|
|
Stranica: 137/221.
|
[ 5517 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 10:33 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ok, naravno da su mnogi morali otići, da ne ulazimo u razloge, problem je što kod većine koji su otišli ja ne vidim bolji život. Evo ti si se pohvalio nadprosječnom plaćom, činjenica radi, reci nam je li ti veća plaća dala sve ono gore što sam naveo, a to gore je stvarni život, život nije brojka. Ja ne mogu ulaziti u ljudske zivote pa reci da je svima tako. Osobno znam ljude koji su prezivljavali i koji su u Njemackoj bar osigurali egzistenciju. Bez lazne skromnosti par obitelji sam sam doveo u Njemacku, jer znam kakvo je stanje bar u mom kraju. Sto se mene osobno tice moj posao, samim time i placa su mi osigurali sve sta si naveo. Naravno ne tvrdim da je odmah sve bilo idilicno, za to se treba potruditi.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 10:34 |
|
|
Sendvičsaburekom je napisao/la: Jedini dobar život je onaj kad se čovjek rodi u jednom mjestu, čitav život proživi u tom mjestu i umre u tom mjestu, sve ostalo je ***, a ne život. Ja sam nomad čitavog života i znam što govorim. S tim se slazem i super bi bilo da je to moguce. Nazalost mnogima nije
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 10:38 |
|
|
Ajde drago mi je, mislim realno boli me k za tobom da se ne lažemo, ali do boljih uvjeta za djecu mi je ipak stalo. Ako djeca imaju bolje okružje, bolje uvjete za zdrav razvoj, bolje škole, ne samo struke, nego i škole života, onda je to ipak ostvarenje i nije piši kući propalo kao što to meni inače izgleda.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 10:39 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ajde drago mi je, mislim realno boli me k za tobom da se ne lažemo, ali do boljih uvjeta za djecu mi je ipak stalo. Ako djeca imaju bolje okružje, bolje uvjete za zdrav razvoj, bolje škole, ne samo struke, nego i škole života, onda je to ipak ostvarenje i nije piši kući propalo kao što to meni inače izgleda. Pa slusaj da nije djece i mene bi bolio qrac ko i vecinu na forumu. Ali ako ih imas znas o cemu govorim
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:23 |
|
|
Eto došli smo do srži problema, ti si po nama netko ko prodaje šarene laže o životu u Njemačkoj i aktivno radiš na odvlačenju ljudi u te iste šarene laže, čime činiš štetu svima.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:27 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2447 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Svijet nije crno bijel, niti su svi otišli radi neimaštine niti su svi otišli iz hira. Puno ih je i svojim idiotizmom same sebe dovelo do situacije da je jedini izlaz iz dugova, kredita itd. 500 njemačkih eura više. Ima i onih koji djeci nisu vidjeli perspektivu u BiH, što je također ja bih rekao razumljivo, tisuću razloga ima što "opravdanih" što "neopravdanih". Bilo kako bilo tu smo gdje jesmo i imamo što imamo, trebamo gledati da se zadrže ostali kod kuće. Dosta se ljudi i vraća i to je ono bitno, no volio bih vidjeti i ove dežurne pametnjakoviće koji žive kod roditelja sa 30 kuka u guzici i drže lekcije kako bi to oni preživjeli sa 1200 maraka, velikom obitelji i raznoraznim dugovima i kreditima. Financijski mi je bilo mogu reći i više nego dobro za vrijeme rata, no nikada nisam ništa tražio za "moje hrvatstvo", to je neka dužnost bila i sutra bih ako treba bez obzira na sve, tako je i sa ponekim mojim suborcima koji su otišli i smiješno mi je čuti derlad kako bez obaveza pametuju o hrvatstvu. Hrvatska neće niti je propala radi dijela koji je otišao, da nam treba njihova prisutnost bili bi tu
Mladima koji bi išli u Njemačku da rade za neku prosječnu plaću bih preporučio da im je najvjerojatnije ljepše kod kuće, mnogi su otišli pa shvatili da su se zajebali
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:38 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Eto došli smo do srži problema, ti si po nama netko ko prodaje šarene laže o životu u Njemačkoj i aktivno radiš na odvlačenju ljudi u te iste šarene laže, čime činiš štetu svima. Pa slusaj ako ti covik od 50 godina koji je ostao bez posla dodje placuci da nema od cega zivjeti, da ima djecu u skoli na fakultetu itd. itd. i kaze radit cu sta bilo samo pomozi. Onda da. Tako je. Radim na odvlacenju ljudi i time se ponosim iskren da ti budem. Ja nemam od toga nikakve financijske koristi ali vidjeti ljude koji vracaju svoje pogazeno dostojanstvo od lokalnih profitera je vec dovoljna placa. I treba neumorno raditi dok se god i posljednji Hrvat ne izvuce iz ralja velikih hrvatina izrabljivaca. Spasavati krscanske duse od ropstva je vjerska obveza
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:40 |
|
|
krstjanin je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Eto došli smo do srži problema, ti si po nama netko ko prodaje šarene laže o životu u Njemačkoj i aktivno radiš na odvlačenju ljudi u te iste šarene laže, čime činiš štetu svima. Pa slusaj ako ti covik od 50 godina koji je ostao bez posla dodje placuci da nema od cega zivjeti, da ima djecu u skoli na fakultetu itd. itd. i kaze radit cu sta bilo samo pomozi. Onda da. Tako je. Radim na odvlacenju ljudi i time se ponosim iskren da ti budem Čega se pametan stidi...
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:44 |
|
|
saskia je napisao/la: Svijet nije crno bijel, niti su svi otišli radi neimaštine niti su svi otišli iz hira. Puno ih je i svojim idiotizmom same sebe dovelo do situacije da je jedini izlaz iz dugova, kredita itd. 500 njemačkih eura više. Ima i onih koji djeci nisu vidjeli perspektivu u BiH, što je također ja bih rekao razumljivo, tisuću razloga ima što "opravdanih" što "neopravdanih". Bilo kako bilo tu smo gdje jesmo i imamo što imamo, trebamo gledati da se zadrže ostali kod kuće. Dosta se ljudi i vraća i to je ono bitno, no volio bih vidjeti i ove dežurne pametnjakoviće koji žive kod roditelja sa 30 kuka u guzici i drže lekcije kako bi to oni preživjeli sa 1200 maraka, velikom obitelji i raznoraznim dugovima i kreditima. Financijski mi je bilo mogu reći i više nego dobro za vrijeme rata, no nikada nisam ništa tražio za "moje hrvatstvo", to je neka dužnost bila i sutra bih ako treba bez obzira na sve, tako je i sa ponekim mojim suborcima koji su otišli i smiješno mi je čuti derlad kako bez obaveza pametuju o hrvatstvu. Hrvatska neće niti je propala radi dijela koji je otišao, da nam treba njihova prisutnost bili bi tu
Mladima koji bi išli u Njemačku da rade za neku prosječnu plaću bih preporučio da im je najvjerojatnije ljepše kod kuće, mnogi su otišli pa shvatili da su se zajebali Saskia, da nas je od 95te 100 tisuća više umjesto što nas je 200 tisuća manje drugačija bi se pjesma pjevala. Ti što odu su dezerteri, a oni koji to organiziraju i potiču su nam neprijatelji koliko i sarajevska politika.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:49 |
|
|
krstjanin je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Eto došli smo do srži problema, ti si po nama netko ko prodaje šarene laže o životu u Njemačkoj i aktivno radiš na odvlačenju ljudi u te iste šarene laže, čime činiš štetu svima. Pa slusaj ako ti covik od 50 godina koji je ostao bez posla dodje placuci da nema od cega zivjeti, da ima djecu u skoli na fakultetu itd. itd. i kaze radit cu sta bilo samo pomozi. Onda da. Tako je. Radim na odvlacenju ljudi i time se ponosim iskren da ti budem. Ja nemam od toga nikakve financijske koristi ali vidjeti ljude koji povarcaju svoje pogazeno dostojanstvo od lokalnih profitera je vec dovoljna placa Ali mi smo već ovdje ustanovili da laže šarene prodaješ, da si i crkvu napustio ili barem na putu da to učiniš, i kako da ti vjerujemo u ovo. Mislim ovo su slučajevi gdje je pametno otić u Njemačku dok se djeca ne odškluju u domovini, ali rekoh ne vjerujemo ti. Dakle čovjek koji tvrdi da je čak i njemačka kc propala i zastranila, ali da njemačko školstvo i njemačko okruženje daje bolje uvjete za razvoj djece, takav nije uvjerljiv.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:51 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Pa slusaj ako ti covik od 50 godina koji je ostao bez posla dodje placuci da nema od cega zivjeti, da ima djecu u skoli na fakultetu itd. itd. i kaze radit cu sta bilo samo pomozi. Onda da. Tako je. Radim na odvlacenju ljudi i time se ponosim iskren da ti budem. Ja nemam od toga nikakve financijske koristi ali vidjeti ljude koji povarcaju svoje pogazeno dostojanstvo od lokalnih profitera je vec dovoljna placa
Ali mi smo već ovdje ustanovili da laže šarene prodaješ, da si i crkvu napustio ili barem na putu da to učiniš, i kako da ti vjerujemo u ovo. Mislim ovo su slučajevi gdje je pametno otić u Njemačku dok se djeca ne odškluju u domovini, ali rekoh ne vjerujemo ti. Dakle čovjek koji tvrdi da je čak i njemačka kc propala i zastranila, ali da njemačko školstvo i njemačko okruženje daje bolje uvjete za razvoj djece, takav nije uvjerljiv. A gdje sam ja napisao da moja djeca idu u njemacke drzavne skole? U Njemackoj ima dovoljno tradicionalnih katolickih skola
Privitak/ci: |
q.jpg [ 67.12 KiB | Pogledano 882 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:54 |
|
|
Ma štaš mi pisat, ne treba meni puno da mi sve bude jasno.
I šta veliš di žive ti kojima si vratio dostojanstvo? U srcu njemačke ciganije, kriminala, u najjadnijim uvjetima?
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 11:55 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ma štaš mi pisat, ne treba meni puno da mi sve bude jasno.
I šta veliš di žive ti kojima si vratio dostojanstvo? U srcu njemačke ciganije, kriminala, u najjadnijim uvjetima? Pa bolje nego kod vas lokalnih lopova. Vec to je sasvim dovoljno. Ja nisam vratio nikome dostojanstvo. To se vrati samo. Zamisli ljudima samo trebas platiti posteno za njihov rad
|
|
Vrh |
|
|
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:02 |
|
|
Ljudi olako se upuštate u sud, teške su to teme, mogu samo misliti kako je ljudima koje je život izjebo, pa dođu u poziciju da ne mogu djetetu da priušteosnovno, još te jebe neka privilegirana seljačina iz stranke, ne da bi otišao, nego bi spalio sve za sobom, jbg, život piše romane, puno je tu različitih životnih priča da bi se donosio generalni sud.
_________________ Работайте, братья!
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:05 |
|
|
Sendvičsaburekom je napisao/la: Ljudi olako se upuštate u sud, teške su to teme, mogu samo misliti kako je ljudima koje je život izjebo, pa dođu u poziciju da ne mogu djetetu da priušteosnovno, još te jebe neka privilegirana seljačina iz stranke, ne da bi otišao, nego bi spalio sve za sobom, jbg, život piše romane, puno je tu različitih životnih priča da bi se donosio generalni sud. Mislis da to lopove zanima? Njih zanima samo da oni imaju i da njihovih 5 generacija u buducnosti takodjer imaju preko tudjih ledja
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:07 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39427 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ja bi barem sigurno dopisno glasao protiv te stranke koja me je iselila.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:08 |
|
|
Bolje da ti gomila arapa maltretira djecu, nego da ne maltretira. Ali tvoji su privatnim školama, lako tebi. Vjerovatno su djeca i tih koje si spasio isto tako po privatnim školama, imaju fantastične kuće i jako su ugledni i cijenjeni članovi njemačkog društva.
Rezon za otići kako bi se materijalno profitiralo je opravdan, ali povući djecu je zločin prema vlastitom potomstvu.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:11 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Bolje da ti gomila arapa maltretira djecu, nego da ne maltretira. Ali tvoji su privatnim školama, lako tebi. Vjerovatno su djeca i tih koje si spasio isto tako po privatnim školama, imaju fantastične kuće i jako su ugledni i cijenjeni članovi njemačkog društva.
Rezon za otići kako bi se materijalno profitiralo je opravdan, ali povući djecu je zločin prema vlastitom potomstvu. Nisu nit govorim kome gdje treba svoju djecu slati kao sto se nitko ni meni ne treba mjesati. To su privatne obiteljske stvari.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:12 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Eto došli smo do srži problema, ti si po nama netko ko prodaje šarene laže o životu u Njemačkoj i aktivno radiš na odvlačenju ljudi u te iste šarene laže, čime činiš štetu svima. Tko o cemu uhititi-locirati-transferirati-sljedba o prodavanju "sarenih laza" i izdaji. Groteskno. Ako je izdaja odvuci par obitelji u Njemacku (o cemu se uopce ne izjasnjavam), dakle ako je to prodavane sarenih laza i izdaja, pa sto je onda cinjenica da je Zna-se-sekta citavu RH "odvela u Njemacku" (tj. u EU) ? Nacin na koji se to predstavljalo je sarena laza stoljeca, posljedice vidimo. I o tome je nesposobni Raspudic 3000 puta govorio. Kad sam ti neki dan na drugoj temi pisao o tome postavio si kao uvjet smislenosti rasprave moje stajaliste prema ulasku u EU. Ovo sve naravno samo prihvacajuci vasa stajalista, prisaljavam se da se krecem unutar rasprave onako kako je vi postavljate.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Dutch01 je napisao/la: Kruger je u pravu. Nepalci i ostala južnoazijska ciganija doslovce na svakom koraku u Zagrebu. Sigurno ih je više nego prije godinu dana kad sam doselio u Zagreb u Vrbik.
Imigranti dolaze jer fali hrvatskih radnika. Da imamo dobru demografiju i da nemamo iseljavanje, imali bi dovoljno ljudi i time bi izbili najjači argument zagovornicima BDP religije. A Hrvata fali iz dva glavna razloga: - okretanja sotonizmu, zbog čega je manje djece - okretanja sotonizmu, zbog čega se ide u Njemačku. U oba razloga nema ništa uzvišeno nego je znači korijen svega najobičnija seljačka sebičnost. Nema sposobnost ništa s tim kao umjetnik se nije mogao ostvariti, ili znanstvenik nije imao ubrzivač čestica na raspolaganju, a nisu u pitanju ni bolji uvjeti za djecu i ostala naklapanja. Ti naši Nijemci se vrlo brzo prilagode, i opet gore ogromnom većinom niti imaju djece (tako da nije do uređenog sustava, ni dječjeg doplatka, ni novca općenito), niti su to neki značajni ljudi u Njemačkoj. Sve jadan prosjek, i budimo realni otišli su ne zbog neke potrebe ili principa, nego jer su gledali sebe. To je u redu, samo kažem onda i zajednica treba gledati sebe. Ovdje se slazem s Kvacicom, korijen svega jeste "najobičnija seljačka sebičnost". Ali najobicnija seljacka sebicnost nasih - poslodavaca. Inace velikih Hrvatina, domoljuba i nesebicnih antimaterijalista. Evo vam konkretna stvar iz moga kraja, ne bi me iznenadilo da je i drugdje tako, nazalost. Moj kraj su masovno napustali (i napustaju) ljudi otjerani odnosom poslodavaca prema radnicima, gdje si kao radnik bio nitko i nista. Nikakva prava. Place su bile najnize moguce koje su, eto, morali dati (da se zadrzim samo na placama). Znate kada su nasi Hrvatine neseljacki, nesebicni, nematerijalisticki poslodavci krenuli dizati place? U trenutku kada je njima samima ekonomski islo najgore, kada su spali na najnize grane, kada se stanovnistvo razbjezalo do te mjere da je to posljedicno udarilo citavu ekonomsku sliku - jer nema novca u opticaju, nemas sto prevrtati vise. Nema ljudi nema potraznje. Sto nam to govori? Sljedece: Onaj tko moze podignuti placu radniku u trenutku kada posao ide gore nego ikada, taj je onda u ranijim razdobljima kad je ekonomija bila zdravija mogao I POGOTOVO podignuti placu, ali - NIJE HTIO. Moglo mu se. To je ta najobicnija seljacka sebicnost. Deres ljudima kozu do zadnje sekunde i onda kad vise NE MOZES, e tek onda se sjetis "hrvatstva", "nesebicnosti" i "nematerijalnosti", tek onda se sjetis drugacije ponasati, samo zato sto sad drugacije NE MOZES. Tek kad sama sebe i svoj kraj, svojom seljackom sebicnoscu pretvoris u pustinju onda se sjetis da si mogao drugacije. A i to radis opet radi svoje seljacke sebicnosti - da materijalno ne izgubis do kraja. I jos onda popujes ovima koje si potjerao da su oni krivi za tvoje ponasanje. Ovo je gola istina. To je samo jedan dio citavoga problema, ja ne bih uopce pisao u ovakvim crno-bijelim terminima u kakvim se pocesto pise na forumu, ali eto takva je komunikacija, pa da se spustim.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:19 |
|
|
dalate2020 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Imigranti dolaze jer fali hrvatskih radnika. Da imamo dobru demografiju i da nemamo iseljavanje, imali bi dovoljno ljudi i time bi izbili najjači argument zagovornicima BDP religije.
A Hrvata fali iz dva glavna razloga:
- okretanja sotonizmu, zbog čega je manje djece - okretanja sotonizmu, zbog čega se ide u Njemačku.
U oba razloga nema ništa uzvišeno nego je znači korijen svega najobičnija seljačka sebičnost. Nema sposobnost ništa s tim kao umjetnik se nije mogao ostvariti, ili znanstvenik nije imao ubrzivač čestica na raspolaganju, a nisu u pitanju ni bolji uvjeti za djecu i ostala naklapanja.
Ti naši Nijemci se vrlo brzo prilagode, i opet gore ogromnom većinom niti imaju djece (tako da nije do uređenog sustava, ni dječjeg doplatka, ni novca općenito), niti su to neki značajni ljudi u Njemačkoj. Sve jadan prosjek, i budimo realni otišli su ne zbog neke potrebe ili principa, nego jer su gledali sebe. To je u redu, samo kažem onda i zajednica treba gledati sebe.
Ovdje se slazem s Kvacicom, korijen svega jeste "najobičnija seljačka sebičnost". Ali najobicnija seljacka sebicnost nasih - poslodavaca. Inace velikih Hrvatina, domoljuba i nesebicnih antimaterijalista. Evo vam konkretna stvar iz moga kraja, ne bi me iznenadilo da je i drugdje tako, nazalost. Moj kraj su masovno napustali (i napustaju) ljudi otjerani odnosom poslodavaca prema radnicima, gdje si kao radnik bio nitko i nista. Nikakva prava. Place su bile najnize moguce koje su, eto, morali dati (da se zadrzim samo na placama). Znate kada su nasi Hrvatine nesebicni, nematerijalni poslodavci krenuli dizati place? U trenutku kada je njima samima ekonomski islo najgore, kada su spali na najnize grane, kada se stanovnistvo razbjezalo do te mjere da je to posljedicno udarilo citavu ekonomsku sliku - jer nema novca u opticaju, nemas sto prevrtati vise. Nema ljudi nema potraznje. Sto nam to govori? Sljedece: Onaj tko moze podignuti placu radniku u trenutku kada posao ide gore nego ikada, taj je onda u ranijim razdobljima kad je ekonomija bila zdravija mogao I POGOTOVO podignuti placu, ali - NIJE HTIO. Moglo mu se. To je ta najobicnija seljacka sebicnost. Deres ljudima kozu do zadnje sekunde i onda kad vise NE MOZES, e tek onda se sjetis "hrvatstva", "nesebicnosti" i "nematerijalnosti", tek onda se sjetis drugacije ponasati, samo zato sto sad drugacije NE MOZES. Tek kad sama sebe i svoj kraj, svojom seljackom sebicnoscu pretvoris u pustinju onda se sjetis da si mogao drugacije. A i to radis opet radi svoje seljacke sebicnosti - da materijalno ne izgubis do kraja. I jos onda popujes ovima koje si potjerao da su oni krivi za tvoje ponasanje. To je samo jedan dio citavoga problema, ja ne bih uopce pisao u ovakvim crno-bijelim terminima u kakvim se pocesto pise na forumu, ali eto takva je komunikacija, pa da se spustim. Problem je sto su ocito Kvacica, Rika i divizija upravo jedni od tih koje spominjes. Tako da njima pisati o tim problemima mozes komotno ustediti vrijeme. Njih to ne zanima. Njih zanima jedino para i to para preko tudjih ledja. Ali ta vremena prolaze i dolazi pad dahija bogu hvala
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:21 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Bolje da ti gomila arapa maltretira djecu, nego da ne maltretira. Ali tvoji su privatnim školama, lako tebi. Vjerovatno su djeca i tih koje si spasio isto tako po privatnim školama, imaju fantastične kuće i jako su ugledni i cijenjeni članovi njemačkog društva.
Rezon za otići kako bi se materijalno profitiralo je opravdan, ali povući djecu je zločin prema vlastitom potomstvu. Zasto je Ispostava uvela RH u drustvo u kojem ti gomila Arapa maltretira djecu i zasto je tu ulaznicu platila i progonom vlastitih generala? I zasto glasas za takvu stranku?
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:44 |
|
|
Davno sam rekao da ne gluposti ne odgovaram.
Otići u bolje je prirodna stvar. Ovdje nastojim, kao i inače iznositi isključivo činjenice. Da ne zarađujem dovoljno za život i ja bih otišao. Razlog, da zaradim više, djeci omogućim bolji život i bolju budućnost, dakle žrtvovao bih se za njih i za sebe izabrao gori život.
Djecu ne bih odveo jer sve činjenice i statistike govore da to za njih nije dobro, štoviše iznimno je opasno za njihov razvoj i njihovu budućnost. Dakle žrtvovao bih se i bio sam za njihovo dobro.
Ovdje se problematiziraju šarene laže koje svaki dijasporac prosipa i time čini štetu svima, tako da odvlači ljude koji trebaju i ne trebaju otići.
Tipičan primjer je kršćanin, sve što je rekao je najvjerovatnije neistina. Djeca mu idu u privatne škole, moš mislit. Znači otišo si radi bolje života, ok. Postavljamo pitanje u čemu se sastoji bolji život. Jel bolja kuća, Škola, više vremena, ugleda, položaja..., a odgovor je vi ste lopovi.
|
|
Vrh |
|
|
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:55 |
|
|
daramo je napisao/la: Ja bi barem sigurno dopisno glasao protiv te stranke koja me je iselila. Za koju god da glasaš isti ti je ***, ona koja je tebi dobra nekom drugom je ista kao što je tebi bila ona, sve se vrti u krug jer sistem je u kurcu, a i ljudi sa njim, npr. ljekari očekuju kuvertu jer su ih ljudi navikli na kuvertu, poštar kad donese mirovinu očekuje 3 marke jer su ga ljudi navikli na 3 marke i tako sve do najvećeg vrha države, nema tu promjene ni pomoći, možeš se pomirit sa takvim stanjem i prilagoditi se ili pobjeći glavom bez obzira, treće ne postoji.
_________________ Работайте, братья!
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 05 srp 2022, 12:58 |
|
|
A zasto ti mislis da je u Njemackoj neki bauk ici u privatnu skolu. Evo moje curice konkretno idu ovdje i nisu jedine hrvatskog porijekla koje pohadjaju istu. https://www.theresiengymnasium.de/filea ... atisch.pdfInternat i skola komplet kostaju po djetetu 650 Eura. Bez internata duplo manje. Ako imas vise djece koja idu u iste internate postoje kumstva tako da se troskovi prilicno smanje. Ako uzmes da me vrtic za manju djecu kosta oko 300 eura onda je to nista. Plus dobijes po djetetu 250 eura doplatka. Dakle ako nisi rastrosan nema razloga da ne mozes platiti tu famoznu privatnu skolu. Pogotovo tko ima jedno dvoje djece. Sad to sto su nasi ljudi navikli odma dignuti kredite za skupa auta. To nije moj problem jbg. Svak ima svoje prioritete
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|