni minus.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 18:45 

Nije bezveze Ćiro ponavljao Njemacka, Njemacka. :zubati

1025 of 2558 - 40.07%

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 07:38 

zaba1111 je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Dobro, otišao si u bolji život.
U grubo rečeno, imaš bolji posao koji ti je omogućio bolji život.
Pošto većinu vremena provodiš u svom domu, razumno je pretpostaviti da ti je bolji život donio bolju kuću, bolju okućnicu, bolje životno okruženje. Vjerovatno ti je bolji život donio i više slobodnog vremena koje koristiš na više razonode, restorana, kafića, kulture, sporta, i svih nesagledivoh mogućnosti koje Njemačka nudi...
Kao ostvaren član zajednice vjerovatno si tamo na daleko većoj ljestvici društvenog statusa, ugledan si član zajednice i imaš osjećaj da te svi poštuju zbog tvoga rada.
Mnogi su otišli i radi djece, tako da je razumno predpostaviti da ti djeca rastu u boljem okružju, imaju finije prijatelje, pohađaju bolje škole, manje su izložena nasilju, drogama, promiskuitetu..

Ja koliko sam shvatio tebi se sve poklopilo, ima se može se, jedino što nekako imam dojam da ti kao deklariraom kršćaninu jedino nije dobro leglo što si napistio katoličku crkvu i nemaš pravo na sakramente.

Ali kršćanine kad se zbroje sve dobiti, kad se realno sagleda budućnost djece, napuštanje crkve i nije neki presudni minus.

A odakle si iscitao da sam napustio KC i da nemam pravo na sakramente?

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 09:18 

Iz tvojih upisa to je jasno.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 09:23 

zaba1111 je napisao/la:
Iz tvojih upisa to je jasno.

Onda procitaj moje upise pogotovo na temi porez pa ces vidjeti da nije jasno

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 09:40 

Pa nije svakom jasno, ali meni je jasno, kao i sve ostalo navedeno u mom gornjem tekstu. Nadam se da je taj moj upis pomogao da i tebi bude jasnije.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 09:43 

zaba1111 je napisao/la:
Pa nije svakom jasno, ali meni je jasno, kao i sve ostalo navedeno u mom gornjem tekstu. Nadam se da je taj moj upis pomogao da i tebi bude jasnije.

kao sto sam i rekao pricas i zakljucujes gluposti

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 10:03 

Pa onda ti trebaš biti sretan, zbog nas krimosa koji smo ostali ti su ustvari profitirao, živiš u boljoj kući, više imaš vremena, hodaš po raznoraznim događanjima, djeca ti pohađaju bolje škole, žive u zdravijem okruženju...

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 10:15 

Nit sam gdje rekao da trebaju svi otici niti da su oni koji su ostali apsolutno svi krimosi. Rekao sam tko moze zivjeti nek ostane. Ja nisam mogao i otisao sam. Tako da ne shvacam u cemu je konkretno tvoj problem?! Osim ako si se pronasao u mojim rijecima. Tj. da si ratni profiter ili politicar kao Rika i ostali pa odlazak sirotinje i njihovo izrabljivanje konkretno utjece na tvoj budzet pa zbog toga zivcanis proglasavajuci tu sirotinju izdajicama jer eto oni se ne zele patiti radeci jeftino za tebe

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 10:24 

Ok, naravno da su mnogi morali otići, da ne ulazimo u razloge, problem je što kod većine koji su otišli ja ne vidim bolji život.
Evo ti si se pohvalio nadprosječnom plaćom, činjenica radi, reci nam je li ti veća plaća dala sve ono gore što sam naveo, a to gore je stvarni život, život nije brojka.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2022, 10:30 

Jedini dobar život je onaj kad se čovjek rodi u jednom mjestu, čitav život proživi u tom mjestu i umre u tom mjestu, sve ostalo je ***, a ne život.
Ja sam nomad čitavog života i znam što govorim.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 221  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: